Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

2. שבשום מצב לא יגרם נזק וזה רק יעזור לגיר גם אם לא יפתור את הבעיה.

זה מסכם את כל השירשור, המוסך אמר את זה וזה נכון. ישמור על הגיר באופן כללי אבל לא בהכרח יפתור את הבעיה. הוא לא מתחייב שזה יפתור את הבעיה. אם לא יפתור זה יהיה רק טיפול מונע לגיר ואתה תצטרך לשלם עליו.

מוסך מורשה יבואן לא רוצה לבצע משהו שהוא לא בטוח ב 100% שיפתור את הבעיה ורוצה לבצע אבחן ממוחשב וגם זה נכון.

לחברי פורום שמגיבים פה: מי שלא יודע להביע את דעתו בלי להשמיץ ולהעליב חברי פורום אחרים יטופל בכלי ניהול כשהסבלנות שלי תיגמר...

ערכתי פה כמה משפטים מיותרים.

אני אומר את זה לא כדי לאיים. רק שזה מעכיר את האווירה וגורם לחוסר רצון להשתתף בדיונים, לי לפחות.

קחו לתשומת לבכם בבקשה.

פורסם

110K ללא החלפת שמן גיר, לא בריא כל כך , נכון שיש דעה רווחת שלא מומלץ להחליף אך העדר מדיד שמן גיר לא מהווה אסמכתא לכך.

ממליץ לגשת למכון גירים טוב , שיתחבר עם סורק מקצועי ויאבחן את רמת הגיר, יש להם יכולת לבדוק גם את רמת ההחלקות אם קיימות, תוך ניתוח של הפעילות השוטפת שלו (כמה נכנס כמה יוצא וכו)

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

בתור דוגמא, אני ארשום פה מה יכולה להיות סיבה לשילוב לא חלק של הילוך ראשון. תקלה נפוצה בפורד פוקוס דור 2. החלפת שמן לא עוזרת וגם אין קשר לבלוק שסתומים/סולונאודים.

על התוף של ההילוך הראשון יש סרט בילום שאמור לעצור את התוף.

כשצריך לשלב הילוך ראשון, מחשב גיר נותן פקודה לסולונאויד, סרט בילום בולם את התוף אבל מכיוון שיש שחיקה בסרט בילום נקודת העצירה לא יוצאת בדיוק ברגע המתאים אלא קצת מאוחר יותר. הילוך משתלב כשהתוף עוד לא נעצר לגמרי, השילוב לא חלק. ברכב הספציפי הזה יש כיוון לסרט בילום שיכול לפתור את זה. עושים את הכיוון להדוק יותר באמצעות החלפת בורג כיוון לבורג באורך שונה. היצרן מספק את הבורג במספר מידות אורך.

כאמור רק דוגמא לידע כללי בלי קשר לרכב המדובר בשירשור.

לא הכל מסתכם בשמן גיר או "מוח גיר", צריך להכיר את הדגם הספציפי ואת הבעיות הנפוצות שלו.

פורסם

צודק בתשובה הקודמת.. אבל

במקביל, כדאי להחליף גם את נוזל / שמן הממסרה, כל כ 4-5 שנים וכ 60.000 ק"מ.

החלפה חלקית נכונה, של כ חצי הכמות הכללית כ 3-4 ליטר - תשמור על מכלולי הממסרה.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

כן בנחלט תשמור, איפה אמרתי שהיא לא תשמור?

אבל בוא תנסה לשנות את נקודת ההשקפה החד ממדית:

אני בעבודה נותן שרות לציוד מכאני, תאמין לי שגם בתחום שלי יש הוראות יצרן שלא תמיד תואמות את המציאות, יש חלקים שאמורים להיות lifetime אבל בפועל הם לא וכו'.

ברוב המקרים הלקוח יעשה את מה שממליץ הטכנאי/מכונאי אבל אחד לכמה יש לקוחות פקחים שקוראים את ספר ההוראות ואת המפרטים.

ואז כשאתה בא וממליץ להחליף שמן גיר (נגיד) הוא פותח מולך את הספר שכתוב בו שלא צריך להחליף שמן גיר אף פעם. ואומר לך בפשטות: הנה כתוב לא צריך. היצרן יודע הכי טוב.

אז בוא תפתור לי בבקשה את התקלה ואל תבלבל במוח, אני לא משלם על משהו שהיצרן לא דורש.

פורסם
צודק בתשובה הקודמת.. אבל

במקביל, כדאי להחליף גם את נוזל / שמן הממסרה, כל כ 4-5 שנים וכ 60.000 ק"מ.

החלפה חלקית נכונה, של כ חצי הכמות הכללית כ 3-4 ליטר - תשמור על מכלולי הממסרה.

אייל.

שום דבר לא עושים במקרה הזה במקביל אלא רק בטור. במידה ובסריקת תקלות או בדיקה של הגיר בזמן נסיעה תתגלה תקלה אשר מצריכה פתיחה של הגיר אז בכול מקרה מחליפים את שמן הגיר לכן במקרה הזה לא מומלץ תחילה להחליף את השמן.

איזה כייף לי :)

פורסם

צודקים - ( :brickwall: איך טעיתי) בטור..בתזמורת במארש, איך שתרצו.

הנקודה העיקרית - כדי לשמור על הממסרה -

כדאי ורצוי, להחליף נוזל ממסרה, אחת ל 4-5 שנים וכ 60-80.000 ק"מ.

וגם רשמתי לפני כ 3-4 שנים - הוראות טיפול לאותן דגמי ממסרות המורכבות ע"י יצרנים שונים.

וחלק מהיצרנים - כן דורשים החלפת נוזל ממסרה כטיפול רגיל.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
תודה רבה חברים על התשובות. אני אקח את הרכב למכון גירים ואעדכן באבחנה שלו, נראה לי קצת מוזר שבקמ כזה הגיר יזדקק לשיפוץ מקווה מאוד שזה יפתר בהחלפת שמן.

יש למישהו המלצה למכון גירים באזורים אשקלון עד ראשון לציון?

יש לי את אותה בעיה עם רכב שרכשתי השבוע - מה נסגר אצלך בסוף? בדקתה במכון גירים ?

ראיתי בכמה מקומות שגם עדכון גרסה למחשב גיר יכול לפתור את הבעיה.

פורסם

לקחת את הרכב לבדיקה לפני שקנית?

מחבר שהייתה לו יונדאי i35 שיש בה את אותה תיבת הילוכים, הבנתי שאצלו זה נפתר באיפוס ותכנות מחדש לגיר (סוג של עדכון תוכנה לטענתו), במוסך מורשה יונדאי עלה לו בסביבות ה300 שח.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

בעבר התעניינתי בסוגיה הזו.

וממה שחקרתי החשש בהחלפת שמן גיר בק"מ גבוהה הוא שבמקרים מסויימים הגיר נוטה להחליק.

מה שוקרה בתיבות פלנטריות ישנן דיסקות חיכוך כמו במצמד של אופנוע.

לעיתים רחוקות תיבות בלויות באופן כזה שהדיסקות חיכוך שחוקות אך מה שמונע מהן להחליק הוא החומר מן הרפידות שנשחק נמצא בשמן גיר.

הנוחכות של החומר חיכוך בשמן מאפשר פעולה תקינה של הגיר, ולאחר רענון השמן החומר כבר איננו ומתאפשרת החלקה של דסקות החיכוך.

זה מה שאני מכיר בנושא, החשש בפתיחת תיבת פנדורה בהחלפת שמן גיר בק"מ גבוהה.

פורסם

עדכון- לאחר התייעצות עם חבר הפורום gohstrider, הכנסתי את הרכב למורשה קיה, לאחר נסיעת מבחן הוחלט לבצע עדכון גרסה והבעיה נפתרה. תודה לכולם.

פורסם

טוב כי בוצע עידכון לגיר / ממסרה והתוצאות טובות.. אבל בהמשך

כדאי לבצע טיפול החלפה חלקית, רענון של נוזל הממסרה.

כל נוזל או שמן מאבד עם הזמן את איכותו, הוא צובר בלאי ומתפרק, ופעולת העברת הכוח יורדת.

במידה והרכב עבר בין 60-80.000 ק"מ - הייתי ממליץ לבצע גם החלפה חלקית לנוזל הממסרה.

טיפול כל כ 4-5 שנים וכ 80.000 ק"מ - החלפה חלקית כ 4 ליטר.

כך הממסרה תשאר תקינה וללא בעיות.

אם המוסכים מסרבים - צור קשר עם חברי כנופיית הטיפולים באזורך, והם ידריכו ויעבדו איתך.

בנוסף - אפשר לבדוק עם מוסכים מומלצים בפורום - אולי הם יסכימו לבצע את ההחלפה.

גם ל ג'אסט-מוטורס - חנות לחלפים ברחובות, יש ידע בנושא - יודעים להתאים חלפים ונוזלים לרכב.

והם גם מפנים למוסכים בסביבה, אשר עובדים איתם - דבר איתם.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

טוב כי בוצע עידכון לגיר / ממסרה והתוצאות טובות.. אבל בהמשך

כדאי לבצע טיפול החלפה חלקית, רענון של נוזל הממסרה.

כל נוזל או שמן מאבד עם הזמן את איכותו, הוא צובר בלאי ומתפרק, ופעולת העברת הכוח יורדת.

במידה והרכב עבר בין 60-80.000 ק"מ - הייתי ממליץ לבצע גם החלפה חלקית לנוזל הממסרה.

טיפול כל כ 4-5 שנים וכ 80.000 ק"מ - החלפה חלקית כ 4 ליטר.

כך הממסרה תשאר תקינה וללא בעיות.

אם המוסכים מסרבים - צור קשר עם חברי כנופיית הטיפולים באזורך, והם ידריכו ויעבדו איתך.

בנוסף - אפשר לבדוק עם מוסכים מומלצים בפורום - אולי הם יסכימו לבצע את ההחלפה.

גם ל ג'אסט-מוטורס - חנות לחלפים ברחובות, יש ידע בנושא - יודעים להתאים חלפים ונוזלים לרכב.

והם גם מפנים למוסכים בסביבה, אשר עובדים איתם - דבר איתם.

אייל.

תודה רבה

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

גם אני התחדשתי בקיה פורטה 2014 עם הגיר המדובר (A6GF1), וגם אני מרגיש את הנקישה בירידה מהילוך שני לראשון. אני מודה לכם על שיתוף המידע ובהחלט אפנה למוסך מורשה לאיפוס גיר.

בדקתי את ה workshop manual של קיה בנוגע לפרוצדורה להחלפת נוזל ממסרה ומצאתי שם שהיצרן מסייג את אי-ההחלפה במידה והתנאים הבאים מתקיימים (ואז צריך להחליף כל 60,000 מיל):

תנאים.JPG

נראה לי שתנאים (3) ו(4) רלוונטים להרבה רכבים הנעים על כבישי ישראל.

לאחר הריקון והמילוי בנוזל החדש, הפרוצדורה לבדיקת כמות הנוזל כוללת חימום הנוזל לטמפ' עבודה של 50-60 מעלות וכאשר המנוע בIDLE מעבר פעמיים בין P-D ופתיחת בורג מדידת גובה הנוזל לבחינה. מה שלא ברור לי ואשמח אם מישהו יוכל לאושש זה האם יש לפתוח את בורג מדידת הגובה כאשר המנוע דולק (אין לחץ גבוה של נוזל ממסרה?) או שחובה לכבות את המנוע?

בנוסף, האם למישהו יש ניסיון עם תוכנת GDS של יונדאי\קיה ויכול להמליץ על מתאם מומלץ בשבילה?

• שנתיים מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...