Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Golf MK7.5 Comfortline היכרות ראשונית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3270 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אנסה להסביר יותר טוב בתקווה שתבין.

המערכת לא צורחת עליך כשאתה לא עושה משהו לא בסדר לדעתה, היא צורחת עליך כשאתה נוהג לא בסדר.

אתן לך דוגמא. כשאתה סוטה מהנתיב ללא איתות, מבחינתה זו סטיה לא מתוכננת. אז או שאתה גולש כי נרדמת, או שאתה עוקף כמו עבריין בלי לאותת. דוגמא נוספת. הרכב מולך נוסע 100 קמ"ש, אתה נוסע אחריו במהירות של 130 קמ"ש. אולי אתה עסוק בטלפון, אולי שקוע במחשבות. ברגע שתרים את הראש יהיה כבר מאוחר מדי. מערכת אקטיבית תדע לבלום אותך. פה לפחות תקבל צפצוף אזהרה. לך תדע, זה עלול להציל אותך.

מערכת בטיחות אקטיבית לא תבלום אותך בדרך פנויה. איפה הפאקינג הגיון בזה?

כשיש טכנולוגיה שנועדה להשאיר אותך בחיים, בין אם היא אקטיבית או לא, תגיד תודה. להזכירך, תרבות הנהיגה בארץ היא לא דוגמא בעולם. מובילאיי עדיפה מכלום.

• תגובות 124
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מסכים שמובילאיי הינה מערכת שתורמת לבטיחות ברכב. בניגוד למערכות המגיעות עם הרכב, ובגלל זה - המערכת פולשת בצורה ברורה למרחב הרכב. לא תמיד ההתרעות הינן מסכנות חיים. ביחס למחיר ששילמו לחברה והפיצ'רים שהיא מציעה, זה מוצר דיי גרוע.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

פורסם
יש רק דבר אחד ברכב שלא הבנתי במאה אחוז (גם אחרי קריאה של המדריך). אולי משהו שאני מפספס.

כאשר פונקציית ה auto hold כבויה האם בסיום נהיגה לאחר שאני מעביר ל parking צריך להרים את כפתור הבלם?

כאשר ה auto hold דלוק ראיתי שהבלם כן נכנס לפעולה אוט׳ בסיום נהיגה.

אני שואל בגלל שאני לא ממש מתלהב מהאפשרות הזאת (auto hold), לא נוח בתמרוני חניה ואני מעדיף ללחוץ על דוושת הברקס בעמידה.

אולי יש הבדלים בגיר בינינו, אבל אני חושב שזו אופציה נוחה מאוד. יש אינדיקציה ברורה בלוח שעונים כשזה מופעל ויחד עם הסטארט-סטופ מופעל, זה עובד טוב ביחד.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

פורסם
יש פה מגפה של מטנפי מובילאיי, סתם כי מישהו התחיל עם זה והשאר הצטרפו לטרנד.

נכון, אם משווים משהו מקורי למשהו שמותקן בארץ אז ברור שמערכת מקורית עדיפה - גם אקטיבית וגם חוסכת התקנה מקומית.

בפועל, בשביל מערכת לא מקורית, וכזו שלא "תופסת שליטה" בבלימה נניח, המערכת הזו עובדת יפה מאוד.

לא תקנו רכב שאתם רוצים כי היבואן מתקין מובילאיי במקום למכור לכם מערכת בטיחות מקורית? אל תקנו. את מי אתם מענישים בדיוק?

עדיף בלי כלום? לא נראה לי.

לחבר שנסע עם גיסו והתחרפן, זה בגלל שגיסך לא יודע לשמור נתיב, לא יודע לשמור מרחק, ומזגזג בלי איתות. הבעיה לא במערכת. פלוס יש כפתור כיבוי שזה כבר ליוזרים הרציניים.

ה"צפצפה" הזאת עדיפה על כלום.

קיצר, כנסו לפרופורציה.

על הילד שצעק 'זאב, זאב' שמעת?

מערכת התרעה שמייצרת התרעות שווא על בסיס קבוע היא חד וחלק חסרת תועלת!

לדעתי עדיף כלום. צריך לפקוח עיניים ולנהוג באחריות ולא לסמוך על איזו מערכת קסומה שאמורה להציל אותך מהטמטום של עצמך ושברגע האמת לא תתפקד כראוי.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

מערכת שמייצרת התראות שווא על בסיס קבוע? סליחה חביבי אבל אתה פשוט ממציא דברים.

נסעתי בלא מעט רכבים עם מובילאיי. התראות שווא אולי ב-5% מהמקרים, ואני מגזים. בוא תעשה סיבוב איתי ברכב ואני אוכיח לך שאתה טועה. גם הבחור שנסע עם גיסו ושמע צפצופים בלי הפסקה זה בגלל שהמערכת משוגעת?

תפסיקו כבר לכתוב שטויות שאחרים כתבו קודם.

פורסם

המערכת לא צורחת עליך כשאתה לא עושה משהו לא בסדר לדעתה, היא צורחת עליך כשאתה נוהג לא בסדר.

אתן לך דוגמא. כשאתה סוטה מהנתיב ללא איתות, מבחינתה זו סטיה לא מתוכננת. אז או שאתה גולש כי נרדמת, או שאתה עוקף כמו עבריין בלי לאותת. דוגמא נוספת. הרכב מולך נוסע 100 קמ"ש, אתה נוסע אחריו במהירות של 130 קמ"ש. אולי אתה עסוק בטלפון, אולי שקוע במחשבות. ברגע שתרים את הראש יהיה כבר מאוחר מדי. מערכת אקטיבית תדע לבלום אותך. פה לפחות תקבל צפצוף אזהרה. לך תדע, זה עלול להציל אותך.

כשיש טכנולוגיה שנועדה להשאיר אותך בחיים, בין אם היא אקטיבית או לא, תגיד תודה. להזכירך, תרבות הנהיגה בארץ היא לא דוגמא בעולם. מובילאיי עדיפה מכלום.

כמה רכבים שונים! יצא לך לנהוג עם מוביילאי?

התקינות שלה תלוייה באיך המתקין בבונד קם בבוקר וכמה רכבים חיכו להתקנה, בניגוד למערכת מקורית שהותאמה ותוכננה לרכב.

כמה שאאודיR8 כתב, המון זאב זאב! פשוט מערכת גרועה מצפצפת סתם(כי היא מתבלבלת בסימונים בכביש - בפירוש טעויות של המערכת), מציגה תמרורים הפוך(מהירות מותרת 90 במקום 50 או ההפך) ותמרורים שלא קשורים אליך(בצומת ליד) ההולך רגל במדרכה ידווח כהולך רגל מולך עם צפצוף של פאניקה(או הפחי זבל בצידי הדרך כרכבים מולך) והולך רגל שכן קופץ לכביש לא תתריע בכלל ולא שימושית בחושך,במזג אוויר סגרירי או באור שמש ישיר(וזה כתוב בספר שלהם, לא המצאתי את זה) ביחס למערכות מקוריות מבוססות ראדר בנוסף למצלמה שיודעות לתפקד תחת התנאים האלה בצורה טובה ומדויקת יותר.

נהגתי במספר רכבים עם מערכות סטייל מוביילאי מקוריות - הדברים שתיארתי משמעותית! פחות קורים בהן ולכן המוביילאי לטעמי לא עדיפה על מערכות מקוריות ולא מהווה תחליף גם למערכת בטיחות פאסיבית מקוריות שבאה מהיצרן.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

צטט אותי בבקשה שרשמתי שהמובילאיי עדיפה על מערכת מקורית.

כמה רכבים שונים? יותר מ-10. לא מצפצפת סתם ולא נעליים. אצלי מזהה תמרורים בין רגע ומתריעה כמו שצריך.

הולך רגל במדרכה? פחי זבל? על מה לעזאזל אתה מדבר?

שוב, למי שקשה הבנה, לא משווה מערכת מקורית למובילאיי, אבל זה עדיף מכלום. מי שטוען אחרת הוא פשוט בכיין שחוזר על שטויות שאחרים רושמים כי כנראה שזה נכון.

פורסם

גם אני יצא לי לנהוג איתה בכמה רכבים,

נכון שהצפצוף הוא לא ברמת כל רגע(וגם זה תלוי ברמת ההתקנה, ב2-3 מכוניות שנהגתי זה היה פשוט לא שמיש ברמה שאמרתי לבעלים של הרכב שהמערכת תקולה כנראה באותו היום המתקין הגדיר בהגדרות כיול שניסאן מיקרה זה יונדאי I35 כי לא היה לו כוח ולא אכפת לו) - אבל כשהמערכת מקפיצה אותך בצפצוף חירום מבהיל שלא קרה כלום(מהבהב הולך רגל באדום - במסכון בפניקה! , אין הולך רגל מעשית בקרבת הכביש) או שהמערכת מצפצפת בטירוף! בכביש חשוך באמצע הלילה ואני נכנס לבלימת חירום מ70 קמש באמצע כביש מהיר כי..אין כלום על הכביש - שיהיה אירוע חירום אמיתי אתה פשוט תתעלם ממנו(וזה ההחלטה שלי) ובשביל זה אני לא משלם ישר מהכיס שלי משלם המיסים למימון של החברה הזאת כי הלוביסט שלהם מסתחבק עם מישהו ממשרד התחבורה.

לכבות? ביטוחית זה יכניס אותך לצרה - אפשר פשוט להדביק איזולירבן על העדשה של המערכת כמו שעושים נהגי האוטובוס אם ממש לא אכפת לך מהכיסוי הביטוחי.

פורסם
אכן במצב שתארת אתה צריך להרים בלם יד

תודה רבה

יש פה מגפה של מטנפי מובילאיי, סתם כי מישהו התחיל עם זה והשאר הצטרפו לטרנד.

נכון, אם משווים משהו מקורי למשהו שמותקן בארץ אז ברור שמערכת מקורית עדיפה - גם אקטיבית וגם חוסכת התקנה מקומית.

בפועל, בשביל מערכת לא מקורית, וכזו שלא "תופסת שליטה" בבלימה נניח, המערכת הזו עובדת יפה מאוד.

לא תקנו רכב שאתם רוצים כי היבואן מתקין מובילאיי במקום למכור לכם מערכת בטיחות מקורית? אל תקנו. את מי אתם מענישים בדיוק?

עדיף בלי כלום? לא נראה לי.

לחבר שנסע עם גיסו והתחרפן, זה בגלל שגיסך לא יודע לשמור נתיב, לא יודע לשמור מרחק, ומזגזג בלי איתות. הבעיה לא במערכת. פלוס יש כפתור כיבוי שזה כבר ליוזרים הרציניים.

ה"צפצפה" הזאת עדיפה על כלום.

קיצר, כנסו לפרופורציה.

אין לי בעיה שאנשים אחרים יתקינו את המערכת הזאת, יש לי בעיה שחייבו אותי להתקין אותה.

לא יודע מי התחיל את הטרנד הזה אותו תיארת וזה גם לא ממש מעניין אותי מי התחיל אותו.

גיסי הוא האחרון שיסע כפי שתארת, הבנאדם מעל 25 שנה על הכביש, מימיו לא קיבל דו״ח ולא נקודות ואפילו לא תאונה קטנה אחת.

דוגמה קטנה למערכת ש״עובדת יפה״: במעבר חצייה לאחר שעוצרים עצירה מלאה ועוברים הולכי רגל המערכת מתחילה לצפצף... בשביל מה בדיוק אם כבר עצרתי???

Fiat Punto 2002

Peugeot 206+ 2011

Volkswagen Golf Comfortline 2017

Volkswagen Golf GTI 2021

פורסם

או שזה היה דגם קודם של מובילאיי או תקלה נקודתית. מי מבטיח לך שבמערכת מקורית לא יהיו גליצ'ים? אף אחד.

במציאות התמונה רחוקה שנות אור ממה שאתה מתאר.

צפצוף מבהיל? תחליש.

למה לכסות עם איזולירבנד כשיש כפתור כיבוי? כשאתה יוצא מהבית אתה מכבה את הטלוויזיה או זורק מפת שולחן לכסות אותה?

שוב, אין פה השוואה של מקורי מהיצרן מול מערכת בהתקנה מקומית, וזה נכון בערך לגבי כל מערכת. כן יש פה תרומה לא קטנה לבטיחות, וואללה, זה עובד טוב. אם כבר אתה רוצה לדבר על משהו שמצפצף בלי הפסקה, אלה חיישני הרוורס הזולים שמתקינים פה בכל חור (ויש גם אצלי). זה בטוח טוב יותר מאשר להיות נטול מערכת בטיחותית כלשהי, בין אם אקטיבית או לא.

עם יד על הלב, הדבר הזה עוזר לי לנהוג כמו בן אדם. לשמור מרחק, להשתמש באיתות בעקיפה, ולשים לב יותר להולכי רגל. מי ששומע צפצופים ללא הפסקה, הם נהגים שלא עושים את כל זה - חד וחלק.

להזכירך ולידיעתך, יש כבר לא מעט יצרניות רכב שמסתמכות על הטכנולוגיה של מובילאיי בפיתוח המערכות שלהן, אז כנראה שיש פה משהו.

פורסם
במעבר חצייה לאחר שעוצרים עצירה מלאה ועוברים הולכי רגל המערכת מתחילה לצפצף... בשביל מה בדיוק אם כבר עצרתי???

לא אמור לקרות, אלא אם כן הרכב כן גלש אל עבר מעבר החציה, גם אם במהירות נמוכה במיוחד. אפשרות אחרת היא שהמערכת יצאה מכיול/תקולה.

פורסם
תודה רבה

אין לי בעיה שאנשים אחרים יתקינו את המערכת הזאת, יש לי בעיה שחייבו אותי להתקין אותה.

לא יודע מי התחיל את הטרנד הזה אותו תיארת וזה גם לא ממש מעניין אותי מי התחיל אותו.

גיסי הוא האחרון שיסע כפי שתארת, הבנאדם מעל 25 שנה על הכביש, מימיו לא קיבל דו״ח ולא נקודות ואפילו לא תאונה קטנה אחת.

דוגמה קטנה למערכת ש״עובדת יפה״: במעבר חצייה לאחר שעוצרים עצירה מלאה ועוברים הולכי רגל המערכת מתחילה לצפצף... בשביל מה בדיוק אם כבר עצרתי???

ועם זה שאתה משלם אגרת רדיו בטסט אין לך בעיה? זה מיותר. אבל אתה חייב. כנ"ל לגבי אלף דברים אחרים.

המקרה שאתה מתאר במעבר חציה קרה בוודאות כשהרכב היה בתנועה. אפילו ב-1 קמ"ש. קרה גם אצלי, לא הייתי במצב של עצירה מוחלטת. אם אין לך בעיה עם המערכת, אל תכתוב "חרא". כי זה לא. לא רוצה שיתקינו לך? לא צריך. תקנה רכב בלי המערכת. ומה עם המערכת היתה חובה בכל כלי רכב? היית נוסע באוטובוס עד שארית חייך? תעשה לי טובה...

פורסם
או שזה היה דגם קודם של מובילאיי או תקלה נקודתית. מי מבטיח לך שבמערכת מקורית לא יהיו גליצ'ים? אף אחד.

במציאות התמונה רחוקה שנות אור ממה שאתה מתאר.

צפצוף מבהיל? תחליש.

למה לכסות עם איזולירבנד כשיש כפתור כיבוי? כשאתה יוצא מהבית אתה מכבה את הטלוויזיה או זורק מפת שולחן לכסות אותה?

שוב, אין פה השוואה של מקורי מהיצרן מול מערכת בהתקנה מקומית, וזה נכון בערך לגבי כל מערכת. כן יש פה תרומה לא קטנה לבטיחות, וואללה, זה עובד טוב. אם כבר אתה רוצה לדבר על משהו שמצפצף בלי הפסקה, אלה חיישני הרוורס הזולים שמתקינים פה בכל חור (ויש גם אצלי). זה בטוח טוב יותר מאשר להיות נטול מערכת בטיחותית כלשהי, בין אם אקטיבית או לא.

עם יד על הלב, הדבר הזה עוזר לי לנהוג כמו בן אדם. לשמור מרחק, להשתמש באיתות בעקיפה, ולשים לב יותר להולכי רגל. מי ששומע צפצופים ללא הפסקה, הם נהגים שלא עושים את כל זה - חד וחלק.

להזכירך ולידיעתך, יש כבר לא מעט יצרניות רכב שמסתמכות על הטכנולוגיה של מובילאיי בפיתוח המערכות שלהן, אז כנראה שיש פה משהו.

צפצופי חירום לא ניתן להחליש\לבטל כלל - האיזולרבן חוסך לנהג אוטובוס ללחוץ על הכפתור כיבוי כל הדלקה של הרכב.

גם בדגם הקודם וגם בדגם החדש נהגתי ונתקלתי באותן תופעות(ההבדל הוא שבחדש פשוט ביטלו התראות מסויימות).

מה ההבדל בין חיישני הרוורס שמתקינים בארץ למוביילאי? שתיהן פלסטיק סיני זול באיכות נמוכה, שתיהם מותקנות בצורה חפיפניקית ובלי שום כיול ע"י מתקין שיש לו לסיים היום התקנה של עוד 50 מכוניות ואין לו זמן להגדיר את המערכת(שאם תחפש סרטון כיול למוביילאי מדובר בתהליך שלוקח בין 15-20 דקות - אתה חושב שלמתקין בבונד יש את הזמן הזה לקנפג את המערכת כהלכה? או לעבוד בשיטת מה שיהיה יהיה?).

וזה באמת עוד הבדל שכבר ציינתי, את המערכת במפעל קיפנגו והתאימו לדגם הספציפי והיא הותקנה במפעל באופן ייעודי לרכב, בניגוד למערכת שכמו שחיישני הרוורס שלך חופפה בהתקנה בבונד רק כדי לצאת מיידי חובה ולקבל בחינם ע"ח של משלם המיסים הנחת מס שלא תגלגל כיבואן ללקוח - מה הסיכוי לתקלה או בעיות בחיישנים מהמפעל ביחס לחיישנים ב150 שקל שהותקנו בהתקנה מקומית? אותו דבר מוביילאי מול מערכת מקורית מהיצרן - ומה קורה שהמערכת הזאת מתקלקלת? שהחיישני רוורס אפטרמארקט ידפקו? תזרוק לפח כנראה..את המוביילאי אסור לך, כי זה מקועקע לך ברישיון רכב.

פורסם (נערך)

רק שההגדרה היבשה של החוק או של המובילאיי של מה זה לנהוג לא בסדר וההגדרה שלי של מה זה לנהוג לא בסדר זה לא אותו דבר.

אני לא רוצה שהאוטו שלי יצפצף כי לא אותתי לפניה כששיניתי נתיב בכביש ריק או בהשתלבות בין נתיבים, או כי לא שמרתי על "מרווח ביטחון סביר", או כי המערכת חטפה שבץ וסתם בא לה לצפצף.

לא חסרות עדויות של אנשים שמערכת הבלימה האוטונומית שלהם נכנסה לפעולה בלי סיבה מוצדקת, בין אם בגלל שהיא הסתנוורה מהשמש, בגלל שהיא זיהתה תמונה על שלט כהולך רגל, או מכל סיבה אחרת. אם מערכת אוטונומית ברכב בבעלותי תעשה לי שטות כזאת, זו תהיה הפעם הראשונה והאחרונה.

כשיש טכנולוגיה שנועדה להשאיר אותך בחיים, בין אם היא אקטיבית או לא, תגיד תודה.

על שלדה איכותית שעמידה יותר בהתנגשויות, גג וקורות שיכולים לשאת את משקל הרכב במקרה התהפכות, כריות אוויר במקומות הנכונים, ומערכת ABS, אני אכן אגיד תודה.

על מערכות שעוזרות לאנשים שמתעסקים בשטויות במקום להסתכל על הכביש, אני אגיד "טוב, נו, בסדר".

על צפצפה מטומטמת (במיוחד כזאת שמותקנת בארץ) אני בחיים לא אגיד תודה, וגם לא אתקרב לרכב שיש בו את זה.

עריכה אחרונה על ידי Trilandian
איות

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם

אתה צודק. השתכנעתי.

באמת אין הבדל בין המערכת לחיישני רוורס.

אנחנו גם חיים בעולם בו כל דבר שיוצא מהמפעל עובד ללא דופי. כי זה יצא ככה מהמפעל, ולא הותקן אח"כ.

תודה שהארת את עיני.

אגב, על יחידת המצלמה עצמה בצד יש כפתור כיבוי. כפתורי עוצמה נמצאים על יחידת המסך.

• תוכן חדש...