Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3457 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי.

לאחותי יש יונדאי i30 , באתי לבדוק לה מצב נוזל קרור וראיתי שיש פקק אחד ברדיאטור ישירות פתחתי וראיתי שזה מלא , ויש עוד מכל ליד מכל של הוישרים שיש שם נוזל כחול והוא עומד על low , האם זה גם נוזל קרור ? אני לא מכיר את הרכב הזה , אמתין למענה למי שיש i30

פורסם

זה מיכל עודפים, הנוזל המקורי אמור להיות ירוק.

זה מעולה שהרדיאטור מלא עד הסוף, ולגבי מיכל העודפים - תוכל להשלים מעט מים מזוקקים.

כמובן שאם לא ידוע מתי הוחלף כל נוזל הקירור - מומלץ לרוקן הכל ולמלא חדש ומקורי - הוא מגיע כתרכיז 2 ליטר ומוהלים אותו בעוד 2-3 ליטר מים מזוקקים.

כדי לרוקן פשוט ניגשים מלמעלה לבורג פרפר לבן בתחתית הרדיאטור.

Stay Dirty

פורסם

הרכב עשה 64 אלף , בדקתי בכל החשבוניות של הטיפולים שנעשו ולא כתוב שהוחלף שם היי פעם נוזל קירור..אז קיצר כמה זה קריטי שזה יעמוד על ה max ?

פורסם

.

במקור,הרכב מגיע עם נוזל אדום מקורי מהחברה (יש לי 2009 מאותו הדגם בדיוק ) ולאחר שהחלפתי לירוק החלו צרות צרורות וחגיגות במערכת הקירור.

עדיף להחליף למקורי בלבד ולא להיכנס לבעיות של החלפות פלאנצ'ים ורדיאטורים למיניהם.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם (נערך)

לא יכול להיות. הנוזל המקורי של יונדאי הוא ירוק.

heziavi תקנה נוזל מקורי ועוד גלון מים מזוקקים ותחליף את כל הנוזל ליתר בטחון. כל הסיפור כ-80 שקל.

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם

זה מעולה שהרדיאטור מלא עד הסוף, ולגבי מיכל העודפים - תוכל להשלים מעט מים מזוקקים.

כמובן שאם לא ידוע מתי הוחלף כל נוזל הקירור - מומלץ לרוקן הכל ולמלא חדש ומקורי - הוא מגיע כתרכיז 2 ליטר ומוהלים אותו בעוד 2-3 ליטר מים מזוקקים.

כדי לרוקן פשוט ניגשים מלמעלה לבורג פרפר לבן בתחתית הרדיאטור.

היי אסף

תוכל להסביר את המשפט המודגש?

הפתיחה של הבורג היא מלמטה או מלמעלה?

Hyundai Kona 2023 1.6T

I did not lose my mind, it was mine to give away

פורסם (נערך)

הכוונה שלי היא שאין צורך להרים את הרכב, אפשר להגיע אל הפרפר מלמעלה. כשאתה עומד מול תא המנוע, הוא בצד שמאל בתחתית הרדיאטור. פשוט מושיטים אליו יד לעומק.

כמובן כדאי גם לפרק את מיכל העודפים, הוא מוחזק עם 2 ברגי 10 מ"מ. לשטוף אותו היטב ולהחזיר.

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם
לא יכול להיות. הנוזל המקורי של יונדאי הוא ירוק.

.

בדוק שוב- אני קניתי את הרכב מחברת הליסינג בגיל שנתיים נוחודשיים ועוד לא נגעו בנוזלים- הכל היה מקורי- שמן גיר ונוטזל קירור שניהם במקור היו באדום.מצטעכר שאין לי תמונה כיוון שהנוזלים כבר הוחלפו 3 פעמים ..

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אני לא צריך לבדוק... חד משמעית ירוק.

הייתה נזילה או שמישהו החליף אצלך את הנוזל. ואז התחילו אצלך כל הצרות עם הפלאנג' והטרמוסטט...

אין אמון בליסינג.

Stay Dirty

פורסם

לא יודע ממתי צבע נוזל מסמל התאמה או אי התאמה למערכת...

יכול מאוד להיות שגם ה"ירוק" השני זה לא הנוזל הנכון. זה שהוא ירוק לא אומר דבר מלבד זה שהוא ירוק.

שים נוזל מקורי וזה מה שאני ממליץ לכולם לעשות.

פורסם

צבע נוזל לא מסמל התאמה אבל יונדאי משתמשים בנוזל קירור בצבע ירוק, ככה שאם יש לו נוזל אדום ברכב, זה לא המקורי שהגיע עם הרכב, זה לא בהכרח אומר שהוא לא מתאים אבל זה לא המקורי.

פורסם

אי אפשר לדעת במאה אחוז למרות שאסף האנציקלופדיה של יונדאי מהלכת.

אבל היו מקרים כמו בסוזוקי(מירוק לכחול) שהשתנה צבע הנוזל ביחד עם הוראות תדירות החלפת נוזל.

נוזל שהוא לונג לייף לפעמים מגיעה בצבעים שאינם ירוק.

• תוכן חדש...