Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3135 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוקל לקיץ. האם יש למישהו המלצות/ניסיון?

כרגע בוחן בעצם ארבע אפשרויות - גרמניה, בלגיה, צרפת, הולנד. יש אבל כל כך הרבה מסלולים וחברות - אשמח לשמוע אם מישהו ניסה...

תודה!

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

חיטחורן הולנד. המקום הכי נוח לשיט תעלות עם ילדים.

יש סירות גדולות ויש סירות איטיות לשיט עצמי. יש שם גם אגם גדול עם סירת גזלן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

נהג לילה, בר72 לא מתכוון לסיבוב של שעה או שעתיים, אלא לכמה ימים של טיול באירופה, אלא שבמקום לשכור מכונית ולנסוע מהר בכביש ישכור סירה וישוט שייט רגוע ברשת התעלות של אירופה, שמשמשת לשייט מסחרי ותיירותי

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

עשיתי משהו דומה בעבר עם המשפחה, אתן את שני הסנטים שלי - מהצד של "הילדים".

חוויתי כמה סוגים של חופשת שיט בגילאים שונים. מציע לך לשקול שיט בים במקום בתעלות.

בגילאי העשרה יצא לי להיות בשתי חופשות שיט (כ-8 ימים) באוניות "קרוז" עצומות - שיט אחד היה בכל רחבי הים התיכון (ברצלונה, מרסיי, פירנצה, רומא, אתונה, מיקונוס, פירנצה וונציה), השיט השני יצא מקופנהגן למדינות הסקנדינביות והבלטיות (כוטלל סט פטרסבורג).

האמת היא שזה קונספט מעולה - אתה זוכה לבלות כל יום בעיר אחרת. בבוקר עוגנים בעיר, מטיילים בה (עצמאית או עם טיולים שהם מציעים) ובסביבות שבע בערב מתחילים להפליג ליעד הבא, בזמן שאתה יושב לאכול ארוחת ערב מצוינת. כילד זה גם הרבה "עולם" במעט זמן וגם האונייה היא אטרקציה.

השירות הוא לגמרי ברמה של חמישה כוכבים - כזה שעוזרים לך להתיישב בכיסא. אח שלי הקטן ביקש בשני הערבים הראשונים מיץ תפוחים ועגבניות שרי, בערב השלישי זה כבר חיכה על השולחן. יש מיליון ואחד חדרי אוכל שונים שפתוחים כל הזמן, Arcade room, מגרשי ספורט, בריכות עם מגלשות וכו', הקרנות סרטים בלילה (מגישים לך פופקורן ושמיכה). זו היתה לכולנו ממש חוויה מצוינת וזה מאוד מאוד פרנדלי לילדים.

זה מוביל אותי לנקודה הבאה - אני לא יודע מה גילאי הילדים המדוברים, אבל טיבן של ספינות התעלות באירופה הוא אחר. הן הרבה יותר קטנות (כ-200 איש במקום 2000) וה-facilities כתוצאה מכך פחות אטרקטיביים לילדים, הם עשויים להשתעמם יותר בקלות.

===

שיט תעלות מסוג אחר שעשיתי עם המשפחה היה שכירת סירה והשטה שלה באופן עצמאי בתעלות בגרמניה באזור ברנדנבורג. הסירה היתה מאוד נוחה (5 נפשות, 3 חדרי שינה, 2 חדרי אמבטיה), מטבח וכמובן סיפון שעליו מבלים את רוב הזמן. ההשטה (והחניה) של הסירה ממש כיפיות ואני ארגנתי גם מחשב עם GPS וגוגל ארץ. זה מוסיף לטיול את כל הפן של תפעול הסירה, חניה שלה וקשירה שלה - זה יכול להיות נחמד לילדים ולאישה, אין צורך בידע מוקדם מעבר לראש על הכתפיים. נקשרים בערב בעיירות או שמצטיידים בסופר באחת העיירות ועושים ארוחת ערב וישנים באמצע אגם. הבחירה בגרמניה היתה בגלל איכות המים, אפשר בכל מקום רנדומלי לעצור ולקפוץ לשחות במים. זו היתה חופשה ממש נחמדה ומרגיעה, לא משהו אתגרי. שעה ברכבת מברלין, אז גם בילינו שם איזה יומיים.

עריכה אחרונה על ידי Guy_M5
פורסם

בחנתי פעם חופשה מסוג זה, אבל היא אינה מתאימה לטמפרמנט של המשפחה שלי, שרוצה קצב יותר מהיר.

גיא, ספינה אינה חונה, הכבוד הזה שמור לרכב (או ליחידה צבאית במחנה) . ספינה עוגנת. גם הגזירה נקראת ריתוק (או איזו הטיה אחרת של השורש ר.ת.ק.), אבל מקובל לומר לקשור.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מה הכוונה בגזירה?

בכוונה השתמשתי במילה חניה בהקשר של הסירה המשפחתית (לא הספינה). התכוונתי לאקט של הגישה עם הכלי למקום בו תקשור אותו. זה קצת כמו חניה ברוורס עם רכב - נעזרים במדחפים הצדדיים ובהגה, הכל מגיב נורא לאט.

Gesendet von meinem LG-H815 mit Tapatalk

פורסם

===

שיט תעלות מסוג אחר שעשיתי עם המשפחה היה שכירת סירה והשטה שלה באופן עצמאי בתעלות בגרמניה באזור ברנדנבורג. הסירה היתה מאוד נוחה (5 נפשות, 3 חדרי שינה, 2 חדרי אמבטיה), מטבח וכמובן סיפון שעליו מבלים את רוב הזמן. ההשטה (והחניה) של הסירה ממש כיפיות ואני ארגנתי גם מחשב עם GPS וגוגל ארץ. זה מוסיף לטיול את כל הפן של תפעול הסירה, חניה שלה וקשירה שלה - זה יכול להיות נחמד לילדים ולאישה, אין צורך בידע מוקדם מעבר לראש על הכתפיים. נקשרים בערב בעיירות או שמצטיידים בסופר באחת העיירות ועושים ארוחת ערב וישנים באמצע אגם. הבחירה בגרמניה היתה בגלל איכות המים, אפשר בכל מקום רנדומלי לעצור ולקפוץ לשחות במים. זו היתה חופשה ממש נחמדה ומרגיעה, לא משהו אתגרי. שעה ברכבת מברלין, אז גם בילינו שם איזה יומיים.

זה בדיוק מה שאני מחפש :-)

תודה

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

עשיתי שייט תעלות באנגליה. היה מדהים. מדובר על Narrow Boats בהשטה עצמית. עשינו שייט של שבוע.

מה שכיף באנגליה זה שצריך לתפעל את כל תאי השיט והגשרים המתרוממים לאורך המסלול. לאורך השבוע שלנו היו כמה עשרות תאי שיט. ממש כיף לא נורמאלי.

פורסם

גיא - בעיה של מתקן הכתיב של הסיניפון שלי. לא מכיר קשירה, רק גזירה :cry:

פורסם

הי בר

נתנו לך טיפים מעולים פה, ואני רוצה להוסיף קצת משלי.

הפלגתי גם באוניית קרוזים הגדולה בעולם לשעתה בקריביים לפני שנתיים, חוויה מדהימה בפני עצמה, וגם מספר פעמים בשייט תעלות באירופה.

בתור ילד באנגליה, רק טוב זכור לי מזה.

בשנת 2010 עשינו שייט תעלות באנגליה, אני ואחי והורים והילדים. שכרנו 2 סירות ארוכות בפסח והיינו באיזור בירמינגהם. זו חוויה מדהימה ומשפחתית, מאוד מאחדת. ה"לוקים" הם חוויה בפני עצמה והילדים היו מתפעלים אותם.

הסירות לא ככ מפנקות, אבל יש בהם כל מה שצריך, שירותים, מקלחות, מטבח וכו'.

תיכננתי את המסלול כולל עצירת ביניים באמצע הדרך בלונה פארק מקומי ליום אחד.

צירפתי סתם תמונה אחת מהטיול הוא.

בשנת 2014, עשינו שייט נהרות באוקטובר בהולנד.

זה היה פשוט מ ד ה י ם , הסירות בהולנד הרבה יותר מפנקות, היה לנו יותר מה לראות בעגינות.

הטיול היה ככ מיוחד ומורכב, שהחלטתי ממש להפתח ולשתף לגביו, אז אם אתה בעניין...קח לך כוס תה/קפה/וויסקי...ותצתרף אלי לשעה...לא חושב שתצתער:

http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/th-1250046/start-0/

IMG_2016.jpg

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

ואוווווווווווו

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ואם אני במצב רוח של עברית הרי ה"לוקים" (locks) קרויים בעברית תאי שייט או מנעלים, וזכורים לי מילדותי כבן של ימאי, בכניסה לאיזה נמל (כנראה באירופה) עם הפרשי גובה גדולים מאד.

• תוכן חדש...