Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2888 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
^

ולא, אף אחד לא נוהג בזהירות בגלל איזשהו איום ערטילאי של שומר דרך. שים ניידת תנועה על הכביש ותראה איך כולם פתאום מנומסים ונוהגים כמו ב"אורופה".

אתה טועה ובגדול, ברגע שאנשים יודעים שהאח הגדול כל הזמן צופה בך והענישה חמורה, אנשים מפחדים.

זה אולי נשמע לך כמו מדינת משטרה, אבל למען האמת זה גן עדן לאנשים נורמטיביים. את זה אני כותב אחרי תשע שנות נהיגה בסינגפור.

אני לא בעד לZ@@@ין על כל שטות, ועדיין גם בלי להיתפס על עבירות זניחות יש הרבה 'בשר' לעבוד איתו על כבישי א"י ה(לא) יפה. ויפה שעה אחת קודם שיתחילו לעשות סדר בגן חיות הזה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שטינקר הוא אדם שמלשין על אנשים שהוא מכיר. זה לא דיווח של בן אדם זר שהיה עד לעבירה של מישהו שהוא לא מכיר.

פורסם
אתה טועה ובגדול, ברגע שאנשים יודעים שהאח הגדול כל הזמן צופה בך והענישה חמורה, אנשים מפחדים.

זה אולי נשמע לך כמו מדינת משטרה, אבל למען האמת זה גן עדן לאנשים נורמטיביים. את זה אני כותב אחרי תשע שנות נהיגה בסינגפור.

אני לא בעד לZ@@@ין על כל שטות, ועדיין גם בלי להיתפס על עבירות זניחות יש הרבה 'בשר' לעבוד איתו על כבישי א"י ה(לא) יפה. ויפה שעה אחת קודם שיתחילו לעשות סדר בגן חיות הזה.

שמע, לרשום לי "אתה טועה בגדול" לא הוכיח כלום. תן דוגמאות למה שאתה טוען (אני גם לא יודע עד כמה הענישה חמורה בכלל).

אגב, הפרוייקט קיים כבר כשנתיים, ולפי ההתנהגות שלהם על הכביש, שום "פחד" לא נרשם בקרב הנהגים. יכול להיות שכמו שהמדינה מצפה שהאזרחים יעשו את עבודת המשטרה, כך היא מצפה ממישהו שיפרסם ויפמפם את הפרוייקט במקומה.

כתבתי את זה כמה פעמים בפורום; קארספורום הוא לא מדד לכלום (לצערי). מה שאנחנו יודעים וכותבים עליו כאן, כמו ענייני DSG, בוצות במנועי טויוטה וכיו"ב, עובר מעל הראש של מרבית מדינת ישראל. ככה גם שומרי הדרך- אנשים שמעו על זה, אבל לא בדיוק יודעים על מה מדובר ועושה רושם שלא איכפת להם במיוחד (לפחות בסביבה שלי, ואני שואל מתוך עניין אישי). אז איך יפחדו?

למען הסר ספק: זה לא נשמע לי כמו מדינת משטרה (הרי אני עצמי רשמתי מקודם שאין מספיק משטרות על הכביש- אני רוצה שיהיו יותר, הרבה יותר), ואני ועוד איך רוצה שיזיינו על כל שטות (לא שזה יקרה, ממילא אף אחד לא מתעסק עם דברים מהותיים יותר). הטיעון שלי, מלכתחילה; לא אזרחים צריכים לעשות את עבודת הראשויות (במקרה זה המשטרה). כי מחר ישלחו אותך למנוע הפרות סדר, לרדוף אחרי גנבים ומה לא. אתה בטח יודע שחלק מתושבי ישראל, למשל חקלאים שגרים במקומות שונים, כבר עושים את זה- בלית ברירה.

פורסם
אתה טועה ובגדול, ברגע שאנשים יודעים שהאח הגדול כל הזמן צופה בך והענישה חמורה, אנשים מפחדים..

אלה בדיוק הרובוטים שחיים בסינגפור. מתנהגים וחושבים בדיוק כמו רובוט.

נייר המונח בקצה אחד של השולחן לא יזוז לקצהו השני של השולחן מבלי הוראה מפורשת של מנהל בכיר שגם הוא מפחד מהאח הגדול.

לי לא מתאים לחיות במדינה כזו.

איזה כייף לי :)

פורסם

יש כאלו... כמו שרק למשל, שלא יחליפו את הביצה המסריחה שלהם בעד שום הון שבעולם.

לפעמים צריך לצאת מהסירחון כדי להבין כמה המצב מסריח.

קיבלת נקודת זכות על לוקל-פטריוטיות

אבל קיזזת לך אותה על סטראוטיפיות (כי ברור לי שמעולם לא היית בסינגפור).

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

למען הסר ספק: זה לא נשמע לי כמו מדינת משטרה (הרי אני עצמי רשמתי מקודם שאין מספיק משטרות על הכביש- אני רוצה שיהיו יותר, הרבה יותר), ואני ועוד איך רוצה שיזיינו על כל שטות (לא שזה יקרה, ממילא אף אחד לא מתעסק עם דברים מהותיים יותר).

זה בדיוק טיבה של מדינת משטרה, שבה האזרחים חוששים שכל אדם אחר הוא שוטר חרש.

משטרה צריכה להיות גלויה ומקצועית.

שיהיה ברור - אין לי שום התנגדות לניידות משטרה סמויות. אבל כאלה שמאויישות על ידי שוטרים מקצועיים, אשר עוצרים את העבריין במקום ומאפשרים לו להתגונן. לשלוח סרטון כעבור חודש כאשר אינך זוכר את פרטי הארוע זו התעללות בנהגים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

הטעות שלך היא שלא המשטרה צריכה להיות גלויה, אלא אנשים צריכים לכבד את החוק!

אם אנשים יכבדו את החוק אין משמעות למשטרה.

כל עניין מדינת משטרה מתייחס בעיקר להיבט פוליטי, אל תערבב אותו עם ההיבט הפלילי.

איזה התגוננות אתה מחפש כאשר צולמת עושה עבירה?

זה לא מילה של שוטר או אזרח נגד אזרח אחר, אלא תיעוד מצולם של ביצוע עבירה.

אתן לך דוגמא... נתיב תחבורה ציבורית. כל עוד הוא לא מצולם, כולם נוסעים בו.

ברגע שהפך למצולם... אף אחד לא נכנס.

אולי ברגע שאנשים יבינו שיש אכיפה ויש ענשיה אנשים יסעו לפי החוקים ויפסיקו להידחף ולעגל פינות.

תחליטו איפה אתם רוצים לחיות באנרכיה או במדינת חוק.

רבותי, מה שקורה היום על הכבישים ובכלל זאת אנרכיה.

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
פורסם
אלה בדיוק הרובוטים שחיים בסינגפור. מתנהגים וחושבים בדיוק כמו רובוט.

נייר המונח בקצה אחד של השולחן לא יזוז לקצהו השני של השולחן מבלי הוראה מפורשת של מנהל בכיר שגם הוא מפחד מהאח הגדול.

לי לא מתאים לחיות במדינה כזו.

לחיות על פי החוק זה לא להיות רובוט.

אבל מי אני שאשפוט, אנחנו חיים במדינה שבה כל כך חכמים שחוקים זה מיותר... אהמ.

פורסם

...

אתן לך דוגמא... נתיב תחבורה ציבורית. כל עוד הוא לא מצולם, כולם נוסעים בו.

ברגע שהפך למצולם... אף אחד לא נכנס.

...

דוגמא לא טובה - קודם כל, בניגוד לשומרי הדרך, המצלמות גלויות לחלוטין ואתה יודע שאתה מצולם כי אתה רואה את המצלמה.

ושנית, אל תכתוב "אף אחד לא נכנס". הם עוברים את המצלמה ואז נכנסים (ויוצאים לפני המצלמה הבאה). מספיק לנסוע בקטע המפורסם בכביש 2 מווינגייט דרומה בשביל לראות את זה.

...

תחליטו איפה אתם רוצים לחיות באנרכיה או במדינת חוק.

רבותי, מה שקורה היום על הכבישים ובכלל זאת אנרכיה.

תהיה בטוח שאני לא מרוצה ממה שקורה על הכבישים, אבל בוא נדייק- אנחנו רחוקים מאנרכיה. סין, רוסיה, אתה יודע מה? חלקים מכבישי הדרום הידועים לשמצה- זה אנרכיה.

ואני כותב שוב- העניין פה הוא זריקת האחריות על האזרחים, שהיא הרבה יותר מסוכנת ממה שאתה חושב. היום נותנים לאזרחים לפקח על נושא שאתה מסכים איתו, מחר כבר לא. וכן, זה פוליטי. הכל פוליטי במדינה הזו.

פורסם

יוחאי - הטיעון של ״עכשיו זה בסדר, אבל לך תדע לאן זה יגיע...״ זה לא טיעון טוב.

התרבות בארץ ירדה לפח וההתחשבות גם.

אם אי פעם יצא לך להעיר או לשמוע מישהו שמעיר למישהו אחר - התשובה היא - למה מי אתה, אתה שוטר, מי שואל אותך.

מזמן הבינו שאם מי שמולך לא יכול להעניש אותך. אז תצפצף עליו.

ואם הוא יכול להעניש אותך, צריך לגרום לזה שהוא לא יוכל.

בעיר שאני גר בה הייתה ניידת פיקוח מצלמת. היא הסתובבה בצירים מרכזיים. כל מי שחנה ל״2 דקות״ ״רק קונה סיגריות״ ״אשתי נשארה ברכב״. קיבל דו״ח מצולם הביתה.

לא אמרו לו - יונדאי תזוז והוא עשה ככה שנייה עם היד. לא הזהירו. - חסמת - שילמת.

הייתה מהומה בקרב התושבים ועכשיו שאנחנו לפני בחירות זה בוטל כאקט פופליסטי.

יש 5-10% מהאוכלוסיה שמרשה לעצמה לשים רכב עם 4 וינקרים מול קיוסק. אם תיתן להם דו״ח מיידי - רובם יפסיקו.

לעומת זאת - אם תבקש ותתריע, לא רק שהם ימשיכו, אחרים יצטרפו.

פורסם

שיתנו דו"חות שומרי דרך לכל בני דודינו שגרים בכפרים בצפון, בדרום, במרכז ובמשולש - ולכל נהגי המשאיות שגרים בג'נין וישמחו להכנס לכם באוטו בכביש מהיר עם הסמיטריילר שלהם.

פורסם
דוגמא לא טובה - קודם כל, בניגוד לשומרי הדרך, המצלמות גלויות לחלוטין ואתה יודע שאתה מצולם כי אתה רואה את המצלמה.

ושנית, אל תכתוב "אף אחד לא נכנס". הם עוברים את המצלמה ואז נכנסים (ויוצאים לפני המצלמה הבאה). מספיק לנסוע בקטע המפורסם בכביש 2 מווינגייט דרומה בשביל לראות את זה.

אז המצלמה הקבועה פתרה חלק מהבעיה

והמתנדבים יפתרו אותה לגמרי - לזה אתה מתנגד?

האחריות היא לא של האזרחים, לא הם שולחים לך את הדו"ח אלא המשטרה אחרי שעברה על הצילום.

זה לא עניין של מסכים או לא מסכים, זה עניין של ציות לחוק. נקודה.

אתה יכול להסכים עם החוק ויכול גם לא להסכים אבל חייב לציית לו.

גם חוסר הכבוד ללובשי המדים מדהים.

נראה אתכם פונים בחוסר כבוד לשוטר בארה"ב... תנסו תראו איך זה יגמר.

בארץ, מקללים עובדי ציבור, שוטרים, אזרחים פוגעים בחיילים... איפה נשמע דבר כזה.

אצלי בלקסיקון, זאת בדיוק אנרכיה! ולהביא דוגמאות ממי שיותר גרוע מאיתנו לא רלוונטי בכלל לדיון.

פורסם
שיתנו דו"חות שומרי דרך לכל בני דודינו שגרים בכפרים בצפון, בדרום, במרכז ובמשולש - ולכל נהגי המשאיות שגרים בג'נין וישמחו להכנס לכם באוטו בכביש מהיר עם הסמיטריילר שלהם.

אל תדאג הם מספיק חכמים בכדי לא להכניס את עצמם לאיום ברור ומיידי מצד תושבי הכפרים הערבים לכן הם בררנים בבחירה על מי להתלונן כי הם מ פ ח ד י ם.

איזה כייף לי :)

פורסם

סולל, זכותך לחשוב שפה משתוללת אנרכיה. כתבת "בלקסיקון שלי" ואני חושב שאתה טועה.

כנ"ל לגבי יעילות פרוייקט "שומרי הדרך". אתה חושב שהוא יצליח, ואני טוען שלא. עוד לפני עניין ה"אזרחים עושים את עבודת המשטרה". כבר כתבתי מקודם - הפרוייקט קיים כבר שנתיים ושום דבר לא השתנה.

דחילק; אם המדינה רוצה לצמצם את תאונות הדרכים, היא יודעת בדיוק מה לעשות. כולנו יודעים מה צריך לעשות, וזה לא "שומרי הדרך". ואם כבר החליטו על זה - אז יאללה, תשקיעו לפחות בפרסום של העניין שאותו עבריין תנועה "יפחד" באמת ולא כמו עכשיו, שאנשים בכלל לא יודעים על זה (אתה כבר יודע שקארספורום לא מדד לכלום. אנחנו שיודעים גם על DSG ובוצה במנועי טויוטה בסה"כ פסיק בחברה הישראלית).

בקיצור, לא נסכים פה.

פורסם

בו נגיד אם אתם שואלים אותי עדיף קהילה קטנה שאני מניח שהם "מלשינים" על עברייני קו לבן/רמזור אדום/זכות קדימה על פרוייקט מצלמות מהירות (לא רמזור) שנועד בעיקר לעשות קופה בעיקר על 15-20 קמ"ש מעל המותר.

לא יודע כמה שותפים יש לפרוייקט הנ"ל אבל מפסיק שתופסים עוד 10-15 נהגים בשנה שחוצים קו לבן ומסכנים את שלום הציבור. העלות אפסים ויש סיכוי טוב שאם אותם נהגים על בסיס שנים מבצעים את אותה עבירה חמורה הם יחזרו עליה. ברגע שמורידים אותם מהכביש מצמצמים את הסיכוי לשמוע על תאונה קטלנית בכביש ללא מעקה הפרדה וכן קשה להוכיח זאת באופן ישיר.

המשטרה בלי קשר לבעיית חוסר שוטרי התנועה באופן כללי לא ממהרת לשלוח דוח לכל סרטון שמפורסם ברשת על נהג שלא מאותת או חונה באמצע הכביש כדי לקנות קפה (שגם נוצר כאן מפגע בטיחותי). אני מניח שגם כאן יהיה מצב דומה ויתמקדו יותר בעבירות הבעייתיות ביותר.

פחות עבריינים כבדים=פחות תאונות=פחות כסף ציבורים שמבוזבז על כך=פחות צורך האזרח הנורמטיבי לשלם על כך באופן עקיף.

מסרב לחתום:evil:

• תוכן חדש...