Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תוצאות תחרות ג'ימקנה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7778 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביום שישי האחרון הגעתי למגרש ההחלקה של ביה"ס "מסלולים" באשדוד ע"מ להשתתף בתחרות ג'ימקנה שזו, למי שלא יודע, תחרות נהיגה כנגד שעון העצר. המתחרים מוזנקים בזה אחר זה לנהיגה טכנית במסלול המסומן בעזרת קונוסים ומנצח מי שמסיים את הסיבוב בזמן הקצר ביותר.

מיד כשהגעתי התחלתי, כמובן, לסקור את המתחרים או יותר נכון את המכוניות שלהם. מבט קצר העלה כ-12 משתתפים, 206 XS חדישה, 106 ראלי טחונה (ההודעה נערכה.), מאזדה מיאטה שחורה ויפה, אופל טיגרה, יגואר 3 ליטר יוקרתית, כמה משפחתיות יפניות, עבדכם הנאמן עם ה-306 XSI (המדהימה..) שלו וגולת הכותרת מבחינתי: פיז'ו 205 GTI 1.9 MI16 לבנה שנראית כלכך שמורה שזה גורם לך להאמין שוב בטוב ליבם של בני האנוש.. הגה העור במצב מושלם, הריפוד, שחודש בדיוק כמו הריפוד המקורי, הפלסטיקה, הפח, הג'נטים היפיפיים ,האגזוז והסאונד הבאריטוני שהוא מפיק...

בקיצור, ה205 הזו נראית כמו שריר היד של מייק טייסון (אחרי מקלחת) שהונח על ארבעה גלגלים.

טוב, בכל זאת הגעתי לתחרות ג'ימקנה ולא לתערוכת מכוניות אז צריך להתחיל.

הוכנסנו לכיתת הלימוד ושם הוסבר לנו איך עושים גימקנה מהר. העקרונות פשוטים. את הסיבובים לוקחים לאט ובין לבין מאיצים ככל האפשר.כמו כן יש לתכנן את קו ההתקדמות תוך התחשבות בצמד הקונוסים (שיוצרים "שער" שיש לעבור דרכו) הבאים ולא הקרובים ביותר (להרים את הראש) ע"מ לפנות בצורה שתפשר מקסימום האצה אופטימלית בקו ישר עד ל"שער" הבא.

לאחר השיעור הקצר הזה יצאנו למגרש לתרגל. תחילה סודרו הקונוסים רק לשם תרגול במרחקים קצת יותר גדולים והתחלנו לטוס ביניהם. זה היה כיף ומאלף. האצתי במהירות אל הקונוס הראשון, כשהגעתי אליו הפניתי את ההגה תוך כדי בלימה אכזרית (בלימה או עזיבה של דוושת הגז תמיד ישפרו את יכולת ההיגוי שכן כל המשקל מועבר אל הגלגלים הקדמיים, המנווטים). תוך כדי, הזנב השובב של ה-306 מחליק ובעצם גורם לרכב ממש להקיף את הקונוס ברדיוס קטן וברגע שאני כבר מיושר מול הקונוס הבא זה הזמן לישר את ההגה ולסחוט את דוושת הגז עד לקונוס הבא וחוזר חלילה. איזה כיף!

אחר כך התחיל הת'כלס.

הקונוסים סודרו בשערים ויצרו מסלול טכני שכלל סלאלום, סיבוב מהיר(יחסית), פניית U ולבסוף פנייה מאוד טכנית ואיטית שדורשת תכנון וזהירות והסיום בבלימת הרכב בתוך שער כשהגלגלים הקדמיים לפניו והאחוריים לפניו.

לאחר סיבוב רגלי וסיבוב נסיון הוזנקנו בנפרד, בזה אחר זה. את הסיבוב הראשון סיימתי בזמן של41.60שניות והייתי מאוד מרוצה שכן מכל המתחרים, רק ה-205 האגדית היתה מהירה ממני.

בנסיונות הבאים כבר ירדתי בדירוג , כאשר שאר המשתתפים מראים עקומת למידה נאה.

המסלול מתאים במיוחד למכוניות קטנות וזריזות כך שה106, ה205 וה206 התחרו ביניהן בראש ביחד עם בעל ה-MX5 שלקחה את הסיבובים במהירות וקלילות אלנטית. ה-XSI שלי נאבקה עם כמה קילוגרמים מיותרים ועם נהג קצת נלהב מדי ועודף התלהבות=עודף מהירות=החלקות מיותרות=זמנים בינוניים. אני שיפרתי את זמני ל40.8 שנ' כאשר הספורטיביות הקטנות יותר, כשבראשן (קצת מרגיז להודות) ה-106 ראלי, ירדו מגבול ה-38 שנ'.

בקיצור, היה מאלף, מהנה ומלמד. מומלץ בחום.

דן

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אל תתרגז ש-106 ניצחה אותך, המכונית הזאת מושלמת לג'ימקאנות מהסוג הזה. שאלה - כמה עלה התענוג? באיזו מסגרת התרחשה התחרות?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

התחרות נערכה ביוזמה פרטית של ביה"ס "מסלולים" במגרש של ביה"ס והיא נערכת בכל שישי בו אין קורסי נהיגה, כלומר, אחת לחדשיים שלושה. אשמח להודיע בפורום על הג'ימקאנה הבאה אם תרצה.

עלות למשתתף: 350 ש"ח (יקר אבל שווה)

פרס למנצח: כרטיסים למסלול קארטינג באזור המרכז (ועל זה נאמר העיקר הכוונה).

ולגבי העצבים על ה-106, זה כמובן נכתב בחוש הומור ובהקנטה חביבה. אין ספק שהרכב הזה מתאים במיוחד לתחרות מסוג זה.

אגב, תוך כדי הגיעו כמה חבר'ה ממועדון STI באימפרזה משופרת וסיויק R טייפ ונשמעו דיבורים מזלזלים על מה שקורה במגרש. לפטפט זה קל. גם לתת גז בכביש ישר באימפרזה טורבו זה קל. להירשם, להתחרות ולראות מה אתה באמת שווה - זה כבר יותר קשה. קשה מדי, כנראה, לאותם חברי מועדון STI.

דן

פורסם

לשמר,

קצת מפתיע שאתה, אחראי בפורום המטיף לתרבות כתיבה נאותה שתיתן את הכבוד הראוי לכל משתתף בפורום, מרשה לעצמך להגיב באופן מזלזל במקום לשמש דוגמא אישית. וראה איזה פלא: מיד בתגובה האיטיליגנטית שאחריך ,מוטי מספר על ואזלין וההוא שעומד בתור. ומה צפוי לנו בהמשך?

קשה לדמיין אבל סביר להניח שזה ייכתב בשפה בוטה ובנושא שאינו קשור למוטוריקה.

350 שח נראה לך יקר באופן בלתי סביר? יש דרכים מתאימות יותר לכתוב את זה.

דן

פורסם

דן -

350 ש"ח לאדם לג'ימיקאנה הוא מחיר הזוי לחלוטין... מאוד מזכיר לי את התעריפים שבזק היו גובים על שיחות לחו"ל עד שנפתחה התחרות בשוק, לדעתי המשתתפים נעשקו פה ואין שום סיבה שבעולם לשלם מחירים כאלה על ג'ימיקאנה.

אין צורך לקחת את הדברים כפגיעה אישית וניסיון להכפיש את באי אותה הג'ימיקאנה... מכל הכותבים בפורום אני חושב שלי אישית יש הכי פחות נגיעה אישית בדבר...

נהנית? אחלה, שיהיה רק טוב.

מוטי.

פורסם

ואותי קצת מפתיע שהאנשים העומדים מאחורי "תרבות מוטורית" ו"שיפור רמת הנהיגה והצלת חיי אדם" , כביכול , מארגנים אירוע כזה וגובים עליו תשלום שהוא בבחינת עושק וגזל. אין לי מילים אחרות לתאר את זה.

השתתפתי כבר בכמה ג'ימקאנות , גם שם. אין שום הצדקה לגביית מחיר כזה. כולנו יודעים את העלות הממוצעת של אירוע כזה.

אוקיי , קיבלת הדרכה קצרה. ואת הזכות לעלות על המסלול. מה עוד ?

אתה יכול לקרוא לזה תגובה מזלזלת - אני קורא לזה צרכנות מודעת.

אני לא כופר בזכותם של בעלי "מסלולים" לקבוע כל מחיר העולה על רוחם , אני עומד על זכותי לא לשלם כזה סכום מוגזם , ולהביע את דעתי בנושא.

פורסם

אני לא יודע מי הגיע ממועדון האמפרזה, אני מסכים איתך שלא מכובד לזלזל וכולי תקווה שלא כך היה.

ללא קשר אני מכיר לא מעט פיגורות ממועדון האימפרזה ואוביקטיבית אני מודיע לך יש שם מספר נהגים שהלוואי ששנינו יחד נדע מה שהם שכחו לפני שנה.

כל מה שמקדם את התרבות המוטורית בישראל כולל מפגש תחרותי זה מבורך.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

בהשוואה למחירים שפורסמו כאן בפורום לגבי הג'יימקנה שאירגנו רוני וג'רמי, 350 ש"ח נשמע הרבה יותר מדיי, (סתם לדוגמא, תחשבו רק שבמחיר הזה אתם יכולים לקנות מגבר 4 יציאות לא חדש במצב טוב במקום לוותר על התענוג הזה של כמה דקות. או כמו שאמרו כאן, טיפול 10,000 לרכב, שאגב בדר"כ מעט זול יותר מ350 ש"ח).

אז דן, היות ושלחת תגובה דיי נרגשת לשמר, על זה שבסך הכל אמר אולי בציניות שזה בטח כולל טיפול 10 אלף לרכב, אני קורא לך, ולרוני וג'רמי להשוות בין הג'יימקנות ולשאול את עצמכם האם 350 ש"ח זה באמת סכום ראוי.

או במילים אחרות, מה היה בג'מיקנה של ביה"ס "מסלולים", שלא היה בג'מיקנה שCF ארגן, והאם זה מצדיק את העלות?

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

מצטער, אבל זה פשוט מחיר מגוחך. אני לא מבין איך מסלולים לא מתביישים לקחת כאלו סכומים. אם קורס סטנדרטי במגרש ליום שלם עולה משהו כמו 700 ש"ח (אני לא מעודכן כ"כ בתעריפים כיום), אז לבקש חצי מזה על ג'ימקאנה זה בגדר גניבה. מה אתה מקבל? תדריך קצר ו-40 שניות כפול 4 פעמים על המסלול? בחישוב זריז, אפילו אם מדובר בשלוש וחצי דקות מסלול, זה 100 ש"ח לדקה. כמו לשלם לפסיכולוג 4000 ש"ח לשעה. כמו לשלם 1000 ש"ח בשביל לעלות על מסלול קארטינג למקצה אחד.

ואפילו פרסים נורמליים אין. אם אני אארגן ג'ימקאנה ללא פרסים אני לא אעז לבקש יותר מ-50 ש"ח לאדם.

350 ש"ח זה לא סכום ראוי לשום ג'ימקאנה. אישית, לא הייתי משלם גם 100 ש"ח אם לא הייתי יודע שאני מקבל תמורה מלאה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
ואותי קצת מפתיע שהאנשים העומדים מאחורי "תרבות מוטורית" ו"שיפור רמת הנהיגה והצלת חיי אדם" , כביכול , מארגנים אירוע כזה וגובים עליו תשלום שהוא בבחינת עושק וגזל. אין לי מילים אחרות לתאר את זה.
:mm_yeah: אם אני זוכר טוב גם פעם שעברה הם נתנו מחיר מטורף...

אוקיי , קיבלת הדרכה קצרה. ואת הזכות לעלות על המסלול. מה עוד ?

ממטרה שלא היתה בקודמת...(גשם)...

איך תמיד אני מוסיף את זה,הכי חשוב...

פורסם

שאלה רק האם הג'מקיינה היא סוג דריפט?

כי בדריפט גם כן צריך להחליק ומקבלים נקודות על החלקות טובות וזמן

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אני מסכים עם דן 4.

תגובות מזלזלות לא נותנות שום דבר, גם לי אין מושג כמה צריכה לעלות ג'ימקנה ותגובות כמו הוזלין והטיפול 10,000 לא תורמות שום דבר. אפשר לוותר אליהן מראש, במיוחד שכותב הנושא כתב אותו בצורה מושקעת, יפה ומעניינת.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

• תוכן חדש...