Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3391 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

אני אני גר בת"א ומתחיל לעבוד בקרית גת.

אני מתכוון לקנות רכב מיני (למשל פיקנטו או I10, סתם לדוגמא) כדי להגיע לעבודה.

האם רכבי מיני נשחקים מהר יותר מרכבים אחרים ועלולה להיווצר בעיה?

תודה :wink:

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צמיגים ייגמרו יותר מהר. פרט לזה לא צריכה להיות שום בעיה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני נסעתי 3 שנים על הפנדה רק בבין עירוני הררי,0 תקלות.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לפי נסיונם של חברי פורום שפרדסמו כאן לא צפויה בעיה.

ולמרות זאת הייתי נמנע מהקטנטנים האלה משיקולי בטיחות. בכבישים בין עירוניים ומהירים אתה רוצה רכב בטיחותי, שידע לספוג אנרגיה בתאונה במהירות גבוהה. וכיון שתבלה ברכב לא מעט זהן, רצוי שיהיה נוח לך.

ולמי שיצעק משהו על 5 כוכבי NCAP - שימו לב שהכוכבים תלויי קטגוריה. אין דין 5 כוכבים לרכב של 800 ק"ג כדין 5 כוכבים ברכב של 130 ק"ג. האמריקאים מבטאים זאת בהורדת כוכבים על מסה נמוכה, גם אם שאר המבחנים מושלמים.

מדוב באחד המקרים המעטים שבהם הייתי ממליץ על נטילת הלוואה לרכישת רכב אם תזקק לה. הבטיחות שלך חשובה, גם אם תזקק למאמץ כדי לגייס עוד 20 אש"ח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אין שום בעיה לנסוע ברכבי מיני מרחקים כאלה.

קח בחשבון שכל רכב מיני הוא קצת שונה ויש ביניהם הבדלים.

יש רכבי מיני שהם סופר מוזלים - כמו C1 או סיטיגו - יש להם מנוע 1000, אין להם פתחי איוורור במרכז הדשבורד (רק פתח אחד שזורק אוויר לשמשה) ויש להם ברזל חשוף. כמו כן המושבים מגיעים בחתיכה אחת ואין אפשרות לכוון משענת ראש.

יש רכבים שהם יותר מוקפדים, כמו פיאט פנדה, פיקנטו, I10 וספארק. שם יש מנועי 1200 חזקים יותר שלדעתי עדיפים, במיוחד אם מביאים בחשבון שלפעמים צריך לעשות עקיפות בכביש בינעירוני.

ההמלצה שלי - קח 2-3 שבאות לך בטוב, להשכרה יומית. לדעתי שווה לשלם 90 ש"ח כדי לעשות נסיעת מבחן טובה, לבד, בכבישים שאתה בחרת - ככה אתה תדע אם הרכב מתאים לך או לא.

פורסם

מדוב באחד המקרים המעטים שבהם הייתי ממליץ על נטילת הלוואה לרכישת רכב אם תזקק לה. הבטיחות שלך חשובה, גם אם תזקק למאמץ כדי לגייס עוד 20 אש"ח.

למה 20 אלף?!

למה לא 30?

34?

52?

באמת אפשר לשים מחיר על בטיחות?!

אולי עדיפה פלואנס משומשת, עם 5 כוכבי בטיחות, למשקל שלה.

או מכונית פאר משומשת, עם 4 כוכבים למשקלה, באותו כסף, ולשלם יותר על הדלק והתחזוקה?

או SUV?

ואנחנו מדברים על בטיחות פאסיבית.

מה לגבי לקנות רכב עם מערכות בטיחות אקטיביות יותר טובות?

איך אפשר לשקלל כמה כסף קונה כמה בטיחות?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

המספר לא תלוש מהמציאות, וכמובן שאני מדבר על סדרי גודל, לא על ירידה לפריטי אבזור. אם מביאים בחשבון 55-60K למיני חדשה ו-75-80K לסופרמיני ידנית, מקבלים הפרש של 20K. לצרכים שמתאר פות"ש זו הקבוצה המינימלית שבה הייתי בוחר. גם ההפרש בעלויות השוטפות לא גדול.

לפני 4 שנים עמדתי לפני בחירה דומה. המועמדות הראשונות היו מקבוצת המיני. בסופו של דבר הוספתי עוד 13K וקניתי סופרמיני. גם אתלי באותו זמן היה שיקול משמעותי מאד של עלויות רכישה, והדגם שקניתי היה גרסה לא מאובזרת.

ועוד דבר. הבחור מתכוון לנהוג 150 ק"מ ביום. זה 35,000-40,000 ק"מ בשנה בקירוב. ואני מניח שלפחות 3 שעות ביום במושב הנהג. זה מצריך רכב יותר מרווח. הרעיון שלך של איזה משפחתית דיזל נשמע מעניין, השאלה אם פות"ש רוצה להתעסק עם חיפוש רכב כזה.

פות"ש - האם אתה מתכנן בעתיד הנראה לעין לעבור למקום מגורים קרוב יותר לעבודה? האם למקום העבודה יש הסעות? האם הרכבת יכולה לתת לך פתרון סביר ליוממות? כאשר כתבתי את הפוסט שלי חשבתי שהנסועה שלך צפויה להיות פחותה ממה שחישבתי לפי מפות גוגל ותחשיב של 5 ימי עבודה בשבוע, 50 שבועות בשנה. בנסועה שאתה מתכנן עלויות הדלק תהינה גבוהות, ערך הרכב ירד במהירות גדולה מהרגיל ותצטרך לבצע 2-3 טיפולים תקופתיים בשנה. הבא זאת בחשבון.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כבר שבוע שאני מוצמד למיקרה ידנית 2016 שכורה(שהיא אפילו לא ממש מיני אלא אפישהוא באמצע) - עשיתי עליה 400 קילומטר בתוואים שונים(בין עירוני, עירוני וכו').

להגיד לך שרכב שכזה לטווח הרחוק הייתי מוכן לשקול ? לא, קטן מידיי המושב וסביבת הנהג מרגישים לא נוח לשהות ארוכה והמנוע דורש בעליות הילוך שני-שלישי כדי להתחיל לתפקד.

הבלאי הוא לא מאוד של האוטו שצריך להטריד אותך, אלא שלך - מטיש ולא נעים במיוחד לעבור נסיעות ארוכות על רכבים שכאלה, בטח בטווח הארוך.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

אולי עדיפה פלואנס משומשת, עם 5 כוכבי בטיחות, למשקל שלה.

הפלואנס ידועה כרכב עם בטיחות מזעזעת כשמישהוא נכנס בך מאחורה כשאתה תקוע בצד הדרך ומנסה להבין מה השתבש בתא המנוע :lol:

ברצינות, גם אמינות וגם בטיחות של כל רכבי המיני תהיה סבבה לגמרי, מה שחשוב לבדוק הוא הנוחות כי כאשר בסיס הגלגלים הוא כ"כ קצר, במהירויות שיוט עלול להווצר רכב מקפצץ ולא נעים לנהיגה ומעייף מאוד לנהיגה לאורך זמן.

בכל מקרה, לחיות על קו ת"א קריית גת נשמע לי סופר קלאסי להתניידות ברכבת.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

פות"ש - האם אתה מתכנן בעתיד הנראה לעין לעבור למקום מגורים קרוב יותר לעבודה?

היי אני מניח שאם הכל יסתדר אני אעבור בהמשך לאיזור רחובות\נס ציונה.

אגב, איך יודעים אם מכונית שייכת לקטגורית סופר מיני או מיני?

פורסם

זו בעיקר שאלה של בסיס גלגלים.

ספארק, אלטו, פיקנטו, i10, סיטיגו = מיני

i20, פולו, ג'אז, איביזה, יאריס = סופרמיני

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

ועוד דבר. הבחור מתכוון לנהוג 150 ק"מ ביום. זה 35,000-40,000 ק"מ בשנה בקירוב. ואני מניח שלפחות 3 שעות ביום במושב הנהג. זה מצריך רכב יותר מרווח. הרעיון שלך של איזה משפחתית דיזל נשמע מעניין, השאלה אם פות"ש רוצה להתעסק עם חיפוש רכב כזה.

אם הוא נוסע לבד,מה זה משנה רכב מרווח או ולא?

כבר שבוע שאני מוצמד למיקרה ידנית 2016 שכורה(שהיא אפילו לא ממש מיני אלא אפישהוא באמצע) - עשיתי עליה 400 קילומטר בתוואים שונים(בין עירוני, עירוני וכו').

להגיד לך שרכב שכזה לטווח הרחוק הייתי מוכן לשקול ? לא, קטן מידיי המושב וסביבת הנהג מרגישים לא נוח לשהות ארוכה והמנוע דורש בעליות הילוך שני-שלישי כדי להתחיל לתפקד.

הבלאי הוא לא מאוד של האוטו שצריך להטריד אותך, אלא שלך - מטיש ולא נעים במיוחד לעבור נסיעות ארוכות על רכבים שכאלה, בטח בטווח הארוך.

פה אין הפתעות,למיקרה יש את המושב לדעתי הכי לא נוח שישבתי בו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ישבתי בגרועים יותר(המושב הנורא של האיביזה - הגב שלי חצי שנה אחרי עדיין מחלים), אבל האווירה הכללית של המיקרה יוצרת לי חוסר נוחות כללית.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• תוכן חדש...