Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2959 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אולי זה בהשפעת "האיש במצודה הרמה", אבל אני חושב שאם האמריקאים לא היו פותחים חזית נגד יפן, היפנים היו ממשיכים מזרחה עד שהיו באמת נוחתים בחוף המערבי של ארה"ב.

היפנים פתחו במלחמה מול ארה"ב בגלל הקונספציה שיפן צריכה להגיע לעצמאות אנרגטית (יענו, שיהיה לה מספיק נפט) ולכן היא חייבת לכבוש טריטוריה שתיתן לה את המשאב היקר. ארה"ב פשוט היתה מי שעמדה בדרכה, מחד, והטילה עליה אמברגו נפט וחומרי גלם, מאידך.

כמובן שהבסיס להתפשטות היפנית היתה אמונה בזכותה 'הטבעית' לשלוט בסביבתה.

היחס של מעצמות המערב להתפשטות היפנית מערבה (דווקא), הוא זה שדחף אותה לברית עם הנאצים והאיטלקים, ובסופו של דבר לעימות. מלא עם ארה"ב. כמו בד"כ, זו היתה כרוניקה של התדרדרות בשלבים, ללא תכנון מוקדם.

בסופו של דבר יפן יכלה לבחור בין ויתור על שאיפותיה להגמוניה באזורה, וכניעה לדרישות האמריקאים, לבין מלחמה עם ארה"ב, כי האמרקאים חנקו אותם עם האמברגו.

מה קרה בסוף כולנו יודעים.

היפנים פתחו חשבון אצל האמריקאים בפרל הארבור, והאמריקאים שרפו את יפן.

למי שקצת מתעניין מעבר לספרי היסטוריה, אני ממליץ על הסרט הבא:

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7%91%D7%A8_%D7%94%D7%92%D7%97%D7%9C%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%95%D7%AA

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 193
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מפקד ההתקפה היפנית בפרל הרבור (נגומו) כתב באוטוביוגרפיה שבדרכו מהמתקפה חזרה ליפן כתב ביומן הספינה "חוששני שהערנו דרקון ישן".

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)
אני מת על ההאשמה הזו במקומיים ש"עצמו עיניים" או הסגירו יהודים.

יש לך מושג מה זה להיות פולני תחת הכיבוש הנאצי? עשית משהו טיפה לא בסדר - אתה וכל המשפחה שלך, אם לא כל הכפר - ירויים.

הרי גם סלבים הם גזע נחות בתפיסה הנאצית. לא כזה שדורש השמדה מוחלטת אבל בהחלט כזה שחייו הפקר, ושדורש "דילול" ופיזור משמעותיים כי הגרמנים התכוונו ליישב את השטחים שלהם. בין היתר, הנאצים התחילו להשתעשע ברעיון של העלאת מודעות לאמצעי מניעה בקרבם.

אז מה הפלא שהם עמדו מנגד, או אפילו הסגירו יהודים?

חן היקר,

תקרא את מה שכתבתי שנית בבקשה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?629676-%D7%9C%D7%9E%D7%94-%D7%9C%D7%90-%D7%9E%D7%A6%D7%99%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%9C%D7%90-%D7%97%D7%95%D7%92%D7%92%D7%99%D7%9D-9-%D7%9C%D7%9E%D7%90%D7%99-%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C&p=5414546&viewfull=1#post5414546

מעולם לא האשמתי אזרחים במדינות הכבושות,אזרח יכול להפציץ תשתיות?

ההיתממות (או לא) של אזרחים ניתנה כדוגמא בלבד.כל מקרה זה זניח כי לא

בהם האשם.

פרומיל ההפצצות של בנות הברית היה צריך להיות מכוון כלפי מסילות הברזל בואכה

הונגריה תעשה חשבון כמה זה פרומיל אחוז מהמאות טונות שחלקן הגדול הושלכו על אזרחים

וישובים תמימים.

פות''ש,

מעניין אותי לדעת אם עדיין אחרי כל מה שנכתב כאן אתה עדיין חושב שאנו העם היהודי

אמור לחגוג את יום השחרור הנ''ל?

עריכה אחרונה על ידי yossy

פורסם
המאות טונות שחלקן הגדול הושלכו על אזרחים

וישובים תמימים.

בתחשיב הקר של המלחמה, להפציץ אזרחים חפים מפשע זה אסטרטגי, להציל מליוני יהודים שמושמדים זה בזבוז.

ציני אחושרמוטה אבל ככה זה במלחמה...

בשומרי הסף מראיינים את ראש השבכ בזמן קו 300, אברהם שלום (אדם שכשאני שומע אותו מדבר, יש לי צמרמרות בעמוד השידרה וזיעה קרה מתחילה לזלוג) והמראיין מדבר איתו על קו 300 ושלום מזלזל לגמרי שחיסלו את המחבלים על כמה אבנים לראש והמראיין שואל אותו אם זה מוסרי אז שלון עונה לו נחרצות:

"אין מוסר, במלחמה בטרור אין מוסר!"

על פקודת החיסול שהוא נתן להם אמר:

"...אני נתתי הוראה לתת להם עוד כמה מכות, וזהו, אם לא היה קורה כלום, כולם היו מברכים על זה שהם מתים. אבל היות שקרה מה שקרה, אז פתאום כל אחד מתנער. הבעיה היא האם רצינו מחבלים חיים או לא. המדיניות הכללית היתה שמחבלים חיים לא תורמים לעניין".

פורסם

האמת כרגיל איפשהו באמצע. היו כאלו שהצילו, היו כאלו שהסגירו.

לא מזמן התפרסם מחקר על אחת מהמדינות הבלטיות, נדמה לי אסטוניה, על מימדי ההסגרה שם, כמות המקומיים שעבדו בזה ולקחו חלק בהשמדה. היום חלקם פנסיונרים מכובדים.

ישנן עדויות גם ממדינות כמו בלארוס או אוקראינה, על שכנים שבאו לקחת מהיהודים המקומיים את הרכוש שלהם, יום לפני הגעת הנאצים, ורבו על השלל.

מצד שני, מעבר למה שחן כתב, לפחות במזרחה של אירופה, בטח בארצות הבלטיות, היהודים זוהו עם קומוניזם וברהמ.

אני לא חושב שצריך להגחיך את הסקת המסקנה שיש צורך בהקמה של מדינה יהודית. מצד שני, מה צריכה להיות האידיאולוגיה בה, היחס לזרים ועוד, אלו הם דברים שגם הייתי יותר שמח אם היו מושפעים ממה שעיצב את הלאומיות היהודית במאה ה-20. אבל זה גם לא יקרה וגם דיון לשרשור אחר לגמרי.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

כן, כי אנחנו לא רק יהודים. אנחנו גם פשוט בני אדם וחלק מהעולם.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
כן, כי אנחנו לא רק יהודים. אנחנו גם פשוט בני אדם וחלק מהעולם.

אם ככה אין ביננו תמימות דעים.

אם מדובר בבני אדם שלא נוקפים אצבע קטנה

עבור בני עמי,בעיני הסובייקטיביות (ובעיני מקבלי ההחלטות בארץ)

אין מקום לחגיגות,נהפוך הוא.

קראתי מזמן (וגם כתבתי פה) שלכל הצדדים הלוחמים

היה נוח להתעלם משואת היהודים,אני מזדהה עימו לחלוטין,

חבל שאין לי גישה למקורות הללו כיום.

פורסם
חן היקר,

תקרא את מה שכתבתי שנית בבקשה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?629676-%D7%9C%D7%9E%D7%94-%D7%9C%D7%90-%D7%9E%D7%A6%D7%99%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%9C%D7%90-%D7%97%D7%95%D7%92%D7%92%D7%99%D7%9D-9-%D7%9C%D7%9E%D7%90%D7%99-%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C&p=5414546&viewfull=1#post5414546

מעולם לא האשמתי אזרחים במדינות הכבושות,אזרח יכול להפציץ תשתיות?

ההיתממות (או לא) של אזרחים ניתנה כדוגמא בלבד.כל מקרה זה זניח כי לא

בהם האשם.

פרומיל ההפצצות של בנות הברית היה צריך להיות מכוון כלפי מסילות הברזל בואכה

הונגריה תעשה חשבון כמה זה פרומיל אחוז מהמאות טונות שחלקן הגדול הושלכו על אזרחים

וישובים תמימים.

פות''ש,

אני פתחתי את השרשור,

ואני חושב שכן צריך לציין את היום הזה,

ניצלנו מהשמדה כמעט מוחלטת.

לצד חלאות המין האנושי היו מלאכים שהצילו נפשות של אלפי יהודים.

חלק בלחימה, חלק בדרכים אחרות.

מה שבטוח שלניצחון זה, יש חלק חשוב ביותר לקיומנו עד היום, ורק על זה, יום זה אמור להיות מצויין.

זה בטוח יותר חשוב מלג בעומר, לצורך השוואה.

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

בזה מסכים לחלוטין, בטח לאור זה שארועי לג בעומר הפילו על העם היהודי שואה הרבה יותר קשה משואת הנאצים.

פורסם (נערך)

דווקא הקישור למרד בר כוזיבא נעשה בדיעבד על ידי הציונות.

אגב, למיטב זכרוני, המקור למנהג המדורות ספציפית (שהציונות מצאה דרך לקשר גם אותו למרד) הוא בכלל לזכר הטבח ביהודים בעמקי הריין בתקופת מסעי הצלב.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
בזה מסכים לחלוטין, בטח לאור זה שארועי לג בעומר הפילו על העם היהודי שואה הרבה יותר קשה משואת הנאצים.

ואכן במקור זה היה יום אבל. לכן לא מתחתנים בספירת העומר, מגדלים זקן וכו'

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

ואני חושב שכן צריך לציין את היום הזה,

גם אני חושב שצריך לציין את היום הזה אבל לא לחגוג אותו.

:

2. ה״נקמה״ הכי טובה בנאצים היא קיומה של מדינת ישראל ולכן יש צורך ערכי במדינה.

הטיעון הכי נכון שנכתב פה ואני חי בצילו יום יום.

טוב,אולי כתבתי יותר מדי,מה לעשות נושא השואה מאד רגיש אצלי,

לפחות פרקתי קצת.

אפרוש מהדיון לפיכך.

עריכה אחרונה על ידי yossy

• 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

היה נעים לראות שביבי נתניהו הגיע לטסט היום במוסקבה.

זה רק אומר ומראה שיש ליום הזה חשיבות אדירה למדינת ישראל.

ואני פשוט לא מבין למה לא מציינים את זה בישראל? בצורה רשמית!

בבתי ספר ובמוסדות החינוך, בחדשות וברחובות.

האם יום זה פחות חשוב מל''ג בעומר?

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם
מתבייש קצת לומר שהיום בחזרה מהעבודה היו פקקים ליד הבית הקברות הגדול והמון אנשים חונים על השוליים והולכים לכיוון בית הקברות עם זרי פרחים, ואחרי שנחלצתי מזה וחזרתי הביתה שאלתי את חברה שלי מה קורה אז היא אמרה "אתה בתור יהודי צריך לדעת איזה יום היום". ככה זה כשבארץ אנחנו תקועים בתוך ההוויה של השואה, וכמעט מתעלמים מכל מה שקרה באירופה עקב המלחמה...

האמת שאני מופתע שעדיין נחגג במדינות הבלטיות.

הייתי תחת הרושם שהם מנסים להתנתק מכל מורשת רוסית, גם אם זה אומר להתחבר למורשת של לאומנים אנטישמיים מסוף המאה ה-19, תחילת המאה ה-20.

.We apologise for the inconvenience

• תוכן חדש...