Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3047 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים אשמח לקבל מכם עצה מה לעשות בבעיה שצצה לי היום ברכב.

אז ככה, היום בבוקר אני בא להניע את הרכב אחרי שעמד שישי שבת, בהנעה שמעתי רעש די חריג מאזור המנוע שלא יצא לי לשמוע קודם לכן בשום רכב, קצת קשה לי לתאר את הרעש אבל זה היה נשמע משהו כמו בין רעש של "בום" לבין חריקה של רצועה. כיביתי את הרכב והנעתי שוב- הרעש חזר על עצמו.

פתחתי את מכסה המנוע ואני רואה שיש הצטברות של שלולית קטנה על הפלסטיק של מגן האבנים( הכוונה על חלקו העליון של מגן האבנים), כלומר בדיוק מתחת לאזור שבו ממוקמות הגלגלות של הרצועות השונות ברכב( לא יודע בדיוק תחת איזה גלגלת).

הנוזל נראה לי כמו שמן, אך לא הייתה לי האפשרות להגיע עם היד ולראות על מה מדובר. הרמתי טלפון למוסכניק שלי והגעתי אליו ישר, הרמנו את הרכב על הליפט והוא אמר שיש נזילה מהמשאבת מים. הסברתי לו שבנובמבר 16 הוחלף סט טיימינג( כולל מותחן ובורג גלגלת) ומשאבת מים, כשכול החלקים מקוריים וההחלפה הייתה במוסך מורשה. הרכב עבר סך הכול מאז 16 אלף ק"מ.

קיבלתי ממנו הצעת מחיר בסך 1000 שח כולל עבודה להחלפת משאבת מים תוצרת ספרד, ובמידה והרצועה של הטיימינג תראה לו לא בסדר אז המחיר יהיה 1700 שח יחד עם רצועה של INA כולל עבודה ומעמ.

לטענתו הרעש ששמעתי היה רעש מהמשאבה וכאשר המנוע התחמם והנעתי מחדש אצלו במוסך עוד פעם אז רעש כבר לא נשמע כי קיים איזה משהו במשאבה שכאשר הרכב מתחמם אז אותו חלק במשאבה טיפה מתרחב והנזילה נעצרת מעט.

הוא טוען שהנזילה תמשיך בעיקר כאשר הרכב כבוי, ושבנתיים אפשר למשוך איזה חודש עם הרכב, אני פשוט בתקופת מבחנים עכשיו וחייב את הרכב לנסיעות ללימודים כל יום ( קריות -כרמיאל).

למרות שאני סומך עליו ומטפל אצלו תמיד, החלטתי לקפוץ למוסכניק הקודם שלי בשביל שיציץ על הרכב וגם הוא אמר שיש נזילה וראינו ביחד שיש נקודה אדומה של נוזל הקירור על המשאבה. צילמתי איזה תמונה אבל אני לא בטוח ב100% שזאת תמונה של המשאבה עצמה בגלל זווית צילום לא ממש נוחה. אני מצרף אותה פה למטה.

לדעתכם מה גרם למשאבה לנזול אחרי זמן כזה קצר? והאם ההצעה שקיבלתי מהמוסכניק הראשון טובה? לטענתו אפשר להוריד את הרצועת טיימינג ולהחזירה חזרה במידה והיא במצב בסדר מבחינה חיצונית כי לא עברה מרחק רב.

מצטער שיצא כזה ארוך ומבולגן, אשמח לעזרתכם.

משאבת מים פוקוס.jpg

פורסם

למה לא תחזור למוסך המורשה שביצע את טיפול הטיימינג ותברר איתם את הנושא?

יכול להיות שהעבודה לא הייתה מדוייקת ובעקבות כך נגרמה נזילה, ובמקרה זה הם צריכים לקחת אחריות.

פורסם

עברה כבר מעלה שנה, והמוסך שנעשה בו הטיפול כבר ממה שראיתי כבר לא מוסך מורשה מאזדה פורד, אלה מוסך כללי כולשהו שמתעסק גם ברכבים אחרים.. אני בספק רב שבכלל יתייחסו אלי שמה אחרי כזאת תקופה. מה שגם השירות שמה על הפנים וזאת הייתה פעם ראשונה ואחרונה שאני נכנס לשמה.

פורסם

בשביל להחליף משאבת מים יש לפרק את הרצועה הקיימת ולהחזירה לאחר החלפת המשאבה, לדעתי 700 ש"ח להחלפת רצועה הוא גבוה מאוד [רוב הסיכויים שלא תצטרך להחליפה גם ככה] פשוט מדובר על פעולה שהוא יבצע גם ככה, או שהוא יחזיר את הישנה או חדשה במקום, העבודה לא תשתנה.

לדעתי תיגש לשמוע עוד הצעת מחיר, גם 1000 ש"ח זה מחיר די גבוה להחלפת משאבת מים שעלותה היא בסביבות ה 200 ש"ח +- אלא אם כן יש משהו מיוחד בפוקוס שלך שמצריך עבודה לא סטנדרטית.

פורסם

בפוקוס בגלל שמדובר בטיימינג צף יש צורך להישתמש בנועלים מיוחדים לגלי הזיזים ולגל הארכובה ומניסיון זו עבודה שמצריכה דיוק רב ולא מעט נסיון עבר. טפל בנזילה אל תמשוך כך כי היא עלולה להתגבר ולהחמיר והנזק הצפוי הוא רב. תנסה לגשת למוסך שביצע את העבודה בפעם האחרונה ושתף אותם ואני מאמין שינסו לעזור לך. תעדכן.

פורסם

תודה רבה לכולם על המענה, הטיפול מתוכנן לשבוע הבא, מאור דיברתי עם המוסכניק שלי והוא אמר שהברגי נעילה מגיעים בתוך הסט של הטיימינג, לזה אתה מתכוון כשאתה אומר שיש נועלים מיוחדים?

בכל מקרה בשביל לא להסתכן השארתי את הרכב בבית לשבוע ובנתיים מתנייד בתחבורה ציבורית, אני מקווה שהנזילה לא תרוקן את כל הנוזל קירור עד אז..

פורסם

לא...הברגים שמגיעים עם הסט טיימינג עצמו הם הברגים של גלי הזיזים ושל גל הארכובה שמומלץ מאוד להחליפם שפותחים את הטיימינג ומסירים אל הגלגלות. כמובן שאת בורג גל הארכובה החדש סוגרים עם לוקטייט. הנעילות שאליהם אני מיתכוון אלה נעילות שמשמשות למיקום המדוייק של הגלגלות בעת הסרת הרצועה והרכבתה חזרה על מנת שלא יהיו קפיצות של שיניים בעת ההרכבה.

פורסם

אני יודע שזה סיכוי קלוש, אבל דלק מוטורס הוא יבואן עם תודעת שירות גבוהה.

תפנה אליו ותסביר לו את המצב.

ההחלפה בוצעה במוסך מורשה שאינו מורשה יותר, עם חלפים מקוריים לפני כשנה וחצי ו-16K ק"מ.

המשאבה התקלקלה, למרות שמצופה ממנה להחזיק יותר.

אולי יילכו לקראתך, אולי לא - שווה לנסות.

• תוכן חדש...