Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2952 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם, אני עם סיוויק סדאן 2007 קרוב לשנתיים והתחלתי לחשוב על שדרוג.

הסיוויק בסה"כ רכב מעולה וברמה הבסיסית משרת אותי ממש טוב, אך התחושה היא שמיציתי כבר את הרכב.

אני רואה ברכב יותר מכלי תחבורה ורוצה לשדרג בכדי לקבל יותר "רכב", יותר ביצועי מנוע, יותר יכולות דינאמיות ואיבזור( כמובן מה שמתאפשר במסגרת התקציב).

חשבתי על הפורד מונדיאו 2.0 טורבו טיטניום, קראתי המון שירשורים בפורום על הרכב המדובר, הרושם הוא שרכישה של מודינאו היא הכי רכב לכסף שאוכל לקבל בתקציב, המנוע ממש חזק, ביצועים דינאמיים טובים וצריכת דלק שפויה.

מבחינת עלויות טיפולים פחות מטריד אותי, אבא שלי מכונאי רכב במקצועו ולכן אני יכול להתפשר על אחזקה יקרה יחסית, אני נוסע לא יותר מ 16,000 ק"מ בשנה כך שצריכת הדלק גם לא קריטית כלכך.

מספר שאלות לגבי הטיטניום:

1- האם יהיה מסוכן לקנות כלי שעבר שעשה בסביבות 100,000 ק"מ (בהנחה שטופל כמו שצריך)? הבנתי שעשויות להפתח בעיות עם המנוע הגיר והטורבו

2-עד כמה ארגיש הבדל בהתנהלות היום יומית מבחינת מימדים בהשוואה לסיוויק?

באופן כללי אשמח לקבל כל המלצה וחוות דעת (חיובית או שלילית) על הרכב הנ"ל.

אשמח לקבל עוד הצעות במידה ויש רכבים נוספים במסגרת התקציב שעונים על הדרישות

תודה

עריכה אחרונה על ידי Krd
פורסם

גילוי נאות, אני מחזיק בכזה רכב כבר מספר שנים,גרסת טרנד.

המונדיאו ענקית, חניה בתוך העיר יכולה להיות משימה מאתגרת. בעקרון זה רכב לשיוט, הוא נוח מאד, חזק מאד, בידוד רעשים מצויין.

גרסת הטיטניום מאד מאובזרת ביחס לטרנד.

עכשיו לחלק הפחות טוב. המזגן שלה בינוני, הרכב רגיש מאד לתחזוקת שבר, כלומר אם הרכב הונזח מבחינת טיפולים זה יכאב לך בכיס.

כשאתה מחפש רכב שים לב להסטוריית טיפולים מלאה ולפי הגדרת היצרן, לדעתי זה דיל ברייקר.

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם (נערך)

בס"ד

מומלץ לחפש מנדיאו לאחר החלפת מצמדים/טורבו (במידה ואפשר).

הרכב כשלעצמו הוא טיל בתחפושת בייחוד דגם הטיטניום (240כ"ס, כן?).

שים לב: המונדיאו ארוכה ב-20 ס"מ ורחבה ב-13 ס"מ יותר מההונדה, כך שאם אתה גר בגוש דן כך את זה בחשבון.

מבחינת שאר הדברים, כגון איבזור, כוח, התנהגות, מדובר בשתי רמות לפחות יותר מההונדה.

לגבי המנוע לא ידוע על בעיות אמינות, הייתה סדרת מנועים ב - 2011 עם בעיה בצילינדר מס' 3, שהוחלפו ברובם ע"י היצרן ללא עלות.

הטורבו? זה כבר תלוי בבעלים הקודמים וזה כלל שתקף לכל טורבו (גם לברלינגו...), במידה והוא היה עם רגל כבדה ולחץ ללא רחמים, זה בהחלט יכול לקצר את אורך חייו.

הגיר? בכללי הוא אמין (גיר רטוב), רק מה, כמו שהבחור מעלי כתב שהוא רגיש לטיפולים בזמן ואפילו לקצר טווחים בין טיפולים.

רכב מעל 100K עדיף מאוד לחפש לאחר החלפת קלאצ'ים, במידה ותצטרך להחליף גם אם סבא שלך היה מכונאי זה לא יעזור לך (עלות החלפה של 12K-14K).

כל מה שרשמתי למעלה נשמע מפחיד, א ב ל שורה תחתונה זה אחלה רכב עם עלות לשקל באמת משתלמת, רק תהיה סבלני ותמצא אחת מטופלת כמו שצריך.

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי rotemb

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

תודה רבה לכולם על התגובות, אז במידה ואמצא טיטניום עם 100k שמטופלת לפי הספר הסיכון אינו גדול?

ועד כמה מורגש הכוח ברכב? אמנם מדובר ב 240כ"ס,אבל לרכב עצמו משקל מכובד.

פורסם (נערך)

בס"ד

רכב מטופל עם בעלים אוהב, אמור לתת יותר שקט, מעבר לזה ובדיקה במכון אין מה לעשות יותר.

לגבי ההבדל בכוח,סמוך עלי אתה תרגיש בהבדל, מדובר על תוספת של 100 כ"ס מול ההונדה.

פחות מ-8 שניות למאה.

מנסיון, לחיצה הגונה ואתה "תיתן בראש" גם לכל מיני ליצנים באיביזות שחושבים שהם שומאכר.

מה גם שהעסק ניתן לשיפור באמצעות תוכנה לאזור ה - 270 כ"ס....

עריכה אחרונה על ידי rotemb

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם (נערך)

במקרה והתקלקל הטורבו, ניתן לקנות אחד מחו"ל בזול יותר בהשוואה לארץ?

מה בערך העלויות?

עריכה:

מצאתי באיביי משהו שנראה מתאים:

https://www.ebay.com/itm/New-Turbo-For-Land-Rover-Evoque-Ford-Mondeo-AJ-i4D-B4204T7-Ecoboost-2-0L/282865083668?hash=item41dc12a514:g:pHAAAOSwaTFanQBF&vxp=mtr

האם זהו המגדש המדובר? ואם כן, במידה והטורבו החזיר את חייו לבורא האם כדאי להזמין אחד תוצרת סין?

נראה שאפשר לסגור את כל התקלה ב 3000 ש"ח, במידה וכן זה סיכון שמשתלם לקחת ביחס למחיר הרכב

עריכה אחרונה על ידי Krd
  • תוכן חדש...