Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3391 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אנחנו מחפשים רכב עבור המשפחה המתרחבת שלנו. די נסגרתי על טויוטה ספייס ורסו שנת 2011 ומצאתי שתי מכוניות שאני עתיד לבדוק. אבא שלי חושב שאני עושה טעות ועליי לפנות לכיוון של רכבי המנהלים או המשפחתיות הגדולות. הוא מצא מאזדה 6 Luxury מנוע 2000 סמ"ק משנת 2008 ועברה 140000 ק"מ ב40K (בערך התקציב שלנו). לטענתו מנוע גדול עדיף מכיוון שהבלאי יהיה קטן יותר.

הטויוטה שנת 2011 דגם GLI ועברה גם 140000 ק"מ במחיר 39K.

אנחנו נוסעים כ7000 ק"מ בשנה ורובם בתוך העיר (איזור המרכז). רציתי לשמוע את דעתכם מה היתרונות של המכוניות אחת מול השנייה. אני יודע שהמכוניות מקטגוריות שונות ולכן חשוב לי להדגיש גם את ההבדל בין הקטגוריות.

מבחינת עלויות אחזקה ותפעול אני מניח שהטויוטה תנצח השאלה האם בהפרש ניכר או שמכיוון שהנסועה קטנה אז ההבדלים יבלעו.

תודה רבה!

פורסם

Say what?!?

הגיע הזמן שאבא שלך יתעדכן קצת. בלי להעליב חס וחלילה.

לא רואה איך רכב ישן ב-3 שנים אמור להיות זול יותר לתחזוקה. לא נשמע לי סביר בכלל שבק"מ האמור יהיה בלאי משמעותי במנוע של טויוטה. גם אם תיסע עוד 5 שנים עם האוטו ותעשה 35,000 ק"מ, לא אמור לקרות כלום למנוע. מצד שני, העובדה שכל המכלולים בטויוטה חדשים יותר ב-3 שנים בטח לא תזיק.

הטויוטה גם תהיה חסכונית יותר בדלק (אם כי בק"מ שלך זה שולי), וגם הרבה יותר קלה לחניה בעיר. מצד שני, היא תהיה פחות מרווחת ומאובזרת, אבל את זה אתה בטח כבר מבין.

כל האמור לעיל בהנחה ששני הרכבים תוחזקו בצורה סבירה, אם אחד מהם הוזנח זה כמובן משנה את התמונה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

תודה!

יש הרבה דברים טובים במחשבה ישנה ויש הרבה דברים ש, אתה צודק, צריך להתעדכן (לצורך העניין הוא הציל אותי מלקנות סיטרואן C4 מבלי לפתוח את זה לדיון הסיכוי שמשהו שם יהרס גדול).

חשבתי ככה ואני מניח שאתה צודק. מבחינת איבזור אנחנו לא דורשים יותר מדיבורית (גם אם לא מקורית). נוחות הנסיעה בוורסו שבדקתי הייתה טובה למדי ומספיקה בשבילנו. רק תהינו האם שווה לפזול לסגמנט המנהלים.

פורסם

ברור שיש יתרונות ברכב "מנהלים" לעומת מיקרו ואן כמו הספייס ורסו, אבל לדעתי בלאי של המנוע באזור 140,000 הוא לא אחד מהם.

אלו קטגוריות מאוד שונות, קשה לי לראות איך אפשר באמת להשוות אותן. מיקרו ואן יתן מקס' מקום במינימום גודל חיצוני, יהיה חסכוני יחסית, פשוט וקצת ספרטני. רכב "מנהלים" יהיה מאוד ארוך יחסית, בזבזן בדלק (לא שזה כזה רלוונטי לכם), מאובזר, שקט ונח יותר. שני כיוונים די מנוגדים, הבחירה לגמרי תלויה בהעדפות שלכם.

ולמה c4 נראית לך כזו "מלכודת"?

אני מסכים איתך

פורסם

במילה אחת? AL4 בשתי מילים? AL4 וprince. אני יודע שיש אקזמפלרים שנסעו הרבה וללא בעיות אבל כשאפילו גבע אומר שיש בעיה בגיר נראה לי שכדאי להזהר. שלא תבין אותי לא נכון. ממש אהבתי את הסיטרואן. מבחינת נוחות ואיבזור לדעתי היא מעל הטויוטה בכמה פרמטרים (שלא לדבר על להתקדם לרכב כמעט חדש באותו מחיר) אבל הסיכון ליפול לבור תקציבי גבר על הנוחות.

פורסם

לגבי AL4 הוא ללא ספק ח*א של גיר (מניסיון, אני משתמש באחד כזה באופן יום יומי כבר שלוש וחצי שנים), אבל לא נראה לי שבק"מ שלך הוא יהיה קטסטרופה. אצלי הוא כבר הגיע ל-150 ועוד היד נטויה, הבעלים הקודם החליף שסתומים ואני החלפתי שמן פעם אחת. סה"כ נשמע לי די סביר ברכב בן 10 וחצי.

לגבי המנוע - הוא באמת לא מציאה, אבל שוב, לא בלתי אפשרי (האטמ', כן? הטורבו כנראה ממש גרוע, לא היה לי).

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...