Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3346 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתמונה המצורפת שרטוט שמצאתי בפורום פולריס ובו הסבר כציד להוסיף בית פיוזים על מנת שאוכל להוסיף רכיבים שונים. אני מעוניין להוסיף כננת , נורות לד (שני פנסים ,לא לד בר), משאבת BILGE (למעשה סוג של מפוח).

השאלות שלי הן בעיקר בנוגע לסוג הכבל בו אני צריך להשתמש - הכבל הראשי מהמצבר אל הטרמינל , מהטרמינל אל המפסק חצי אוטומטי , משם אל הממסר , ואל בית הפיוזים.

האם כולם כבל זהה ועבה ?איזה סוג ?

למה אני צריך את הממסר ? האם אפשר לחבר ישירות מהמפסק חצי אוטומטי אל בית הפיוזים ?

כמובן שאני מעוניין שחשמל יגיע לרכיבים רק כשיש סוויצ' , האם זו הסיבה שאני זקוק לממסר ?

תודה רבה !

Aux Fuse box 2.jpg

פורסם

עובי הכבל תלוי בעומס שמתוכנן להיות עליו. אם תרשום כאן את הזרם של כל צרכן תוכל לקבל תשובה מדוייקת יותר.

אתה לא חייב אותו כבל לכל הצרכנים.

נכון, הממסר שם כדי שהעסק יעבוד רק כאשר יש סוויצ'. יש התקנות ש"מתעלקות" על חיבור אחר בשביל זה. במקרה הזה זו לא אופציה כי יש לך צרכים כבדים יחסית.

פורסם

מהמצבר עד הריליי זורם זרם גבוה ושם אתה צריך כבל עבה יחסית - ככלל אצבע באיזור חתך 35 ממ"ר (קוודרט).

צריכת הלדים זניחה למדי, צריכת המשאבה לא ידועה אבל גם לא משהו גדול בדרך כלל.

לגבי הכננת אני דווקא רואה בעיה - צריכת הזרם של כננות גבוהה ביותר, במיוחד במאמץ (עשרות אמפר), אתה לא תוכל כנראה לחבר אותה לתיבת הפיוזים כי שום פיוז לא יעמוד בזרם הגבוה. בדרך כלל מחברים כננת ישירות למצבר עם כבלים עבים כמו של רתכת, ושמים מפסק זרם מכאני (כמו של טרקטורים, כזה)

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...