Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 3008

turbo2000
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3415 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב ושבוע נהדר לכולם.

ברשותי כיום מאזדה 3 ספיריט כמעט שנתיים,ואני ואשתי לעתיד מעוניינים להחליף את הרכב לרכב גבוה יותר עם נפח בגאז גדול יותר וכמובן רכב שיתן נוחות מירבית וצריכת דלק נמוכה,רצינו להתייעץ האם רכישה של ה3008 כדאית בגרסת הדיזל הבסיסית?עד כמה המנוע הזה אמין ועד כמה הוא חיסכוני ביחס לרכב שלי?או ששווה להוסיף עוד כסף ולקנות את גרסת הבנזין?

אמור להגיע גירסת 1.2?

אציין שאנחנו נוסעים כ-15K בשנה 50\50 עירוני ובין עירוני.

אציין שאנחנו לא נעולים על הרכב הזה אבל כמובן שלא ארצה ללכת עם העדר ולא ארכוש רכב פנאי קוריאני.

הדרישות שלנו בעיקרון הוא חיסכון בדלק,נוחות גבוהה,ושמירת ערך,אני מודע לזה ששוק הפיג'ו לא שומר ערך בכלל ולכן אני מתייעץ כאן.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

המוניטין אמינות של מנועי הדיזל הצרפתיים דיי טוב.

בניגוד לדגם הקודם , היבואן מנסה לייצר שמירת ערך טובה יותר לדגם הנוכחי.

פורסם

בשביל 15K בשנה שזה מתחת לממוצע, למה לשקול דיזל מלכתחילה?

ואיך מאזדה ספיריט 2 ליטר מסתדר עם חסכון בדלק?

אני נמצא בדיוק באותה התלבטות כמוכם אבל נוסע כמעט כפול ממך בשנה.

כרגע אני עם 1.2TSI חסכוני מאד אבל לאחר סקירה על מרבית האופציות,

אין לדעתי אף מתחרה ל-3008 בגרסת הדיזל מבחינת עלות-תמורה -

גם מאובזר, גם חסכוני מאד, גם ג'יפון, גם עיצוב חדשני יחסית וגם לא מאד יקר.

פורסם

אני שוקל דיזל מלכתחילה כי קודם כל זה הדגם הבסיסי ואני לא רואה באמת סיבה להוסיף סכום גדול יותר בשביל הבנזין,ולפי הבנתי היום זה לא כמו פעם,אחזקת רכב דיזל לא יקרה משמעותית מהבנזין,תקן אותי אם אני טועה..אין לי ידע רב בתחום.

צריכת הדלק בספיריט לא רעה ביכלל,13 ק"מ משולב.

השאלה שלי האם עלות התועלת לשקל שווה את ה3008,והאם האחזקה לא יקרה יותר מהספיריט שלי.

פורסם (נערך)

תראה קצת קשה לתת לך תשובות לשאלות שלך, והמצב שלך מעט בעייתי ואני אסביר.

כשאני מחשב עלויות אחזקה אני מחשב גם את ירידת הערך של הרכב. מכאן את העלות האמיתית של אחזקת הרכב אני יודע רק כשמכרתי אותו. אם אתה לא מכניס את ירידת הערך בעלות האחזקה אז הפרש העלויות בין שני הרכבים לא גדול ולא אמור להיות דיל ברייקר ברכישה, וגם ההפרש בצריכת הדלק לא יהיה משמעותי.

אם אתה כן מחשב את ירידת הערך בחישוב עלויות האחזקה פה כבר קשה לתת לך תשובה כי ה3008 רכב חדש. מה שכן אפשר לתת לך המלצה בלי להתייחס ל3008. לרכב שלך יש שוק מצויין לפי מה שאומרים, לכן אם אתה רוצה בטוח להישאר עם עלויות אחזקה דומות למה שיש לך כרגע דווקא לרכוש ג'יפון קוראני כמו העדר יכול להיות רעיון מצויין. לקיא יש ג'יפון היברידי שיתאים יותר לאופי הנסיעות שלך (היברידי טוב יותר בעיר, דיזל בבין עירוני), וגם כנראה אם לא תתגלה תקלה סדרתית קריטית בדגם ישמור על ערכו מצויין.

אם לא הייתה לך מאזדה 3 ספיריט הייתי פחות נזהר, ה3008 בהחלט עושה רושם של רכב טוב ומרשים, אבל אם אתה מחליט ללכת עליו אתה צריך להכין את עצמך לתסריט של ירידת ערך גבוהה יותר ושוק קשה יותר ממה שאתה רגיל. התסריט הזה לא מחייב כי ה3008 הוא רכב חדש ורק בעתיד נדע מה נכון לגביו, אבל כשאני ממליץ למישהו על רכב אני גם מתייחס לאיזה רכב יש לו כרגע=למה הוא רגיל.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אמור להגיע מנוע בנזין חזק יותר מה-1.2 שמשווק עכשיו.

בגלל בעיות הקצאה היבואן הצליח להוציא מחיר מעולה על הדיזל וכרגע הוא ממלא מקום של הבנזין החזק יותר.

לדיזל גם סחירות טובה יותר.

אני הייתי במידת האפשר רוכש את הדיזל.

לא הייתי דואג מבעיות אמינות - המנועים האלו כבר שנים ללא בעיות במספר דגמים.

תיבת ההילוכים פלנטרית ומחברה מוכרת - ולא נרשמו בעיות איתה - היא משווקת לדעתי גם כשנתיים בדגמי פיזו.

פורסם

צודק. טעות שלי.

ה1.6T סובל משם רע. בצדק בגרסתו הקודמת.

לא יודע מה קרה אחרי שהוא עבר שינויים (מ0156 ל-165 כ"ס) - אני עדיין הייתי הולך על הדיזל.

פורסם

לדיזלים של PSA מוניטין רב שנים של מנועים אמינים, חזקים וחסכוניים, ה 3008 נותן תחושה במראה החוץ והפנים של אוטו שעולה פי שניים, משהו בסגנון מקביל לסופרב בקטגוריה הג'יפונית שלו, לפי מה שאני קורא הוא לא מאכזב מבחינה זו גם בנסיעה. לא הייתי חושש במיוחד מענין המכירה לכשתבוא, ראשית מדובר בדיזל וזה שוק חזק וטוב יותר משוק הבנזין, שנית העדרים של הספורטאז'ים והטוסונים שמרביתם עם מנועי בנזין מצויים בכמויות שמאפשרות התפנקות לקוני היד השניה, מי שקונה 3008 יכול להיות יותר די רגוע, לאוטו הזה, טוב ככל שיהיה, אין סיכוי להגיע לכמויות של הקוריאנים בכבישים ובהיצע. בכל מקרה ובכדי להבין אם המעבר אליו מהאוטו שלך כדאי או לא, לך עשה נסיעת מבחן.

• ספונסר פורום
פורסם

שלום,

בוא לעשות נסיעת מבחן על ה 3008 החדשה, אח"כ תעשה נסיעת מבחן על המתחרים, ואז תוכל לקבל החלטה מושכלת.

אם תרצה עזרה בתיאום נסיעת מבחן (ממליצים שגם אתה וגם רעייתך תתנסו בנהיגה ברכב) שלח לנו בהודעה פרטית שם וטלפון ונדאג שיתאמו איתך.

צוות לובינסקי

פורסם (נערך)

התיבת הילוכים הזו (מבית אייסין היפנית) משווקת מ 2010 בדגמי פיג'ו השונים.

המנועים ותיקים ולא ידוע על בעיות . אמינות קוראנית עם מראה ושיק אירופאי. כנראה לא תסבול מירידת מחיר כמו קודמתה.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

קטגוריית רכבי הפנאי שומרת על הערך שלה ואני בספק שה3008 יהיה יוצא דופן בצורה ניכרת.

ההצדקה בקניית מנוע בנזין עקב נסועה שנתית נמוכה לא נכונה. עלות האחזקה של הדיזל דומה לבנזין ולא סתם באירופה הרבה עוברים ומעדיפים דיזל. אצלנו בארץ הטרנד עוד לא הספיק להגיע.

פורסם (נערך)

בכל מקרה קשה להשיג את ה 3008. ההזמנות כרגע זה ל יוני-יולי. אני מסכים שעלות טיפולים דיזל ובנזין לפחות בשנים הראשונות: זהות.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

אני לא תורם לאשכול יותר מידי אך בהתאם לשאלת ירידת הערך הצפויה של הצרפתיה עלתה לי שאלה קטנה.

כאשר אין מניעה מקניית דיזל עקב שווי שימוש זהה לבנזין, למכור רכב מונע בדיזל בעוד כ3-4 שנים עם מעט ק״מ כמו של פות״ש (45-60 אק״מ) לא ייתרום משמעותית לערך הרכב בגלל הק״מ הנמוך במנוע המדובר?

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם (נערך)

יתרום גם יתרום. אבל גם אם ימכור עם 100 אלף זה לא ממש מדגדג מנוע דיזל.

אתה מכיר כלי עבודה של בוש ? אז הדיזל זה כמו הסדרה הכחולה.

עריכה אחרונה על ידי save

• תוכן חדש...