Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Golf MK7.5 Comfortline היכרות ראשונית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3270 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצד אחד כתבת שהמערכת ״עובדת יפה״ ומצד שני שאולי יש ״תקלה נקודתית״ או לא מכויילת. תחליט.

אין לי כוונה להמשיך בנושא זה וזאת גם תהיה התגובה האחרונה שלי בנושא המערכת הנ״ל.

אני רואה שאתה דיי החלטתי בתמיכה שלך במערכת הנהדרת הזאת וגם אתה לא תצליח לשכנע אותי שהיא טובה.

אני חשוב שהיא חרא וכך זה ישאר עד שאני אחווה אחרת.

כפי שציינתי ואני מכיר את גיסי והנהיגה שלו כנראה קצת יותר טוב ממך, המערכת פשוט מחרפנת בצפצופים שלה, גם במקרה של נהג זהיר.

אגב, בשום מקום לא כתבתי שלא אקנה רכב ואסע באטובוס אם ייחייבו אותי להתקין אותה.

שבת שלום!

Fiat Punto 2002

Peugeot 206+ 2011

Volkswagen Golf Comfortline 2017

Volkswagen Golf GTI 2021

• תגובות 124
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
רק שההגדרה היבשה של החוק או של המובילאיי של מה זה לנהוג לא בסדר וההגדרה שלי של מה זה לנהוג לא בסדר זה לא אותו דבר.

אני לא רוצה שהאוטו שלי יצפצף כי לא אותתי לפניה כששיניתי נתיב בכביש ריק או בהשתלבות בין נתיבים, או כי לא שמרתי על "מרווח ביטחון סביר", או כי המערכת חטפה שבץ וסתם בא לה לצפצף.

אני אנסה להסביר שוב, אבל באמת בפעם האחרונה. אין חוק. לא יבש ולא רטוב. אם אתה סוטה מהנתיב ולא מאותת מבחינת המערכת, שהיא לא בינה מלאכותית קוראת מחשבות, אתה נרדם\עסוק\מסטול\אנערף. והיא מתריעה לך. זו מערכת בטיחותית, לא סירי ששואלת אותך איך אתה מרגיש היום.

לא חסרות עדויות של אנשים שמערכת הבלימה האוטונומית שלהם נכנסה לפעולה בלי סיבה מוצדקת, בין אם בגלל שהיא הסתנוורה מהשמש, בגלל שהיא זיהתה תמונה על שלט כהולך רגל, או מכל סיבה אחרת. אם מערכת אוטונומית ברכב בבעלותי תעשה לי שטות כזאת, זו תהיה הפעם הראשונה והאחרונה.

אז מובילאיי זה לא טוב, ומערכת מהיצרן זה גם לא טוב. אני אגלה לך סוד, יש מצב שזה יקרה. טיפ קטן, אל תחליף את הגולף שלך לרכב חדש יותר. לעולם.

על שלדה איכותית שעמידה יותר בהתנגשויות, גג וקורות שיכולים לשאת את משקל הרכב במקרה התהפכות, כריות אוויר במקומות הנכונים, ומערכת ABS, אני אכן אגיד תודה.

על מערכות שעוזרות לאנשים שמתעסקים בשטויות במקום להסתכם על הכביש, אני אגיד "טוב, נו, בסדר".

מערכות כאלה שעוזרות לאנשים הן מערכות בטיחות אקטיביות ופאסיביות. כל אחת עוזרת בדרך שלה.

על צפצפה מטומטמת (במיוחד כזאת שמותקנת בארץ) אני בחיים לא אגיד תודה, וגם לא אתקרב לרכב שיש בו את זה.

אל תגיד תודה, רק אל תגיד שטויות.

5 תווים.

פורסם
מצד אחד כתבת שהמערכת ״עובדת יפה״ ומצד שני שאולי יש ״תקלה נקודתית״ או לא מכויילת. תחליט.

אין לי כוונה להמשיך בנושא זה וזאת גם תהיה התגובה האחרונה שלי בנושא המערכת הנ״ל.

אני רואה שאתה דיי החלטתי בתמיכה שלך במערכת הנהדרת הזאת וגם אתה לא תצליח לשכנע אותי שהיא טובה.

אני חשוב שהיא חרא וכך זה ישאר עד שאני אחווה אחרת.

כפי שציינתי ואני מכיר את גיסי והנהיגה שלו כנראה קצת יותר טוב ממך, המערכת פשוט מחרפנת בצפצופים שלה, גם במקרה של נהג זהיר.

אגב, בשום מקום לא כתבתי שלא אקנה רכב ואסע באטובוס אם ייחייבו אותי להתקין אותה.

שבת שלום!

נכון מאוד. עובדת יפה ותקלה נקודתית זו לא סתירה. תקלות נקודתיות יש בכל מערכת. היא עדיין עובדת יפה בשביל מערכת שמותקנת כ"תוספת" על רכב. הרכב שלי עומד לרשותך בשביל חוויה מתקנת. אם אתה מעוניין כמובן.

שבת שלום.

פורסם
אולי יש הבדלים בגיר בינינו, אבל אני חושב שזו אופציה נוחה מאוד. יש אינדיקציה ברורה בלוח שעונים כשזה מופעל ויחד עם הסטארט-סטופ מופעל, זה עובד טוב ביחד.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

איזה רכב יש לך?

האמת ש ה auto hold זה הדבר היחיד שלפחות עד עכשיו לא התחברתי אליו במכונית ונטרלתי אותו.

Fiat Punto 2002

Peugeot 206+ 2011

Volkswagen Golf GTI 2021

פורסם

לנסר ספורטבק 2016. זה לא משנה איזה רכב, המובילאיי הוא אותו מובילאיי, לא קיבלתי מערכת מיוחדת רק בשבילי.

פורסם
לנסר ספורטבק 2016. זה לא משנה איזה רכב, המובילאיי הוא אותו מובילאיי, לא קיבלתי מערכת מיוחדת רק בשבילי.

אני כבר עברתי נושא. תסתכל בהודעה (צוטטתי מישהו אחר).

Fiat Punto 2002

Peugeot 206+ 2011

Volkswagen Golf GTI 2021

פורסם

GOLF - "עם יד על הלב, הדבר הזה עוזר לי לנהוג כמו בן אדם.

לשמור מרחק, להשתמש באיתות בעקיפה, ולשים לב יותר להולכי רגל."

צר לי להבין ממך שרק בזכות מערכת של מובילאיי אתה נוהג בכביש כפי שצריך.

מדבריך אני מבין שעד שלא הוזהרת ע"י המערכת לא הקפדת על שמירת מרחק בטיחותית

לפי תנאי הדרך ולא הפעלת איתות לפני סטייה מנתיב לצורך ביצוע עקיפה או פנייה,

עכשיו רק בזכות המערכת אתה מודע לכך שגם הולכי רגל מעוניינים לחצות את הכביש.

פורסם (נערך)

נו באמת, GOLF, מה זה התירוצים האלו?

דור קודם (אבל מצד שני אתה כותב שהכל אותו דגם), התקנה לא נכונה, תקלה נקודתית, אפשר להנמיך, אפשר לכבות.

מערכת התרעה כבויה מצילה חיים?

שורה תחתונה - לרובנו יש כאן נסיון עם המערכת (מעצם היותה מותקנת על חלק גדול מהרכבים שנמכרו בשנים האחרונות) ועבור רובנו הנסיון היה לא חיובי. אתה לא יכול לפטור את כולם כפופוליסטים שממשיכים ביקורת התחיל אחד.

נ.ב. אני נוהג כמו בנאדם גם בלי הצפצפה, כל מה שצריך הוא זוג עיניים וריכוז, ושיקול דעת לא לעלות על ההגה כשאחד משני אלו לא מתפקד כמו שצריך.

עריכה אחרונה על ידי audiR8

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם
אני אנסה להסביר יותר טוב בתקווה שתבין.

המערכת לא צורחת עליך כשאתה לא עושה משהו לא בסדר לדעתה, היא צורחת עליך כשאתה נוהג לא בסדר.

אתן לך דוגמא. כשאתה סוטה מהנתיב ללא איתות, מבחינתה זו סטיה לא מתוכננת. אז או שאתה גולש כי נרדמת, או שאתה עוקף כמו עבריין בלי לאותת. דוגמא נוספת. הרכב מולך נוסע 100 קמ"ש, אתה נוסע אחריו במהירות של 130 קמ"ש. אולי אתה עסוק בטלפון, אולי שקוע במחשבות. ברגע שתרים את הראש יהיה כבר מאוחר מדי. מערכת אקטיבית תדע לבלום אותך. פה לפחות תקבל צפצוף אזהרה. לך תדע, זה עלול להציל אותך.

מערכת בטיחות אקטיבית לא תבלום אותך בדרך פנויה. איפה הפאקינג הגיון בזה?

כשיש טכנולוגיה שנועדה להשאיר אותך בחיים, בין אם היא אקטיבית או לא, תגיד תודה. להזכירך, תרבות הנהיגה בארץ היא לא דוגמא בעולם. מובילאיי עדיפה מכלום.

מערכת אקטיבית לא תעצור את הרכב ב 130 קמ"ש, היא מיועדת לעצירת חירום במהירויות נמוכות בהרבה. בכלל מובילאיי עדיף על התערבות אקטיבית בנהיגה. עדיפה טעות בהתרעה שאין לה מקום על עצירת חירום כזו.

פורסם

GOLF - "עם יד על הלב, הדבר הזה עוזר לי לנהוג כמו בן אדם.

לשמור מרחק, להשתמש באיתות בעקיפה, ולשים לב יותר להולכי רגל."

צר לי להבין ממך שרק בזכות מערכת של מובילאיי אתה נוהג בכביש כפי שצריך.

מדבריך אני מבין שעד שלא הוזהרת ע"י המערכת לא הקפדת על שמירת מרחק בטיחותית

לפי תנאי הדרך ולא הפעלת איתות לפני סטייה מנתיב לצורך ביצוע עקיפה או פנייה,

עכשיו רק בזכות המערכת אתה מודע לכך שגם הולכי רגל מעוניינים לחצות את הכביש.

צר לך להבין כי לא הבנת. לפעמים אתה מתקרב לרכב מולך מבלי לשים לב שאתה מסתכן. קורה. זה סתם לצורך דוגמא. כך גם עם הולכי רגל. הסחות דעת קורות זה לא דבר נדיר.

נו באמת, GOLF, מה זה התירוצים האלו?

דור קודם (אבל מצד שני אתה כותב שהכל אותו דגם), התקנה לא נכונה, תקלה נקודתית, אפשר להנמיך, אפשר לכבות.

מערכת התרעה כבויה מצילה חיים?

שורה תחתונה - לרובנו יש כאן נסיון עם המערכת (מעצם היותה מותקנת על חלק גדול מהרכבים שנמכרו בשנים האחרונות) ועבור רובנו הנסיון היה לא חיובי. אתה לא יכול לפטור את כולם כפופוליסטים שממשיכים ביקורת התחיל אחד.

נ.ב. אני נוהג כמו בנאדם גם בלי הצפצפה, כל מה שצריך הוא זוג עיניים וריכוז, ושיקול דעת לא לעלות על ההגה כשאחד משני אלו לא מתפקד כמו שצריך.

דבר ראשון, כל הדברים שציינת בהתחלה - כיבוי, דור, וכו' היו תשובה שלא נועדה לך. זו היתה תשובה למישהו שציין כי חווה בעיות בזיהוי וצפצופים כמו גם דרך לכבות אותה.

דבר שני, אם אתה כזה נהג מדהים, אתה לא צריך שום מערכת. לא אקטיבית ולא פאסיבית.

ודבר שלישי, לא יודע לגבי "רובנו", אבל לא ראיתי תגובה אחת טובה בפורום. רק כינויים ילדותיים. היתה לך חוויה רעה ומאז זו סתם צפצפה. ההצעה שלי תקפה גם לגביך - אתה מוזמן לעשות איתי סיבוב.

אכתוב שוב, ואז אפרוש מלנסות להסביר. כמו שרשמתי בתגובה הראשונה מספר 71 בשרשור זה.

יש מערכות אקטיביות שמגיעות מהיצרן, והן כנראה טובות יותר מהמובילאיי. א-ב-ל, המובילאיי, בתור מערכת שמותקנת בארץ, עושה עבודה טובה. יש פה התראות סטיה מנתיב חיוניות, שמירת מרחק וכו'. מי שכותב שלא יקנה רכב בגלל שמותקן בו מובילאיי - בכיין ושקרן. אני סיימתי לנסות להוכיח פואנטה פשוטה.

פורסם
הסחות דעת קורות זה לא דבר נדיר.

אם אתה נהג נורמטיבי שמתרכז בנסיעה אז הסחות דעת צריכות להיות דבר שכמעט אף פעם לא קורה, ברמה של מקרה אחד קטן כל כמה שנים טובות. זה שאתה אומר שהן לא דבר נדיר אומר יותר עליך בתוך נהג מאשר על כל דבר אחר.

מי שכותב שלא יקנה רכב בגלל שמותקן בו מובילאיי - בכיין ושקרן.

ואתה חוצפן גס רוח שמסרב להחדיר לתודעה שלך שלא כולנו צריכים צפצפה אידיוטית כדי לתפקד מאחורי ההגה.

אני אמרתי שלא אתקרב לרכב עם מובילאיי והתכוונתי לזה במלוא הרצינות, אז כבודו יואיל בבקשה בטובו לא לקרוא לי בכיין או שקרן וישמור על שיח מנומס בפורום.

נ.ב. מתנצל לפות"ש שהנושא הזה עדיין נגרר פה.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם (נערך)

דבר ראשון, כל הדברים שציינת בהתחלה - כיבוי, דור, וכו' היו תשובה שלא נועדה לך. זו היתה תשובה למישהו שציין כי חווה בעיות בזיהוי וצפצופים כמו גם דרך לכבות אותה.

דבר שני, אם אתה כזה נהג מדהים, אתה לא צריך שום מערכת. לא אקטיבית ולא פאסיבית.

ודבר שלישי, לא יודע לגבי "רובנו", אבל לא ראיתי תגובה אחת טובה בפורום. רק כינויים ילדותיים. היתה לך חוויה רעה ומאז זו סתם צפצפה. ההצעה שלי תקפה גם לגביך - אתה מוזמן לעשות איתי סיבוב.

אכתוב שוב, ואז אפרוש מלנסות להסביר. כמו שרשמתי בתגובה הראשונה מספר 71 בשרשור זה.

יש מערכות אקטיביות שמגיעות מהיצרן, והן כנראה טובות יותר מהמובילאיי. א-ב-ל, המובילאיי, בתור מערכת שמותקנת בארץ, עושה עבודה טובה. יש פה התראות סטיה מנתיב חיוניות, שמירת מרחק וכו'. מי שכותב שלא יקנה רכב בגלל שמותקן בו מובילאיי - בכיין ושקרן. אני סיימתי לנסות להוכיח פואנטה פשוטה.

לא הייתה לי 'חוויה רעה' חד פעמית, יש במשפחה רכב עם מובילאיי (שברולט טראקס) והמערכת פשוט לא עובדת כמו שצריך. אני גם מזמין אותך לסיבוב.

צריך מערכות פסיביות, כי תאונות לא תמיד קורות בשליטתך (התרסקתי עם אופנוע כשרכב פגע בי כשביצע רוורס בכביש מהיר, מובילאיי לא בדיוק הייתה מצילה אותי). חלאס עם טיעוני איש קש.

וכנראה אני בכיין ושקרן, כי הזמנתי רכב חדש (דאצ'יה דאסטר) והתעקשתי שלא יגיע עם מובילאיי.

בהערת אגב, אפשר לנהל דיון בלי דמגוגיה בשקל (נהג מדהים, בכיין ושקרן וכו')?

עריכה אחרונה על ידי audiR8

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם
איזה רכב יש לך?

האמת ש ה auto hold זה הדבר היחיד שלפחות עד עכשיו לא התחברתי אליו במכונית ונטרלתי אותו.

GTI 16. בקושי מצאתי את השאלה, זה ת'רד של מובילאיי עכשיו...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

פורסם

תודה רבה, אני מאמין שיש לנו אותה תיבת הילוכים.

אבל לא משנה, הרמת הברקס באופן ידני, פעולה פשוטה שלוקחת בדיוק חצי שניה עדיפה מבחינתי משימוש ב auto hold. משהו בה פשוט לא מסתדר לי.

חייב לציין אגב שהיום אבא שלי נהג קצת ברכב שאני לצידו והוא ממש נהנה מהגולף מהזריזות שלה.

מדובר על נהג ותיק (נוהג כבר משנת 65) שכבר יצא לו לנהוג על כמה רכבים.

Fiat Punto 2002

Peugeot 206+ 2011

Volkswagen Golf GTI 2021

• תוכן חדש...