Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3237 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי שאלתך - האם אתה סכרתי ?

אם כן - מאוד ממליץ לאכול לפי ההנחיות שקיבלת מדיאטנית קלינית (ואם לא קיבלת הנחיות - תפנה אליה).

לגבי השאלה עצמה - למרות כל הפרסומים שיש (מגורו מזון כזה או אחר), אין שום מזון שמוריד את רמת הסוכר בדם. מה שכן, במזון המכיל סיבים (למשל קמח מלא), הסיבים גורמים לעיכוב בספיגת הסוכר מהמעי לדם.

ישנם רק מזונות שמעלים את רמת הסוכר (אצל אדם בריא - מעלים באופן זמני). אין מזונות שמורידים רמת סוכר.

בעקרון, רמת הסוכר בדם נקבעת לפי תפקוד הלבלב (הפרשת אינסולין) ולפי תפקוד התאים בגוף (מגיבים לאינסולין ומכניסים סוכר לתא).

לא מומחה תזונה, אלא סטודנט לסיעוד וזה חלק מהחומר הנלמד.

פורסם

מעלה. בכל מזון בו יש פחמימות הסוכר יעלה. ישנם מזונות, כמו שגיא הסביר, שמעלים את הסוכר בצורה איטית יותר מכיוון שזמן העיכול שלהם גדול יותר מה שמאפשר לאינסולין תפקוד יעיל יותר.

Renault clio RT 1994

פורסם

קמח שיבולת שועל מעלה סוכר בדם יותר לאט מקמח חיטה.

אם אתה סכרתי גבולי (טרום סכרת) זה יכול לעשות את ההבדל בין רמות סוכר גבוליות לרמות תקינות

פורסם

יש חברה בשם DAYTWO שאומרת שכל בןאדם מגיב שונה (מבחינת סוכר)מאדם אחר לסוגי מאכלים שונים. עושים אצלם בדיקה (צואה) ומתקבלים תשובה עפ אלגוריתם. שווה לשמוע את הפרק של שאול אמסטרדמסקי על זה. בדיוק סיימתי :)

http://www.kan.org.il/Podcast/item.aspx?pid=8647

פורסם

הכי פשוט יהיה לבדוק את האינדקס הגליקמי של ש"ש לעומת האלטרנטיבות

http://eatwell.co.il/%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%93%D7%A7%D7%A1-%D7%92%D7%9C%D7%99%D7%A7%D7%9E%D7%99/

ככל שהערך נמוך כך רמת הסוכר תהיה נמוכה.

זה נותן לך כיוון ביחס למזונות שונים וההשפעה שלהם על רמת הסוכר.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

• תוכן חדש...