Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3427 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

קניתי קיה ספורטאז חדשה שקיבלתי לפני שבוע וחצי.

הפורום עזר לי לא מעט והחלטתי לשתף את החוויה גם בגלל החוויה עצמה.

שורה תחתונה. ניראה שקיה באופן כללי עדין לא הפנימה את היותה מותג רכבים עם רמת מכירות הגבוהה בארץ.

נתחיל בקבלת הרכב, אין איזושהי חוויה או הרגשה טובה, אתה אחד מתוך עשרות אלפים גם בהרגשה לא רק באמת, הרכב עצמו היה מלוכלך במספר נקודות וגם היה נדרש לחזור לפוליש קצר כדי להוריד לכלוך קטנציק בצבע.

ההסבר על הרכב היה מהיר ממצה ולעיתים חסר סבלנות, העיקר שאחתום על קבלת הרכב.

כשהגעתי לבית גיליתי שאין ספר רכב בתא כפפות.

כשהתקשרתי לבקש שישלחו לי או יכינו לי באחת הסוכניות העבירו אותי לכמה וכמה נציגים חסרי סבלנות. עד שהבטיחו לי שישלחו לי הביתה, טרם קיבלתי.

לאחר מספר ימים הבנתי שהדלת לא מכוונת מעט והייתי צריך ללכת למוסך לכיוון שלה. לא ממש הפריעה לי העובדה שצריך ללכת לכוון זה קורה בכל מקום. כשהתקשרתי למוסך המרכזי וגם כשהייתי שם התחושה הייתה של רק תלך מפה, זה מסודר אין לך מה לדאוג העיקר תלך.

הרכב עצמו אני דווקא נהנה ממנו הוא 1600 וסוחב בסדר גמור וומש נהנה גם ביחס לכל גיפון אחר שניסיתי.

בכל מקרה קחו בחשבון, רכב משתלם אבל אמא ואבא חורגים!

פורסם

זה רכב שנמכר באלפים.

אני חושב שהציפיות שלך ליחס מוגזמות, מה גם שאתה לא נזקק לשום דבר, מלבד ספר הרכב.

לא מבין מה אתה רוצה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אתה באמת אחד מתוך 10K שקנו ספורטאז', יחד עם עוד 10K שקנו פיקנטו וכהנה. יש אמת בטענות - אנחנו בכלל קיבלנו ספר רכב של דגם שלפני מתיחת הפנים, עם מערכת קול אחרת לגמרי, הרכב אמנם היה שטוף אבל ברמה שלקחתי אותו לשטיפה למחרת (ואני מאד רחוק מפורום המשפשפים) וחבל שאי אפשר היה לוותר על הניילונים, סתם טרחה מיותרת (את האלפא קיבלתי בלי). אין מה לעשות, ברמת מסירות לא הגיוני לצפות ליחס אישי. מה שמוזר זה עניין הנציג - כשקיבלנו את הפיקנטו דווקא הנציגים היו מאד אדיבים והסבירו היטב.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

לא כל כך ברורה לי הגישה של flaou ושל RK (שגם מחזיק ברכב קיה, כאמור - אבל תהליך המסירה של RK לדעתי פחות רלבנטי לסיפור של פות"ש). בן אדם קונה רכב ב- 130K, הוא לא רשאי לצפות לקבל יחס בינוני פלוס, שלא לומר יחס טוב, מהיבואן שעושה על גבו כמה עשרות אלפי ש"ח? אם היבואן מוסר עשרות אלפי רכבים - אדרבה, שישכור עוד שלושה עובדי מסירות. הוא לא ייכנס מזה להפסדים. בכלל, כל התרבות הזו פה, שסולחים ליבואנים על דברים כאלה, לא ברורה לי. נכון, פות"ש מרוצה מהרכב (כנראה). אם אני באלפא הייתי מקבל דלת לא מכוונת היו יורדים עלי כאילו אין מחר פה, וצוחקים אם זה פיצ'ר או באג, אבל לקבל קיה עם דלת לא מכוונת זה בסדר? בכל הרכבים שקניתי עד יום (סובארו, VW, אלפא), תמיד היתה המסירה עם יחס הרבה הרבה יותר טוב. גם כאשר היה מדובר בסובארו XV וגם בגולף שהיא לא GTI. וסובארו וצ'מפיון מוסרים די הרבה רכבים...

הרי אם הייתם מקבלים טלויזיה שקניתם ב- 5% מהמחיר הזה, ו"רק" כמה לדים לא היו עובדים בה - היייתם דורשים מייד החלפה ומה פתאום מתעלמים מכם...

עריכה אחרונה על ידי bar72

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

מסכים איתך לגמריי , זה לא משנה עם זה מותג יוקרה או מותג עממי היחס צריך להיות טוב ונעים .

את הלקוח זה לא מעניין שיש כמוהו 20 אלף, הוא רוצה להרגיש מיוחד , אני אישית כנותן שרות עושה את המקסימום .

ואני אישית אומר לכם איפה שאין יחס טוב לשם אני לא יגיע וגם ימליץ לחברים שלי לא להגיע וכך עשיתי , (מותג יפני ) כמובן שבסניף ספציפי.

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

פורסם

הרי אם הייתם מקבלים טלויזיה שקניתם ב- 5% מהמחיר הזה, ו"רק" כמה לדים לא היו עובדים בה - היייתם דורשים מייד החלפה ומה פתאום מתעלמים מכם...

הוא קיבל רכב תקין.

מה שלא תקין - תוקן (זוטות).

למה אתה חושב ש-140 אלף ש"ח אמורים לקנות לך יותר?

אתה רוצה שיתייחסו אליך יפה?!

קח כלב.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מסכים. זה לא משנה אם הרכב נמכר בכמויות, זה לא משנה אם הלקוח קנה רכב רק ב140 אלף שקל, הלקוח צריך לקבל יחס נאות. לצערי זה היחס שאנחנו התרגלנו לקבל בארץ. לכתוב בפורום לא יעזור הרבה לשינוי ההתנהגות שלהם. אולי הם יפנו אליך ויתנו לך איזה פיצוי אבל את ההתנהגות בפעם הבאה זה לא ישנה. הפתרון היחידי זה לפנות ליצרן וליידע אותם איך הנציג בארץ מתנהג.

פורסם

איך צריכים למסור רכב עממי? עם תזמורת וטקס ממלכתי הכולל שידור בערוץ הראשון, כותרות בעיתונים מרכזיים: "מר ישראל ישראלי קיבל את הרכב"?

פות"ש, קיבלת רכב תקין ואתה מרוצה ממנו. תתחדש. אני מקווה שבהזדמנות תרשום רשמים על הרכב עצמו.

קצת מוזר לי הענין של הדלת הלא מכוונת. דלת לא מכוונת ברכב חדש בעיני זה לא נשמע סביר?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

סה"כ רצה לקבל קצת יחס יותר יפה, מכר קנה טויטה וקיבל אותה בסוכנות בתוך חדר עם סרט גדול עליו וזה עשה לו ממש טוב על הלב. אין בעיה לתת קצת כבוד לאנשים שמשכיבים 6 ספרות.

חוץ מזה, הם התנהגו בצורה סבירה. גם עם כל הקטע של הספר רכב והמוסך, כנראה פות"ש ראה את זה בצורה שלילית כי הוא פתח את הרומן שלו עם קיה בצורה קצת חמוצה.

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

את הקיה פיקנטו של חמתי,אספנו מתל אביב סניף ראשי,היו כמה נגיעות בצבע (שנוא שחור) ולא חתמנו

על קבלת הרכב. הצבע השחור הבליט כל מני נגעים קטנים שלא מכבדים רכב חדש והיו כמה שיפשופים.

ירד אלנו מנהל סניף ראשי תל אביב ובדרכים שלו ניסה להפעיל לחץ לא מתון לחתימה.

רכבים יושבים מלא זמן איפה שהו חשופים לכל מני מצבי רוח של אקלים ישראלי,אלוהים יודע מה עובר

עליהם. חכינו עוד יומיים לקבלה ,כי לא הסכמתי לקבל את הרכב בשום מצב עד לתיקונו.

הגיע בחור מטעם החברה שעשה פוליש על כל הרכב עד להברקתו ומסירתו כראוי.

על הדש בורד היו סמני הרכבה ופצעים ורצו לתת פיצוי קטן (טיפול ראשון חינם).

יש ויש וקבלת הרכב היתה עצובה,אך התערבות המוסר ואחראי מסירה ראשי,היה איתנו וטיפל בכל גחמותינו

ובכל מצב עמד מהצד לנוכח האושיות הבחירות ממנו וזרק לנו מהצד,לא לקבל את הרכב ולחתום בשום

אופן. יושרו האישי עמד לנו מנגד ולטובתנו ומעבר לזה.

לפעמים מצב הרכב פוגע,באיכות המסירה וכאלה....לא מתרגשת,פשוט לא חותם על מסירה עד לשביעות

רצוני. חוץ מזה לקבל הסבר על קיה פיקנטו וכאלה? באמת אפשר לחשוב.

קיה סורנטו לעומת זאת הוגשה לנו במתקן ראשי בחולון נראה לי,ללא דופי,הסבר כללי קטן ,קריעת נילונים

ויאלה תנו לנהוג ולהתחפף...תענוג.

אן,לפעמים דברים לא תלויים אתך ורק בני אדם עושים את ההבדל,לא לוותר ואם צריך להציק,אז מציקים.

תתחדש על הרכב,רכב נהדר ומקווה שתהנה בהמשך.

פורסם

בשנת 2014 קניתי קיה ריו מהסניף בתלפיות-ירושלים.

הרכב שקיבלתי היה מלא אבק (לזכותם יאמר שהיה אובך כבד יום לפני שקיבלתי את הרכב)הבחור נתן לי הסבר על הרכב ברוגע וסבלנות והיה נחמד.

לפני 4 חודשים קניתי את הGTI בסניף בשורק..שמה היה מרכז מסירה יותר מסודר(חדר שמוסרים בו רכב חדש) הרכב הגיע נקי(מצד שני לא היה אובך לפני) והבחור שמה ישב והסביר לי בסלבנות על הרכב לפני ששחרר אותי.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

גם את הספורטאז שלי לפני כמה חודשים קיבלתי עם שריטה בטומבון הקידמי (צבע שחור), מוסרים את הרכב באולם סגור על מנת שלא יוכלו לראות את השריטות למינהן - העיקר לחתום.

רק כשיצאתי החוצה ונעמדתי סמוך לשער של קיה, ראיתי את השריטה ועוד המנהל ניסה להאשים אותי שאני שרטתי את הרכב... ניסו לעשות פוליש שכמובן לא עזר, (נתנו לי טיפול ראשון חינם).

דבר נוסף, את מדרגות הצד לא הרכיבו כמו שצריך... עדיין בטיפול.

אז כל קבלת הרכב חדש הלא זול נהיה מעיק מעצבן ומייגע, אם הייתי יודע שכל זה יקרה - לא הייתי קונה את הרכב.

אני מבין את פותח הפוסט, היום שישנם רכבים בסביבות ה 60-90 אלף חדשים, אדם משקיע בסביבות ה 150 פלוס מינוס אז הציפייה שבאמת יקבל תמורה ויחס בהתאם, ואם זה לא קורה - אז זה מבאס ופוגע בבריאות...

פורסם

*** גילוי נאות, אני עובד אצל יבואן קיה ***

לא בא לסנגר עם מקום העבודה שלי ואני כותב פה כחבר פורום ולא כנציג החברה או משהו כזה (לא מתעסק בכלל במסירת רכבים).

אני חושב שפותח השרשור או כל אחד שרוכש רכב חדש זכאי לחוויה מוצלחת יותר בקבלת רכב חדש (מפיקנטו עד סורנטו פרימיום), אבל אני חושב שצריך לקחת דברים בהקשר הנכון. כשמדובר בקו יצור ושרשרת אספקה של אלפי רכבים בחודש יכולים להיות דברים קטנים שדורשים טיפול לאחר מכן, בניגוד למסך TV רכב זה מוצר מורכב שעובר גם הכנה בארץ (התקנות), מזיזים ממקום למקום ואינו ארוז בקופסה עד השימוש של הלקוח.

נשמע שפותח השרשור קיבל את הרכב באתר המסירה החדש של היבואן במתחם שורק. אני לא חושב שאני טועה אבל אתר ההכנה והמסירה של קיה בחודש ינואר 2017 הוא העמוס ביותר מכל היבואנים. בנוסף, פותח השרשור קיבל את הרכב בתחילת ינואר שזה הזמן הכי עמוס, לחוץ ומה לא. אני יכול להבטיח שקבלת רכב בתקופה פחות עמוסה תגרור חוויה טובה יותר. האם השאיפה היא לתת לכל לקוח יחס כמו שהיה רוצה? כן. האם זה מציאותי בזמן הזה? בהרבה מקרים לא.

לא כל כך ברורה לי הגישה של flaou ושל RK (שגם מחזיק ברכב קיה, כאמור - אבל תהליך המסירה של RK לדעתי פחות רלבנטי לסיפור של פות"ש). בן אדם קונה רכב ב- 130K, הוא לא רשאי לצפות לקבל יחס בינוני פלוס, שלא לומר יחס טוב, מהיבואן שעושה על גבו כמה עשרות אלפי ש"ח? אם היבואן מוסר עשרות אלפי רכבים - אדרבה, שישכור עוד שלושה עובדי מסירות. הוא לא ייכנס מזה להפסדים. בכלל, כל התרבות הזו פה, שסולחים ליבואנים על דברים כאלה, לא ברורה לי. נכון, פות"ש מרוצה מהרכב (כנראה). אם אני באלפא הייתי מקבל דלת לא מכוונת היו יורדים עלי כאילו אין מחר פה, וצוחקים אם זה פיצ'ר או באג, אבל לקבל קיה עם דלת לא מכוונת זה בסדר? בכל הרכבים שקניתי עד יום (סובארו, VW, אלפא), תמיד היתה המסירה עם יחס הרבה הרבה יותר טוב. גם כאשר היה מדובר בסובארו XV וגם בגולף שהיא לא GTI. וסובארו וצ'מפיון מוסרים די הרבה רכבים...

אייל, קבלת פעם רכב בתחילת ינואר? אני חושב שלא.

אל תשווה נפח עבודה של סוכנות פליקס, אלפא רומיאו וגם את סובארו לנפח העבודה בקיה. VW, אלפא וסובארו ביחד לא מוסרים את מה שקיה מוסרת.

לא, זה לא בסדר שהלקוח קיבל רכב עם דלת לא מכוונת, אבל האמן לי שזה לא קורה הרבה וזה גם סודר בקלות.

כל לקוח שרוכש רכב גם ב- 60K ש"ח זכאי ליחס יותר מבינוני פלוס בקבלת הרכב ואני חושב שפותח השרשור קיבל כזה, אתה כדרכך מעדיף לנפח, להגזים, לתת עצות לתגבור כח אדם ובכלל לא לפספס הזדמנות לנגח את יבואני הרכב בישראל.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
הוא קיבל רכב תקין.

מה שלא תקין - תוקן (זוטות).

למה אתה חושב ש-140 אלף ש"ח אמורים לקנות לך יותר?

אתה רוצה שיתייחסו אליך יפה?!

קח כלב.

מזל שלא קניתי ממך..:wink:

• תוכן חדש...