Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן..

רציתי לדעת האם כאשר יחידת חימום פנימית של הרכב (רדיאטור בתא נוסעים) סתומה יש לזה השפעה על חום המנוע ברכב? הכוונה כשאין סירקולציה של מים- בצינורות הכניסה שלה צינור אחד ממש חם השני כמעט ולא, ואין חימום ברכב. יש קצת בהתחלה ואחר כך מפסיק. מדובר על מאזדה 3. האם מצב כזה יכול לגרום לחימום הרכב ולאי פתיחת תרמוסטט?

תודה

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני נוסע עם מחשב רכב כמעט באופן קבוע, טמפרטורה במצב נורמלי עומדת על 88, כאשר החימום נעלם באוטו החום מטפס ל100 117 מעלות ואז אני שם לב שהתרמוסטט לא נפתח אני עומד בצד נותן גז ואז לאט לאט הוא נפתח והחום מתאזן שוב. השאלה שלי האם באמת בגלל שהרדיאטור הפנימי סתום ואין זרימה של מים חמים חזרה זה משפיע על החום

פורסם

הרדיאטור הפנימי שייך למעגל הקירור הגדול ואכן גם הוא תורם לקירור נוזל הקירור. אצלך ייתכנו שינויים קיצונים בטמפ' העבודה כנראה בגלל שגם הרדיאטור הראשי לא במיטבו ואולי באמת התרמוסטט תקול.

אני מציע שתרוקן את כול תכולת נוזל הקירור במערכת ונקה את הרדיאטור הראשי וגם את מחליף החום (הרדיאטור הפנימי) וגם בדוק את התרמוסטט לתקינות.

במידה ויש לך כלים וניסיון העבודה לא מסובכת כלל ותוכל גם לראות סרטים ביוטיוב בכדי שיעזרו לך לבצע את העבודה בקלות יחסית.

איזה כייף לי :)

פורסם

לגבי הרדיאטור הוא יחסית דיי חדש, תרמוסטט הוחלף ברכב גם באותו הזמן פחות או יותר, מה שנראה בבדיקה זה הרדיאטור הפנימי. צינור אחד פשוט רותח והשני לא כלכך מה שבאמת גורם לחוסר חימום בתא נוסעים. איך ניתן לנקות את הרדיאטור? חומר מסוים או רק לפתוח צינורות ולהזרים מים? לגבי הרדיאטור הפנימי, אפשר לעשות גשר בצינורות ולנתק אותו רק לאיבחון החום במנוע ולראות האם התופעה מסתדרת? כלים יש וידע גם, חסרה רק המלצה

פורסם

מרק.. יש רכבים שהחימום באוטו עובד על המעגל הקטן משמע עוקף תרמוסטט (צינור כניסה מתחבר ליציאה ממשאבת מים / לפני תרמוסטט וצינור יציאה בחזרה למיכל). ברכב כזה ההרגשה של החימום צריכה להתחיל ממש דקות ספורות לאחר ההנעה.

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

אתה יודע האם לגבי הרכב שלי ספציפי זה יכול להשפיע? האם לנסות לעקוף את החימום הפנימי עם גשר בין הצינורות?

פורסם
מרק.. יש רכבים שהחימום באוטו עובד על המעגל הקטן משמע עוקף תרמוסטט (צינור כניסה מתחבר ליציאה ממשאבת מים / לפני תרמוסטט וצינור יציאה בחזרה למיכל). ברכב כזה ההרגשה של החימום צריכה להתחיל ממש דקות ספורות לאחר ההנעה.

בטעות כתבתי שהרדיאטור הפנימי שייך למעגל הגדול. צריך להיות למעגל הקטן.

פורסם
אתה יודע האם לגבי הרכב שלי ספציפי זה יכול להשפיע? האם לנסות לעקוף את החימום הפנימי עם גשר בין הצינורות?

איזה שנה הרכב ומהו נפח המנוע ?

פורסם

קשה לי להאמין שהרדיאטור הפנימי הוא זה שגורם לבעיית ההתחממות והטרמוסטט אמור להפתח בלי קשר אם הוא תקין. פרק צינורות כניסה ויציאה של רדיאטור החימום בקיר האש ובצע שטיפה בלחץ. אם גם אז רדיאטור החימום יהיה סתום בצע מעקף ותבדוק. תעשה ניקוז אויר נכון וחכה לעבודת מאוורר הרדיאטור לפחות 2 מחזורים. סורק עם טמפרטורה שיהיה מחובר תמיד. כאשר מאוורר הרדיאטור מסיים 2 מחזורי עבודה צא לסיבוב ותעדכן.

פורסם

אהלן מאור מה שלומך, זה בדיוק מה שעשיתי היום-עשיתי שטיפה עם צינור גינה, יצא לא מעט לכלוך. עשיתי משתי צינורות הכניסהפעם מהראשון ופעם מהשני. המים זורמים היטב. לגבי ניקוז אויר-מה התהליך? אני מילאתי מים הדלקתי את החימום גם באוטו השארתי את הפקק פתוח.. לאט לאט בלי לתת גז כאשר הטמפרטורה הגיעה ל90 מעלות התרמוסטט נפתח. מאוורר נכנס לעבוד ב104 מעלות כמו שעון. 103 מתכבה. יש לציין שיש חימום חזק מאד כרגע ברכב, לא יצא לי לבדוק בנסיעה יותר מידי בדרך כלל הצרות היו מתחילות כשאני נוסע בשעות הערב כשקר ואז שם לב שהטמפרטורה עולה ל113 והתרמוסטט לא נפתח עד שאני עוצר בצד נותן כמה מכות של גז ואז הוא נכנס. כשזה לא היה עוזר הייתי בזהירות פותח את הפקק לא לגמרי משתחרר האוויר והתרמוסטט נפתח.

פורסם

אוקיי יש עדכון.

המצב ממשיך לחזור על עצמו. מה שכן חימום יש כמו אש באוטו. הטמפרטורה מטפסת ל117 מעלות כאשר התרמוסטט לא נפתח וכשנפתח נמצאת בין 88 ל93. מה שאני עושה זה עוצר בצד ונותן קצת גז ואז נפתח התרמוסטט. כל הבעיה היא בגלל שהוא לא נפתח. אני לא יודע אם הוא לא תקין-הוא הוחלף לפני שנה שנתיים. יש חשיבות לסוג מים באוטו? לאחר כל התקלות שהיו שמתי בנתיים מים מהברז עד לפתרון הבעיות. במיכל העיבוי רואים עוד אוויר עובר בצינורות, דרך אגב יש שתי צינורות קטנים ואחד גדול בתחתית-האם רק אחד מהקטנים אמור להזרים מים חזק או גם השני? לפעמים רואים בועות שעולות מהצינור הגדול. יש מדריך לניקוז אוויר?

פורסם (נערך)

1. בכדי לשמור על מערכת הקירור בפני קורוזיה ורתיחה של המים חייבים למלא נוזל קירור מקורי או שווה ערך למקורי.

2. נראה על פניו שמשאבת המים תקולה או/גם תרמוסטט.

3. לא קיימת פרוצדורה מיוחדץ לניקוז אוויר אבל נסה את הדבר הבא:

בזמן פעולת המנוע כווץ בעדינות את צנרת המים בכדי להזיז בועות אוויר (לזרז את תהליך הניקוו). אל תשאיר את מכסה מיכל העיבו פתוח.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

• תוכן חדש...