Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3203 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ארקו - בקישורים שאני מצאתי המקום השני, (בעולם המערבי) הוא שויצריה והשלישי הוא פינלנד. אבל זה לא משנה באמת - כיון שבכל המדינות האלה הרבה נשק ומעט ארועי רצח, אם כי גם נורווגיה ידעה טבח גדול במיוחד.

אני לא בטוח שזה רלוונטי לויכוח המענין שמתנהל כאן, כי בשוויץ המצב הוא כזה בגלל חיילי המילואים. שם כל חייל מילואים חייב להחזיק את הנשק שלו אצלו בבית ו"להיות מוכן לקריאה". לכן הסקר הזה "משקר" כי הרי הם מחזיקים את הנשק הצבאי שלהם אצלם. אגב לפי המודל השווייצרי (או לפחות בהשראתו החלקית) נבנה צבא המילואים שלנו כאן. מענין מאד גם מה שרוני כתב לגבי איכות החיים בנורבגיה וכו'. לדעתי יש בזה משהו ואני נוטה לחשוב שהאמריקאי הממוצע ילחץ מהר יותר על ההדק מאשר הנורבגי או השוויצרי.

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ירחמיאל, הזכרת לי שחברה שלי חזרה פעם מטיסת עבודה בשוודיה, שם נפגשה עם קולגות מנורבגיה ואמרה לי "חבל שלא נולדתי נורבגית - בשום מדינה מערבית חוץ משוויץ לא ראיתי אנשים כל כך שמחים ומרוצים מהחיים". אז נכון, זה לא מדגם מייצג, אבל לפחות לפי ה-world happiness report (שהוא לא חף מבעיות, אבל בכל מקרה) זה די נכון.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני,

יורה את דעתך עליי מבלי להתייחס לדברים שאמרתי = יורה את הדעה שלך על נשק בארהב עליי בלי להתייחס ישירות לדבריי.

לא מה אתה חושב עליי.

לא אישי ולא נעליים. לפעמים מסכימים (שרשור טראמפ) ולעתים אנחנו מסכימים בדעה אבל לא בדרך (כמו פה, לגבי הנשק). ממש לא אישי.

את שאר ההודעות שלך לא קראתי, רק את מה שיוחס אליי. אז מחילה.

התייחסותי למשפט שלך "בשביל זה יש תיקונים בחוקה".

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אוקיי ניקו, אז שים לב מה אתה עשית. קראת משפט אחד שכתבתי על כך שלדעתי זה מסוג הדברים שדורשים את המאמץ של שינוי בחוקה, והחלטת שאנחנו לא מסכימים, כי בעוד שאתה טוען שמסובך מאוד לעשות שינויים בחוקה, אני טוען ש... צריך לעשות מאמץ לשנות את החוקה למרות שזה מסובך (נכון, לא כתבתי מפורשות שזה מסובך בתגובה שלי אליך, אלא רק בתגובות אחרות, אבל זו עדיין לא סיבה לטעון שטענתי משהו שלא טענתי...)

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

קראתי רק מה שמיוחס אליי ולכן לזה הגבתי. על זה התנצלתי.

בוא נחדד:

אתה טוען בוא נעשה מאמץ נשנה את החוקה.

אני טוען שגם אם תעשה מאמץ בריבוע בשינוי החוקה לא תצליח לשנות אותה מבלי שתהיה לך תמיכה מספיק רחבה, לכן להשקיע מאמצים כדי לשנות את החוקה בתקווה שזה יביא לאיזה שינוי, לא יילך.

לדעתי, גם אם בדרך נס תצליח לשנות אותה, זה בכל מקרה לא יעזור לך במיוחד.

בזה אנחנו חלוקים.

אני לא חושב שזה קרב אבוד מראש, אני רק חושב ששינוי החוקה, מעבר לכך שאינו פרקטי, לא יביא לפתרון. אני חושב שמה שיביא לפתרון הוא הכנסה של בקרה שזה מה שהאמריקאים יודעים לעשות יותר טוב מכולם. כל הממשל שלהם בנוי על איזונים ובלמים (יעני checks and balances מקווה שתרגמתי טוב לעברית), רק שיעשו את את זה בנשק. לדעתי משם אמור להגיע הפתרון.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
הפיקוח בארץ לעומת זאת, מצויין. הדברים שאני הייתי צריך לעבור בכדי לקבל רשיון לנשק, גרמו לי להבין למה עד היום לא שמעתי מעולם על אירוע ירי המוני בישראל של אדם עם רשיון נשק, להבדיל מארה"ב שבה זה קורה כל שני וחמישי.

באמת שאפו (בלי ציניות) למשרד לרישוי כלי ירייה והמשרד לביטחון פנים וכל המעורבים בעניין שעושים עבודת קודש. באמת עבודה לא פחות ממדהימה בלסנן את כל הסטיבן פאדוק הפוטנציאלים שדופקים להם על הדלת.

כאן עושים לך:

- יום שלם של מבדקים פסיכולוגיים ובסופם ראיון ארוך עם פסיכולוג מפוצץ בתעודות המעטרות את כל משרדו, ושמסתכל לך לתוך הלבן של העיניים.

- בדיקת עבר פלילי כמובן

- בדיקת רקע צבאי

- בדיקת ע.מ במידה ומדובר בעבודה עם נשים/ילדים

- קורס נשק

- אישור רופא משפחה שחותם לך בשמו ששאתה לא סובל מא,ב וג. ובעיקר, חותם שאין לך דפקה פסיכולוגית כלשהי למיטב ידיעתו. כלומר : יש למשרד לביטחון פנים שני מעגלי ביטחון אפקטיבים הכוללים גם רופא משפחה וגם פסיכולוג מנוסה שאמורים לחתום על הכשירות הנפשית שלך. מכאן ש - אם מעגל אחד כשל, השני נמצא שם לחפות עליו.

עברת את כל זה? יופי. קיבלת רשיון לנשק ספציפי. ככל הנראה אקדח מסויים מאד. אתה ממש לא יכול לקפוץ לחנות הקרובה ולהעמיס כל מה שבא לך.

לעומת זאתתתת בארה"ב עושים לך:

כלום! בוא לחנות, רק תציג לנו תעודת זהות וחבילה יפה של דולרים, והנה לך 10 רובים חצי אוטומטים ואלפי כדורים. סע לשלום ומסע הרג מהנה שיהייה לך..

אה כן, ושכחתי לציין גם שהתעודה זה לא חוזה לכל החיים.

אתה חייב לרענן את הטופסידה שלך כל עוד אתה מעוניין ברישיון:

אחת לשנה - חידוש אישור רופא משפחה

אחת לשלוש שנים - חידוש אישור פסיכולוג

אחת לחצי שנה - קורס רענון על נשק ונהלים הקשורים לפתיחת אש ואחזקת הנשק.

“Mastering others is strength. Mastering oneself makes you fearless.”

Lao tzu

פורסם
קראתי רק מה שמיוחס אליי ולכן לזה הגבתי. על זה התנצלתי.

בוא נחדד:

אתה טוען בוא נעשה מאמץ נשנה את החוקה.

אני טוען שגם אם תעשה מאמץ בריבוע בשינוי החוקה לא תצליח לשנות אותה מבלי שתהיה לך תמיכה מספיק רחבה, לכן להשקיע מאמצים כדי לשנות את החוקה בתקווה שזה יביא לאיזה שינוי, לא יילך.

לדעתי, גם אם בדרך נס תצליח לשנות אותה, זה בכל מקרה לא יעזור לך במיוחד.

בזה אנחנו חלוקים.

אני לא חושב שזה קרב אבוד מראש, אני רק חושב ששינוי החוקה, מעבר לכך שאינו פרקטי, לא יביא לפתרון. אני חושב שמה שיביא לפתרון הוא הכנסה של בקרה שזה מה שהאמריקאים יודעים לעשות יותר טוב מכולם. כל הממשל שלהם בנוי על איזונים ובלמים (יעני checks and balances מקווה שתרגמתי טוב לעברית), רק שיעשו את את זה בנשק. לדעתי משם אמור להגיע הפתרון.

הרעיון היה לא למחוק את התיקון השני לחוקה, אלא להוסיף עליו תנאים. משהו בסגנון - לכל אדם יש את הזכות להחזיק בנשק אם הוא עומד בתנאים הבאים (ואז להוסיף רשימת תנאים ארוכה).

המצב בארה"ב כרגע הוא שהם מנסים בכל הכוח לא לדבר על זה. כלומר אם מקרה כזה קורה הם ישר צועקים "בואו לא נהפוך את זה לדיון פוליטי" (יענו בואו לא נדבר על הגבלות על נשקים). זו כמובן צביעות - אם קורה אסון אחר הם מיד קופצים וצועקים שצריך לעשות הגבלות ותנאים (למשל אם היורה היה מוסלמי הם היו שמחים מאוד להגביל מוסלמים).

הבעיה היא של-NRA יש לובי חזק בצורה בלתי רגילה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

עלה פה קודם - האם יש קשר בין החזקת כלי נשק לבין מוות באמצעות כלי נשק. בלינק הזה אפשר לראות את הקשר בבירור - הגרף הראשון בתוך ארה"ב - מדינות עם יותר נשקים בידי האזרחים סובלות מיותר מיתות באמצעות נשקים. הגרף השני ארה"ב ביחס למדינות אחרות - גם קשר מאוד ברור עם כמה יוצאי דופן.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...