Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ונטה לא עובדת...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7806 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש מערכות מיזוג שיש להן pressure switch על קו הלחץ הגבוה של צנרת המיזוג (מה שבה אחרי המדחס) בדר"כ על ה reciever/dryer (הצילינדר ההוא שיש...) יתכן והוא תקול.

במחשבה שניה זה לא מסביר למה הוונטה הפנימית המקורית של הרכב לא עובדת (זה שמכניס גם אויר חם).

דני.

אני מהמר שהבעיה כאן או בטרמוסטט של המזגן.

אם אין גז המתג הזה מזהה חוסר גז ואינו מפעיל את המערכת (הסוויץ' הזה סוגר מעגל טורי יחד עם המתג בפנים הרכב והטרמוסטט של המזגן)

השאלות שצריך לשאול הן:

1. האם בתקופה שהרכב אצלך המזגן אי פעם עבד ?

2. האם יש גז במערכת ?

3. האם מדובר במזגן מהתקנה מקומית ויש גישה לטרמוסטט שלו ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

QUOTE=איציק נ.]אני מהמר שהבעיה כאן או בטרמוסטט של המזגן.

אם אין גז המתג הזה מזהה חוסר גז ואינו מפעיל את המערכת (הסוויץ' הזה סוגר מעגל טורי יחד עם המתג בפנים הרכב והטרמוסטט של המזגן)

השאלות שצריך לשאול הן:

1. האם בתקופה שהרכב אצלך המזגן אי פעם עבד ?

2. האם יש גז במערכת ?

3. האם מדובר במזגן מהתקנה מקומית ויש גישה לטרמוסטט שלו ?

איציק3: המזגן הוא מהתקנה מקומית.

1: המזגן עבד (זה היה הדבר הכי טוב באוטו, הוא היה ממש מקפיא)

2: אין לי מושג איך לבדוק, יש את העיינית, אבל אני לא ממש רואה שם משהו...

הסיפור הוא כזה, מאז סאגת המשאבת מים לא הפעלתי את המזגן (אני מפעיל אותו בחורף פעם בחודש/חודשיים כדי לשמן את המערכת).

לפני כמה ימים חשבתי להפעיל אותו וגיליתי האין את ה"קליק" שיש למצמד של המדחס...

אחרי נסיעה ארוכה בפקקים שמתי לב שהאוטו מיתחמם (וגם הוונטה של הקירור לא עובדת).

אולי יש קשר בין כל המיקרים ואולי לא...

יש על המעבה של המזגן (זה עם העינית) חיבור חשמלי, זה האינדיקטור שלו ל"אם יש גז"? מה זה? איך אפשר לבדוק את זה? זה מתג לחץ פשוט? יש מספיק לחץ אז הוא סוגר מעגל או שזה עובד על היתנגדות מישתנה?

איפה הטרמוסטט של הרדיאטור באוטו הזה? כשזה היה קורה לי ברכבים אחרים הייתי מקצר את הטרמוסטט ורואה אם הבעיה היא בטרמוסטט או במשהו אחר? כאן, הוא נעלם לי (במכוניות אחרות הוא יושב על הרדיאטור :? ככל הנראה ההיתחכמות של סובארו לא ניגמרה במשאבת מים :wink: )

תודה!

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

QUOTE=redbaron]: המזגן הוא מהתקנה מקומית.

1: המזגן עבד (זה היה הדבר הכי טוב באוטו, הוא היה ממש מקפיא)

2: אין לי מושג איך לבדוק, יש את העיינית, אבל אני לא ממש רואה שם משהו...

הסיפור הוא כזה, מאז סאגת המשאבת מים לא הפעלתי את המזגן (אני מפעיל אותו בחורף פעם בחודש/חודשיים כדי לשמן את המערכת).

לפני כמה ימים חשבתי להפעיל אותו וגיליתי האין את ה"קליק" שיש למצמד של המדחס...

אחרי נסיעה ארוכה בפקקים שמתי לב שהאוטו מיתחמם (וגם הוונטה של הקירור לא עובדת).

אולי יש קשר בין כל המיקרים ואולי לא...

יש על המעבה של המזגן (זה עם העינית) חיבור חשמלי, זה האינדיקטור שלו ל"אם יש גז"? מה זה? איך אפשר לבדוק את זה? זה מתג לחץ פשוט? יש מספיק לחץ אז הוא סוגר מעגל או שזה עובד על היתנגדות מישתנה?

איפה הטרמוסטט של הרדיאטור באוטו הזה? כשזה היה קורה לי ברכבים אחרים הייתי מקצר את הטרמוסטט ורואה אם הבעיה היא בטרמוסטט או במשהו אחר? כאן, הוא נעלם לי (במכוניות אחרות הוא יושב על הרדיאטור :? ככל הנראה ההיתחכמות של סובארו לא ניגמרה במשאבת מים :wink: )

תודה!

גיליאוקיי, אז זאת אומרת שהוונטות בכלל לא עובדות, בלי שום קשר למדחס.

מאחר והאוטו היה במוסך... יש לעשות כמה דברים:

קודם כל, תעבור על כל החיבורים שקיימים בתא המנוע באור יום ! כולל החיבורים ליוניט מאוורר + כל הקונקטורים שקשורים למזגן (מדחס - חוט 1, מתג לחץ שמותקן על המייבש - כמה חוטים).

כמו כן אם הורידו את המנוע יחד עם המדחס, כדאי שתוודא שלא פירקו אותו ורוקנו את הגז מהמערכת (מבלי למלא שנית).

אין לי ספק שמישהו במוסך לא החזיר את המחברים כמו שצריך למקומם או שגרם להם נזק (משך אותם וקרע את החוטים בתוך הקונקטור).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

QUOTE=איציק נ.]אוקיי, אז זאת אומרת שהוונטות בכלל לא עובדות, בלי שום קשר למדחס.

מאחר והאוטו היה במוסך... יש לעשות כמה דברים:

קודם כל, תעבור על כל החיבורים שקיימים בתא המנוע באור יום ! כולל החיבורים ליוניט מאוורר + כל הקונקטורים שקשורים למזגן (מדחס - חוט 1, מתג לחץ שמותקן על המייבש - כמה חוטים).

כמו כן אם הורידו את המנוע יחד עם המדחס, כדאי שתוודא שלא פירקו אותו ורוקנו את הגז מהמערכת (מבלי למלא שנית).

אין לי ספק שמישהו במוסך לא החזיר את המחברים כמו שצריך למקומם או שגרם להם נזק (משך אותם וקרע את החוטים בתוך הקונקטור).

איציקOK, נוודא... אגב, לא הורידו את המנוע בסולו של דבר (הוא חילץ את המיסב ככה. אין לי מושג איך, והוא גם לא רצה שאני אשאר :x )...

אגב, איפה הקונטקטור של הטרמוסטט של מער' הקרור?

גילי

פורסם

QUOTE=redbaron]OK, נוודא... אגב, לא הורידו את המנוע בסולו של דבר (הוא חילץ את המיסב ככה. אין לי מושג איך, והוא גם לא רצה שאני אשאר :x )...

אגב, איפה הקונטקטור של הטרמוסטט של מער' הקרור?

גיליברדיאטור או בבלוק מנוע.

חיישן של 2 חוטים בד"כ.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

QUOTE=איציק נ.]ברדיאטור או בבלוק מנוע.

חיישן של 2 חוטים בד"כ.

איציקעל הראדיאטור הוא לא (זה המקום הראשון שחיפשתי בו...), הוא גם לא ליד הטרמוסטט (המקום הטיבעי השני)... איך שהספקתי להקיר את הפיתרונות של המהנדסים היפאניים של סובארו (ששהו יותר מידי זמן בצרפת :? )... בטח זה מיתחבא מאחורי הפילטר שמן (וצריך להסיר אותו או משהו כזה...)

בכל אופן, היום בבוקר עברתי על החיבורים, הכל נראה סבבה...

מחר אני יעשה את זה שוב. חוץ מ2 הפיוזים הראשים והפיוזים בתוך האוטו אין עוד?

גילי....

פורסם

על הראדיאטור הוא לא (זה המקום הראשון שחיפשתי בו...), הוא גם לא ליד הטרמוסטט (המקום הטיבעי השני)... איך שהספקתי להקיר את הפיתרונות של המהנדסים היפאניים של סובארו (ששהו יותר מידי זמן בצרפת :? )... בטח זה מיתחבא מאחורי הפילטר שמן (וצריך להסיר אותו או משהו כזה...)

בכל אופן, היום בבוקר עברתי על החיבורים, הכל נראה סבבה...

מחר אני יעשה את זה שוב. חוץ מ2 הפיוזים הראשים והפיוזים בתוך האוטו אין עוד?

גילי...

בג'אסטי 1.2 החיישנים יושבים על ה INTAKE MANIFOLD כשהיוניט מאוורר נמצא סמוך ליוניט (חיישן) חום.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...