Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3108 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה שאלות אשמח אם מישהו מקצועי יענה לי .

האיביזה שלי היא 1600 שנת 2011 גיר ידני , בהתנעה קרה משמיעה רעשים של תקתוקים לכמה שניות . יש למה לדאוג ? נעשה טיפול שהוחלף שמן מנוע ומסנן שמן וזה השמיע גם לפני וגם אחרי .

הבנתי שבגיר ידני יש לחכות דקה שתיים אחרי הנעה שהשמן יגיע לגיר ויתחמם . יצא לי כמה פעמים לנסוע ישר בלי לחכות והגיר פשוט לא הגיב לגז[נותן גז אבל לא נותן כוח ] . רק אחרי מספר רגעים אכשהו זה הסתדר .

זה נורמטיבי ?

לאחרונה עשיתי טיפול ידני שבו החלפתי מסנן שמן שמן מנוע פילטר אוויר ומצתים . יש עוד משהו שבדרכ מחליפים בטיפול כזה ? [טיפול 107 ולפני זה כל הטיפולים היו במוסכים מורשים .]

פורסם

יש דיון על הנושא כרגע בטופיק אחר.

אבל אני אענה את מה שאני יודע לפחות בתקווה שלא יספידו את המנוע שלך כמו שהספידו אחרים.

יש רכב זהה לשלך, עברתי מסדרת ה EDGE לסדרת ה MAGNATEC [עברתי גם ל 5W30 על הדרך] והתקתוקים שהיו אצלי פסקו.

פורסם
יש דיון על הנושא כרגע בטופיק אחר.

אבל אני אענה את מה שאני יודע לפחות בתקווה שלא יספידו את המנוע שלך כמו שהספידו אחרים.

יש רכב זהה לשלך, עברתי מסדרת ה EDGE לסדרת ה MAGNATEC [עברתי גם ל 5W30 על הדרך] והתקתוקים שהיו אצלי פסקו.

תודה על הטיפ . אשמח אם תשלח קישור לטופיק

פורסם

זה אחד הדיונים הכי מיותרים. צמיגות בהנעה קרה היא 5W גם אם הצמיגות החמה היא 40 וגם אם היא 30. במנוע של פות"ש בישראל היבואן מנחה להשתמש ב צמיגות חמה 40 לאורך חיים מקסימלי של המנוע. זה שיש רעשים כאלה או אחרים והם עוברים זה רק מעיד על זה שלוקח 2 שניות לשמן להגיע למעלה.

הזול עולה ביוקר

פורסם
זה אחד הדיונים הכי מיותרים. צמיגות בהנעה קרה היא 5W גם אם הצמיגות החמה היא 40 וגם אם היא 30. במנוע של פות"ש בישראל היבואן מנחה להשתמש ב צמיגות חמה 40 לאורך חיים מקסימלי של המנוע. זה שיש רעשים כאלה או אחרים והם עוברים זה רק מעיד על זה שלוקח 2 שניות לשמן להגיע למעלה.

ההסבר שלך כמו בדיון הקודם והניסיון שלי להסביר לרועי+מאור30 לא צלח :roll: מכיוון שהם אינם בעלי הכשרה הנדסית בתחום המכני אשר עשוייה לעזור להם להבין את המשמעות האמיתיית של תכונות השמנים והם מסתמכים על מבחן התוצאה של שני אנשים שקבעו חד משמעית שהרעש פסק לחלוטיין.

דרך אגב גם תיקתוקים של 10-15 שניות זה תקין במיוחד לאחר התנעת בוקר מכיוון שבכול מנגנון עם מרימים הידראולים קיים או מתוכנן דלף מסויים מהכוסיות לכן לאחר מספר שעות הכוסית מתרוקן משמן לכן תמיד ישמע רעש תיקתוקים. כמובן כמות הדלף משתנה ממנוע למנוע לכן הבדיקה הלא מקצועית של רועי עם מנוע שונה ובדיקה בתנאים שונים לא מרמזת כל כלום.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)
ההסבר שלך כמו בדיון הקודם והניסיון שלי להסביר לרועי+מאור30 לא צלח :roll: מכיוון שהם אינם בעלי הכשרה הנדסית בתחום המכני אשר עשוייה לעזור להם להבין את המשמעות האמיתיית של תכונות השמנים והם מסתמכים על מבחן התוצאה של שני אנשים שקבעו חד משמעית שהרעש פסק לחלוטיין.

דרך אגב גם תיקתוקים של 10-15 שניות זה תקין במיוחד לאחר התנעת בוקר מכיוון שבכול מנגנון עם מרימים הידראולים קיים או מתוכנן דלף מסויים מהכוסיות לכן לאחר מספר שעות הכוסית מתרוקן משמן לכן תמיד ישמע רעש תיקתוקים. כמובן כמות הדלף משתנה ממנוע למנוע לכן הבדיקה הלא מקצועית של רועי עם מנוע שונה ובדיקה בתנאים שונים לא מרמזת כל כלום.

מרימים הידראולים (cam followers) אמורים להחזיק לחץ שמן. עם הזמן טינופת בשמן וזלזול בתחזוקה גורמת לשמן במרימים לדלוף ולכן הרעש ישמע עד לבניית לחץ לשמן.

לא משהו שעושה נזק בטווח הקצר. אך במנועים מסוימים קיימים מותחני שרשרת תזמון הידראולים שגם עלולים לאבד לחץ שמן בחלוף הזמן ועלולים לגרום נזק מסיבי.

אני מחזק את עמדתו של מרק10 בנושא כיוון שהבעיה לא קשורה באופן ישיר לסוג השמן ולכן אי אפשר להסתמך על החלפת השמן לטיפול בתקלה.

אם זה מאד מטריד את המשתמש יש להחליף המרימים!

DDBD532F-60C0-4170-A4FA-CDFD51BAFD74.jpeg

עריכה אחרונה על ידי mbtech
פורסם

קיימים מספר סוגים של מרימים הידראולים אשר המבנה שלהם מעט שונה. אני מכיר לפחות 3 סוגים של מרימים הידראולים ובחלקם קיים דלף מתוכנן של שמן מנוע מהכוסית.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...