Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2909 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

אשמח לעזרתכם במציאת פתרון מגורים לסטודנט שמתחיל ללמוד בסם שפיגל במקביל לתואר שני בתל אביב + העברת תרגולים בתל אביב (מזל שנופל על יום לימודים מרוכז +תרגולים).

מחפש מקום שיאפשר להגיע לשפיגל בהליכה או באוטובוס אחד ובמקביל יאפשר להגיע יחסית בקלות לאוניברסיטת תל אביב.

חשוב שיהיה איזור סבבה שקרוב לתחבורה ציבורית.

מה דעתכם על המעונות ?

תודה לעוזרים

פורסם

אני לא ממש מבין בי-ם, אבל בקרוב תהיה רכבת מהירה בין ת"א לירושלים, אז אולי שווה לשקול קרבה אליה או מרחק אוטובוס אחד, במידה האפשר.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

הרכבת תצא מבנייני האומה, סמוך לתחנה המרכזית. כך שאם הכיוון הוא תחבורה ציבורית, בכל מקרה זה האיזור שכדאי להתמקד בו. האמת, גם אם לא - זה האיזור של היציאה מהעיר, גם מבחינת התניידות ברכב כנראה שזה כדאי.

אני אישית הייתי מתחיל בנחלאות (אבל יש לשכונה אווירה מאוד ייחודית, צריך לוודא שזה מתאים לך), כלומר כל האיזור שבין מחנה יהודה לרחוב בצלאל. אם אתה מעדיף סגנון יותר ״שמרני״, יש את האיזור מצידו השני של בצלאל (מה שנקרא ״נחלת אחים״ והופך דרומה יותר לרחביה, עד לרמב״ן למשל). זה נראה לי איזור שממנו ההליכה די קצרה ליציאה מהעיר, אם זה לתחנה המרכזית או לבנייני האומה.

בכל מקרה תזהר מדירות שממוקמות ממש למטה על בן-צבי, כי למרות הקרבה המפתה לבנייני האומה - הרעש נוראי (ציר מרכזי מאוד). יש לי זוג חברים שממש בימים אלה בורח מהגירה ששכר שם.

לחילופין, הייתי שוקל גם את בית הכרם - לא ממש מרחק הליכה, אבל קרובה מאוד ליציאה מהעיר (תלוי כמובן איזה חלק של השכונה, קרית משהה כבר ממש קרובה לשם), ויש רכבת קלה, כך שקל ודי מהיר להגיע בבוקר לבנייני האומה/תחנה מרכזית.

קח בחשבון שאף אחת מהאופציות האלה לא תהיה זולה.

עריכה: פתאום שמתי לב שאתה רוצה מקום שקרוב גם לשפיגל (במקור חיים). מדובר בצד השני של העיר... לא מצליח לחשוב על פתרון שיענה על שני הצרכים. לפחות לא בשימוש בתחבורה ציבורית.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם

אם תוכל למצוא דירה להשכרה בבקעה זה מיקום מצויין בשבילך. השכונה שקטנה ונחמדה, מרחק הליכה מיד חרוצים (או מרחק אופניים) ומכביש 60 (דרך חברון) יש את קווי 74/75 לתחנה המרכזית.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

^ זה מצוין מבחינת המרחק לשפיגל, אבל לא כל כך מבחינת נסיעה לתחנה המרכזית...

לדעתי, אין פה פתרון קסם, פות״ש צריך להחליט מה הוא מעדיף - קרבה לתחנה המרכזית או קרבה לשפיגל.

פורסם

מבקעה אל הת"מ ייקח גם 45 דקות בתנאים המתאימים. לא מתאים בכלל למי שצריך לצאת מהעיר.

כדאי לחפש כל מה שבקרבה לרכבת הקלה, בבוקר התדירות הממוצעת היא חמש דקות.

לחלופין, נחלאות. בזמנו התגוררתי בקצה של נחלאות, באמצע הדרך בין מרכז העיר לתחנה המרכזית, מה שאיפשר הליכה קלילה בכל שעות היממה אל/מהעיר שמספקת את הפרנסה...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מסכים עם אילן. גרתי שנתיים בטשרניחובסקי, חלק מהזמן עבדתי באותו בניין של סם שפיגל, וכל הזמן מגיע לתחנה המרכזית.

קו 15 לוקח אותך תוך 5-10 דקות ללימודים, וקו 15 לצד שני לוקח אותך תוך 10-25 דקות לתחנה מרכזית.

מעבר לזה, אחלה של איזור - אלא אם אתה מחפש את האווירה האחרת לגמרי שיש בנחלאות/מרכז העיר.

גם המחירים נוחים יחסית (תחפש דירות ביד2 ולא רק בפייסבוק, משם כל המציאות הרציניות שהיו לי).

אגב, הייתי מעדיף את טשרניחובסקי על הרצוג, כי הוא רחוב פחות ראשי, ובתוך טשרניחובסקי הייתי מנסה ללכת על בניינים דירות 50+- אם יש לך אפשרות - מתפצל מהרחוב הראשי, אין כמעט תנועה (רק אוטובוס אחד שעובר שם), שקט וירוק ממש, ועדיין מרחק יריקה מהצומת המרכזי.

וואי עשית לי חשק לקפוץ לבקר בדירה שגרתי בה :)

מה חתימה? תתפשטי!

• תוכן חדש...