Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3271 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כזה עוד לא ראיתי.

עמדה לידי בצומת התשבי פלואנס ברמת גימור "שעטנז ליסינג", ברמת אבזור נמוכה אבל עם חישוקי סגסוגת 16 אינטש. משהו הציק לי בעין. לקח כמה שניות עד שהבנתי: מקדימה צמיג סיני כלשהו במידה הנכונה (205/60), מאחורה צמיג Goodride במידה 205/55 (!), M+S (!!), קוד 91V (נדרש 92!!!). מעניין אילו צמיגים היו מורכבים בצד השני... לצערי לא הספקתי לצלם וגם לא קלטתי את שם החברה, אבל אני יכול להשבע שאני לא מדמיין.

מעבר לחאפריות האיומה, אני חושב שיש כאן גם פוטנציאל לבעיות בטיחות מכיוון שהמידות השונות עלולות לבלבל את מערכות ABS/ESP, לא כך?

חזיר דיזל

פורסם

ברכותיי קורן, יצאת וואחד OCDיסט. בספק אם אפילו אני הייתי מבחין בזה, אבל כן מצליח להבחין בצמיגים עם ל"א אוויר נמוך וגם משתדל להעיר, אם מתאפשר.

פורסם

לא צריך להגזים. בתור התחלה הבחנתי שמשהו קצת מוזר, והכוונה היא לא לכיתוב כמובן אלא להבדל בגובה החתך. הבדל של 5% בצמיג ברוחב 20 ס"מ זה כבר ס"מ שלם, וזה כבר מובחן בעין. יכול להיות שהיה גם חסר קצת אויר מאחורה, מה שהפך את העניין ליותר מובחן. אני כבר מתחרט שלא צילמתי, עדות מצולמת הייתה הופכת את הפוסט להרבה יותר מעניין.

חזיר דיזל

פורסם

91 יכול להחזיק 615 קילו בעוד 92 מחזיק 630 קילו, כך שאין שום בעיה עבור משקל הפלואנס. ההבדל בין חתך 55 ל-60 בגודל הזה הוא 3 אחוז בהיקף הצמיג - לא רחוק מההבדל כששמים זוג צמיגים ישן בציר אחד וזוג צמיגים חדש בציר אחר.

בקיצור - לא תקין, אבל מהומה רבה על שום דבר...

ונשגב מבינתי איך ראית את ההבדל הזה בכלל...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

שום מהומה. רק תזכורת עד כמה התחזוקה של חברות הליסינג יכולה להיות רשלנית וחאפרית. במגאן אסטייט החישוק הזה בדיוק מגיע עם חתך 205/55, אז אולי בכלל לקחו חישוק של מגאן. או שמישהו פשוט החליף צמיג על אוטומט בלי לבדוק מה צריך להיות על הרכב.

שוב פעם, ראיתי כי כנראה היה חסר קצת אוויר מאחור וזה משך את תשומת ליבי. אחרת לא הייתי מבחין.

חזיר דיזל

פורסם

שכרתי לא מזמן רכב, הוא היה עם מידות צמיגים שונות. זאת אומרת 3 צמיגים זהים ואחד מידה שונה. היה לי מספיק זמן לראות את זה.

פורסם
להבא באמת שווה לנסות לצלם (או לכל הפחות, אם אפשר, להעיר לנהג/ת).

בהחלט, מאחר ואנחנו בעידן "אין תמונות == לא היה". רציתי להעיר לה, אבל הרמזור כבר התחלף לירוק ולא התחשק לי לרדוף אחרי הנהגת עד לצומת העמקים, מה גם שהייתי עם הטריוס של אשתי וזה לא כוחות.

חזיר דיזל

פורסם

לא יודע מה החוק קובע בארץ, אך משרד הרישוי בבריטניה מתיר מידות צמיגים שונות, ובלבד שהמידה זהה על כל אחד מהצירים מה שנקרא axle set.

כלומר מותר על הציר הקדמי מידה שונה מאשר על הציר האחורי.

פורסם

יש לדעתי דברים שלא אמורים להתיר, מידות צמיגים שונות בסרן קידמי ואחורי לא יאפשרו למערכת TPMS מבוססת מהירות סיבוב גלגל לעבוד, במקרה של הפרש גדול גם ABS יתן קוד תקלה. ככה שזה לא בדיוק רעיון טוב אם הרכב לא הגיע במקור עם מידות שונות.

במכוניות ישנות ללא מערכות אלקטרוניות לגלגלים זה פחות קריטי, עדיין קריאת ספידומטר תשתבש ובמקרה זה לדעתי החוק בארץ יותר נכון מהחוק הבריטי.

פורסם (נערך)

מה גם שלא מדובר במידה מאושרת לרכב.

לא מדובר במקרה של חישוק גדול/קטן יותר עם צמיג מתאים לפי המידות המאושרות ע"י היצרן (זה טריוויאלי: אצלי למשל הרזרבי מגיע עם חישוק פלדה 15 אינטש וחתך 205/65), אלא בארבעה חישוקים זהים, ומידות חתך שונות.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם

הרכב של חמותי עבר טסט במצב כזה אחד היה גודייר במידה נכונה ואחד סיני במידה לא נכונה - בושה וחרפה.

כשבאתי להחליף לה צמיגים מקוריים שהתייבשו הבחנתי בכך והצמיגאי הזדעזע .

נראה לי שהצמיגאי שהיא הלכה אליו דחף סיני זול במידה קרובה כי זה מה שהיה לו במלאי זמין

• תוכן חדש...