Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אני מקנא בחיי הרכב בארה"ב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3422 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הם קיימים בערך 240 שנה, אנחנו עוד לא 70. הגיוני ששם הכל יהיה מפותח וטוב יותר, לא?

נשמע כמו תירוץ.

קפריסין הוקמה עשור אחרינו, והכבישים שם ברמה דומה לשל המערב המוביל.

http://www3.weforum.org/docs/TTCR/2013/TTCR_DataTables7_2013.pdf

טאיוואן, שלושה עשורים לפנינו, מדורגים עם כבישים באיכות של ארה"ב.

Fiat Bravo 2011 TJET​

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אז אולי זה בגלל שיהודים לא שולטים שם. גם ברשות הפלסטינית התחום המוטורי מפותח יותר מפה.

• לא הבנתי... 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
הם קיימים בערך 240 שנה, אנחנו עוד לא 70. הגיוני ששם הכל יהיה מפותח וטוב יותר, לא?

לא חושב שעוד 240 שנה נהיה כמוהםאו יותר נכון170 בהתחשב ב 70 שיש לנו כבר

Sent from my SM-G610F using Tapatalk

פורסם
אז אתה אומר שצריך להעניש נהג רק אחרי שהוא דרס מישהו בגלל שהוא דיבר בפלאפון ולא לפני כדי למנוע את זה?

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

וואלה..... אני פה שבועיים כבר ולא ראיתי אנשים שוכבים סרועים מתים או פצועים בכביש, וכן אני חושב שלא צריך לעמוד בכל תמרור עצור שיש כדי לחפש מי עצר ומי לא או אחרי איזה פניה להתחבא בתחנת אוטובוס כדי לחפש מי שם חגורה ומי לא וכן אני חושב שהכל מונע אצלנו ממניעים של הכנסת כסף למדינה אם זה באגרות רישוי ואם זה בטסטים ואם זה בחלי חילוף שאסור לייבא לבד ואם זה כל מיני תקנות רעש שחלים על מכוניות אבל האוטובוס שעובר לי בחמש וחצי בבוקר ליד החלון זה בסדר כן אני חושב שאנחנו רחוקים מהם שנות אור כמעט בהכל

פורסם

ככה זה כשאתה אורח לרגע,פתאום הכל נראה ורוד,אם היית חי שם תקופה אני מאמין שהדברים היו נראים אחרת.

כמובן שיש לא מעט דברים שאנחנו יכולים לקנא בהם כמו הספורט המוטורי,היצע הרכבים והמחירים ועוד..

לא הבנתי מדבריך מה מפריע לך בארץ,נסיעה עם חגורה?ציות לתמרור עצור?אכיפה של תקנות רעש?כל הדברים צריכים להיאכף ויותר בנוקשות.

אני יכול להבטיח לך שאם תיתקל שם בשוטר מקומי הוא יהיה הרבה פחות סלחני מהשוטר בארץ.

פורסם
ככה זה כשאתה אורח לרגע,פתאום הכל נראה ורוד,אם היית חי שם תקופה אני מאמין שהדברים היו נראים אחרת.

כמובן שיש לא מעט דברים שאנחנו יכולים לקנא בהם כמו הספורט המוטורי,היצע הרכבים והמחירים ועוד..

לא הבנתי מדבריך מה מפריע לך בארץ,נסיעה עם חגורה?ציות לתמרור עצור?אכיפה של תקנות רעש?כל הדברים צריכים להיאכף ויותר בנוקשות.

אני יכול להבטיח לך שאם תיתקל שם בשוטר מקומי הוא יהיה הרבה פחות סלחני מהשוטר בארץ.

לא הבנת מה מפריע לי אז אני אסביר גם פה שכרתי רכב ונסעתי לסופר ולבלות ואני עדיין פה ועדיין עם רכב ושמתי חגורת בטיחות ולא דיברתי בטלפון מה שמפריע שבארץ מחפשים לתפוס אותך עם איזה אקדח לייזר והכבישים פה הרבה יותר מזמינים מאצלנו ואף אחד פה לא נוסע על 200,ואף אחד לא מתחבא בין השיחים מאחורי פניה ותופס את אלו שלא חגרו או שלא אותתו,ואין ניידות לבדיקת תקינות הרכב בצידי הכביש כמו בעיר שלי ירושלים שיש שניים קבועות ברחבי העירואף אחד לא מעניין אותו אם האוטו נמוך שני סנטימטר או גבוה בשני סנטימטר או הצבע של הבולמים צהוב ולא שחור אז זה לא נראה לבוחן ,או אם שמת אינטרקולר בחזית גדול יותר מהמקורי, או אם המידה של הג'נט גדולה טיפה הייתי מובן עכשיו, הון ושילטון איפה שיש כסף שיכניס למדינה ייכנסו לנו לורידים.

פורסם

הגעתי היום ללוס אנג'לס, ואלה הרשמים שלי עד עכשיו:

נוהגים פה בדיוק, אבל בדיוק כמו בישראל. חותכים, משתלבים ללא איתות, מסתובבים המוני מקסיקנים עם גרוטאות מתפרקות, אגזוזי משאיות ואוטובוסים מסריחים ומעלים עשן.

מה שכן, היה רמזור בדרך שלא עבד, אז זה יצר רק פקק, ולא כאוס כמו שהיה קורה בישראל.

משטרה ראיתי רק פעם אחת עד עכשיו (מה שכן, עם קראון ויקטוריה אורגינל, כמו בסרטים).

עוד מעט אסע לקחת את הרכב השכור שהזמנתי, אעדכן איך זה בתור נהג.

ד"א קנס על טלפון בלי דיבורית יכול להגיע עד 1500$ בקליפורניה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לא הבנת מה מפריע לי אז אני אסביר גם פה שכרתי רכב ונסעתי לסופר ולבלות ואני עדיין פה ועדיין עם רכב ושמתי חגורת בטיחות ולא דיברתי בטלפון מה שמפריע שבארץ מחפשים לתפוס אותך עם איזה אקדח לייזר והכבישים פה הרבה יותר מזמינים מאצלנו ואף אחד פה לא נוסע על 200,ואף אחד לא מתחבא בין השיחים מאחורי פניה ותופס את אלו שלא חגרו או שלא אותתו,ואין ניידות לבדיקת תקינות הרכב בצידי הכביש כמו בעיר שלי ירושלים שיש שניים קבועות ברחבי העירואף אחד לא מעניין אותו אם האוטו נמוך שני סנטימטר או גבוה בשני סנטימטר או הצבע של הבולמים צהוב ולא שחור אז זה לא נראה לבוחן ,או אם שמת אינטרקולר בחזית גדול יותר מהמקורי, או אם המידה של הג'נט גדולה טיפה הייתי מובן עכשיו, הון ושילטון איפה שיש כסף שיכניס למדינה ייכנסו לנו לורידים.

אתה צודק שדי אוהבים להתנכל ויש לפעמים יחס לא הוגן, אבל לקנא בזה שבמקום אחר לא עוצרים אותך על דיבור בטלפון במהלך נסיעה או אי ציות לתמרורים...

אלה דברים שחייבים "להתנכל" אליך כדי שלא יקרו אסונות, ואולי גם בגלל זה אין פה גופות על הכבישים. לא חסר סיפורים על תאונות שקורות בגלל הדברים האלה.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

פורסם

,הכל טוב עד שמישהו במשפחה חלילה חולה במשהו כמו סרטן, וצריך לשלם ומשפחות נורמטיביות מאבדות את הבית

לא אוהב את מה שקורה בארץ?

ככה זה כשכל אחד באופן פרטי עושה מאמץ אילעי לא לצאת פראייר - מדינה שלמה שהרבה מאוד גורמים מנצלים את תושביה. וכי למה לא? כולם ממשיכים לשלם מחיר עם חיוך.

ולפני שנתעמק טיפה בסוגיה הזו הבה נסיט את הדיון באלגנטיות ונציין את

העיקר.

שהשגרירות שלהם תעבור לבירתנו הנצחית. במהרה בקרוב.

פורסם (נערך)

מספר תובנות שלי לגבי צפון ארה"ב לאחר אלפי ק"מ שצברתי שם (גרתי בחוף המערבי).

התשתיות - פשוט תענוג.

המחלפים והטבעות ההיקפיות מסביב לערים מקדימים את גידול האוכלוסייה בשנים רבות. קל להגיע ממקום למקום גם בעיר גדולה מאוד.

נסיעות ארוכות עוברות בכיף, כבישים רחבים, שילוט ברור והדבר הטוב ביותר - אזורי מנוחה רבים לאורך הדרך בהם מגישים שתיה חמה, קרה וחטיפים בחינם ע"י פנסיונרים נחמדים.

כמובן שיש שם שרותים נקיים מאוד ואפילו חניה מסודרת למשאיות ו RV.

הכל מותאם שם לעצלנים שלא רוצים לצאת מהרכב: הכספומטים, בתי המרקחת ומסעדות המזון המהיר נמצאים בגובה חלון הנהג.

רוב הנהגים שם אדיבים, כמעט ולא צופרים.

חניות מאוד רחבות, יש המון מקום לפתוח הדלתות.

אין ספור חנויות ומוצרים הקשורים לתחביב הרכב ובמחירים מצויינים.

בכל עיר גדולה יש לפחות מסלול מרוצים אחד לאירועים גדולים בסופ"ש וגם לחובבנים שרוצים להתאמן בשביל הכיף.

המכוניות והדלק זולים ונגישים לכולם. למשפחה ממעמד הביניים יש מספר רכבים. מיני וואן לאישה, טנדר גדול לבעל ועוד מכונית מיוחדת או אופנוע לסופי השבוע.

הביטוח אישי - עובר עם הנהג מרכב לרכב.

חסרונות לא חסר:

בעיה חמורה של שתייה ונהיגה, יש להם חוקים נוקשים כדי להילחם בתופעה. כניסה למעצר

לא נדירה בכלל. במקרה של עבירות חוזרות יש אפילו דרישה להתקין מכשור מיוחד ברכב שמנטר את רמת האלכוהול של הנהג.

פניה שמאלה ברמזור ירוק (ללא חץ) בעייתית במיוחד. מצב מבלבל במיוחד לנהגים שרגילים לשיטה שלנו.

הרמזור מאפשר פניה כאשר הכביש פנוי ובאותו הזמן יש רמזור ירוק לתנועה שבאה ממול.

המון המון רעש- החברה אוהבים לשמוע את מנועי ה V8 בקול רם, לא חסר גם אופנועים מרעישים מאוד.

הרעש הזה מתחיל מאוד מוקדם בבוקר ומי שגר ליד כביש ראשי סובל קשות.

מוטציות מוטריות מסתובבות חופשי בכבישים ציבוריים (באופן חוקי). לא פעם נעמד לידי ברמזור מונסטר טראק שרק הגלגל שלו בגובה החלון שלי.

שוטרים לא סלחניים - אם עוצרים אותך, אסור לצאת מהרכב, אסור לבצע תנועות חשודות. פשוט לחכות עם שתי ידיים על ההגה בקיפאון מוחלט עד שהשוטר מגיע.

עידן המצלמות הגיע גם לשם ובגדול. הם קיימות בצמתים, בכבישים עירוניים ובין עירוניים. השיטה שם שונה, הם מצלמים את קידמת הרכב כדי לזהות את פני הנהג מאחורי ההגה.

אזור LA, ו והסיליקון וואלי הקרוב לסאן פרנסיסקו עמוסים במיוחד. פקקים איומים והזדחלות איטית של שעות בשעות העומס.

בחלק מהמדינות יש חוק שאוסר על תידלוק עצמאי של הרכב. התדלוק חייב להתבצע ע"י מתדלק של התחנה. לפי דעתי החוק נוצר כדי להתמודד עם בעיות אבטלה.

אני עדיין מגיע לשם המון וזה המקום המועדף עלי מבחינת נהיגה.

עריכה אחרונה על ידי banji man

S60 Rdesign

פורסם

פניה שמאלה ברמזור ירוק (ללא חץ) בעייתית במיוחד. מצב מבלבל במיוחד לנהגים שרגילים לשיטה שלנו.

הרמזור מאפשר פניה כאשר הכביש פנוי ובאותו הזמן יש רמזור ירוק לתנועה שבאה ממול.

.

אותו דבר באירופה.

פורסם

ככה זה שמגיעים לכל מיני מקומות בעולם כתיירים.

תקיים שם אורח חיים מלא למשך זמן ואני בטוח שהיו לך לא מעט מה להגיד ומה יש לשפר, וזה לא משנה איפה.

פורסם

תוסיף לחסרונות של אמריקה:

שיעור נמוך מאוד של שימוש בחגורות בטיחות.

איכות סלילה ירודה (תלוי מדינה ואזור).

קטל בדרכים בשיעור גדול פי שלוש מישראל.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
תוסיף לחסרונות של אמריקה:

שיעור נמוך מאוד של שימוש בחגורות בטיחות.

איכות סלילה ירודה (תלוי מדינה ואזור).

קטל בדרכים בשיעור גדול פי שלוש מישראל.

כן רק אל תשכח שיש שם 300 מיליון תושבים ולא 7 מיליון אז מה היחס יוצא?

ועל מספר ההרוגים שיש אצלנו שרק עולה למרות כל התקנות והחוקים והמחבואים שהמשטרה משחקת איתנו סימן שזאת לא הבעיה כאן אם תעמוד עם לייזר בירידות מירושלים בכביש החדש ותתפוס נהגים על 15 קמ"ש יותר זה מה שימנע את ההרוג הבא....? עובדה שלא, עובדה שמספר ההרוגים רק עלה משנה שעברה הסיבה היחידה לזה הכנסת עוד כסף למדינה וזהו זה.

אני לא מבין למה אגרת רישוי לרכב שהוא 10 שנים על הכביש צריכה להיות 1500₪, ואני לא מבין למה האגרת רישוי לפי הנפח מנוע מה הקשר מה המנוע הגדול משתמש יותר מהמנוע הקטן בכביש....[emoji3] .ואני לא מבין למה גונבים מאיתנו מס על מס על מס על מס על......במחיר של הדלק ואני לא מבין למה אנחנו צריכים לשלם 80 אלף דולר על רכב שעולה 40 אלף דולר ואני לא מבין למה אני לא יכול לייבא כל חלק שבא לי בלי אישור משרד התחבורע ובלי שהמכס יעקב אותי קחו את המס שלכם ושחררו לי את החלק ויש לי עוד הרבה מהלא מבין הזה....[emoji13] .

ועכשיו יקומו אלה שיגידו שזה הולך לביטחון שאנחנו מוקפים אויבים ובלה בלה, אז קודם כל שיפסיקו לממן לחרדים את המפלגות ויפסיקו להזרים כספים לכל מיני גורמים מושחתים ואז שיבואו לאזרח הפשוט לפשוט לו את העור.

אבל הכי קל לדפוק את האזרחים שנדפקים וסותמים (ואולי גם נהנים).

ועוד דוגמה (אחרונה מבטיח) רוצים שנקנה רכבים היברידים מברברים על הזיהום אוויר כל הזמן אז איך יכול להיות שמדינה "שמעודדת" כביכול קניה של רכב ירוק יותר מעלה את המס על הרכב ההיברידי ( כי הכי קל לדפוק את האזרח בקטע הזה) והוא עולה יותר מאותו הדגם שיש לו מנוע בנזין בלבד????

הרי תסכימו איתי שאם טויוטה ההיברדי לצורך העניין היתה עולה 30 40 אלף פחות מהדגם בנזין הרגיל היו עולים לכביש הרבה יותר כי מי לכ ירצה לחסוך בקניה של הרכב ובעלויות של הדלק, אבל לאאאאא........מה המדינה תפסיד כסף על ההכנסות מהדלק מה פתאום אז בכל זאת מה נעשה? נצעק שאנחנו נגד זיהום אוויר ונגד רכבים מזהמים אבל בשקט בשקט לא נוזיל את הרכבים ההיברידים כדי שימשיכו לרפד את כיסי המדינה בעוד 60 וכמה אחוז מסססססססס!!!!

ושלא תבינו אין על המדינה שלנו איןןןן אבל בקטע הזה אנחנו מפגרים אנחנו עתיקים אנחנו נעשקים לא הגיוני לא מובן חוץ מהסיבה היחידה שהיא כסףףףףף אין סיבה אחרת לכל זה.

רות סוף[emoji6]

• תוכן חדש...