Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3169 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום, אני נמצא בדילמה ואשמח להתייעץ איתכם לגביה.

אני מתכוון לרכוש רכב ל-5 השנים הקרובות כאשר הנסועה שלי מדי שנה תעמוד על כ-19,000 ק״מ.

הדילמה היא בין רכישת יונדאי i20 יד שניה 2014 (לא מצליח למצוא יאריס וג׳אז בשנתונים האלה, בטח לא במחירים של היונדאי) לבין יאריס או ג׳אז חדשות, כאשר אני בודק כמה בסה״כ יצא לי להוציא אחרי 5 שנים, בהינתן שבסופם מכרתי את הרכבים כדי להשתדרג לרכב חדש.

זה החישוב שערכתי למשך 5 שנים כשבסופם הרכב ימכר.

אשמח לכל ביקורת/הערה/הארה שעולה בראשכם.

את חישוב הדלק עשיתי לפי נסועה שנתית של 19k ק״מ למשך 5 שנים, כאשר עלות ליטר דלק שווה ל-6 שקלים. הטויוטה וההונדה חושבו לפי צריכה של 15 ק״מ לליטר והיונדאי לפי 12 ק״מ לליטר (זה מה שמצאתי באינטרנט לגבי נתוני אמת וזה המקור לפער בטבלה בעמודת הדלק).

אגרת הרישוי ביונדאי נמוכה יותר בגלל שהיא בקבוצת רישוי 1 והיא ׳מבוגרת׳ יותר, בהתאם לסכום מהאתר של משרד התחבורה.

הביטוח חושב בהתאם לתוצאות מוובי.

IMG_0083.jpg

האם לדעתכם יש לי טעויות בחישוב? האם יש דברים שהחסרתי? האם הגיוני שההבדל לאורך 5 שנים בין יאריס חדשה ליונדאי ישנה יותר (ובטוחה פחות, סחירה פחות, ללא שום אחריות ובעלת ביצועים נחותים יותר) עומד על כ-11,000 שקלים בלבד?

תודה רבה!

IMG_0081.jpg

עריכה אחרונה על ידי Jerusalem100
פורסם

יכול להיות שהחישוב מתייחס לרכבים 0 קילומטרים מליסינג.

מה שלא מדויק, ואי אפשר לדעת מה החישוב המדויק, זה המחירים של הרכבים אחרי 5 שנים.

אני חושב שג'אז ויאריס 2017 בעוד 5 שנים יעלו קצת יותר מאשר בטבלה.

בנוסף, יכול להיות שיונדאי עד גיל 8 יצטרך השקעה כזאת או אחרת ( או יותר השקעה מאשר רכבים יותר חדשים), תלוי האם כבר החליפו צמיגים, מצבר, בלמים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה על התגובות.

לגבי המחירים - הם מתייחסים למחירון שקיים מ׳ליסינג 0 ק״מ׳ ולא למחירי היבואן.

לגבי מחיר הרכבים בעוד כ-5 שנים, גם אני נוטה להעריך שמחירן של הג׳אז והיאריס יהיה מעט גבוה יותר אבל העדפתי לנהוג בשמרנות.

העניין הוא שברוב המאמרים והאשכולות האינטרנטיים בהם נתקלתי, העמדה הרווחת היא שזה יותר משתלם כלכלית לרכוש רכב יד שניה מאשר רכב חדש. אמנם גם בחישוב שלי יוצא שכעבור 5 שנים ה׳יד השניה׳ תהיה זולה יותר, אבל מדובר בסכום זניח ביחס ליתרונות הנלווים לרכב חדש (וכפי ש-vladcar רשם, סביר שהפער אף קטן יותר בשל מחיר נמוך יחסית שייחסתי למכירת היאריס/ג׳אס בעוד 5 שנים ועלויות התחזוקה הגבוהות יותר שסביר שהיונדאי הישנה יותר תדרוש). אני תוהה איך קיים קונצנזוס די גדול לפיו הבחירה הרציונאלית יותר מבחינה כלכלית היא לרכוש רכב יד שניה, אם הפערים הם כה קטנים.

האם לדעתכם החישוב שלי נכון? האם שכחתי לחשב פרמטרים נוספים שישנו את התמונה?

פורסם

לקחת להשוואה רכבים שונים, שהחדשים ברשימה שלך יותר חסכוניים ושומרים יחסית טוב על המחירון (טוב יותר מיונדאי ).

לכן ההפרש מצטמצם.

ועדיין כל זה הערכה גסה.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כמעט בלתי אפשרי למצוא יאריס או ג׳אז בשוק המשומשות, כולן נחטפות מהר ובמחירים הדרושים. לכן נאלצתי להשוות לרכב יד2 היחידי הרלוונטי שמצאתי.

אכן היאריס והג׳אז חסכוניים וסחירים יותר ובשל כך הפערים בסיכומן של 5 שנים עומדים על 11k-18k (בהנחה הלא סבירה שלאורך 5 השנים עלויות הטיפולים תהינה זהות. סביר שלא כך הדבר והפער אף יצומצם יותר). זה בהנחה שלא שכחתי לחשב פרמטרים חשובים נוספים.

האם לדעתך יש הצדקה בכלל לשקול את קניית היונדאי?

פורסם (נערך)

ל 5 שנים ול 20 אלף קילומטרים הייתי קונה ג'אז חדשה. מעבר לכל החישוב, אתה מקבל רכב חדיש יותר, מרווח יותר ויותר בטיחותי.

ואם תרכוש את הדגם המאובזר, תקבל אבזור בטיחות אקטיבית.

אבל יש כאן את עניין הממון, ואת המצב הכלכלי שלך אתה יודע יותר טוב, וגם הוא שיקול.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

פורסם

כמה דברים:

1. שכחת לחשב מחירי טיפולים. זה עלול לצמצם עוד יותר את הפער.

2. יש הבדל של כמעט 10,000₪ בהוצאות דלק. זה חלק משמעותי מההפרש המצומצם. לא שזה לא נכון, אבל הרעיון הוא להשוות תפוחים לתפוחים. אם אתה נוסע לא מעט ומשווה רכבים שצריכת הדלק שלהם שונה, תקבל תוצאות שלאו דוקא יתאימו למטרה המבוקשת. נסה להכניס רכב דיזל להשוואה כיד שניה ותראה איך הכל משתנה.

3. הרעיון הכללי הוא שברכב יד שניה ירידת הערך נמוכה משמעותית, כך שגם אם תאלץ להשקיע יותר בטיפולים עדיין ההוצאה הכוללת על ירידת ערך+טיפולים נמוכה יותר מאשר ברכב חדש. ביטוח וטסט קצת זולים יותר זה בונוס שולי.

4. ככל שמחיר הקניה המקורי נמוך יותר, ההפרש הזה מצטמצם, כי ירידת הערך נמוכה יותר. לרכב שעולה 50,000₪ ההפרש הזה יהיה ממש קטן. לרכב שעולה 500,000₪, ההפרש יהיה עצום.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

Vladcar

הדגם המאובזר פחות של הג׳אז עולה 88k והמאובזר יותר 96.5k, האם לדעתך הפער מוצדק והיית בוחר ברכב המאובזר יותר?

הממון קיים לשתי האלטרנטיבות, אך לא קיים רצון להוציא כסף אם התוספות לא באמת רציניות. אשמח לדעתך.

פורסם

Pooh-bear

1. אכן, לא החשבתי את מחיר הטיפולים כי בניגוד לשאר החישובים את החישוב הזה התקשיתי אפילו לאמוד בקירוב. עננה בלתי ניתנת לחיזוי אך סביר מאוד שנוטה לתת יתרון מובהק לרכבים החדשים.

2. אני מסכים איתך שיש בעיות בין השוואה בין רכבים שאינם זהים, אך לדעתי לא מדובר בהשוואה מופרכת. הסיבה לכך נעוצה בחוסר היכולת ה(כמעט) מוחלטת למצוא ג׳אז/יאריס ביד2 מעל שנתון 2013 עד 50k. הבחירה ביונדאי i20 משקפת לדעתי את רוב האנשים שיתקלו בדילמה שאני נתקלתי בה - אלטרנטיבת היד 2 של רובם תהיה יונדאי i20.

אבל גם אם נניח לצורך התיאוריה שאצליח להשיג רכב יותר חסכוני מהיונדאי i20 וגם הנסועה שלי תהיה קצת יותר נמוכה והפער יעמוד על 5,000 ש״ח בהוצאות הדלק, סביר להניח שהוצאות התחזוקה יטו לטובת החדשות בלפחות 3.5-4 אלף ש״ח כך שהקיזוז די משתווה וחזרנו לאותה הנקודה.

3. במה מהאלטרנטיבות היית בוחר?

פורסם

לשאלתך על הונדה, הייתי מסתפק ברמת אבזור קומפורט אשר כוללת אבזור בטיחותי מלא.

פורסם

2. אני מסכים איתך שיש בעיות בין השוואה בין רכבים שאינם זהים, אך לדעתי לא מדובר בהשוואה מופרכת. הסיבה לכך נעוצה בחוסר היכולת ה(כמעט) מוחלטת למצוא ג׳אז/יאריס ביד2 מעל שנתון 2013 עד 50k. הבחירה ביונדאי i20 משקפת לדעתי את רוב האנשים שיתקלו בדילמה שאני נתקלתי בה - אלטרנטיבת היד 2 של רובם תהיה יונדאי i20.

למה אתה מגביל את עצמך ל-50? ואם ג'אז או יאריס יעלו 55, מה זה משנה? השאלה היא מה תהיה ירידת הערך שלהן כמשומשות לאורך התקופה, פחות מה עלות הרכישה.

3. במה מהאלטרנטיבות היית בוחר?

אני זה לא דוגמא לכלום, אבל אישית הייתי מחפש 208 דיזל ידנית משומשת בהתלבטות שלך.

אם אלו שלוש האופציות היחידות, ה-i20 לדעתי פחות טובה ברמה שלא מצדיקה הפרש (תאורטי, לפני טיפולים) של 2,000₪ בשנה, אם מצבך הכלכלי מאפשר. בין היאריס לג'אז זה העדפה אישית.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אישית לא הייתי קונה יאריס, לא חדשה ולא משומשת, כי מושב הנהג מאוד לא נוח לי ( יוצא לי בעבודה מדי פעם לנהוג ביאריס ).

לאור הכתוב, אל תוותר על נסיעת מבחן, אם תחליט על רכב חדש.

פורסם
לשאלתך על הונדה, הייתי מסתפק ברמת אבזור קומפורט אשר כוללת אבזור בטיחותי מלא.

היי ולאד, פתחתי נושא חדש בשאלה כדי שהדיון פה לא יסטה מהנושא, אשמח אם תענה שם :)

תודה רבה.

• תוכן חדש...