Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3224 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

עשיתי חיפוש בעיניין פלאשינג למנוע כאן בפורום ובאינטרנט, וראיתי שהדיעות ממש חלוקות, אשמח לחוות דעתכם..

רקע:

לפני כמה חודשים בהמלצת המוסך בו אני מטפל עשיתי פלאשינג למנוע (BG CLEAN), בדקתי ביקורות על החומר באינטרנט ל מצאתי חוות דעת שליליות, ובחיפזון הלכתי לקנות את החומר מהכסף האישי והמוסך עשה טיפול סטדנדרטי ורגיל. הענין הוא שאחרי החלפת השמן הרגשתי שהמנוע עובד יותר שקט (יכול להיות שזה רק בגלל שהוחלף שמן..). אחרי 5K ק"מ המנוע התחיל להרעיש, שוב.

מדובר במאזדה לאנטיס 2004, מנוע 1.6, 290K ק"מ.

הרכב ברשותי 10 שנים ונסע מאז 190K ק"מ, הבעלים הקודם נסע 100K וטיפל רק במוסך מורשה). שמתי במנוע בעיקר ליקווי מולי וב4 שנים האחרונות מה ששמו לי במוסך המורשה.

אני שוקל לעשות שוב פלאשינג לפני הטסט הקרב ובא, במיוחד בגלל שפעם שעברה היו בעיות בבדיקת זיהום אויר וחשבתי אולי זה יעזור.

מה דעתכם- כדאי או סיכון מיותר ?

תודה מראש

פורסם

בק"מ הזה,אי אפשר לדעת מה יהיו השלכות טיפול כזה.

הרעש בגלל אחד מהשניים או שני דברים גם יחד- בוצה קשה ופיח בשסתומים/רשת משאבת שמן סתומה מבוצה.

אם אתה ממש מתעקש,כדאי לפרק אגן שמן,להחליף/לנקות רשת משאבת שמן ואז להתמש בפלאש עדין שינקה את כל הטינופת שהצטברה.

אי טיפול בזמן,יביא בכל מקרה למותו של המנוע במוקדם או במאוחר בגלל בעית לחץ שמן שעלולה להתפתח.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

הייתה לי תחושה שזה מה שתגידו..:-(

השאלה אם אחרי שכבר עשיתי פלאשינג יש מצב שרק עוד כמה זמן אני אגלה מה היו ההשלכות ? או שבדרך כלל המנוע גוסס כבר בק"מ הראשונים ?

ומה הסכנות בפלאשינג מלבד מחזירי שמן ? יש מצב שהמשאבת שמן תדפק או יותר גרוע ?

פורסם

סתימה של מעברי שמן, זה הדבר הכי מדאיג. צריך לפתוח מכסה שסתומים ולחפש שרידי בוצה ולקוות שלא היו, כי אם כן ייתכן והם השתחררו עם התוסף ואז נכנסו וסתמו את מעברי השמן.

פורסם

אם אני לא טועה נאמר לי בעבר שיש לי מרימים הידראולים, שפותחים וסוגרים את השסתומים עם שמן המנוע, יש מצב שהם יסתמו בגלל ההרפתקאות שלי ושל המוסכניק שלי עם התוסף ? וכמה יכולים לעלות החלפה של מרימים כאלה ? כי הבנתי אם הם נסתמים יש מצב לנזק בלתי הפיך למנוע והשאלה אם הם מספיק זולים בשביל להחליף בלי לקחת סיכון, או שאני טועה?

שוב תודה

פורסם

אל תבצע שוב פלאשינג והרעש זה רמז עבה ביותר לבצע ניקוי יסודי של מערכת השמן שכולל הורדת אגן השמן וניקוי שלו עם ניקוי רשת המשאבה. מעבר לכך הסרת מיכסה השסתומים וכדי להגיע אל המרימים עצמם אתה תצטרך להוריד גלי זיזים שזה יצריך הורדה של הטיימינג וכמובן שאם הרמת את גלי הזיזים תחליף גם גומיות שסתומים ותקבל מנוע נקי, מסודר, ונעים לעוד הרבה שנים יפות. יצא לי לא מעט לבצע פרוייקטים שכאלה רק קח בחשבון שעלות עבודה שכזו במוסך יכולה להגיע ל 3000 שח בקל. מדובר בעבודה של יום שלם כמעט. אם תמצא לנכון לבצע זאת בדרך עצמאית אתה מוזמן לבוא ולהשאיל את כל הכלים הנחוצים לביצוע העבודה.

פורסם

שלום

פלאשינג מה סוג הזה כבר לא מבצעים והוא לא יעיל כל כך

יש שיטה של ניקוי מנוע(מערכת שמן)

יש מוסך בצפון ובדרום שמבצע את הניקוי

Edt-israel.com

כנס לאתר שלהם

מה שכן השיטה הזאת קיימת המון שנים בחו׳ל

ותוצאות פשוט מדהימות

פורסם
אל תבצע שוב פלאשינג והרעש זה רמז עבה ביותר לבצע ניקוי יסודי של מערכת השמן שכולל הורדת אגן השמן וניקוי שלו עם ניקוי רשת המשאבה. מעבר לכך הסרת מיכסה השסתומים וכדי להגיע אל המרימים עצמם אתה תצטרך להוריד גלי זיזים שזה יצריך הורדה של הטיימינג וכמובן שאם הרמת את גלי הזיזים תחליף גם גומיות שסתומים ותקבל מנוע נקי, מסודר, ונעים לעוד הרבה שנים יפות. יצא לי לא מעט לבצע פרוייקטים שכאלה רק קח בחשבון שעלות עבודה שכזו במוסך יכולה להגיע ל 3000 שח בקל. מדובר בעבודה של יום שלם כמעט. אם תמצא לנכון לבצע זאת בדרך עצמאית אתה מוזמן לבוא ולהשאיל את כל הכלים הנחוצים לביצוע העבודה.

קודם כל תודה רבה לכל העונים, ותודה לך מאור על ההזמנה לא מובן מיליו בכלל,

בשלב הראשון אני אבצע החלפת שמן (יש לי מלא ליקווי מולי שהצטברו עם השנים, הסוג המינרלי) , אנקה את הקרטר עם רשת המשאבה כפי שהמלצתם, אם לא יעזור אסע למוסך לניקויי יסודי כפי שהומלץ (הורדת גלי זיזים

שתי שאלות חדשות:

1. לגבי הניקויי EDT שVOVIK1978 הציע, ממישהו מכיר, אם זה עוזר ? (שוקל לבצע החלפת שמן בשיטה הזאת אם המחיר סביר).

2. מעבר לשמן מנוע סינטטי רגיל - יכול לעזור ? הבנתי שממליצים עליו בתור חומר ש"מנקה וממיס שאריות בוצה" - שטויות, או שיכול לעזור ?

שוב תודה ושבת שלום

פורסם

ללא פירוק אגן השמן וניקוי רשת משאבת השמן כל פתראון אחר הוא כישלון שתוצאתו החלפה קרובה של המנוע בשל תיאורך,שמוביל למסקנה,שבסבירות גבוהה יש אצלך סתימה כזו או אחרת במערכת השמן.

רק הורדת אגן השמן והחלפת /ניקוי הרשת וניקיון יסודי כפי שתיאר לעומק מאור יצילו אותך מהחלפת מנוע,שעבר ק"מ מכובד ביותר.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
ללא פירוק אגן השמן וניקוי רשת משאבת השמן כל פתראון אחר הוא כישלון שתוצאתו החלפה קרובה של המנוע בשל תיאורך,שמוביל למסקנה,שבסבירות גבוהה יש אצלך סתימה כזו או אחרת במערכת השמן.

רק הורדת אגן השמן והחלפת /ניקוי הרשת וניקיון יסודי כפי שתיאר לעומק מאור יצילו אותך מהחלפת מנוע,שעבר ק"מ מכובד ביותר.

בשיטת ניקוי edt אין צורך בפירוק אגן שמן .מכונה מתגברת ומבצעת ניקוי יסודי של המכללים ,רק מפרקים אגן אם נורת לחץ שמן דולקת.

פורסם
כמה עולה שיטת ניקוי שכזו? האם יש התחייבות להצלחה?

עלות הניקוי 527 שייח כולל מעמ

לא כולל שמן ומסנן

במידה ומנוע תקין ומנורת לחץ שמן לא נדלקת אז יש הצלחה לשיפור בתצרוכת שמן מנוע ודלק

• תוכן חדש...