Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2667 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 230
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מאוד לא אהבתי את הסידור של הסלון והמטבח:

1. סלון בלי חלון!!

2. פינת אוכל לא פונקציונאלית, מפריעה לעבודת המטבח.

3. המטבח פתוח לגמרי - כל היום תהיו עסוקים בניקוי וסידור שלו , שצא מישהו יראה אותו מהסלון. וכמובן שלא תרצו לאחסן שום כלי על השיש.

חוץ מזה, בדירה של 150 מ"ר חסר לי חדר ארונות. לדעתי ניתן להעביר את דלת שירותי ההורים אל הקיר עם הטלויזיה (עדיין יששאר מקום למסך "32 או "37), ולהפוך את האיזור בו ממוקם ארון הקיר יחד עם ה-"ר" לכיוון המקלחת לחדר ארונות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מאוד לא אהבתי את הסידור של הסלון והמטבח:

1. סלון בלי חלון!!

2. פינת אוכל לא פונקציונאלית, מפריעה לעבודת המטבח.

3. המטבח פתוח לגמרי - כל היום תהיו עסוקים בניקוי וסידור שלו , שצא מישהו יראה אותו מהסלון. וכמובן שלא תרצו לאחסן שום כלי על השיש.

חוץ מזה, בדירה של 150 מ"ר חסר לי חדר ארונות. לדעתי ניתן להעביר את דלת שירותי ההורים אל הקיר עם הטלויזיה (עדיין יששאר מקום למסך "32 או "37), ולהפוך את האיזור בו ממוקם ארון הקיר יחד עם ה-"ר" לכיוון המקלחת לחדר ארונות.

1. צודק וזה יטופל כשאזיז את חדר השינה

2. לא הבנתי איך פינת האוכל מפריעה?

3. המטבח פתוח לגמרי והוא תמיד מסודר אז אין לי בעיה עם זה. יחד עם זאת, יתכן ומזיז אותו קצת שלא יהיה מול הסלון. למרות שפינת האוכל מסתירה את השיש.

חדר ארונות איננו רוצים. יש ארון בחדר שינה וארונות הזזה בכל חדר ובשטח מרכזי.

יש חי המון שינויים מאז

אפרסם שוב סקיצה חדשה

תודה רבה על ההערות!

פורסם

לגבי מטבח פתוח - אולי זה שגעון שלי, אבל אני לא מסוגל לסבול אותו בדיוק מהסיבה שציינתי: צריך לסדר אותו ללא הפסק. חוץ מזה, יש ציוד שאתה רוצה להשאיר על השיש כמו מיקסר, מיקרו או מכונות להכנת קפה, ולא תמיד הם נשארים בדיוק במשבצת. או סתם ערימת כלים בכיור אחרי אירוח. מעדיף שיהיה פחות בולט.

לגבי פינת האוכל - בסידור הנוכחי בכל מעבר מהמקרר לכיור לכיריים הישבן שלך ייתקל בה. צריך יותר מרחב תנועה, עד כמה שאפשר. חייב לומר שאני סובל מבעיה דומה, המטבח שלי צפוף עם דלפק, ולכן אני מדבר מניסיון.

לגבי הטלויזיה - מישהו כבר ציין שהמיקום שלה מוזר. מסכים לגמרי, היא תהיה חשופה לפגיעה של העוברים מאחוריה, אלא אם תתקין אותה על מחיצה קטנה, שתהווה לכשעצמה מכשול. אבל אני מניח שזה ישתנה עם הזזת הסלון.

לגבי חדר ארונות. - אולי עניין של טעם, אבל יש לי רושם שיחסית לגודל הדירה חסרים שטחי אחסון. צריך לחשוב איך לשפר זאת. אני מבין שמדובר בדירת קרקע - האם יהיה מרתף?

מחכה לאיטרציה הבאה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

סקיצה חדשה תעלה בקרוב עם השינויים שציינתם.

אכן בית קרקע פרטי.

מרתף אי אפשר וגם לא הכנה לקוה שניה בשל עלויות ובעיית תקציב

• אחראי פורום
פורסם (נערך)

אם נותרו לך אחוזי בניה, הייתי מתחשב בתכנון בבניה עתידית של קומה שניה.

אתה לא יודע מה יהיה בעתיד ואלו בדיוק הדברים שעושים עכשיו, או לא עושים בכלל.

אני בניתי קומה שניה בידיעה שאני לא צריך אותה 8-10 שנים בערך,

כי התוספת היתה זניחה ולעשות את זה אח"כ יעלה יותר ויהיה בלאגן רציני. אז כרגע היא כמעט מושלמת אבל מעטפת וללא מדרגות גישה.

עריכה אחרונה על ידי itaysamurai

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

גם השירותים ליד הכניסה מיותרים. אני הייתי ממקם שם את המטבח אבל הייתי סוגר לו עוד קיר כדי לקבל יותר מטרים של ארונות ושיש ליחידת שטח. את חדרי הילדים מעביר לחלק העליון. בית בשטח כזה בלי חדר ארונות ליחידת הורים זו בדיחה עצובה.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

האם "שירותי האורים" מיותרים? במבט הראשון גם אני חשבתי כך אבל מתוך ניסיון, אין שירותים "מיותרים". להפך, כמה שיותר יותר טוב.

פורסם (נערך)

שירותי אורחים זה חובה! למי שלא יודע לא מבין מה הוא מפספס.

חדר ארונות מיותר ותופס מקום סתם. אם יהיה לי ארון הזזה 5 מטר, מה צריך יותר מזה?

כיום יש לי חדר ארונות ואני ממש לא מרוצה

הכנה לקומה שניה?? מה העלות? אני רוצה גג רעפים בסלון מטבח כך שלדעתי תהיה בעיה ובכל זאת ההכנה לא בתקציב שלי

עריכה אחרונה על ידי chenrp
פורסם

מכיר את הסיפור על ועדת המומחים שתכננה את הסוס המושלם?

אם אתה לא רוצה שיצא לך גמל, קח מומחה אחד שאתה מרגיש שמבין את הרצונות שלך, ואולי כמה עצות מחבר או שניים שאתה יכול לבקר אצלם בבית ולראות אם אתה מתחבר למה שהם עשו.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

עניין נפח האחסון חשוב מאד.

בדירה הקודמת היה לי חדר ארונות לא מוצלח במיוחד (בעיקר בעיה עם דלת שהיה צריך לסגור כדי להגיע לחלקו), אבל עדיין מלא את תפקידו היטב. כעת יש לי חדר ארונות מעולה שאותו אשתי ממלאת בכל טוב, ועדיין הסדר נשמר וכל דבר נגיש. חלק חשוב מהסיפור הוא בחירה במערכת מידוף טובה והתאמה נכונה של המתקנים.

לגבי ההפרדה בין יחידת ההורים לחדרי הילדים - תלוי בגיל הילדים. אם הם צעירים עדיפה קרבה של החדרים, אם הם מתבגרים - עדיפה הפרדה ומתן פרטיות.

לגבי הכנות לעתיד - צויינו כאן כמה דברים חשובים. אני מניח שאתה בונה את הבית הזה לטווח ארוך מאד, כמה עשורים, ולכן עדיף גם לחשוב לטווח כזה. אם יש צפי להוספת קומה נוספת, גם אם בעוד מספר שנים לא קטן, בהחלט עדיף להכין את התשתית לכך, אפילו תכניות ראשוניות כדי לדעת היכן להעביר צנרת וכו' כדי שחיבור עתידי יהיה יותר פשוט. נכון שזה יעלה לך כסף עכשיו, אבל יחסוך הרבה מאד בעתיד.

לגבי שירותי האורחים - עד שלא היו לי לא הבנתי בשביל מה צריך אותם. אפילו חשבתי לוותר עליהם. ההחלטה לא לוותר עליהם התבררה כנכונה מאד. עם זאת הכניסה לשירותים דרך מה שנראה כמזווה נראית לא מוצלחת. לא צריך לאחסן מזון בכניסה לשירותים, וחוץ מזה, האורחים לא צריכים לעבור במחסן, בדיוק מהשיקול שבגללו אני לא אוהב מטבח פתוח: זה מקום שהופך מפונקציונאלי ולא תמיד מסודר למקום שצריך לסדר בלי הרף.

עוד בעניין מחסן - היכן אתה מתכוון להחזיק את כלי הגינון? צריך לחשוב על זה כבר כעת.

עריכה אחרונה על ידי sperial

• אחראי פורום
פורסם (נערך)
שירותי אורחים זה חובה! למי שלא יודע לא מבין מה הוא מפספס.

חדר ארונות מיותר ותופס מקום סתם. אם יהיה לי ארון הזזה 5 מטר, מה צריך יותר מזה?

כיום יש לי חדר ארונות ואני ממש לא מרוצה

הכנה לקומה שניה?? מה העלות? אני רוצה גג רעפים בסלון מטבח כך שלדעתי תהיה בעיה ובכל זאת ההכנה לא בתקציב שלי

1. שירותי אורחים זה אכן חובה.

2. אנחנו מסתדרים בלי חדר ארונות. יש לנו חדר שינה בגודל מכובד וארון ענק נכנס בו. לא חסר לנו. העדפנו חדר רחצה בגודל טוב.

3. הכנה - אני רואה את זה בשני אופנים: או להתחשב בתכנון במחשבה שפעם תהיה קומה שניה ואז מפנים מקום עתידי לגרם המדרגות

ושולחים למעלה לפחות התחלה של תשתיות (מים, ביוב, חשמל);

או שבונים עד הסוף למעט דרכי גישה. אם אין לך גישה - אין ארנונה. יכול להיות שיהיו ועדות בניה שיחייבו גם בלי חלונות

אלא סגירה זמנית עם טיח.

אבל בכלליות - קומה מוכנה. טיח, ריצוף, תשתיות.

כאמור, ככה אני עשיתי ואני יודע שחסכתי המון כסף ובעיקר נזקים לגינה ולבית, שיעלו עוד כסף ביום פתיחת הקומה.

ביום שנפתח, צריך מדרגות, שיפוץ קל, חלונות ואביזרים לאמבטיה - זהו.

את פיר המדרגות העתידי סגרנו עם גבס. פטיש 5 קילו והוא למטה.

הדבר שאני הכי מוטרד ממנו זה פירוק והעברת אותו ארון ענק, שיושב מתחת למדרגות העתידיות.

תחשוב מעשית - כל הקבלנים כבר אצלך, אתה תשלם מעט יחסית על אותו חלק מאשר שיבואו בנפרד.

לגבי כמה, זה תוכל כבר לעשות מול כתב כמויות, שיהיו לך הצעות לחומרים ותקבל יחד עם זה עלות עבודה.

יש לי חבר שכמוך, בנה קומה אחת ועכשיו כעבור 10 שנים בערך הוא מוסיף קומה, הוא יודע שהוא אומר ביי ביי לגינה שלו ויצטרך לצבוע מחדש את כל הבית.

עריכה אחרונה על ידי itaysamurai

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

הבנתי. תודה

בכל אופן אני מתכנן גג רעפים חשוף ולא חושב שתתכן קומה שניה מה גם שבעוד עשור אינני רואה טעם בקומה שניה. בנוסף העלות הזניחה להכנת קומה שניה היא איננה זניחה מבחינתי כי אין תקציב לזה

• תוכן חדש...