Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3416 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש ברשותי כירת אינדוקציה פשוטה שעושה אחלה עבודה. בראשון הפסיקה לעבוד, התקלה היא שאיך שאני מחבר אותה לחשמל המאורר מתחיל לעבוד (לא רגיל) וכשאני מדליק אותה היא נותנת הודעת שגיאה של טמפרטורה גבוהה.

פתחתי וניסיתי למצוא את מקור הבעייה.

מסתבר שניתוק של נגד (לפחות אני חושב שזה נגד) שיושב במרכז הסלילים ומחובר ללוח הראשי בפלטה מבטל את התקלה.

אני מניח שהנגד מיועד להגנה בפני עליית טמפרטורה חריגה ויש לידו רכיב נוסף שלא ממש זיהיתי.

מישהו יודע אם יש נזק בשימוש בכירה ללא הנגד הסורר או שמבחינת יציבות מתח וכו' הכל יהיה תקין.

הגנת הטמפרטורה לא ממש חשובה לי כי היא לא ממש מדויקת ובעיקר מתסכלת.

פורסם

אני לא מכיר כיריים מסוג אינדוקציה. נשמע שאתה מדבר על תרמיסטור שמשמש למדידת הטמפרטורה, והפעלת המאורר בעת הצורך. אם כך, להפעיל את הכיריים ללא מדידת הטמפ' מסוכנת לכיריים ואולי גם למשתמש.

:turn-l:
פורסם

לאחר עוד קצת קריאה מדובר כנראה בדיודת זנר. לא בדיוק מבין את תפקידה אבל לא אקח סיכון ואקנה אחת חדשה.

1.jpg

פורסם

בתמונה אני לא רואה כלום.

אם זיהית לפי הצורה, יתכן שטעית. טרמיסטורים לעיתים ארוזים באריזה דומה מאוד לדיודות (פלסטיק שקוף - חום):

https://www.aliexpress.com/store/product/Induction-cooker-thermistor-temperature-sensor-Thermorack-100K-MF58-1-res-Resistor-100pcs-lot-Free-shipping/829429_1333436976.html

לדיודה יש קו שחור מצד אחד - לטרמיסטור לא.

:turn-l:
פורסם
לאחר עוד קצת קריאה מדובר כנראה בדיודת זנר. לא בדיוק מבין את תפקידה אבל לא אקח סיכון ואקנה אחת חדשה.

[ATTACH=CONFIG]481836[/ATTACH]

מהתמונה שהוספת לא ניתן להבין על איזה רכיב מדובר. אתה לא יכול לרכוש סתם דיודת זנר מבלי לדעת את הנתונים הטכניים שלה מכיוון שיש דיודות למתחים שונים ולהספק שונה.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...