Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2866 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר ב SX4 2010,

בכל 'הנעת בוקר', גם אם זה בשתיים בצהריים ומד הטמפ' החיצוני מראה 41C, הרכב מניע עם צ'וק (איך אומרים צ'וק בעברית ?).

רק אחרי דקה עד שלוש, הטורים מתייצבים.

אחרי כיבוי המנוע, גם לכמה שעות, הרכב מניע 'רגיל' ובלי צ'וק, גם אם עדיין לא הגיע לטמפ' עבודה וחוצמזה הכל כרגיל. זה נורמלי ?

פורסם

אין צ'יוק במכוניות על הזרקת דלק, יש העלת סל"ד יזומה על ידי המחשב.

(צ'וק - פרפר בכניסת אוויר לקרבורטור שמאפשר לחסום כמעט לגמרי את כניסת האוויר ועל ידי כך להעשיר את התערובת.)

זה מבוסס על טמפ' של נוזל קירור. נגיד שמתחת ל 40-50 מעלות הוא מעלה, מעל זה לא מעלה.

בחניה של שעתיים טמפ' של נוזל קירור לא מספיקה לרדת מתחת ל 40 מעלות ולכן אין העלת סל"ד.

מטרת העלת הסל"ד היא לשפר שימון ולקצר את זמן ההגעה לטמפ' עבודה.

פורסם

צ'וק... מזכיר לי את הרנו 9 מודל 82 שהיתה לאבא שלי. לא ניראה לי שהמהנדסים של הרכב ב 2010 יודעים מה זה בכלל.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם

היו בשנים מאוחרות בהרבה מ 82, קראו לו 'צ'וק אוטומטי'.

צ'וק... מזכיר לי את הרנו 9 מודל 82 שהיתה לאבא שלי. לא ניראה לי שהמהנדסים של הרכב ב 2010 יודעים מה זה בכלל.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

פורסם

במודל 1993 שזו השנה האחרונה של מכונית עם קרבורטור בישראל היו לא מעט מכוניות עם צ'וק ידני.

צ'וק אוטומטי הופיע עוד בשנות ה 70 אם לא קודם לכן, שתי השיטות התקיימו במקביל.

פורסם

בוקי, המצערת בבלנו משנת 96-2002 לא נקראת עוד 'קרבורטור' ?

גם שם 'הצ'וק' הוא אוטומטי, איך זה עובד שם ?

תודה רבה !

במודל 1993 שזו השנה האחרונה של מכונית עם קרבורטור בישראל היו לא מעט מכוניות עם צ'וק ידני.

צ'וק אוטומטי הופיע עוד בשנות ה 70 אם לא קודם לכן, שתי השיטות התקיימו במקביל.

פורסם
בוקי, המצערת בבלנו משנת 96-2002 לא נקראת עוד 'קרבורטור' ?

גם שם 'הצ'וק' הוא אוטומטי, איך זה עובד שם ?

תודה רבה !

לא,

בלנו מצויידת בהזרקת דלק ממוחשבת מיומה הראשון.

גם העשרת התערובת ושליטה על סיבובי המנוע בהנעה קרה מבוצעת בלעדית על ידי המחשב.

יום טוב גם לך

פורסם

מדינת ישראל אימצה את תקני היורו בהדרגה החל משנת 1992.

משנת 1992 כל רכב מעל 2000 סמ"ק היה צריך להיות מצוייד בממיר קטליטי + בקרה על תערובות בחוג סגור עם חיישן חמצן.

משנת 1993 כל רכב מעל 1800 סמ"ק.

משנת 1994 כל רכב פרטי בנזין.

משנת 1995 כל רכב מסחרי בנזין.

במודל 1994 היו כמה קומבינות עם ממיר קטליטי וקברוטור - סקודה פייבוריט, לאדה ואולי עוד משהו. לא יודע איך קיבלו תקינה, אולי היה איזה אישור חריג.

ממודל 1995 אין יותר מכוניות חדשות עם קרבורטור בישראל. יש מכוניות עם הזרקה חד נקודתית בסיסית דומה לקרבורטור מבחינת מבנה סעפת היניקה אבל עדיין זו הזרקה ממוחשת עם חיישן חמצן ובקרה על הרכב התערובת בחוג סגור.

• תוכן חדש...