Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3358 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לקחת הלוואה כדי לקנות מכונית חדשה, אבל לא יד ראשונה. ראיתי מחשבון הלוואה של בנק הפועלים שאומר שאני יכול לקחת בסביבות 80 אלף שקל https://www.bankhapoalim.co.il/calculators/calcHalvaotNew.html, ונראה לי שזה ככה פחות או יותר גם בשאר הבנקים, אבל אני יודע שיש גם אפשרויות אחרות למימון, לא בבנקים. מישהו יודע אם יש איזה יתרון להלוואה מהבנק דווקא או שעדיף מחוץ לבנק? ואז, מאיזה חברה כדאי לקחת? וגם, יכול להיות שייצא לי דווקא משתלם יותר לקנות מכונית יד ראשונה בגלל התשלומים? תודה לעונים.

פורסם

אל תיקח הלוואה מהבנק, ריביות גבוהות.

נסה לראות בקרן השתלמות כמה יש לך ותיקח הלוואה כנגד הקרן בפריים + 0.5.

תנאי מימון מהחברות הם נוחים לחברות - לא בטוח כמה נוחים לך, תלוי גם כמה מקדמה תשים

אני מעדיף שלא לקחת הלוואות וכאלה ולקנות רכב לתקציב שלי - לא רק שתפסיד כסף בריביות ובהלוואה עצמה אלא גף בירידת הערך של הרכב כולל כל הדברים הנלווים, שכן - רכב זה הוצאה ולא השקעה.

אלון.

Xpeng P7 LR - For me

Xpeng G6 LR For the wife ;)

פורסם

ההלוואה בבנק לא בהכרח יקרה יותר, הכל תלוי בלקוח ובביטחונות שיש לו.

בחברות הליסינג למניהן יש לעיתים אשראי נדיב שכביכול הוא ללא ריבית והצמדה, א-ב-ל אם תבוא עם מזומן בידי תקבל הנחה, כך שלמעשה לאשראי ה"חינמי" יש עלות.

האפשרות לקבל אשראי מקרן ההתשלמות/פנסיה שהזכיר AloniM3 היא אכן אופציה זולה בד"כ ומאפשרת לרכוש רכב שהוא יותר משלוש שנים על הכביש (הבנקים לא נותנים אשראי לכלי רכב יותר משלוש שנים על הכביש אם הרכב משמש כבטוחה) אבל האופציה הזאת מחייבת יתרה משמעותית בקרן השתלמות/פנסיה כי הכספים שבקרן משמשים כבטוחה להחזרת ההלוואה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אינני מתיימר להיכנס לכיסו של איש, לא יודע מהם שיקוליו של פותח השרשור ולמה הוא צריך רכב חדש למדי אבל לא הייתי ממליץ לקחת הלוואה של עשרות רבות של אלפי שקלים, בוודאי לא 80,000 ש"ח ולזרוק אותם על גוש פח שערכו יורד כמו אבן במים.

יש היום במחצית מהסכום או אף פחות מכך, מכוניות לא רעות בכלל. לא קונים ב(הרבה) כסף שאין.

זו כמובן דעתי בלבד.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

לגמרי, אבל אנשים רוצים "לקרוע את הניילונים" ומדגדג להם בבטן שהם מריחים ריח "חדש".

לך תבין...

Xpeng P7 LR - For me

Xpeng G6 LR For the wife ;)

פורסם

האמת לא תמיד, אבי למשל רוכש רכב חדש בהלואה ל3 שנים ומשתמש ברכב עד שהוא כבר עושה לו בעיות (הנוכחי מ2009),

הוא קונה רק חדש מכיוון שכך הוא יודע בודאות מה עבר על הרכב וההלואות הם הכי טובות.

פורסם

עקרונית אני עם איש העכביש.

ובכל זאת, יתכן שלפות"ש צרכים המחייבים נטילת הלוואה, וגם יכולת החזר מתאימה.

המלצתי: בכל מקרה, אל תקח "הלוואה מיידית", אלה פתיונות עם עלות גבוהה.

כתת רגליך לכמה בנקים, בקש הצעות להלוואה, השווה עלויות​, נהל מו"מ ובחר בהלוואה המתאימה ביותר לצרכיך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עדיף שלא לקחת הלוואה בכלל, קונים רכב במזומן או בתקציב שיש

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם
עדיף שלא לקחת הלוואה בכלל, קונים רכב במזומן או בתקציב שיש

זו שטות להגיד דבר כזה.

אני רכשתי רכב לאחרונה במימון מלא אפילו שהיה לי את מלוא הסכום לרכוש אותו במזומן.

עכשיו להסבר: קיבלתי מימון עם ריבית של פריים מינוס 0.05, בחישוב של כל הריבית על העסקה, יוצא שהמימון עולה לי בין 3500-4000 שקל.

באשר למזומן, הוא מושקע בקרן השתלמות שמניבה לי ממוצע תשואה של 5.5-6 אחוזים לשנה.

אין שום סיבה הגיונית לא לקחת מינוף על הרכב כל עוד הריביות הן אפסיות כמעט.

פורסם
זו שטות להגיד דבר כזה.

עכשיו להסבר: קיבלתי מימון עם ריבית של פריים מינוס 0.05, בחישוב של כל הריבית על העסקה, יוצא שהמימון עולה לי בין 3500-4000 שקל.

הכל בסדר כל עוד אתה מודע לסיכון שאתה לוקח. לא בטוח בכלל שלקרן תהיה תשואה חיובית בתקופת ההלוואה. אולי אפילו שלילית.

מינוף זה סיכון, לפעמים מרווחים ולפעמים..

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
זו שטות להגיד דבר כזה.

לעיתים המימון בא על חשבון הנחת מזומן. למשל בקיה הציעו בזמנו הנחה 2000 ש"ח או הלוואה ללא ריבית על 50%מהחיר, שגילמה הטבה של כ-3000.

קיבלת ריבית נדירהואפילו אתה לא יכול להיות בטוח כמה תהיה הפריים עוד שנתיים-שלוש.

סתם מסקרנות מה קרן ההשתלמות שלך אם זה לא בלתי דיסקרטי? שלי (באקסלנס) עשתה בשנה האחרונה 3%

וחצי מזה גבתה דמי ניהול ואני מחפש להחליף (גלשנו לאוף-טופיק?)

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

• תוכן חדש...