Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2959 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לרוסים גם לא היה לאן לחזור.חייל שחזר נישלח לגולאג או למות. כנל חייל שנפל בשבי.

יש המון סיבות לניצחון אסטרטגית החורף ומשיכת הזמן היא גאונית אבל ראה את מחיר הניצחון דהיינו כמה אבדות לרוסים....

קצת חורגים מהנושא אבל הגנרל צ'יוקוב היה אחד האסטרטגים הגדולים של כל הזמנים. קראתי מהלכי קרב פנטסטים שיאמרו לזכותו.

• תגובות 193
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

אני חושב שבמלחמה כה גדולה היו יותר מסיבה או אדם אחד שהכריעו.

מדובר בהמון אנשים, כל אחד עם האידאולוגיה שלו, המטרה שלו, והכח שלו שיצאו מביתם להלחם ולא חזרו.

ועוד פעם, לא ממש מעניין אותי מה היו השיקולים שלהם, התוצאות מדברות בעד עצמן, עוד שנה שנתיים של המלחמה הזאת והנאצים היו מוחקים אותנו מעל פני האדמה.

חובה עלינו לציין את סיום המלחמה ולתת כבוד לכל מי שנלחם בנאצים, ובכלל לא משנה לי מה העדה שלו.

מרתיח אותי שבמדינה יש יהודים שלא מקבלים את עצם היותה של השואה, שלא לדבר על זה שחושבים שיד אלוקים הייתה מעורבת פה.

עריכה אחרונה על ידי timur2008

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם
שניכם נותנים הרבה יותר מידי קרדיט לחורף והרבה מעט מידי קרדיט לצבא האדום.

לא את הקרב על סטלינגרד ולא את קורסק ניצח החורף.

קצינים נאצים רעדו מפחד מהצלפיות הרוסיות וסוללות ארטילריה רעדו מפחד מהנכט-וויקסן (מכשפות הלילה).

את עטי החפירה הרוסים היו משחיזים בקצוות וכשהם היו מסתערים לקרב פנים על פנים עם האתים ביד, הנאצים ברחו.

הרוסים לא היו פראיירים, גזע קשיח ואמיץ מאוד!

מעבר ללחימת הרוסים היה גורם נוסף שגרם לנאצים להפסיד ואפילו היה חשוב מהחורף (ובעצם הכתיב מראש חוסר יכולת לנצח אי פעם) וזה פשוט הגודל העצום של רוסיה.

היטלר יכל לרוקן את כל גרמניה מנפש חיה ועדיין לא היה מסוגל לכבוש את רוסיה.

נכון וזאת הסיבה מדוע הגרמנים חתמו עם הרוסים הסכם שבו נקבע שרוסיה תשב בחיבוק ידיים אל מול התוקפנות הנאצית בעולם ובתמורה תקבל שטחים. ההסכם נקרא "הסכם מולוטוב וינטרופ". הכל עבד יופי עד שהיטלר החליט לבגוד בסטאלין. זאת לא הייתה החלטה של רגע. התוכנית המקורית של היטלר מההתחלה הייתה לבגוד בסטאלין. ההסכם היה בעצם הסחת דעת.

עד עצם היום הזה, התאווה והצמא האדיר של הממשלה הרוסית לכוח מביא אותם להתחבר לצד הרע של העולם כמו צפון קוריאה, אירן, סוריה וכיוצא בזאת. זה הכל עניין של כוח ושליטה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

חובה עלינו לציין את סיום המלחמה ולתת כבוד לכל מי שנלחם בנאצים, ובכלל לא משנה לי מה העדה שלו.

מרתיח אותי שבמדינה יש יהודים שלא מקבלים את עצם היותה של השואה, שלא לדבר על זה שחושבים שיד אלוקים הייתה מעורבת פה.

מציינים את זה בטקסים ברחבי הארץ,אני לא מבין בדיוק מה אתה רוצה מעבר לכך,

יום חג?

גם את מלחמת ששת הימים לא חוגגים רק מאזכרים,אפילו את 48 חוגגים

יום הולדת למדינה אבל לא חוגגים ניצחון למרות שמדובר במשהו יוצא דופן ונשגב.

מעבר לאיזכור ישנם הפקת לקחים שזה הרבה יותר חשוב למדינה בעבר בהווה ובעתיד,

הלקח הכי גדול זה ש''עם לבדד ישכון'' אנחנו לבד וצריכים להבין שרק אנו נוכל להגן על

עצמינו,פה בא איזכור יום השואה ולימודי השואה,זה הדבר הכי מתבקש.

פורסם

"עם לבדד ישכון" כבר מזמן עלול היה להיות זכרון נשכח אם לא רכבות אויריות של נשק בלפחות 2-3 הזדמנויות שונות שאני חושב עליהן.

עזוב פולקלור ומור"ק, זאת לא באמת הדווידקה שניצחה ב 48 :lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בדיוק. כנ"ל גם במלחמת העולם השניה, ברית המועצות לא הייתה מצליחה לנצח את בגרמניה הנאצית בחזית המזרחית, אם לא הסכמי lend lease שסיפקו לה כמויות עצומות של נשק וציוד לחימה אמריקאי.

אגב כל הציוד הזה נועד להחזרה אחרי המלחמה, כי בעלות הברית הבינו עם מי יש להם עסק, וידעו שיש סיכוי טוב שבמלחמת העולם השלישית שתגיע, הנשק הזה יופנה נגדם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

עד היום יש ברוסיה יותר משאיות סטודיבייקר והארלי דוידסון סופר נדירים מתקופת המלחמה מאשר בארה"ב.

פורסם (נערך)
"עם לבדד ישכון" כבר מזמן עלול היה להיות זכרון נשכח אם לא רכבות אויריות של נשק בלפחות 2-3 הזדמנויות שונות שאני חושב עליהן.

:lol:

אספקת נשק זה אינטרס לא עבודה,את העבודה אנו נעשה בעצמנו.

גם ארה''ב וגם אירופה וודאי רוסיה ידעו בודאות על מחנות ההשמדה ועוד נתנו להם

ציון מדיוק לפי הארובות שפלטו עשן,כל גרמניה הופצצה והוחרבה אבל אפילו

פרומיל מאמץ לא הושקע בכך.

אגב לפות''ש אנו במשפחה חוגגים את יום השחרור כל שנה כי אמא שלי נולדה ביום

הניצחון :lol:

עריכה אחרונה על ידי yossy

פורסם

גם ארה''ב וגם אירופה וודאי רוסיה ידעו בודאות על מחנות ההשמדה ועוד נתנו להם

ציון מדיוק לפי הארובות שפלטו עשן,כל גרמניה הופצצה והוחרבה אבל אפילו

פרומיל מאמץ לא הושקע בכך.

נורא קל לראת הכל דרך הפריזמה היהודית.

מי זאת אירופה שאתה מדבר עליה (למעט אנגליה) שהייתה לדעתך במצב שהיה לה בכלל איזה שהוא צל של יכולת להפציץ?

פולין? צרפת?

נעשה את העבודה פשוטה, אין כזו מדינה.

רק 3 מדינות יכלו להפציץ את מחנות ההשמדה, רוסיה, ארה"ב ואנגליה ולכל אחת מהן היה טונות של צרות ויעדים אסטרטגיים סופר חשובים בכדי להגן על עצמם, על אזרחיהם ועל עצמאותם.

תחשוב לרגע שטורקיה כובשת את סוריה ולבנון ומתחילה להשמיד שם את המיעוט הנוצרי.

בו זמנית, הם מפציצים על בסיס יום יומי את כל ערי ישראל וגורמים לעשרות אלפי הרוגים, פולשת לגבולות ישראל, משמידה כפרים וערים ובסוף המלחמה יבואו אלינו בטענות "איך לא הגנתם על המיעוט הנוצרי שהושמד בסוריה".99% מהאנשים יגידו "מה לי ולנוצרים הסורים האלה, את מי הם מעניינים? אנחנו כמעט הושמדנו..."

ליוויתי פעם קבוצה של אנשי עסקים נוצרים בארץ (קולגות של אבא שלי) שביקשו ללכת למוזיאון התפוצות, היו שם צרפתים, בלגים והולנדים, נכנסו למוזיאון, ראו את הכתובת הענקית בכניסה על הקיר, משהוא בסגנון של "מליוני יהודים הושמדו באירופה ומדינות אירופה עמדו מנגד ולא עשו דבר", חטפו עצבים, היו שם טונים ודיבורים לא סימפטים, הסתובבו והלכו.

פורסם

יפה כתבת.

ציטוט:

''

רק 3 מדינות יכלו להפציץ את מחנות ההשמדה, רוסיה, ארה"ב ואנגליה ולכל אחת מהן היה טונות של צרות ויעדים אסטרטגיים סופר חשובים בכדי להגן על עצמם, על אזרחיהם ועל עצמאותם''

3 המדינות הללו יכלו לשטח את גרמניה לחלוטין אבל למול השמדת העם עמדו מנגד.

בסדר יש להן את השיקולים שלהן,אז למה אנו צריכים לחגוג את הניצחון שלהם?

להזכירך, זה נושא השרשור.

לגבי הקולגות הם צודקים ואנו צודקים,

גם כיום יש טבח בסוריה כבר 7 שנים ואנו עומדים מנגד,

(סתם דוגמא)

וזה (שוב) מחזק את דברי,

שכל עם צריך להבין שרק הוא יוכל לעשות את

המלחמות והמערכות שלו,אין ידידים פה רק אינטרסים.

וזה לקח השואה.

פורסם

הלקח שאתה מדבר עליו, זה בערך הדבר הראשון שלומדים ילדי ישראל, וזה לא כישור בסיסי לחיים, כמו לקרוא או לספור שהם צריכים.

אני אישית גם בדעה שאנחנו לא צריכים עוד יום ובטח לא לחגוג את הנצחון עם הרוסים, מכיוון שזה לא הנצחון שלנו. צריך גם לזכור שלא מעט מיהודי פולין ומערב בלרוסיה הוגלו על ידי הסובייטים לסיביר, כשניסו לברוח פנימה אל תוך ברה"מ. אלוהים יודע כמה מהם לא שרדו את הדרך, או מתו במזרח.

הלקחים האישיים שלי, כמי שמגיע ממשפחה של ניצולי שואה מבלרוסיה, הוא קצת שונה מ"אין לנו על מי לסמוך", עם זאת, בהחלט, גם את זה צריך לזכור לפעמים. השאלה היא רק איך אנחנו סומכים על עצמינו, אבל זה כבר דיון אחר :)

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
הלקח הכי גדול זה ש''עם לבדד ישכון'' אנחנו לבד וצריכים להבין שרק אנו נוכל להגן על

עצמנו, פה בא איזכור יום השואה ולימודי השואה,זה הדבר הכי מתבקש.

לא רק שזה מתבקש, אלא שהלקח הזה הוא הסיבה שיש לנו יום שואה ולימודי שואה. לא מפאת העניין ההסטורי או הלקח המוסרי אלא כחלק מההבניה של הלאומיות הישראלית.

הלקח הזה הוא למעשה שני לקחים:

1. כמו שאף אחד בשנות השלושים לא חשב שגרמניה ה״נאורה״ פשוט תקום על היהודים ותשמיד אותם, כך גם יכול לקרות במאה הנוכחית ולכן יש צורך פרקטי במדינה.

2. ה״נקמה״ הכי טובה בנאצים היא קיומה של מדינת ישראל ולכן יש צורך ערכי במדינה.

שני הטיעונים הללו פגומים, אבל אם זה עובד בשבילך אז תהנה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בניגוד לארצות אחרות שבכלל לא רצו לקלוט יהודים בזמן המלחמה, הרוסים עוד נתנו להם מחסה, לא לשכוח שגם סיביר אדמה רוסית היא (מתוך השיר צ'ופציק - בלורית).בספטמבר 1939 כאשר הגרמנים פלשו לפולין, הוריו של אבי והילדים (כולל אבי בינהם) הצליחו להגיע לרוסיה/סיביר ולמצוא שם מחסה, הם ניצלו ובתחילת 1949 הגיעו לארץ. קהילה שלמה של העיירה שלהם, סבים, סבתות, דודים, שכנים נמחתה.

אז כן התנאים בסיביר היו קשים, אך התנאים לכל הרוסים היו קשים.

פורסם

בדיוק גם סיפור הבריחה של אבי והוריו. ברחו מקרקוב לרוסיה, סבי נתפס והוגלה מזרחה כחוטב עצים. בסוף המלחמה "שוחרר" מתפקידו והתאחד עם משפחתו. כל יתר המשפחה, הלכה באושוויץ למעט אחות סבי שהייתה מיהודיי שינדלר ודמותה. היא חלק מהסרט הידוע.

פורסם

בואו לא נשכח שאנשים שנשלחו לסיביר, כמיטב המסורת הרוסית, לא נשלחו לשם כי גם זו אדמת רוסיה, אלא כי לא רצו שיחזרו.

אחרי המלחמה לקח אומנם רק איזה 3-4 שנים, אבל בברה"מ יצאו במלחמה נגד הקוסמופוליטים (שם קוד נהדר ליהודים, בעיקר כאלו שפעלו בארגונים נגד פשיזם בשנות המלחמה). לפני מותו של סטלין התקיים גם משפט הרופאים הנודע, בו הואשמו רופאים - רק ממוצא יהודי כמובן - בניסיונות לפגוע בחברי מפלגה בכירים, וכנראה רק מותו של סטלין מנע את גירושם ההמוני של היהודים בברהמ למזרח הרחוק - כמו שעשו למיעוטים אתניים אחרים, איכרים עשירים ועוד.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.

• תוכן חדש...