Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3238 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

התחדשתי היום בסבוארו B4 2013 שעשתה 77,000 ק"מ.

את הטיפול של 75,000 עשו והבנתי שהטיפול הבא זה 90,000.

רציתי לשאול אם הטיפול של 90,000 נחשב טיפול גדול ואם כן - מה הוא כולל ?

והשאלה הכי חשובה - האם יש טיימינג או אין טיימינג ?

איגור

פורסם (נערך)

כבעלים של רכב זהה שנת 2011, מדובר בטיפול רגיל שמן ופילטר שמן, אבל אתה נדרש להחליף פילטר דלק.

העלות במרכזי עומדת על 1700 שח.

פילטר אוויר לא אמורים להחליף למיטב זכרוני.

טיפול 105 הוא הגדול ביותר וכולל טיימינג ומצתים ומדובר כבר ב4000 שח פלוס מינוס

יש פרסומים שבשנת 2013 עברו לשרשרת אבל עליך לבדוק זאת שכן ממה שאני יודע מדובר על מנועי 2.5

עריכה אחרונה על ידי Toyota1996
פורסם

שים לב שהטיפול הבא הוא או ב 90 או שנה לאחר טיפול 75 מה שבא קודם.

Sent from my D6503 using Tapatalk

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
כבעלים של רכב זהה שנת 2011, מדובר בטיפול רגיל שמן ופילטר שמן, אבל אתה נדרש להחליף פילטר דלק.

העלות במרכזי עומדת על 1700 שח.

פילטר אוויר לא אמורים להחליף למיטב זכרוני.

טיפול 105 הוא הגדול ביותר וכולל טיימינג ומצתים ומדובר כבר ב4000 שח פלוס מינוס

יש פרסומים שבשנת 2013 עברו לשרשרת אבל עליך לבדוק זאת שכן ממה שאני יודע מדובר על מנועי 2.5

פילטר דלק ב-90,000 ??? 1700 ש"ח ??? גנבים ! מקורי ב-eBay עולה 190 ש"ח (ללא משלוח).

לגבי תזמון החלפת פילטר הדלק מצאתי את הנ"ל, מה דעתכם ? :

החלפת פילטר דלק / סולר לסובארו B4 2000 2013 שלך מתבצעת בדרך כלל כל 150 אלף קילומטר. (מומלץ לבדוק לפי ספר רכב) מדוע מחליפים את הפילטר דלק / סולר לרכב? כאשר הפילטר עובד אלפי קילומטרים הוא נסתם והיכולת סינון שלו לא 100%, ברגע שהפילטר דלק / סולר מזייף ביכולת הסינון שלו צריכת הדלק / סולר גוברת ועלולה לפגוע באיכות הנסיעה ו/או במערכת ההזרקה. מומלץ להשתמש בתוסף דלק / סולר לסובארו B4 2000 2013 איכותי מידי טיפול ובכך לשמור על מערכת ההזרקה נקייה.

פורסם

לא הבנתי עדיין ... יש טיימינג או אין טיימינג ? כולם אומרים לי שזה שרשרת ולא מחליפים אותה בכלל עד המנוע לא הולך ...

למה אף אחד לא יודע להגיד במדויק בנושא הטיימינג לרכב הזה ? יכול להיות שבדגם 2013 השתנו דברים ?

נא עזרתכם בנוגע לדגם המדויק שלי - 2013 מנוע 2.0 דגם BUSINESS, לא TOP וגם לא LUXURY

פורסם

ב 2013 הרכב עבר מתיחת פנים קלה וקיבל את מנוע ה FB בעל שרשרת תיזמון.

תוכל לזהות אותו דרך פילטר שמן שממוקם למעלה - ליד פתח מילוי השמן. אם אין איזה מדובר במנוע הישן בעל רצועת טיימינג מגומי שדורשת החלפה כל 7 שנים או 105 א'.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

מנועים EJ20 וEJ25 ללא טורבו לפי הספרות של סובארו חולקים את אותם המקטים לכל החלקים כמו פילטרים, רצועות, פלגים וגם לאותם טיפולים ומרווחי טיפולים.

הדגם של 2013 כפי שציינו כאן אמור להיות עם פילטר שמן בחלקו העליון של המנוע - אתה צריך להיות מסוגל לראות אותו בעין בבירור - אם כן, שרשרת טיימינג.

בטיפול 90K מחליפים באמת את פילטר הדלק בתוך מיכל הדלק - במוסך מרכזי הפילטר עולה כ500 שקלים אך הוא גם אמור להיות איכותי יותר מכל התחליפיים שתמצא בשוק.

כנ"ל לגבי משאבת המים המקורית - מחליפים אותה בעקרון אחת ל300 אלף קילומטרים.

רצועת הטיימינג אשר תינתן לך במוסך מרכזי תעלה 1800 שקלים ותכלול ביחד איתה את כל הקיט של המותחנים והפולים אבל לא תכלול משאבת מים.

אתה יכול להזמין קיט חליפי אצל אבי פארטס ברחובות למשל ב1200 שקלים כולל משאבת מים חליפית אבל זו טובה ל150 אלף קילומטר מה שאומר שבהחלפת רצועה הבאה אתה גם תחליף עוד פעם משאבת מים.

היות והרכב שלך מתחת ל200 אלף קילומטרים - אם אין שום סימן לנזילות מים - תשקול באמת להשאר עם המשאבה המקורית.

אם היה מדובר בהחלפה מס' 2 - הייתי הולך על קיט תחליפי ומוריד את מרווח החלפת הטיימינג מ105 ל90

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
מנועים EJ20 וEJ25 ללא טורבו לפי הספרות של סובארו חולקים את אותם המקטים לכל החלקים כמו פילטרים, רצועות, פלגים וגם לאותם טיפולים ומרווחי טיפולים.

הדגם של 2013 כפי שציינו כאן אמור להיות עם פילטר שמן בחלקו העליון של המנוע - אתה צריך להיות מסוגל לראות אותו בעין בבירור - אם כן, שרשרת טיימינג.

בטיפול 90K מחליפים באמת את פילטר הדלק בתוך מיכל הדלק - במוסך מרכזי הפילטר עולה כ500 שקלים אך הוא גם אמור להיות איכותי יותר מכל התחליפיים שתמצא בשוק.

כנ"ל לגבי משאבת המים המקורית - מחליפים אותה בעקרון אחת ל300 אלף קילומטרים.

רצועת הטיימינג אשר תינתן לך במוסך מרכזי תעלה 1800 שקלים ותכלול ביחד איתה את כל הקיט של המותחנים והפולים אבל לא תכלול משאבת מים.

אתה יכול להזמין קיט חליפי אצל אבי פארטס ברחובות למשל ב1200 שקלים כולל משאבת מים חליפית אבל זו טובה ל150 אלף קילומטר מה שאומר שבהחלפת רצועה הבאה אתה גם תחליף עוד פעם משאבת מים.

היות והרכב שלך מתחת ל200 אלף קילומטרים - אם אין שום סימן לנזילות מים - תשקול באמת להשאר עם המשאבה המקורית.

אם היה מדובר בהחלפה מס' 2 - הייתי הולך על קיט תחליפי ומוריד את מרווח החלפת הטיימינג מ105 ל90

כל זה בהנחה ואין לי פילטר שמן על המנוע ? טוב מחר אני אצלם ואעלה את התמונה תעזרו להגיע למסקנה האם שרשרת או לא פעם אחת ולתמיד. אם מדובר בשרשרת אז אין שום החלפה אף פעם נכון ? רק החלפת משאבות ופילטרים ?

פורסם

במידה והפילטר לא נמצא בחלקו העליון של המנוע גלוי לעין בבירור אז יש לך מנוע EJ ולא FA

ואז זו אכן רצועת טיימינג.

אבל 2013 - רוב הסיכויים שאתה כבר עם פילטר שמן בחלק העליון של המנוע (חיים קלים - תענוג) ושרשרת - מה שאומר שיתכן ופעם ב150KKM יהיה צריך להחליף מותחן שרשרת. זה לא אומר ששרשרת לא חפה מתקלות או בלאי אבל זו תחזוקה עם סטטיסטיקה עדיפה מרצועה זה בטוח ותחזוקה זולה יותר לאורך זמן.

כל השאר - נכון

כל טיפול מחליפים שמן, פילטר שמן, פילטר מזגן

לפי ספר השירות! אחת ל50 אלף קילומטרים מחליפים - פילטר אוויר למנוע, נוזל בלמים (רצוי להחליף אחת ל30 או כל שנתיים)

אחת ל60 אלף קילומטרים מחליפים שמנים בדיפרנציאלים - מרכזי ואחורי (אם זה AWD כמובן אז יש גם אחורי)

אחת ל90 אלף קילומטרים מחליפים את פילטר הדלק

ואחת ל105KKM מחליפים רצועת (שוב, לך כנראה יש שרשרת) טיימינג

וגם אחת ל105KKM מחליפים פלאגים.

משאבת מים מקורית אמורה להחזיק 300KKM אז כל עוד אין נזילות - במידה וזו שרשרת - אני לא רואה סיבה לגעת.

אצלי בגלל שיש רצועה - (לא מזמן החליפו לי את הרצועה ב90KKM בגלל שהרכב כבר בן 7, כאב בארנק לייק מאדר פאקר!) בהחלפה הבאה אבקש גם להחליף משאבה ואתעקש על מקורית אלא אם כן אקנה קיט שלם בעצמי שגם ככה זול יותר מרצועה לבד במורשה.

נוזל קירור - אחת ל11 שנים או 220 KKM! זה גם כתוב על הפקק - אני לא אתפלא אם תחליף משאבת מים בזמן הזה אבל אם לא תיקח את זה בחשבון.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...