Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3305 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום. לפני זמן מה שאלתי כאן שאלה בנושא ואני משתגע שאני לא מצליח למצוא את השרשור.

ובכן אתמול הייתה התקדמות מהצד של המעביד ונישלחה אליי טיוטת הטופס ובו המלצתו - בין היתר - גם לחתום על סעיף 14.

אני אז הבנתי, פחות או יותר, שהסעיף הוא לטובתי באם אחליט לפרוש לפני הפנסיה, ויהיה בעדי באם אגיע עד הפנסיה.

האם הבנתי נכון?

המקום אגב הוא אחלה, עובד בו למעלה מ- 20 שנה, מרוצה מאד ואין לי שום כוונות לפרוש.

אשמח אם המומחים כאן יביטו ויגידו את דעתם:

לגבי הסעיפים של 8, אני לא חושב שיש לי שאלות מסוימות, רק לגבי 8.5 שניראה לי משעשע משהו. האם זה אפשרי בכלל? האם הערכאה השיפוטית (נאמר בית משפט) לא חזקה יותר מהרשום והיא היא הקובעת?

8. שונות

8.1 . המבוא להסכם זה מהווה חלק בלתי נפרד הימנו ותנאי מתנאיו. הנספחים להסכם מהווים חלק

בלתי נפרד מההסכם ותנאי מתנאיו, אף אם צורפו להסכם לאחר חתימתו. כותרות סעיפי ההסכם

הנן לשם הנוחות בלבד והן לא תשמשנה לצורכי פרשנותו.

8.2 . הסכם זה ממצה את המוסכם בין הצדדים ביחס לעבודתו של העובד בחברה, ולא תהיה כל נפקות

לכל משא-ומתן, הצהרה, מצג, התחייבות או הסכמה, אשר נעשו, ככל שנעשו, בין בכתב ובין בעל-

פה, בין במפורש ובין במשתמע, בין הצדדים עובר לחתימת הסכם זה.

8.3 . העובד ישא בכל המסים ו/או תשלומי החובה האחרים שיחולו עליו בגין כל הסכומים שישולמו לו

על-פי הסכם זה ובגין כל ההטבות ו/או טובות ההנאה אשר יוענקו לו. העובד מצהיר כי ידוע לו

והוא נותן את הסכמתו לכך שהחברה תנכה משכרו של העובד כל מס ו/או תשלום חובה אחר

שניכויו נדרש על-פי כל דין ו/או בהתאם להוראות הסכם זה.

8.4 . הצדדים מצהירים כי אין כל מניעה, בין בדין, בין בהסכם ובין אחרת, אשר מונעת ו/או מגבילה את

התקשרותם בהסכם זה.

8.5 . אין בביטולו של כל סעיף בהסכם זה על-ידי כל ערכאה שיפוטית מוסמכת מחמת כל סיבה שהיא

כדי לבטל ו/או לפגוע בתוקף הסכם זה ו/או בתוקפה של כל הוראה אחרת מהוראותיו.

8.6 . הוראות הסכם זה (על נספחיו) מתייחסות לגברים ונשים כאחד על פי הקשר הדברים, וזאת בין אם

נעשה שימוש בלשון זכר או בלשון נקבה. למען הסר ספק יודגש כי השימוש בלשון זכר או נקבה הינו

לצורך הנוחות בלבד. הכל, בהתאם להקשר והדבק הדברים ובשינויים המחויבים.

8.7 . סמכות השיפוט הייחודית והבלעדית לעניין הסכם זה נתונה אך ורק לבתי המשפט ו/או בתי הדין

לעבודה המוסמכים לכך בתל-אביב-יפו והצדדים שוללים במפורש את סמכותם המקומית של בתי

משפט ו/או בתי דין לעבודה אחרים ברחבי הארץ.

8.8 . לצורך חובת מסירת טופס הודעה בדבר פירוט תנאי העבודה בהתאם לחוק הודעה לעובד (תנאי

עבודה), התשס"ב – 2002 , יראו בהסכם זה כממלא אחר דרישת מתן הודעה כנדרש באותו חוק.

וכעת סעיף 14:

הואיל והצדדים מעונינים להגיע להסדר בהתאם להוראות האישור הכללי בדבר תשלומי מעבידים

לקרן פנסיה ולקופת ביטוח במקום פיצויי פיטורים ("האישור") אשר פורסם על-ידי שר

העבודה בהתאם להוראות סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים, התשכ"ג 1963- ("החוק");

לפיכך הוסכם, הוצהר והותנה בין הצדדים כדלקמן:

1. מוסכם בזאת כי המעביד ישלם בעד העובד, לביטוח מנהלים ______ ("קופת

הביטוח"), מדי חודש קלנדרי במהלך תקופת עבודתו של העובד אצל המעביד,

סך בשיעור של 131/3% מהשכר הקובע של העובד ( 5% על חשבון תגמולים ו-

813% / על חשבון פיצויים) ובנוסף לכך ישלם המעביד בעד העובד, לקופת הביטוח,

מידי חודש קלנדרי במהלך תקופת עבודתו של העובד אצל המעביד, תשלומים

להבטחת הכנסה חודשית במקרה של אובדן כושר עבודה בשיעור הדרוש

להבטחת לפחות 75% מן השכר הקובע או בשיעור של 21/2% מהשכר הקובע, לפי

הנמוך מביניהם.

2. מוסכם בזאת כי המעביד מוותר מראש על כל זכות שיכולה להיות לו להחזר

כספים מתוך התשלומים שישלם המעביד לקופת הביטוח בעד העובד כאמור

בסעיף 1 לעיל, אלא אם כן תישלל זכות העובד לפיצויי פיטורים בפסק דין מכוח

סעיפים 16 או 17 לחוק ובמידה שתישלל או שהעובד ימשוך כספים מקופת

הביטוח שלא בשל אירוע מזכה; לעניין זה, "אירוע מזכה" - מוות, נכות או

פרישה בגיל שישים או יותר.

3. העובד מסכים בזאת כי התשלומים שיבצע המעביד כאמור בסעיף 1 להסכם זה

יבואו במקום פיצויי הפיטורים המגיעים לעובד מכח החוק בגין השכר שממנו

ישולמו התשלומים האמורים ולתקופה שישולמו. הסכמת העובד ניתנת בזאת

בהתאם להוראות האישור אשר נוסחו מצ"ב כנספח להסכם זה.

ולראיה באו הצדדים על החתום:

ועוד מההסכם:

נספח להסכם

אישור כללי בדבר תשלומי מעבידים לקרן פנסיה ולקופת ביטוח במקום פיצויי פיטורים

בתוקף סמכותי לפי סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים, התשכ"ג 1963- (להלן - החוק), אני מאשר כי

תשלומים ששילם מעביד החל ביום פרסומו של אישור זה, בעד עובדו לפנסיה מקיפה בקופת גמל

לקצבה שאינה קופת ביטוח כמשמעותה בתקנות מס הכנסה (כללים לאישור ולניהול קופות גמל),

התשכ"ד 1964- (להלן - קרן פנסיה), או לביטוח מנהלים הכולל אפשרות לקצבה או שילוב של

תשלומים לתכנית קצבה ולתכנית שאינה לקצבה בקופת ביטוח כאמור (להלן - קופת ביטוח),

לרבות תשלומים ששילם תוך שילוב של תשלומים לקרן פנסיה ולקופת ביטוח בין אם יש בקופת

הביטוח תכנית לקצבה ובין אם לאו (להלן - תשלומי המעביד), יבואו במקום פיצויי הפיטורים

המגיעים לעובד האמור בגין השכר שממנו שולמו התשלומים האמורים ולתקופה ששולמו (להלן -

השכר המופטר), ובלבד שנתקיימו כל אלה:

1) תשלומי המעביד - )

(א) לקרן פנסיה אינם פחותים מ - 141/3% מן השכר המופטר או 12% מן השכר המופטר אם

משלם המעביד בעד עובדו בנוסף לכך גם תשלומים להשלמת פיצויי פיטורים לקופת גמל

לפיצויים או לקופת ביטוח על שם העובד בשיעור של 21/3% מן השכר המופטר. לא שילם המעביד

בנוסף ל - 12% גם 21/3% כאמור, יבואו תשלומיו במקום 72% מפיצויי הפיטורים של העובד,

בלבד;

(ב) לקופת ביטוח אינם פחותים מאחד מאלה:

13 (1) 13% / מן השכר המופטר, אם משלם המעביד בעד עובדו בנוסף לכך גם תשלומים להבטחת

הכנסה חודשית במקרה אובדן כושר עבודה, בתכנית שאישר הממונה על שוק ההון ביטוח

וחסכון במשרד האוצר, בשיעור הדרוש להבטחת 75% מן השכר המופטר לפחות או בשיעור של

212% / מן השכר המופטר, לפי הנמוך מביניהם (להלן - תשלום לביטוח אובדן כושר עבודה);

11% מן השכר המופטר, אם שילם המעביד בנוסף גם תשלום לביטוח אובדן כושר עבודה, (2)

ובמקרה זה יבואו תשלומי המעביד במקום 72% מפיצויי הפיטורים של העובד, בלבד; שילם

המעביד נוסף על אלה גם תשלומים להשלמת פיצויי פיטורים לקופת גמל לפיצויים או לקופת

ביטוח על שם העובד בשיעור של 21/3% מן השכר המופטר, יבואו תשלומי המעביד במקום 100%

פיצויי הפיטורים של העובד.

2) לא יאוחר משלושה חודשים מתחילת ביצוע תשלומי המעביד נערך הסכם בכתב בין המעביד )

לבין העובד ובו -

(א) הסכמת העובד להסדר לפי אישור זה בנוסח המפרט את תשלומי המעביד ואת קרן הפנסיה

וקופת הביטוח, לפי הענין; בהסכם האמור ייכלל גם נוסחו של אישור זה;

(ב) ויתור המעביד מראש על כל זכות שיכולה להיות לו להחזר כספים מתוך תשלומיו, אלא אם

כן נשללה זכות העובד לפיצויי פיטורים בפסק דין מכוח סעיפים 16 או 17 לחוק ובמידה שנשללה

או שהעובד משך כספים מקרן הפנסיה או מקופת הביטוח שלא בשל אירוע מזכה; לעניין זה,

"אירוע מזכה" - מוות, נכות או פרישה בגיל שישים או יותר.

3) אין באישור זה כדי לגרוע מזכותו של עובד לפיצויי פיטורים לפי החוק, הסכם קיבוצי, צו )

הרחבה או חוזה עבודה, בגין שכר שמעבר לשכר המופטר.

ובכן, זה הכל. אשמח אם המומחים כאן יחוו דעתם לגבי ה- 14 הזה, כמו גם הערות וחוות דעת בכללי לגבי מה שרשום כאן.

תודה רבה מראש.

פורסם

אין לי זמן לקרוא את הכל אבל שום חוזה לא מעל לחוק. אם בית משפט יקבע שסעיף לא חוקי אז הוא מבוטל בלי קשר למה שכתוב בחוזה.

לגבי סע' 14 היום הוא די חסר משמעות כי ממילא 6% מופרשים בכל מקרה לקרן שלך כך שנשארו רק 2.33% שהסעיף הזה משפיע עליהם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

+1 לחוזה, גם אם יכתבו לך שאתה עובד בחינם ותחתום על 50 כאלה, זה לא חוקי, אף אחד לא יכול לוותר על זכויותיו המוגנות בחוק.

המעביד הקודם של אשתי החתים אותה על חוזה דרקוני, לאחר שעשה לה שימוע בצורה לא הוגנת ודיי מזלזלת הייתי אומר, החלטנו לתבוע אותו.

החוזה קבע כי אשתי מקבלת שכר גלובלי וכי חוק שעות עבודה ומנוחה לא חל עליה, תבענו על שעות נוספות.

החוק קובע כי שכר גלובלי הוא לבעל משרת אמון, הוכחנו כי אין זאת משרת אמון וזכינו בחלק מהשעות הנוספות (היה דיון על כמות השעות), בנוסף לעוד כל מיני דברים קטנים.

לעניין סעיף 14, אם הבנתי נכון, המעביד רושם שהוא מפריש לך את כל ה 8 ו 1/3 עבור פיצויים ישירות לביטוח המנהלים, ומוותר מראש על האפשרות למשוך אותם בהינתן שלא הפסדת בפסק דין את הפיצויים ושלא משכת את הפיצויים מהביטוח מנהלים שלא לצורך (לא בגיל פרישה).

כלומר, מבחינתך הפיצויים שלך מופרשים לפנסיה ואין יותר דיון על זה, אם פוטרת או אם התפטרת הכסף נשאר בפנסיה.

פורסם

תודה למגיבים עד כה.

הבעיה שמדובר בסינית עבורי, ואני לא ממש מבין ויודע מה זה 1/3 משכורת מופרשת וכו'.

אני גם לא כל כך מנסה להבין, האמת. זהו תחום שגדול עליי...

אני רק רוצה לדעת האם מומלץ לי לחתום על ה- 14 הזה או לא? והאם קביעתי בנוגע למסקנות כפי שהבנתי - נכונות או לא?

"אני אז הבנתי, פחות או יותר, שהסעיף הוא לטובתי באם אחליט לפרוש לפני הפנסיה ויהיה בעדי באם אגיע עד הפנסיה"

פורסם

עצה קטנה: שנה את גישתך, "זה תחום שגדול עלי" זה כמו אלו שנכנסים לרכב ורק נוסעים ולא יודעים/רוצים לדעת מה זה המנורות בלוח שעונים.

היום אתה מרוויח 8K

זכאי ל 8.33% פיצויים עבור כל חודש (1 משכורת עבור כל שנה לחלק ל 12 חודשים)

המעביד מעביר את הסכום הזה לקרן הפנסיה שלך.

מחר אתה מרוויח 15K

ה 8.33% היום יותר גדולים.

לפני סעיף 14, המעביד היה צריך לשלם לך בעת פיטורים 8.33% לחודש מ 15K עבור כל שנות עבודתך.

אחרי סעיף 14, מה שהוא הפקיד הוא הפקיד, אז הוא הפקיד לפי 8K, היום הוא מפקיד לפי 15K, אבל הוא לא צריך להשלים רטרו עבור כל השנים שלך.

היום הסטדרט הוא להפקיד 6% מ 8.33% לפנסיה

והמעביד מתחשבן איתך בפיטורים לגבי ה 2.33% הנותרים.

כאן המעביד מעביר את כל ה 8.33% לפנסיה. מה שהוא העביר הוא העביר ובזאת הסתיימה חובתו.

אם אתה צופה שהמשכורת שלך תהיה 15K בעוד X שנים ואתה תגיע לעוד X שנים, והיום היא 8K, אז עדיף לך בלי סעיף 14 (לא מדויק, צריך לבדוק כמה הכסף שלך עושה בפנסיה לעומת "הרווח" שתקבל)

אבל אני לא מאמין שיש חוזים היום בלי סעיף 14.

פורסם

6% זה לא הסטנדרט אלא המינימום שקבוע בחוק.

מצד שני אם לא חתמת על סע' 14 והמעסיק פושט רגל הסיכוי שלך לראות את ה 2.3% הנותרים אפסי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לפי מה שהבנתי המעבר לס' 14 הוא בעיקר לטובת המעסיק. חבר שלי בהייטק עבר לס' 14 באמצע העסקה ופיצו אותו - עד אז רק 80% מהמשכורת שלו היתה לפנסיה וקה"ש ומהחתימה על ס' 14 עבר ל-100%.

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם

ממה שידוע לי סעיף 14 הוא רק לטובת העובד ולכן כן מומלץ לחתום עליו (אני חתום עליו).

המהות של הסעיף היא כמו ש phpclub כתב:

מבחינתך הפיצויים שלך מופרשים לפנסיה ואין יותר דיון על זה, אם פוטרת או אם התפטרת הכסף נשאר בפנסיה

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

לפני סעיף 14, המעביד היה צריך לשלם לך בעת פיטורים 8.33% לחודש מ 15K עבור כל שנות עבודתך.

אחרי סעיף 14, מה שהוא הפקיד הוא הפקיד, אז הוא הפקיד לפי 8K, היום הוא מפקיד לפי 15K, אבל הוא לא צריך להשלים רטרו עבור כל השנים שלך.

זו המהות. למישהו זה טוב ולמישהו לא. כל אחד יחליט עבור עצמו.

משכנתא זה קל

פורסם
זו המהות. למישהו זה טוב ולמישהו לא. כל אחד יחליט עבור עצמו.

+1

סעיף 14 הוא ממש לא לטובת העובד, יש מעבידים (אני מכיר כאלה) שהיו מתים שהעובדים שלהם יהיו חתומים על סעיף 14,יש שלא חותמים חוזה בלי סעיף 14.

מהצד של העובד - אם אתה עובד באותו מקום הרבה שנים והמשכורת שלך עלתה משמעותית, עדיף לך בלי הסעיף, אם אתה עובד זמן קצר ואולי זה מקום שאתה תתפטר לפני שיפטרו אותך, עדיף לך עם, כל סיטואציה היא אחרת.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

ובכן אני חוזר לנושא.

למיטב הבנתי יש עוד בעיה אם לא חותמים על 14: המעביד ישתדל להימנע מלהעלות משכורת.

עליית משכורת של נגיד 1000 ש"ח תתורגם בעוד 20 שנים לכמה עשרות אלפים או יותר ומזה הוא יחשוש. זה הרבה כסף עבורו.

האם אני מבין נכון?

פורסם

היום זה לא כל כך משנה.

לפי חוק פנסיה חובה גם כך המעסיק חייב להפריש לפחות 6% לפיצויי פיטורין, ואז רק ה- 2.33 אחוז הנותרים חשופים להעלאת משכורת.

המעסיק יכול להפריש לך גם את מלוא ה- 8.33 אחוז לפיצויים מדי חודש גם מבלי שתחתום על שום דבר, ולפי התקנות העדכניות זה בא במקום פיצויי הפיטורין.

בפרקטיקה הוא יכול להחיל עליך את סעיף 14 גם אם תרצה וגם אם לא.

פורסם

חשבתי שזה לבחירתי. הוא ביקש ממני לשקול חתימה על 14.

אני מועסק אצלו כבר 25 שנים ללא חוזה או הסכם, וכעת הוא מבין שזה לא חוקי ומעונין להסדיר את הענין.

בטוח שהוא יכול לחייב אותי?

• תוכן חדש...