Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7770 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לברר האם הטורבו למשל ב|s70 t5 פועל גם בהאצה לאחור ?... דהינו לתת קיק ברורס ע"י פול גז בלשון העם ?....

106XSI

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שתי הבהרות

קודם כל- טורבו לו פועל לפי דוושת הגז - אלא לפי סל"ד המנוע.

שנית - כן טורבו יפעל גם בניוטרל. הוא לא יודע אם הגלגלים מסתובבים או לא. הוא פועל כתלות בסל"ד.

לכם הוא יפעל בנסיעה לאחור, לצד, באלכסון וימינה.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

אם אני לא טועה הטורבו צריך סל"ד יחסית גבוהה כדי לפעול, ואני לא חושב שאתה תגיע לסל"ד כזהברוורס, אבל בתאוריה אם כן תגיע אז הוא יפעל

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם
רציתי לברר האם הטורבו למשל ב|s70 t5 פועל גם בהאצה לאחור ?... דהינו לתת קיק ברורס ע"י פול גז בלשון העם ?....

לאיזה הילוך תוריד בדיוק שכאתה נותן קיק ברוורס????:screwy:

וכן הטורבו נפתח

חתימת השתמש נמצאת בשיפוצים מצטערים על אי-הנוחות.

פורסם
אם אני לא טועה הטורבו צריך סל"ד יחסית גבוהה כדי לפעול, ואני לא חושב שאתה תגיע לסל"ד כזהברוורס, אבל בתאוריה אם כן תגיע אז הוא יפעל
תחום סל"ד העבודה של המגדש שונה מאחד למשנהו.

במגדשים של רכבי דיזל לדוגמא, כגון ה-TDI של VAG, ניתן לשמוע את המגדש נכנס לפעולה עוד בעזיבת הקלאץ' ללא גז, ולאחר מכן אף יותר (כך זכור לי מלימודי הנהיגה עם חלון פתוח מדי פעם:-)).

ולעניין, המגדש הוא חלק בלתי נפרד מפעולת המנוע ואינו תלוי בהילוך אשר הרכב נמצא בו.

ורועי, כמו שהמצוטט אכן אמר, הכוונה ב'קיק' היא להצמיד את דוושת האוץ לרצפה, ולא ככוונת רוב האנשים להורדת הילוך (שהתגבשה עקב הורדת ההילוך שמתבצעת בגיר אוטומטי לאחר הנחתת הדוושה).

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם
שתי הבהרות

קודם כל- טורבו לו פועל לפי דוושת הגז - אלא לפי סל"ד המנוע.

שנית - כן טורבו יפעל גם בניוטרל. הוא לא יודע אם הגלגלים מסתובבים או לא. הוא פועל כתלות בסל"ד.

לכם הוא יפעל בנסיעה לאחור, לצד, באלכסון וימינה.

רון.

יש פה טעות... טורבו לא פועל לפי סל"ד.

אפשר גם לסוע ב-7000 סל"ד בוואקום (דהיינו שלא בתחום גדישה).

טורבו עובד על עומס.

עומס נוצר במצב נסיעה שהרגל לוחצת את הדוושה הימנית לחיצה בריאה, טורבו לא מייצר גדישה בניוטרל כי אין עומס אבל כן יפעל בנסיעה לאחור כי ניתן לייצר מספיק עומס בשביל לייצר גדישה.

מוטי.

פורסם
טורבו לא מייצר גדישה בניוטרל כי אין עומס.
מקובל, אך מדוע בכל זאת שומעים את שריקת המגדש וגם את פריקת הלחץ במקרי האצת המנוע בניוטרל?

הרי פריקת לחץ עצבנית בסרק היא חלק אינטגרלי בכל כניסה של אימפרזה לחניון הומה אדם (מסיבה ברורה), ברור שהתעטשות הרכב היא האינדיקציה היחידה שהמנוע עבר את סף ה-437.21 כ"ס וכעת נחשב משופר רשמית.

אשמח אם תענה בפירוט על שאלתי (שנשאלה ברצינות, ולא כמו הפסקה השניה..).

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

עומס מינימלי שכנראה נגרם מפעולת המנוע עצמו ואף בחלקו על ידי הטורבינה בצד הפליטה שכן היא מאיטה את זרימת גז הפליטה מהמנוע... לא מייצר יותר מ-0.1 באר פלוס מינוס.

מוטי.

פורסם
טורבו עובד על עומס.

וזה סוף סוף מסביר לי למה במהירויות גבוהות הגדישה גבוהה יותר.

חשבתי שזה קשור לעובדה שהרוח יוצרת לחץ נוסף בתא המנוע וכך "קל" יותר לטורבו לינוק אויר ולכן הגדישה גבוהה יותר, אבל לפי מה שאתה אומר זה בגלל שיש יותר עומס על הרכב עקב ההתנגדות הגבוהה יותר של האויר.

הבנתי נכון?

פורסם
וזה סוף סוף מסביר לי למה במהירויות גבוהות הגדישה גבוהה יותר.

חשבתי שזה קשור לעובדה שהרוח יוצרת לחץ נוסף בתא המנוע וכך "קל" יותר לטורבו לינוק אויר ולכן הגדישה גבוהה יותר, אבל לפי מה שאתה אומר זה בגלל שיש יותר עומס על הרכב עקב ההתנגדות הגבוהה יותר של האויר.

הבנתי נכון?

אני לא בטוח אם אני מבין אותך.

אתה אומר שהטורבו שלך (אגב איזה אוטו?) מייצר יותר גדישה במהירויות גבוהות.. לא צריך להיות קשור לעומס, יש לי הרגשה שמדובר בתוכנה או משהו כזה שמגביל את הגדישה בסל"ד נמוך יותר כדי להגן על חלקים כמו הגיר וכו', או שבמידה ומדובר בטורבו גדול במיוחד יש סיכוי סביר שהוא לא מספיק לקבל את כמות הזרימה הנדרשת בשביל להגיע לגדישה המירבית בהילוכים הנמוכים כי אתה לא נמצא בהם מספיק זמן.

טורבו עובד גם על יניקת אוויר - מעין RAM AIR....
מה?? אני זקוק להסבר.

מוטי.

פורסם

מגדש הטורבו פועל תמיד - על הגזים ה"מלוכלכים" שיוצאים מהצילינדרים.

ללהבי הטורבו יש מסה מסויימת(תלויה בסוג החומר)...

הטורבו תמיד יסתובב... השאלה היא באיזה מהירות. להבי הטורבו בדר"כ יסתובבו(אלא אם כן נמצאים בסל"ד סרק שבו התנע והמהירות והכמות של הגזים המלוכלכים כאמור לא מספיק כדי להניע את הלהבים...)

עד כאן יפה... עוקבים? סבבה...

בניית גדישה היא בעצם פליטת גזים "מלוכלכים" בכמות גדולה... כאמור גזים אלה מוצאים דרכם ללהבי הטורבו מתחילים לסחרר אותם... הגדישה עצמה היא סיבוב להבי הטורבו במהירות גבוהה במיוחד(שכמובן בונה דחיסת אוויר בצידו השני של הטורבו - בטורבינה שדוחסת את האוויר שמגיע מהפילטר אוויר)

עכשיו מוטי היקר:

אתה רוצה להגיד לי שאם תעשה מדידה בכביש הכי אופטימלי - אחד בנסיעה, ואחד על דיינו בעמידה, אתה לא תרגיש שום הבדל?

הרי שדיי ברור לי שכמות האוויר שחולף על פני האוטו גורם ללחץ האוויר באיזור הפילטר לגדול(או לחילופין - זמינות אוויר גבוהה יותר). והטענה שלי אישית(לא בדקתי ולא הוכחתי מדעית ומתימטית) היא שישנם הבדלי גדישה בין אוטו שעומד(על דיינו למשל) לבין אוטו שנוסע...(באותם תנאי מדידה - אותו סל"ד, אותה מהירות וכו'...)

• תוכן חדש...