Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לעצמאים שבינינו .. שוטף + 30 90 120

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3117 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדיקה קלילה העלתה שיש לי כרגע בשוטף + מי יודע כמה בחוץ סכום כסף שאיתו הייתי יכול לצאת עם רכב מיני חדש מהסוכנות.

איך אתם מתמודדים עם זה ? פשוט מייאש.

פורסם

נושם עמוק, ועם צבירת הניסיון והמוניטין, מתחיל לסנן לקוחות בצורה אגרסיבית יותר,

ו/או מתחיל לקבוע בעצמך את התנאים, בהנחה שהשוק לא רווי במתחרים.

או שנשבר והופך לשכיר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בעבודה שלנו, שחלקה מול גופים עירוניים/ממשלתיים, שוטף+60 זו ברירת המחדל, ובעצם האפשרות היחידה לעבודה מול הגופים הללו.

לקוחות פרטיים משלמים שוטף, ומאחר והעבודה מול הגופים העירוניים היא המשכית לאורך כל השנה, הכסף זורם גם מהם (על הפרויקטים מלפני שלושה חודשים...).

מה שכן מרגיז זה כל ה"לא העברת את החשבון בזמן וזנ ידחה בעוד חודש" או "לא קיבלתי את המייל", או "החשבון הועבר לגזברות".

כל התירוצים כדי להפוך את ה60 ל90.

אין מה לעשות, זה מוסר התשלומים כאן.

אתה צריך כושר מיקוח טוב מול הבנק כדי שהמימון שאתה מעניק לאותם לקוחות יעלה לך את המינימום האפשרי.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

תן לי ש+90 ואני חוגג.

במקרה הטוב ש+120 ומול רשויות כבר היה לי ש+שנתיים (למרות שהחוזה ש+60).

פשוט מתכננים את הנזילות בהתאם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

זה בדיוק העניין, זה מתחיל ב ש +30/60, ואז נמשך ונמשך ונמשך, ואין תאריך יעד.

אני לא עובד עם מוסדות/רשויות שם יש חוקים, פשוט מושכים אותך באמתלות כלשהן.

וגם, אני סה"כ אדם אחד ומה שאני מכניס זה מה שאני מכניס, המשמעות המיידית של הדחיות האלה שבקושי נכנס לי הביתה כסף באותו חודש.

פורסם

בגלל זה אני בוחר את הלקוחות ולא עובד עם כל אחד.

יש לקוחות שאני דורש מזומן/כרטיס אשראי, יש כאלה שאני יודע שהם לא יפלו אבל מושכים ומהם אני דורש צ'ק באספקה ויש כאלה שאני עובד איתם פתוח. אלה שאני עובד איתם מתחלקים לכאלה שאני יודע שישלמו כמו שעון וכאלה שאני יודע שימשכו (ויודע להעריך גם כמה). מפה הכל עניין של מתימטיקה וניהול תזרים.

פורסם (נערך)

אוסיף

עסק טוב ומרוויח יכול להתמוטט מבעיות של תזרים מזומנים.

אחד הפתרונות הוא לדאוג לקוי אשראי גבוהים מבנקים לא כשאתה צריך אותם בבהילות אלא דווקא לדאוג לקבלם בעיתות רגיעה( אין חובה להשתמש בהם ) בדיוק למקרים בו התכנון והמציאות לא נפגשים.

אחת מהצרות החולות של ניהול עסק בישראל הוא מוסר התשלומים של חברות עסקיות והגרועים הם הרשויות.

עריכה אחרונה על ידי ישה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

עבדתי עד לא מזמן בחברה פרטית כלשהי, שעברה מלעבוד עם לקוחות ישראלים ללעבוד ב 99% עם לקוחות בחו"ל בגלל מוסר התשלומים הירוד בארץ, אבל מוסר התשלומים שלהם לספקים ישראלים היה כל כך מביך, שפעמים רבות הייתי מסנן שיחות מספקים שלי רק כי לא היה לי לב להגיד להם ששוב החליטו שלא ישלמו להם באותו חודש או שהם יקבלו רק חלק ממה שהובטח כי ככה החליטו בהנהלה.

המצחיק הוא שספקים התעצבנו, חרקו שיניים, והמשיכו לעבוד עם אותה חברה - מכיר רק ספק אחד שהפסיק לעבוד איתנו בגלל בעיות התשלומים - כנראה שזו הנורמה בארץ, ומי שנוהג אחרת נתפס כ"פראייר" או שפשוט כולם כאלו, אז אי אפשר להיות קטנוניים על תשלומים שמתקבלים לפעמים גם אחרי שנה.

רק לשם ההשוואה, אבא שלי שעובד ברומניה (שנתפסת לרוב כמדינת עולם שלישי מפגרת) מדווח ששם ב 90% מהמקרים אין דבר כזה לדחות תשלומים. עשית עבודה, קיבלת תשלום עם סיומה, או לכל המאוחר בסוף החודש השוטף.

פורסם

אין מה לעשות. אתה צריך שיהיה במשרד/עסק מישהו שממש "עובד בזה".

מתייק חוזים וחשבונות, עוקב אחרי המועדים לתשלום, שולח תזכורות, מתקשר לנדנד.

וכמו שישה אמר- צריך קו אשראי רחב. זה החמצן של כל עסק.

גם הלקוחות שמשלימם "שוטף", משלמים בעצם אחרי שהשלב עבורו הם ישלמו כבר הסתיים.

בינתיים, המשכורות, שכירויות, ביטוחים ממשיכים לזרום...

כשיש לך הוכחות ל"כסף בחוץ", זו גם לא בעיה גדולה לקבל אשראי כזה בתנאים טובים.

פורסם
נושם עמוק, ועם צבירת הניסיון והמוניטין, מתחיל לסנן לקוחות בצורה אגרסיבית יותר,

ו/או מתחיל לקבוע בעצמך את התנאים, בהנחה שהשוק לא רווי במתחרים.

או שנשבר והופך לשכיר.

ואני אוסיף, צריך לבנות קהל לקוחות מגוון,

כזה שיודע לשלם מיד בעת קבלת חשבון ואם אין ברירה גם את אלה שמשלמים בשוטף + אלוהים יודע כמה.

לרוב קהל לקוחות פרטי משלם מיד, למוסדות ציבור לוקח זמן ועדין זה תלוי מול מי אתה עובד באותם מקומות.

מפליא שיש מצבים שגם מהם מגיע התשלום מהר מאד.

עסק שחי על אשראי או בונה על זה (לדעתי) ימיו ספורים.

לדעתי אחד המודלים העסקיים הטובים לעסק צומח זה הקליניקות של הרופאים,

עובדים עד 15:00 בשרות הציבור ואח"כ הולכים לעסקים הפרטים שלהם.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

נטקו, אתה עוד במצב טוב.

אני מזמין חומרי גלם, משלם בין 50 ל 100% בהזמנה, לוקח חודשיים וחצי לחומר להגיע, אני משקיע עבודה, מוכר ותנאי התשלום הרשמיים הם בין ש+90 ל ש+120.

יוצא שאני מקבל תשלום במקרה הטוב 5 חודשים אחרי ששילמתי ובמקרה הפחות טוב 8 חודשים. אין לי בעיה עם זה כי אני ערוך לזה תזרימית עם מקדמי ביטחון (שעם מוסר התשלומים בארץ אתה חייב מקדמי ביטחון גדולים) ואני לא נשען על בנקים פרט לאשראי טווח ארוך כי לא סומך עליהם בכל מה שקשור למסגרות. מה שכן, כשעברתי מקניית חומרים בשוק המקומי נארלצתי להתארגן כלכלית כי זה מעבר מ ש+90 ל ש-90.

פורסם

זו המכה הכי גדולה שיש לעסק. אני משתדל להימנע מזה ככל הניתן.

אם הלקוח מבקש שוטף + X, אני מודיע לו שהעבודה תהיה מוכנה בשוטף + X. המקסימום שאני מוכן לתת זה מחצית משכ"ט בתחילת העבודה ומחצית בסיום.

אין אצלי חכמות. מי שלא רוצה, יש עוד עוסקים בתחום.

אני לא פילנטרופ ולא עובד לשם שמיים.

פורסם

דעתך לא נכונה.

או שאינך עצמאי, או שהתמזל מזלך והעסק שלך הוא בתחום נדיר.

אפילו במכולת, המכולתניק קודם קונה את הסחורה, ורק אחר-כך מוכר אותה.

כל עסק חייב אשראי. עלות האשראי מגולמת כמובן במחיר שמשלם הלקוח הסופי.

ה"עסק" שלנו, לדוגמא, מתקיים כך כבר 42 שנה. ולא נראה (טפו,טפו) שעומד לכלות ימיו בזמן הנראה לעין.

אתה חייב להבין, שבעבודה מול גופים ממשלתיים/עירוניים לא אתה מכתיב את התנאים.

אתה אפילו לא מוציא חוזה התקשרות סטנדרטי של המשרד. אתה מציע מחיר, זה עובר לוועדת מכרזים, ואם זכית, אתה מקבל "הזמנת עבודה" בה רשומים התנאים. זה טופס סטנדרטי שמאושר ע"י החשב הכללי באוצר.

לא רוצה? אל תעבוד. יש אחריך עוד עשרות בתור.

אז בתקופות טובות, אכן מוותרים על הרבה עבודות שתנאי התשלום שלהן "רופפים".

בזכות מר לפיד ומר כחלון, אין בשנים האחרונות את הפריוולגיה להיות בררן.

יש 8 משפחות שה"עסק" צריך לפרנס.

פורסם
ואני אוסיף, צריך לבנות קהל לקוחות מגוון,

כזה שיודע לשלם מיד בעת קבלת חשבון ואם אין ברירה גם את אלה שמשלמים בשוטף + אלוהים יודע כמה.

לרוב קהל לקוחות פרטי משלם מיד, למוסדות ציבור לוקח זמן ועדין זה תלוי מול מי אתה עובד באותם מקומות.

מפליא שיש מצבים שגם מהם מגיע התשלום מהר מאד.

לדעתי אחד המודלים העסקיים הטובים לעסק צומח זה הקליניקות של הרופאים,

עובדים עד 15:00 בשרות הציבור ואח"כ הולכים לעסקים הפרטים שלהם.

הטוב ביותר זה עסק בו הקונה משלם מראש על המוצרים שאולי הוא ירצה לרכוש מהעסק בעתיד.

אם על השימוש באשראי אתה משלם 5% ומרוויח 30% על היכולת למכור עוד סחורה שנרכשה על ידי האשראי , המשוואה ברורה.

וככל שהעסק בצמיחה , הוא נזקק לאשראי גדול יותר.

תעבור על כל מאזני החברות הנסחרות בבורסה לא תראה שם אחת שאין לה מימון זר.

אצל מישל הספר שלי הכל פשוט , כולם משלמים במזומן.

אני בסיום התספורת , מרפרף קצת בעיתון ואז משלם לו , ככה הרווחתי עוד קצת ריבית.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...