Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3188 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוודאי, גם גוגל וגם הפורום. חיפוש עושה פלאים ויכל לעשות פלאים.

אבל הינה, אנחנו כאן.

בסופו של יום, לומדים.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
יש עוד שיטה שבה מחברים צינור לניקוז בלם במיכל טבול כך שלא יכנס אוויר ואז בזמן שרוצים לדחוף את הבוכנה פושט פותחים את פיית הניקוז יוצא קצת נוזל וזהו - כך לא צריך לרוץ למעלה כל הזמן.

אני שייך לדור שחשב שה-306 (שהיתה לי) היא מכונית מרוץ ובהתאם לנוהל בקודש רכשתי קליפרים של ברלינגו.

מהר מאד גילתי שהניפלים (פיטמות ניקוז) שלו עושיים מהסגסוגת הכי רקובה עלי אדמות וככה נשארתי עם ניפל גזור ביד וקליפר שלא שווה גרוש. בחוכמתי ועקשנותי רכשתי צמד קליפרים נוסף, אלוהים בחר לעשות עימי חסד וגרם לכך שהניפלים כן הסתובבו (כמו עוד אי אלו ברגים ב-306 שבחרו לעצמם אישיות סיבוב משלהם).

מאז המקרה הזה כל פעם שחשבתי על לפתוח ניפל ניקוז בדקתי עם עצמי עוד 10 פעמים עד כמה הפעולה הזאת באמת נדרשת עכשיו.

ולסיכום - אני בעד לפתוח את המכסה מילוי. :wink:

[CENTER] [/CENTER]

פורסם
אני שייך לדור שחשב שה-306 (שהיתה לי) היא מכונית מרוץ ובהתאם לנוהל בקודש רכשתי קליפרים של ברלינגו.

מהר מאד גילתי שהניפלים (פיטמות ניקוז) שלו עושיים מהסגסוגת הכי רקובה עלי אדמות וככה נשארתי עם ניפל גזור ביד וקליפר שלא שווה גרוש. בחוכמתי ועקשנותי רכשתי צמד קליפרים נוסף, אלוהים בחר לעשות עימי חסד וגרם לכך שהניפלים כן הסתובבו (כמו עוד אי אלו ברגים ב-306 שבחרו לעצמם אישיות סיבוב משלהם).

מאז המקרה הזה כל פעם שחשבתי על לפתוח ניפל ניקוז בדקתי עם עצמי עוד 10 פעמים עד כמה הפעולה הזאת באמת נדרשת עכשיו.

ולסיכום - אני בעד לפתוח את המכסה מילוי. :wink:

אז מה שאתה אומר זה גם שלא ביצעת ניקוז נוזל בלם לפי הוראות היצרן ופגעת ביכולת הבלימה בכוונה. אני הייתי מחליף פטמות וזהו ולא עושה הנחות בגלל פטמות רקובות.

הזול עולה ביוקר

פורסם
אחרי שאני משחרר את 2 הברגים של הקליפר של הרפידות מאחורה ומחזיר אותם למקום , צריך להדק אותם חזק ,או שיש מומנט כוח מסויים?

לפי תקן הסגירה של כל בורג ברכב צריכה להיעשות על פי מה שהגדיר היצרן. אם יש לך רגש ביד אתה יכול לסגור את ברגי הקאליפר ללא מומנט. אם אין לך רגש קנה ידית מומנט וסגור איתה.

פורסם
אני מתכוון הידוק חזק מדי עם היד עלול להשפיע לרעה ?

חיובי, הידוק חזק מדי יכול להרוס את ההברגה או במקרה קיצוני יותר לגזור את הבורג.

כאמור הבורג העדין יותר זה הניפל של ניקוז האויר מהמערכת.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

זה נראה פשוט מאוד ביוטיוב אבל יש דבר מסויים כמו סגירה של הברגים , מצד אחד אני פוחד לסגור בצורה עדינה שזה לא ישתחרר , מצד שני פוחד לסגור חזק שלא אשבור תהברגה ...

פורסם
מצד שני פוחד לסגור חזק שלא אשבור תהברגה ...

אם תתבונן בסט מפתחות פתוחים תראה שאורך הזרוע של המפתח מתקצרת כתלות בגודל ראש הבורג.

הניפלים לניקוז אכן עדינים אבל יש להם ראש בורג קטן ולכן אתה תשתמש גם במפתח קצר לפתיחה ולסגירה.

עם מפתח כזה קל להרגיש את הבורג וקשה יחסית להפעיל עליו כוח עודף.

פורסם

לניפלים של הניקוז יש מפתח רינג מיוחד שסגור כמעט במלואו עם חריץ קטן פתוח כדי שיוכל לעבור דרך הצינור ולהתיישב בול על הניפל. רינג פתוח עלול לעגל את הניפל אם הוא יהיה עקשן ואז אכלת אותה! אם תרצה יש לי את המפתח הספציפי אתה מוזמן לבוא לקחת.

פורסם
אני מתכוון הידוק חזק מדי עם היד עלול להשפיע לרעה ?

יש רכבים שבהם נדרש 200NM לברגי הקאליפר (אצלי) ומעלה ו - 28NM לפינים המובילים לדוגמא (אצלי למשל), הבדל תהומי.

כאשר אני סוגר ברכב, אני נדרש לסגור 200NM ואת זה, שום רגש ביד לא יכול לספק לי, סגירה לא טובה עלולה לגרור וגוררת רעידות וסגירה מהודקת מדי לפינים המובילים עלולה להוביל לבעיות אחרות גם כן.

עוד יותר, אני נדרש ל 140NM לברגי הגלגלים למשל, גם לא מעט יחסית.

כן מומלץ להבין מה המומנט הנדרש לסגירה ברמה הכללית למרות ששוב, כתלות בסוג הרכב אם זה משפחתית קטנה לדוגמא, מערכת הבלמים לא צריכה מומנטים גבוהים והפוך.

פורסם

האמת שענו על זה בידרשור כמה פעמים.

צריך את הכלי הזה במכוניות עם בלם יד שפועל על הרפידות הרגילות של בלם דיסק.

אם יש לך בלמי תוף אחוריים או בלם יד כמנגנון נפרד מבלמי דיסק - לא צריך.

• תוכן חדש...