Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איפה כדאי להשקיע כסף?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2918 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש הרבה מושגים ומקומות השקעה לכסף,

רציתי לדעת איפה אתם שמים את הכסף במידה לא מדובר בסכומי עתק.

נניח מה כדאי לעשות היום עם 50-100k?

איפה כדאי להשקיע את הכסף?

חברות ביטוח?

בנק?

לשים במשכנתא?

מה הכי כדאי לעשות למי שלא מבין בבורסה ולא מוכן לסכן את הכסף?

תודה לעונים

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

אם יש לך משכנתא, ואין לך קנס על פרעון מוקדם, אני הייתי מקטין את המשכנתא. יחסוך לך ריבית בהמשך הדרך, ויסיים אותה מהר יותר. הרבה יותר טוב מאשר להתחיל לנהל השקעה של סכום לא מאוד משמעותי בשביל תשואה לא מאוד משמעותית, בטח אם אתה לא מוכן לסכן את הכסף.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

האם תחום ההשקעות מעניין אותך (כלומר האם היית רוצה ללמוד ולהכנס לעולם הזה)?

האם תצטרך את הכסף הזה בטווח הקרוב/רחוק?

האם לדעתך בעתיד יצטבר סכום נוסף בעתיד? אם כן מתי להערכתך?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם (נערך)

לדעתי זה טיפה יותר מורכב - אתה צריך לבדוק את התכניות שלך לשנים הקרובות.

אם מדובר בכסף פנוי - אכן השתמש בו לפרעון הלואות ואז בדוק איז מההלוואות היא הכדאית ביותר, כמובן בהתחשב בתנאי הפרעון. השאר בצד איזה סכום קטן ליום סגריר.

אם אתה רואה צורך בכסף בשנים הקרובות - לדוגמא להצטיידות לקראת לידה - גש לבנק, הוועץ ביועץ ההשקעות והשקע את הסכום בהשקעות שמרניות תוך התחשבות בזמן בו אתה צופה צורך בכסף - אבל פצל אותו בין מספר השקעות כך שגם הסיכון יתפזר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני בגדול לא זקוק כרגע לכסף.

אבל יכול להיות שתוך 2-3 אצטרף חלק ממנו או כולו, כי אני מגיע לנקודת שינוי ריביות במשכנתא.

לא צופה הכנסה חריגה בזמן בקרוב.

הבעיה היא שכרגע יש לי משכנתא מאוד טובה ואם אני מכסה את חלקה כרגע, אני בעצם צריך לשנות את כל הריביות היום ( מחזור).

התייעצתי פה בפורום וגם עם יועץ משכנתאות והגעתי להחלטה למתין עוד שנתיים עד נקודת עדכון הריביות הבאה שלי, למרות שהמליצו לי אחרת בפורום, אבל זה מה שיועצת משכנתאות המליצה לי לעשות.

לא רואה סיבה היום לקחת ולהכפיל את הריביות בגלל תחושות בטן של אנשים.

יכול להיות שאני לוקח פה סיכון, ויכול להיות שלא. בכל מקרה עד אז מחפש לעשות משהו עם הסכום, במקום שישכב בבנק.

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

הא? אתה לא משנה שום ריביות אם אתה מבצע פרעון חלקי של ה משכנתא. אתה מכניס את. הכסף למסלול לבחירתך ומבקש לקצר שנים.

תן לי לנחש, דיברת עם "יועצת משכנתאות" של הבנק?

הם לא יועצי משכנתאות הם מוכרי משכנתאות, איזו סיבה יש להם לא למכור לך משכנתא?

לתקופה של שנתיים שלוש אין השקעה סולידית מאוד שתתן לך תשואה עדיפה על הריבית שאתה משלם במסלולים הקבועים ב משכנתא.

פורסם (נערך)

לא רואה סיבה היום לקחת ולהכפיל את הריביות בגלל תחושות בטן של אנשים.

על מה אתה מדבר לעזאזל?

איזה תחושת בטן? איזה להכפיל ריביות? האם באת למחזר משכנתא והציעו לך במקום 3%, 6%?

כמו שנאמר מעליי, לפרוע הלוואה זה לא לעשות מחזור. אתה מתקשר לבנק, מעביר את הכסף לאחד המסלולים במשכנתא ה"טובה" שלך. דבר שיקצר את התקופה או ינמיך את ההחזר החודשי שלך. זה הכל.

אגב, אם יש לך נקודת זמן שבה הריבית מתעדכנת - זאת כבר לא משכנתא טובה כ"כ.

עכשיו, כשאתה מוסיף נתון חדש למשוואה, עצם העובדה שאתה תצטרך את הכסף הזה עוד 3 שנים, משנה את כל התמונה, זה אומר שאין לך מה לגעת במשכנתא ועדיף לך להפקיד את כספיך בפקדון הכי משתלם שתמצא לתקופה זו, רמז - כנראה בנק ירושליים.

עריכה אחרונה על ידי snoop90
פורסם

הוא כתב שהוא צריך את הכסף כדי לכסות חלק. מהמשכנתא בנקודת שינוי ריביות משתנות. אם כך אין טעם לשמור את הכסף בצד בכלל.

פורסם

חזור לבנק ובדוק מה עלות פרעון חלקי של המשכנתא.

יש מסלולים - למשל מסלול הפריים - בהם אין כל "קנס" פרעון מוקדם - אתה מכניס את הכסף ומחשב את היתרה מחדש - או קיצור או הפחתת התשלום החודשי (בחר לפי מה שעדיף לך). יש מסלולים בהם יש "קנס" פרעון מוקדם אשר תלוי ביחס בין הריבית במשכנתא לבין הריבית המוצעת למשכנתא דומה כיום. אם הריבית כיום זהה או גבוהה מזו שאתה משלם כיום - גם אין אותו "קנס" פרעון מוקדם.

בפרעון מוקדם יש איזו עמלה תפעולית קטנה - אאל"ט 60 ש"ח - אבל אם תתן לבנק התראה של 30 יום תהיה פטור גם ממנה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...