Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3203 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רוני - קרא את הקישור הראשון שהבאתי בהודעתי הקודמת. כל מה שכתבת נחקר והוכח.

היעילות של התנגדות לפשע על ידי נשק פרטי בטלה בששים (למעשה ב-22) מול נזקי נשק כזה. פירוט שני פוסטים אחורה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רוני, נראה לי שאתה מקל ראש בגישה הבדלנית/עצמאית המאפיינת את האמריקנים שמחוץ למרכזי הערים הגדולות במזרח. לא כל מי שחי מחוץ לניו יורק הופך באופן אוטומטי לרד-נק.

זה אפילו לא קשור לחלוקה בין רפובליקנים לדמוקרטים, מדובר בבסיס עמוק ועתיק יותר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
רוני - קרא את הקישור הראשון שהבאתי בהודעתי הקודמת. כל מה שכתבת נחקר והוכח.

היעילות של התנגדות לפשע על ידי נשק פרטי בטלה בששים (למעשה ב-22) מול נזקי נשק כזה. פירוט שני פוסטים אחורה.

אם תראה את הקישור בהודעה שלי, אז תראה שהמדינה השניה בכמות הנשק הפרטי יחסית לאוכלוסיה, אחרי ארה"ב היא נורבגיה ובה מספר מקרי רצח עם נשק חם נמוך מאוד. אפילו שהנתונים נכונים ל-1993, זה לא קריטי לטיעון הבא. המסקנה שלי היא שאין קשר ישיר בין כמויות הנשק הפרטי בלבד לכמות הפשע שמבוצע באמצעותו. כנראה שמשהו בתודעה האמריקנית בנוגע לנשק ובתנאים למכירה לאזרחים רקוב ושאם מישהו באמת ירצה לצמצם את מספר מקרי הרצח (שהוא גבוה בצורה קיצונית בארה"ב) הוא יגייס מומחים למטרה הזאת ויצליח בסופו של דבר לטווח ארוך.

פורסם (נערך)

הפיקוח בארץ לעומת זאת, מצויין. הדברים שאני הייתי צריך לעבור בכדי לקבל רשיון לנשק, גרמו לי להבין למה עד היום לא שמעתי מעולם על אירוע ירי המוני בישראל של אדם עם רשיון נשק, להבדיל מארה"ב שבה זה קורה כל שני וחמישי.

באמת שאפו (בלי ציניות) למשרד לרישוי כלי ירייה והמשרד לביטחון פנים וכל המעורבים בעניין שעושים עבודת קודש. באמת עבודה לא פחות ממדהימה בלסנן את כל הסטיבן פאדוק הפוטנציאלים שדופקים להם על הדלת.

כאן עושים לך:

- יום שלם של מבדקים פסיכולוגיים ובסופם ראיון ארוך עם פסיכולוג מפוצץ בתעודות המעטרות את כל משרדו, ושמסתכל לך לתוך הלבן של העיניים.

- בדיקת עבר פלילי כמובן

- בדיקת רקע צבאי

- בדיקת ע.מ במידה ומדובר בעבודה עם נשים/ילדים

- קורס נשק

- אישור רופא משפחה שחותם לך בשמו ששאתה לא סובל מא,ב וג. ובעיקר, חותם שאין לך דפקה פסיכולוגית כלשהי למיטב ידיעתו. כלומר : יש למשרד לביטחון פנים שני מעגלי ביטחון אפקטיבים הכוללים גם רופא משפחה וגם פסיכולוג מנוסה שאמורים לחתום על הכשירות הנפשית שלך. מכאן ש - אם מעגל אחד כשל, השני נמצא שם לחפות עליו.

עברת את כל זה? יופי. קיבלת רשיון לנשק ספציפי. ככל הנראה אקדח מסויים מאד. אתה ממש לא יכול לקפוץ לחנות הקרובה ולהעמיס כל מה שבא לך.

לעומת זאתתתת בארה"ב עושים לך:

כלום! בוא לחנות, רק תציג לנו תעודת זהות וחבילה יפה של דולרים, והנה לך 10 רובים חצי אוטומטים ואלפי כדורים. סע לשלום ומסע הרג מהנה שיהייה לך..

עריכה אחרונה על ידי Tsachi89

“Mastering others is strength. Mastering oneself makes you fearless.”

Lao tzu

פורסם

ליפני שביכלל מטפלים בנושא של הרכישה החופשית של הנשק- מדוע לא מדברים על העדר אבטחה במקומות ציבוריים שכאלה שאדם יכול להכניס נשקייה שלמה לתוך החדר שלו בלי שביכלל ישימו לזה לב? לדעתי זו המציאות שהם צריכים לשנות קודם כל- אבטחה כמו בישראל ואחר כך שיריבו על הנושא העתיק הזה של זכות לשאת נשק.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

היה גם מקרה עמי פופר. אבל זה נעשה בנשק גנוב, כך שאולי זה נכנס לאיזה קטגוריה שונה.

ארקו - בקישורים שאני מצאתי המקום השני, (בעולם המערבי) הוא שויצריה והשלישי הוא פינלנד. אבל זה לא משנה באמת - כיון שבכל המדינות האלה הרבה נשק ומעט ארועי רצח, אם כי גם נורווגיה ידעה טבח גדול במיוחד.

באחד הקישורים שהיו ב-sciam היה שרטוט של מספר מעשי הרצח מול תפוצת הנשק (מתוקנן למספר האוכלוסין) וכל המדינות הצטופפו יפה סביב קו הרגרסיה, אשר ירד מעט ככל שתפוצת הנשק היתה גדולה. ארה"ב היתא outlier מובהק עם מספר מעשי רצח עצום מעל צידו הימני של הגרף (שבו כלי נשק רבים).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
רוני, נראה לי שאתה מקל ראש בגישה הבדלנית/עצמאית המאפיינת את האמריקנים שמחוץ למרכזי הערים הגדולות במזרח. לא כל מי שחי מחוץ לניו יורק הופך באופן אוטומטי לרד-נק.

זה אפילו לא קשור לחלוקה בין רפובליקנים לדמוקרטים, מדובר בבסיס עמוק ועתיק יותר.

נתפסת למילה אחת שכתבתי ופספסת את המשמעות. הרעיון הוא:

בשביל שבישראל תוכל להחזיק בכלי נשק חם אתה צריך לעבור את רשימת הדברים שצחי ציין - ולכן מעט אנשים (ואנשים נורמליים בדר"כ) מחזיקים בנשק.

לעומת זאת, במדינות רבות בארה"ב כמעט כל אחד יכול להחזיק בנשק חם. עכשיו קח נניח 90% מהאוכלוסיה שיכולים טכנית להחזיק בנשק חם - כמה מהם נורמלים וכמה מהם פחות? כמה מהם עשויים להיות עם מחלה נפשית? אלימים? רקע עברייני? סתם לא משכילים במיוחד?

ליפני שביכלל מטפלים בנושא של הרכישה החופשית של הנשק- מדוע לא מדברים על העדר אבטחה במקומות ציבוריים שכאלה שאדם יכול להכניס נשקייה שלמה לתוך החדר שלו בלי שביכלל ישימו לזה לב? לדעתי זו המציאות שהם צריכים לשנות קודם כל- אבטחה כמו בישראל ואחר כך שיריבו על הנושא העתיק הזה של זכות לשאת נשק.

כי זה בלתי אפשרי. גם בישראל אתה יכול להשחיל רובה לתוך חדר מלון - פשוט זרוק אותו במזוודה.

מה יותר ריאלי - לשים שומר וגלאי מתכות בכניסה לכל מתחם ציבורי, או להקשות על אנשים להחזיק רובים?

אם תראה את הקישור בהודעה שלי, אז תראה שהמדינה השניה בכמות הנשק הפרטי יחסית לאוכלוסיה, אחרי ארה"ב היא נורבגיה ובה מספר מקרי רצח עם נשק חם נמוך מאוד. אפילו שהנתונים נכונים ל-1993, זה לא קריטי לטיעון הבא. המסקנה שלי היא שאין קשר ישיר בין כמויות הנשק הפרטי בלבד לכמות הפשע שמבוצע באמצעותו. כנראה שמשהו בתודעה האמריקנית בנוגע לנשק ובתנאים למכירה לאזרחים רקוב ושאם מישהו באמת ירצה לצמצם את מספר מקרי הרצח (שהוא גבוה בצורה קיצונית בארה"ב) הוא יגייס מומחים למטרה הזאת ויצליח בסופו של דבר לטווח ארוך.

המסקנה שלך שגויה. אתה לוקח שני מקרי קצה ומייצר מהם קורלציה שפשוט לא קיימת. כמו שארה"ב היא מקרה קיצוני, כך גם נורבגיה - לצד השני.

א. נורבגיה קטנה פי 65 מארה"ב והרבה יותר הומוגנית ממנה מבחינת אוכלוסיה.

ב. בנורבגיה יש חוקים נוקשים להחזקת נשק.

ג. בנורבגיה רמת החיים גבוהה ואופי האנשים שונה משמעותית מבארה"ב.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני,

לגבי "ג" לא מסכים. היורה מלאס ווגאס היה לא פחות ממולטי מיליונר, ככה שאני לא חושב שהמצב הכלכלי משפיע על הנטיה לירות בהמון ללא סיבה "אוביקטיבית". במקרה הנוכחי אם המידע על אביו הפסיכופת נכון, אזי כנראה הבן השתגע, מה שגרם לו לבצע רצח המוני.

לגבי חוקי הנשק, או יותר נכון לחוסר החוק, אז נראה שמדובר על עניין של הרגל ומנטליות מסויימת. גם כדאי לזכור, שבארה"ב כמות הפשיעה גבוה הרבה יותר מאשר בישראל ובאירופה, כמות הזבל האנושי שם באמת גבוה. מה שמביא אותנו לזה, שהזבל האנושי גם אוחז בנשק. בקיצור, האמריקאים הכניסו את עצמם לברוך רציני. בכל אופן, איזשהיא שליטה אמורה להיות. לא יתכן שכל אחד יוכל לקנות רובה, אקדח, עוזי וכו', כמו שבארץ קונים חבילת פיתות.

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם

הכוונה בכך שרמת החיים גבוהה היא שמרבית האוכלוסיה חיה ברמת חיים דומה מספיק ולא בעוני (כמות העניים בנורבגיה קטנה מאוד והמדינה היא מדינת רווחה עם עתודות כסף אדירות). עוני מוביל לפשע. אין להשליך על מקרה יחיד כעל הכלל אז זה ממש לא משנה אם היורה מלאס וגאס הוא מולטי מיליונר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם (נערך)
הטענה שבגלל שזה משהו מאוד נדיר ומיוחד אז אין מה לעשות -

יש לך סטרייק 2 על הבנת הנקרא. זו לא הטענה ולא מה שכתבתי.

אתה פשוט יורה אוטומטית את דעתך עליי מבלי להתייחס למה שאני כתבתי.

אני אומר שזה לא כל כך פשוט לשנות את החוקה וגם אם תצליח אז זה לא שכולם יגידו "אה סבבה, שינו את חוקה, אז הכל סבבה".

האנס כתב את זה יפה.

אתה לא יכול לקחת משהו שנחשב לאמת בסיסית ולפרק את זה בלי מחשבה על ההשלכות. גם אחרי שביטלו את העבדות בחוקה לקח עשרות שנים בפועל עד לשיוויון (בערך).

לא סתם בחוקה נכתב

We hold these truths to be self-evident

זה נכתב על דברים אחרים אבל זה ממחיש את המהות של החוקה אצל האמריקנים. ההבדל המנטליים בינינו לעתים מקשים על אנשים להבין את המשמעות הפרקטית של זה.

בשבילך זה שינוי במסמך.

בשביל אמריקני זה שינוי המהות של חייו.

אני רוצה לראות את האמיץ שיקרא תיגר על

The american way of life.

מהר מאוד ידאגו להביא לו קצת דמוקרטיה if you know what i mean :)

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אני לא בקי בחוקי הנשק בארה"ב, אבל ידוע שבמדינות שונות החוקים שונים. וסביר שבסופו של דבר הממשל המרכזי יכפה על המדינות שינוי מדיניות. כפי שנכתב כאן זה לא יקרה מהיום להיום וגם לא מהיום למחר, אבל זה לא בלתי אפשרי.

פורסם

שום דבר לא ישתנה כי מדובר באנשים שבטוחים שדרך החיים שלהם הכי נכונה בעולם וכל העולם צריך לחיות כמו שהם חיים וכל יום ילדים בבית הספר מדקלמים חיבורים בנושא what makes America the greatest country in the world

נתראה בטבח הגדול הבא שיתרחש להערכתי בין חצי שנה - שנה מהיום.

פורסם
יש לך סטרייק 2 על הבנת הנקרא. זו לא הטענה ולא מה שכתבתי.

אתה פשוט יורה אוטומטית את דעתך עליי מבלי להתייחס למה שאני כתבתי.

אני אומר שזה לא כל כך פשוט לשנות את החוקה וגם אם תצליח אז זה לא שכולם יגידו "אה סבבה, שינו את חוקה, אז הכל סבבה".

האנס כתב את זה יפה.

אתה לא יכול לקחת משהו שנחשב לאמת בסיסית ולפרק את זה בלי מחשבה על ההשלכות. גם אחרי שביטלו את העבדות בחוקה לקח עשרות שנים בפועל עד לשיוויון (בערך).

לא סתם בחוקה נכתב

We hold these truths to be self-evident

זה נכתב על דברים אחרים אבל זה ממחיש את המהות של החוקה אצל האמריקנים. ההבדל המנטליים בינינו לעתים מקשים על אנשים להבין את המשמעות הפרקטית של זה.

בשבילך זה שינוי במסמך.

בשביל אמריקני זה שינוי המהות של חייו.

אני רוצה לראות את האמיץ שיקרא תיגר על

The american way of life.

מהר מאוד ידאגו להביא לו קצת דמוקרטיה if you know what i mean :)

ניקו, מה אתה רוצה מחיי?

איך בדיוק הפכת את זה לאישי? "יורה אוטומטית את דעתך עליי" - איפה כתבתי משהו עליך? הגבתי על מה שכתבת.

ואם לי יש סטרייק 2 על הבנת הנקרא אז לך יש סטרייק 3 - אתה בחוץ. לא כתבתי שזה פשוט לשנות את החוקה. להפך. הנה, תראה ציטוטים:

מן הסתם הכוונה היא לא לבטל את הכל באופן חד צדדי. צריך להפוך את זה לתהליך מסודר ואיטי.

הנשקים לא ייעלמו אבל מדובר בתהליך שאם לא יתחילו אותו - הוא גם לא יקרה.

לא דיברתי על לעצור לגמרי חלוקת רובים

ויש עוד - אתה צריך?

אגב, מה זה "משהו שנחשב לאמת בסיסית". משהו הוא או אמת או לא אמת. אפשר לומר שזה נחשב לסטטוס קוו.

ובשום מקום אף אחד שמוחו בראשו לא טען שצריך לפרק את זה בלי מחשבה על ההשלכות.

אז בבקשה, נא לא לטעון שאני טוען משהו שלא טענתי. נא לא להתעלם מדברים שכתבתי ובטח ובטחח נא לא להפוך דברים לאישיים, כי הם לא.

שום דבר לא ישתנה כי מדובר באנשים שבטוחים שדרך החיים שלהם הכי נכונה בעולם וכל העולם צריך לחיות כמו שהם חיים וכל יום ילדים בבית הספר מדקלמים חיבורים בנושא what makes America the greatest country in the world

נתראה בטבח הגדול הבא שיתרחש להערכתי בין חצי שנה - שנה מהיום.

אתה מתכוון מחר או מחרתיים - יש mass shooting בארה"ב כמעט מדי יום בשנים האחרונות. נכון, לרוב מתים רק אנשים בודדים, אבל זה עדיין טבח המוני לפי ההגדרה (4 ומעלה פצועים/הרוגים)

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...