Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נקודת רתיחה של מים יותר גבוהה מנקודת רתיחה של נוזל ייעודי וזה למה יש מדינות חמות שאנשים מערבבים 50/50 או 70/30 כלומר 70 נוזל קרור ו30 אחוז מים רגילים.

טעות.

נקודת רתיחה של מים נמוכה מנקודת רתיחה של נוזל קירור דוגמת אתילן גליקול.

למים ישנה מוליכות חום טובה יותר, וזו הסיבה שמוהלים.

מעולם לא ראיתי המלצה למהול 70% נוזל עם 30% מים. אם כבר, אז 70% מים ו30% נוזל.

יום טוב גם לך

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

"

מים רגילים... נקודת הרתיחה נמוכה יותר. מציע לך למלא נוזל קירור ואז לחזור על כל הניסויים. רק מה - אכן וודא שאתה מנקז אוויר נכון." לא הבנתי...אז למים יש נקודת רתיחה גבוהה או נמוכה? שזה אומר מה? לגבי הפקק זה מה שהיה באוטו וזה מה שקניתי בזמנו שיהיה לי רזרבי. גם חיפוש באיביי מציג את הנתונים האלה למרות שבדקתי אצל ידידה במנוע 1600 יש 100KPA ו14.5PSI

אין לי פקק ברדיאטור רק מיכל עיבוי. ואותו השארתי עד שהרכב הגיע לטמפרטורת עבודה והוונטה נכנסה לעבוד. תרמוסטט הוחלף לחילופי לא מקורי אבל עבד איתו למשך שנתיים. אני מניח שאם התרמוסטט לא תקין הוא לא יפתח בכלל ואז גם לא אוכל ליסוע עם האוטו. או שהיה נשאר פתוח ואז האוטו היה יחסית קר לא?!

פורסם
נקודת רתיחה של מים יותר גבוהה מנקודת רתיחה של נוזל ייעודי וזה למה יש מדינות חמות שאנשים מערבבים 50/50 או 70/30 כלומר 70 נוזל קרור ו30 אחוז מים רגילים.

Sent from my SM-G610F using Tapatalk

לא נכון ולא נכון...:-P

נקודת הרתיחה של נוזל קירור ייעודי במערכת הקירור של הרכב כאשר הלחץ הינו יותר מ-1 בר עשוייה להגיע ל-110-130 מעלות צלזיוס בתלות ביחס הדלול והלחץ במערכת הקירור.

איזה כייף לי :)

פורסם

בשלב זה של השירשור הייתי פשוט מחליף טרמוסטט...כניראה שקיימת בו בעיה. אם הטרמסוטט לא ניפתח כמו שצריך זה כבר לא משנה אם יש נוזל קירור יעודי או מיים רגילים...הטמפרטורה שלהם תזנק למעלה בשל חוסר צינון. מה גם שבגלל שהמנוע ונוזל הקירור הגיעו לטמפרטורות גבוהות יחסית יש מצב שהטררמוסטט פשוט התעוות ובהתאם לכך הפתיחה הלקוייה שלו. בקיצור זה הזמן להחליף טרמוסטט!

פורסם

מצטרף להמלצה ועדיף שעה אחת קודם.

אם אתה מרגיש שאתה לא כל כך מבין תן לבעל מקצוע שאפשר לסמוך עליו לבדוק את הרכב

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

הייתי מחליף את התרמוסטט אם הייתי יודע בוודאות שהוא הגורם לבעיה. לגבי אם הוא התעוות.. לא הייתי רואה לדוגמא שהוא נשאר במצב תקוע? לא נפתח ולא נסגר? כשהאוטו עומד ומונע הכל עובד כמו שעון ב104 מעלות הוונטה נכנסת לעבוד 103 נסגרת. והחום לא משתגע. כל הבלאגן קורה בנסיעה פתאום החום מטפס ל117 והוונטה עובדת חזק-רק אז אני רואה שהוא לא נפתח והמיכל עיבוי קר יחסית לעומת הצינורות בצד ימין שהם חמים מאד

פורסם

חברים סליחה על ההטעיה והבילבול שיצרתי וגרמתי,לנוזל יעודי יש רמת רתיחה גבוהה יותר מאשר למים אמת,מערבבים ביחד כי מים סופחים חום יותר טוב מאשר נוזל קירור ייעודי. תחליף תרמוסטט רוב הסיכויים שהבעיה תיפטר כי לפי מה שאתה אומר כל המערכות מתפקדות נכון לכרגע כמו שצריך.

Sent from my MI MAX using Tapatalk

פורסם
הייתי מחליף את התרמוסטט אם הייתי יודע בוודאות שהוא הגורם לבעיה. לגבי אם הוא התעוות.. לא הייתי רואה לדוגמא שהוא נשאר במצב תקוע? לא נפתח ולא נסגר? כשהאוטו עומד ומונע הכל עובד כמו שעון ב104 מעלות הוונטה נכנסת לעבוד 103 נסגרת. והחום לא משתגע. כל הבלאגן קורה בנסיעה פתאום החום מטפס ל117 והוונטה עובדת חזק-רק אז אני רואה שהוא לא נפתח והמיכל עיבוי קר יחסית לעומת הצינורות בצד ימין שהם חמים מאד

אין פה בוודאות, ודאי ובטוח זה רק המוות. ההיתלבטות הזו עלולה לעלות לך בנזק בילתי הפיך למנוע. טרמוסטט לא תדע עד כמה הוא תקין או לא ב 100 אחוז עד שתוציא אותו פיזית ותבדוק את צורתו ואת אופן פתיחתו וסגירתו במיים רותחים. ממליץ לך שוב בחום ורק לטובתך דיי במיידי להחליף את הטרמוסטט.

פורסם

אוקיי התקדמות עם הרכב.. עברתי על כמה צינורות מים שהראו סימני נזילה סידרתי אותם, שמתי מים אדומים והבעיה הסתדרה לגמרי למשך כמה ימים האוטו נסע על 88-90 מעלות גם כשהמזגן דלוק (כשהמזגן היה דולק והוונטה עובדת עוד יותר היה מתחמם בגלל שהתרמוסטט לא היה נפתח) ואז החלה נזילה מהתרמוסטט-האטם שלו ממש נהרס, הוא הוחלף. ושוב הוא לא נפתח בזמן. עוד תופעה ששמתי לב אליה חדשה זה שהצינורות מהרדיאטור הגדולים מכווצים כשהאוטו קר, כאילו נהיה ואקום..

נראה עכשיו מה עוד אפשר לעשות, רעיונות?

פורסם

תרמוסטט חדש לא זוכר איזו חברה אבל תואם לאוטו. פקק גם הוחלף לפני כמה ימים בול כמו הקודם 145KPA 21 PSI

פורסם

עם פקק וטרמוסטט הייתי שם דווקא מקורי זה חשוב. כנס למישהו שייבדוק לחץ הפוך או גזי פליטה במערכת הקירור. תוםעה של צינורות מכווצים קורית לרוב בגלל שמערכת הקירור משלימה נוזל מהמיכל שהיא מיתקררת והנשם שדרכו עובר וואקום בתהליך הזה סתום. אצלך הנשם הזה הוא בפקק הלחץ אני חושב.

פורסם

לא כולם קונים מקורי בחלקים האלה בגלל המחיר. ועדיין עובד להם טוב, זו לא הסיבה. הפקק הוא מקורי ולא תחליפי. והוא בדיוק כמו הקודם שהיה לפי נתונים. כששמתי את המים האדומים האוטו עבד חלק בלי שום בעיה. דרך אגב התרמוסטט הישן גם תקין מלבד הנזילה שהחלה מכיוון הגומיה שלו-מאחר ובארץ לא ימכרו את הגומיה לבד (מה שיש בחול) אז נאלצים לקנות את כולו. היו כל מיני צינורות שנזלו וכל פעם הייתי עובר ומסדר אחד אחר, עכשיו אפשר לומר שהכל תקין מלבד הקטע הזה שוב עם אותה תופעה שהייתה מקודם. לדעתי זה לא תרמוסטט. אם יש משהו סתום זה כבר אין לי איך לדעת או אוויר כלוא במערכת

פורסם

למעשה כיסית את כל האופציות....כל מערכת הקירור שלך ניתן לומר חדשה. ברגע שצינורות נוזלים בזה אחר זה זה יכול להצביע על בעיית לחץ במערכת הקירור..מה שאומר לגשת לבדוק שאין בעיית ראש כלשהיא וכל מוסך מחזיק בציוד יעודי לכך ותוך מיספר דקות יוכל לומר לך.

• תוכן חדש...