Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תנאי העסקה וחוקי יסוד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3210 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב.

קיבלתי השבועאת המייל הנ"ל:

עובדיםיקרים,

הנהלתהחברה מבקשת לרענן מספר עקרונות יסוד המצופים מכל עובד המועסק בחברה:

• על עובד החברה חל איסור מוחלט למלא בנוסף לתפקידיו בחברה כל תפקיד אחר (אף ללא שכר), אלא אם קיבל אישור מראש לכך ובכתב מנכ"ל החברה וממנהלת משאבי אנוש.
  • אסור לעובד החברה לנצל את מעמדו או תפקידו בחברה לקידום עניין אישי שלו או של אדם אחר ולכל מטרה שאינה קשורה במילוי תפקידו.
  • אסור לעובד החברה לעסוק בשעות עבודתו בכל פעילות אחרת שאינה קשורה לעבודתו ולתפקידיו בחברה.

כמוכן להזכירכם - סעיף 3.5 בהסכם ההעסקה הסטנדרטי בחברה קובע כי:

"בתקופתעבודתו בחברה לא יהיה העובד רשאי לעסוק בכל עבודה אחרת, משרה, עסק או משלח ידנוסף, עם או בלי תשלום, ללא קבלת אישור החברה בכתב ומראש. עיסוק כאמור יחשב כהפרתמשמעת חמורה על כל המשתמע מכך" כלליהתנהגות ומשמעת בעבודה עומדים ביסוד פעילותו של כל ארגון ויש בהם כדי לתרום לקביעתנורמות התנהגות וטוהר מידות בכל הנוגע לפעילות החברה.

עובדיםאשר קיים ספק בליבם נא לפנות לגורמים הר"מ ,

מודגש כי הנהלת החברה תתייחס לכלמקרה של אי עמידה בעקרונות המתוארים לעיל כאל הפרת משמעת חמורה על כלהמשתמע מכך.

לא זכור לי שחתמתי על סעיף 3.5, אבל גם אם כן, זה לא חותר תחת חופש העיסוק, ולכן אינו חוקי?

פורסם

הסעיף הראשון לא נראה לי בעייתי מבחינת חופש העיסוק (שעוסק בזכותך להתפרנס), אלא מבחינת חופש הפרט בכלל... נראה לי הנפצה של עורכי דין שמבקשים לסגור את כל הפינות האפשריות. מה, עובד החברה צריך אישור להיות בוועדת קישוט של גן הילדים של ילדו?!

נראה לי ניסוח מוגזם.

אבל אולי החוק כבר קבע, בנוסחיו או בפסיקה, מה נחשב בעיני החוק "כתפקיד", ויש לפרש את הסעיף אחרת ממשמעותו המילולית. לא יודע. צריך עוכר דין. לא מבין בזה.

לדרוש שהעובד לא יקבל שכר עבור עבודה נוספת, זו דרישה שנראית לי סבירה, אם מדובר במשרה מלאה.

ניקח לדוגמא חשמלאי שעובד בשטח במשרה מלאה. אם הוא לוקח עוד עבודות פרטיות, זה יכול לפגוע בתפקודו במסגרת החברה.

אבל אם מישהו מוכר ב-eBay בזמנו החופשי, ועושה מזה כסף, זה נחשב "תפקיד" נוסף?

לא ברור...

אבל, כאמור, אני לא מבין בזה...

אם תוכל לפרט יותר על מהות התעסוקה שלך ולמה זה יוצר לך בעיה, אולי אפשר יהיה להבין מהי, לא רק מהבחינה המשפטית.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

סעיף מקובל בהיטק, כדי למנוע עומס יתר על העובד ו״נאמנות כפולה״

עבודה בהנחית פרויקטים באוניברסיטה למשל תאושר בלי בעיה, אך עבודה בחברת היטק אחרת במקביל לא

פורסם

למיטב הבנתי, אתה יכול להתעלם מסעיף מספר 1 אלא אם אתה עובד מדינה עליהם חלים חוקים מעט שונים.

1. המעסיק טוען שזה חוזה העסקה סטנדרטי - אם כך, האם יש לו אישור של בי"ד להגבלים עסקיים ? אני בספק

2. זה נוסח שהיה נהוג בעבר. כיום החוק "מעט" שונה, ולדרישה זאת אין כל ביסוס משפטי.

אתה יכול גם לעבוד בשכר במקום אחר, בתנאי שזה לא פוגע בתפקודך במקום הנוכחי.

פורסם

הסעיפים האלה מופיעים בכל חוזה היי-טק שראיתי. כפי שכבר צויין, רוב החברות יאשרו לעובד עיסוק בתחום שאינו מתחרה בחברה כמו: התנדבות, משרה חלקית באקדמיה וכדומה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

ככל שהסעיף יותר דרקוני, כך האיומים שלו ריקים יותר.

לפי הכתוב למעלה, לעובד אסור גם להתנדב בעמותה כזו או אחרת בזמנו החופשי.

כל עוד לא מדובר על הפרת נאמנות, ניגוד אינטרסים או על חשבון העבודה, האיסור לא ממש מחזיק מים.

מידע נוסף:

פה

ופה

ושם

פורסם

לא רק לא להתנדב, לעובד אפילו אסור לגרד באוזן בשעת העבודה.

• אסור לעובד החברה לעסוק בשעות עבודתו בכל פעילות אחרת שאינה קשורה לעבודתו ולתפקידיו בחברה.

ולכן, אם ינסה המעביד להפעיל סעיף זה, יצטרך בית המשפט להכריע לגבי סבירות העניין

:turn-l:
פורסם

השאלה היא תיאורטית, אין לי עיסוק מקביל, פשוט תוכן ההודעה קצת צרם לי ונראה לי לא חוקי.

המייל נשלח לכלל עובדי החברה.

ולצערי, לא מדובר בהייטק, חברה מתחום התעשייה.

פורסם
למיטב הבנתי, אתה יכול להתעלם מסעיף מספר 1 אלא אם אתה עובד מדינה עליהם חלים חוקים מעט שונים.

1. המעסיק טוען שזה חוזה העסקה סטנדרטי - אם כך, האם יש לו אישור של בי"ד להגבלים עסקיים ? אני בספק

2. זה נוסח שהיה נהוג בעבר. כיום החוק "מעט" שונה, ולדרישה זאת אין כל ביסוס משפטי.

אתה יכול גם לעבוד בשכר במקום אחר, בתנאי שזה לא פוגע בתפקודך במקום הנוכחי.

הסכם עבודה קיבוצי, או בין מעסיק לעובדיו מוגש לרישום למחלקה ליחסי עבודה במשרד העבודה /הכלכלה.

לא נבדקים סעיפיו בכלל.

ניתן גם לאמץ תנאיו של הסכם אחר.

גם סעיף אי תחרות לאחר תום העסקה מזמן לא מחזיק מים ועדיין מופיע בהמון חוזים.

מחזיק מים כתלוי נסיבות.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
הסכם עבודה קיבוצי, או בין מעסיק לעובדיו מוגש לרישום למחלקה ליחסי עבודה במשרד העבודה /הכלכלה.

.

מודה - לא ידעתי על קיום האגף הזה. החכמתי.

במידה וזה לא הסכם עבודה קיבוצי (ולפי הניסוח - לא נראה לי שזה המצב) - אז אינו רשום בשום מקום.

פורסם
מודה - לא ידעתי על קיום האגף הזה. החכמתי.

במידה וזה לא הסכם עבודה קיבוצי (ולפי הניסוח - לא נראה לי שזה המצב) - אז אינו רשום בשום מקום.

הסכם עבודה קיבוצי יכול שיהיה בין ההסתדרות למשל לבין יצרנים בענף המזון ויכול שיהיה רק בין המעסיק לבין עובדיו באותו מפעל ואז זה הסכם קיבוצי מיוחד.

בניגוד למה שכתבתי בהודעתי הקודמת לממונה על הרישום יש סמכות לבדוק את ההסכם ולראות שאין בו סעיפים מפלים או נוגדים את חוקי המדינה.

לכן אם הוא נרשם ויש בו סעיף כזה אז זה לכאורה כשר.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

הסכם קיבוצי כללי - הסכם קיבוצי שנחתם בין ארגון עובדים לארגון מעסיקים

הסכם קיבוצי מיוחד - הסכם קיבוצי שנחתם בין ארגון עובדים למעסיק יחיד ותחולתו היא על המעסיק ועובדיו או חלק מעובדיו (בהתאם לקבוע בהסכם).

http://bit.ly/2gG8oDe

כדי שיחשב כהסכם קיבוצי, חובה שארגון עובדים יהיה מעורב בנושא

• תוכן חדש...