Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש מפתחי FULLSTACK בקהל? איך התחום?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2875 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עובד בתעשייה כבר שלוש שנים בערך. פול סטאק (דגש על פרונט אנד האמת)

אין לי תואר והקורס שעשיתי בג׳ון ברייס אפשר לנגב איתו..

העצה שלי פשוטה וקלה: אם אתה אוהב את התחום, אתה יכול ללמוד אותו לבד. מדובר בתחון שבו אנשים מקדישים הרבה מזמנם לפיתוח המידע והנגשה שלו החוצה (קוד פתוח וכל האתרים ללימוד הם רק דוגמאות) ולכן אין באמת צורך בקורס, בעיקר במשמעת עצמית.

לגבי הצורך בתואר: כשיש לך ניסיון ידע שצברת ואתה יודע מה אתה שווה, אף אחד כבר לא שם על התואר. עבדתי בחו״ל (על ויזה) וגם בארץ בין בוגרי תארים, מחלקם למדתי ואת חלקם לימדתי ובעיקר לא הרגשתי שאני נחוץ מהם בשום צורה. גם בשכר אגב לעולם לא נבדלנו באמת (כלומר, מה שביקשתי קיבלתי. אם שיווקתי את עצמי כעולה פחות זה כבר עניין אחר)

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אכתוב תגובה נוספת על מנת להתייחס לסילבוס שפרסמת:

מבחינת פרונט אנד פרימוורק, יש לך שם רק angularjs. אני חושב שמדובר בבזבוז זמן בצד הזה (לפחות ריאקט או אנגולר החדש, אם לא vue)

חסר לך typescript שייצר אצלך רמה מסוימת ויעזור לך להדביק את הפער.

חסר גם (לפי מה שראיתי) התעסקות עם promises ורצוי גם שיהיה reactive js.

מצד שני יש לך שם התעסקות עם bootstrap לאורך איזשהא זמן ועם jQuery mobile .

סה״כ במבט חטוף, לא הייתי הולך על זה. נראה שיש שם דברים שיעמידו אותך ברמה שהיא איפשהוא ב2016

עריכה: אם יש לך שאלות נוספות שבא לך לשלוח בפרטי, תרגיש חופשי

פורסם

בהמשך לתגובה מעלי.

אם אני מפתח פרונט אנד צעיר כיום, הדבר הראשון שאני עושה זה מתחיל ללמוד javascript אבל לא ברמה שמספיקה כדי לשלב אותה בתוך עבודה עם פריימוורק שעושה עבורך לא מעט, אלא ברמה כמה שיותר גבוהה כזו שתוכל לבנות דברים יפים מאוד ב javascript לבד. אחר כך הייתי לומד react או vue. אמנם ריאקט ו vue כאן כדי להשאר אבל javascript ברמה גבוהה מאוד תשמור עלייך רלונטי ותקל עלייך התסגלות לפריימוורקים אחרים בעתיד, שכן התחום הזה תמיד ממציא את עצמו מחדש.

הימים הקשים חלפו :-)

פורסם

לא הייתי ננעל על vue או ריאקט.

בהחלט ללמוד js ברמה גבוהה, מספיק כדי להבין את הinternals של כל הפרימוורקים. ואז לעבור על כולם ולהבין מה ההבדלים ביניהם ומה טוב לאיזה שימוש. רק אז לבחור

פורסם
לא הייתי ננעל על vue או ריאקט.

בהחלט ללמוד js ברמה גבוהה, מספיק כדי להבין את הinternals של כל הפרימוורקים. ואז לעבור על כולם ולהבין מה ההבדלים ביניהם ומה טוב לאיזה שימוש. רק אז לבחור

איך התחלת מקורס בג'ון ברייס או המשכת ללמוד בבית?

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

לטענתם הסילבוס כל פעם משתנה בעקבות החידושים ולכן זה לא סילבוס סופי.

הקורס עולה 2500 ש"ח ונלמד 9 חודשים 3 פעמים בשבוע במשך הרבה מאוד שעות, הייתם הולכים על זה או לא?

ללמוד לבד אני פחות אוהב.

פורסם
ללמוד לבד אני פחות אוהב.

פה עיקר הבעייה שלך: התחום כל הזמן מתקדם ומשתנה, טכנולוגיות חדשות מחליפות את הישנות בקצב מסחרר.

אם אתה לא מתקדם ומתחדש תמצא את עצמך לא רלוונטי מהר מאד. הלימודים לא מסתיימים אף פעם, וברוב הזמן צריך ללמוד לבד.

כמו שכתבתי, אחוז השיבוץ המוצלח מאד נמוך לדעתי לקורס מעין זה.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
איך התחלת מקורס בג'ון ברייס או המשכת ללמוד בבית?

התחלתי מלימודים בבית, אחרי תקופה קצרה ניסיתי למצוא עבודה, משלא הלך, התחלתי לחשוב שאולי התעודה בג'ון ברייס תעזור.

בפועל מעולם לא קיבלתי אותה, פשוט כי טעיתי ולאף אחד לא באמת אכפת ממנה מספיק כדי שאתעקש לקבל אותה

באשר ללימוד לבד:

הלימוד לבד יכין אותך למה שבאמת נעשה בתעשיה הזאת, שהוא חיפוש קבוע של פתרונות ברשת ולימוד קבוע מחדש של דברים חדשים.

מי שהתחיל לפתח בANGULARJS כשהוא למד, כבר לא ייקח קורס שכולל Angular6 נניח, אלא ילמד את זה לבד.

זו גם מיומנות שחשוב לפתח

פורסם

סופר במבה, כמה זמן למדת לבד?

מתי החלטת שאתה מספיק שולט כדי להתחיל לשלוח קו"ח?

באיזה שפות התמקדת?

באיזה מקורות השתמשת?

פורסם

בעקרון למדתי לבד באזור השנה. אחרי כמה חודשים בודדים ניסיתי לשלוח קו"ח. לא כלכך עבד. אחרי בערך 8 חודשים התקבלתי למשרה הראשונה שלי בפיתוח.

מאז לא הפסקתי ללמוד כמובן.

מבחינת מקורות לימוד, אני אישית ממליץ על teamtreehouse.com למתחילים כי יש שם מסלולים שלמדים שמלמדים אותך פיתוח מסוים מא' עד ת'.

בנוסף יש את UDEMY עבור השלמות נקודתיות של קורסים שתרצה לעשות

• תוכן חדש...