Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיול לירדן

Monopusto
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3090 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מזה כמה חודשים חושבים לבקר אצל השכנים בירדן במהלך חג הפסח הקרוב (למשך 3 ימים).

מצאתי תוצאה אחת רלוונטית כשעשיתי חיפוש- יכול להיות שחלק מהדברים כבר השתנו.

יצרתי קשר עם מדריך\ נהג מקומי שהומלץ ב"למטייל" ובקבוצות הפייסבוק היעודיות (שוממות למדיי, למרבה ההפתעה) וקיבלתי הצעת מחיר לסוג הטיול הזה (פטרה, ואדי- רם ועקבה).

אני ממש לא האדם לחופשות בטן- גב, אבל המלונות המפוארים בעקבה עושים רושם ששווה לבלות שם לפחות לילה אחד (הזמנה בצורה עצמאית, ללא קשר למה שהוצע לי ע"י המדריך).

למישהו יצא לטייל שם לאחרונה ורוצה לחלוק תובנות והמלצות?

באותו נושא-

נצטרך להיות במעבר הגבול בשעה 9:00 בבוקר. אני בודק אפשרות ללון את הלילה שלפני בדירה באילת או בצימר בסיסי באחד הקיבוצים הקרובים.

מישהו יודע איפה מוציאים דירות להשכרה לטווח- קצר (מאוד) באילת?

למישהו יש המלצה לצימר זול באחד הקיבוצים הסמוכים?

בחיפוש מעמיק למדי מצאתי המון צימרים יפהפיים ומאובזרים עד- ראש (האיזור הכי יפה בארץ, לדעתי) במחיר גבוהים מאוד.

תודה מראש,

יגאל.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם

יש באילת אכסניית נוער. לא ביקרתי בה, אבל באתר של אנ"א מדובר באכסניה משופצת, והניסיון שלי עם אכסניות נוער בישראל חיובי (אם כי לאחרונה לפני מספר שנים, במצדה).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היינו באכסניית אנא באילת לפני שלושה חודשים והיה מעולה. תמורה מלאה למחיר שמשלמים. האכסניה נמצאת במקום מאוד מרכזי ליד הקניון והטיילת, חדרים חדשים. אני מאוד ממליץ.

פורסם

בסוכות האחרון יצאנו לטיול מאוד דומה למה שאתה מתאר, היינו בפטרה, עשינו צלילות בעקבה וטיול ג׳יפים בואדי ראם.

סגרנו הכל עם מדריך מקומי (אעביר לך את הפרטים אם תרצה) שדאג להכל - לינה, הסעות, אוכל, אטרקציות, העברות גבול וכו׳.

אני ממליץ מאוד להשאר במאהל בדואי בלילה בואדי ראם שהיה מאוד חוויתי.

פורסם

מצחיק, לפני ששלחתי על כפתור ה"שלח" להודעה הזאת, פתחתי כרטיסיה בדפדפן וחיפשתי מידע על האכסניה באילת; המחיר סביר- 380 ש"ח לזוג\ לילה.

הבעלים בדירה הזאת מבקשים 1,000 ש"ח ללילה עד 5 אנשים ("לפי מחזורי מכירה"- ז"א שאין אפשרות ללילה בודד).

בצימר הזה, מבקשים 500 ש"ח ללילה\זוג; מינימום 2 לילות.

אמשיך בחיפושים בקרב קיבוצי האיזור; לקום בבוקר ולראות את הזריחה על הרי אדום מולך זאת חוויה מיוחדת.

אור,

אשמח לשמוע פרטים על הטיול שלך; אני סגרתי עם רפעת.

הלינה באוהל מטרידה אותי- אני פתית שלג עדין ואם אני רוצה לישון בשטח, אני תמיד יכול להתנדב לשירות המילואים המתועב.

אבל הבנתי שהאוהלים מאובזרים היטב.

עוד שאלה- האם הלו"ז לא צפוף מדיי לשלושה ימים?

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם

טיילתי בירדן בשנה שעברה בטיול שארגנו https://www.4x4.co.il/journey/1649

הייתי עם חבר בג'יפ שלנו, בקבוצה שבה היו עוד מטיילים בג'יפים שלהם.

המדריכים היו עופר אוגש ודרור ברלי.

ת-ע-נ-ו-ג.

מומלץ מאוד.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אור,

אשמח לשמוע פרטים על הטיול שלך; אני סגרתי עם רפעת.

הלינה באוהל מטרידה אותי- אני פתית שלג עדין ואם אני רוצה לישון בשטח, אני תמיד יכול להתנדב לשירות המילואים המתועב.

אבל הבנתי שהאוהלים מאובזרים היטב.

עוד שאלה- האם הלו"ז לא צפוף מדיי לשלושה ימים?

גם אנחנו סגרנו עם ראעפת, הכל היה מצוין ומעבר לציפיות - ממליץ בחום (תמסור ד״ש מאור והחבר׳ה שהיו בסוכות!).

המאהל בדואי יותר מסודר מאלה שאתה אולי מכיר מהארץ, אתה ישן בחדר פרטי עם מקלחת ושירותים (חדרים כמו בתמונה), במקרה שלנו אפילו רוב האורחים היו ישראלים.

ככה חילקנו את הלו״ז -

* יום 1 - נפגשנו עם נציג של רעאפת בגבול שהעביר אותנו בזריזות, נסענו לאכול משהו בעקבה ומשם לטיול ג׳יפים (טנדרים) בואדי רם, בערב נשארנו לישון במאהל בדואי שנמצא בואדי.

* יום 2 - קמנו בבוקר ונסענו לפטרה, הסתובבנו שם כל היום (מקום ענק!) ובערב חזרנו למלון בעקבה, הסתובבנו בעיר ובשווקים, אכלנו ארוחת ערב והמשכנו לבר נרגילות.

* יום 3 - קמנו בבוקר לצלילות באיזור הגבול עם סעודיה, הסתובבנו עוד קצת בעקבה במשך היום ומשם בחזרה לגבול.

הלו״ז הרגיש לי בסך הכל מאוזן ולא צפוף מדי, אבל אתה יכול לסדר אותו איך שנראה לך.

IMG_20171012_175045.jpg

פורסם

אני הייתי נמנע מביקורים במדינות כאלה.

לפני שאתם מבצעים עליי עליהום, הסכיתו עד הסוף:

הכל טוב ויפה שם. באמת.

נחמד, מסודר ואולי אפילו זול. אבל, בל נשכח שלא מדובר במדינה בעלת הסדרי בטחון כמו שלנו (למשל). אם חס וחלילה משהו ישתבש, רק אלוהים שבשמיים יעזור לכם. למשל (דוגמא באמת קיצונית, אבל לא בדיונית): אין להם כל כך שליטה על חוליית מחבלים שמחכה בתככי המדינה שלהם חודשים ואף יותר, אך ורק לרגע הנכון.

אל תבינו אותי לא נכון: גם כאן בארץ משהו עלול להשתבש, אבל כאן בארץ הפתרון יגיע. תכף ומיד. מה גם שהאוכלוסייה ברובה לא תהיה עוינת.

שם, במדינות אלו (ירדן, מצרים וכו') המצב שונה.

חומר למחשבה.

פורסם

אני הייתי נמנע מביקורים במדינות כאלה.

לפני שאתם מבצעים עליי עליהום, הסכיתו עד הסוף:

הכל טוב ויפה שם. באמת.

נחמד, מסודר ואולי אפילו זול. אבל, בל נשכח שלא מדובר במדינה בעלת הסדרי בטחון כמו שלנו (למשל). אם חס וחלילה משהו ישתבש, רק אלוהים שבשמיים יעזור לכם. למשל (דוגמא באמת קיצונית, אבל לא בדיונית): אין להם כל כך שליטה על חוליית מחבלים שמחכה בתככי המדינה שלהם חודשים ואף יותר, אך ורק לרגע הנכון.

אל תבינו אותי לא נכון: גם כאן בארץ משהו עלול להשתבש, אבל כאן בארץ הפתרון יגיע. תכף ומיד. מה גם שהאוכלוסייה ברובה לא תהיה עוינת.

שם, במדינות אלו (ירדן, מצרים וכו') המצב שונה.

חומר למחשבה.

ובתאילנד/הודו/רוסיה/מזרח אירופה? גם שם אין סידורי אבטחה כמו שלנו.

כל אחד צריך לדעת לשים לעצמו את הגבול, אני לדוגמה חושב שבסיני מסוכן מדי.

פורסם

ובתאילנד/הודו/רוסיה/מזרח אירופה? גם שם אין סידורי אבטחה כמו שלנו.

כל אחד צריך לדעת לשים לעצמו את הגבול, אני לדוגמה חושב שבסיני מסוכן מדי.

נכון.

ואם היית קורא יותר טוב את מה שרשמתי - אכן גם למדינות אלו התכוונתי.

סיני - בכלל אין מה לדבר.

וכן, אני אשתדל לא לטייל במדינות הללו.

אני פחדן.

פורסם

סיני הרבה יותר מידי מסוכן, אפילו בלי קשר לאזרחות ישראלית.

אבל ירדן או מצרים האפריקנית - זו לא באמת בעיה. אם אפשר לבקר בסין (מדינה דיקטטורית שיכולה לקצר אותך בראש כי היה עליך כמה גרמים של חשיש) או בהודו (המדינה עם הכי הרבה מוסלמים בעולם), אפשר גם בירדן.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חן - קבל תיקון. הודו היא רק המדינה השלישית במספר המוסלמים (כ-190,000,000) אחרי אינדונזיה (225,000,000) ופקיסטן (205,000,000), ולפני בנגלדש, ניגריה ואיראן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

האיסלאם של דרום-דרום מזרח אסיה זה לא אותו איסלאם של המזרח התיכון. הוא הרבה יותר פלורליסטי ומתון. בכל מקרה אני מסכים עם ירחמיאל, גם בתקופות רגועות יותר לא הייתי מסתכן בלנסוע למדינות ערב שאנו איתן בשלום, כי מה לעשות, האוכלוסייה בחלקה הלא קטן, עדין רואה בנו אויב.

פורסם

לא רק בגלל עניין האיסלם ו/או עוינות האוכלוסייה.

כמו ש- Or_B7 כתב, גם המדינות ה"חלשות" מבחינה התפתחותית (באירופה למשל, באסיה או דר' אמריקה) הן לא בדיוק כוס התה שלי. אני כמובן מודע לאוצרות שיש לראות ולחוות שם, לתיירים, אבל עדיין צריך לקחת בחשבון שעלולה להיות גם תקלה.

ואז הכל שאלה של איך היא תטופל.

פורסם (נערך)
חן - קבל תיקון. הודו היא רק המדינה השלישית במספר המוסלמים (כ-190,000,000) אחרי אינדונזיה (225,000,000) ופקיסטן (205,000,000), ולפני בנגלדש, ניגריה ואיראן.

אוקיי. שלפתי את הנתון הזה מהזכרון, על בסיס דברים שנאמרו לי בקורס על האסלאם באסיה התיכונה ובהודו בימי הביניים, לפני כעשור. או שדברים השתנו, או שפרופסור תור טעתה.

האיסלאם של דרום-דרום מזרח אסיה זה לא אותו איסלאם של המזרח התיכון. הוא הרבה יותר פלורליסטי ומתון.

זה הרבה יותר מורכב מזה. במזרח אסיה יש אסלאם שהוא לאו דווקא "מתון" יותר, אלא הוא פשוט לא מושפע מהסכסוכים שקיימים בעולם המוסלמי במזרח התיכון (למשל, זה הישראלי-פלסטיני) מאחר והמוסלמים שם רחוקים מאוד מהמזרח התיכון, אינם ערבים מבחינה אתנית ואינם דוברי ערבית.* כל מי שהיה בסין למשל יודע שאם אתה רוצה לדעת שאתה אוכל חיה "קונבנציונלית", אתה הולך לדוכנים ומסעדות של מוסלמים. מחסום השפה הוא כזה שאין מצב שהם יבינו מי אתה ומאיפה באת וגם אם כן, ספק שזה ישנה להם.

אבל יש באסיה גם אסלאם טהרני (פונדמנטליסטי) ובענק, במיוחד בהודו, ושלא נתחיל לדבר בכלל על פקיסתאן. צריך לזכור שמאז התקופה הע'זנווית המאוחרת ועד ראשית העת החדשה, ליבה של הודו היה תחת שלטון אסלאמי רצוף, ולכן יש לחלקים מן הקהילה המוסלמית בהודו שאיפות פוליטיות מאוד מרחיקות לכת, על בסיס ההיסטוריה שלהם (המפוארת, יש לציין) באזור.

המלה "פלורליסטי" כאן אינה שייכת לעניין. בעקרון, האסלאם הוא, בהגדרה, פלורליסטי ואגליטרי. יש בו כמובן הבדלים במידת הפלורליזם בין זרמים שונים (השיעה יותר פלורליסטית מהסונה, למשל) אבל בעקרון האסלאם מכיל את חברי קהילת המאמינים בלי קשר למוצא, וכן מכיל בני אמונות אחרות, כולל עובדי אלילים.

הטיעון של ירחמיאל הוא אחר, והוא שמעצם היותה של המדינה לא מפותחת, יש בביקור בה משום סיכון, עם ובלי כל קשר למערכת היחסים המורכבת שלה עם ישראל והישראלים. לגיטימי. בעניין הזה, כל אחד עושה את החישובים שלו. מדינות דרום אמריקה למשל הן יעד להמון ישראלים, למרות שחלקן גורמות לירדן להיראות כמו שיא הקידמה.

* הדין האסלאמי הוא שהקוראן קדוש כלשונו, ולכן עליו להילמד בשפה הערבית ונוסח התפילות השאוב ממנו צריך אף הוא להיות בערבית, גם בארץ שאינה דוברת את השפה. זה עוזר גם למוסלמים שאינם ערבים (בעולם ההודי-איראני, למשל) לחוש רעות למוסלמים הערבים במזרח התיכון ולכן למאבק הפלסטיני-הישראלי או לסכסוך השיעי-סוני במזרח התיכון. במזרח אסיה אין שום ידיעת ערבית ולכן אין את תחושת הקרבה הזאת.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...