Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב מתחמם (מאזדה 3 2.0 2005)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3499 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים אני צריך את עזרתכם.

לפני יומיים הרכב שלי החל להתחמם (עבר את החצי בקו אחד)

מאז אני בחתונה עם המוסך.

במוסך בהתחלה אבחנו שיש בעייה ברדיאטור. רדיאטור הוחלף

לאחר החלפת הרדיאטור המשאבת מים נזלה הוחלפה גם היא

ולהיות בטוחים שהכל בסדר ושהבעייה לא תיתכן שוב החלפנו גם לתרמוסטט חדש

לאחר כל ההחלפה ויום שלם במוסך עשינו בדיקה לרכב ובוצעה נהיגת מבחן שבה אישרו שהכל בסדר.

יצאתי עם הרכב ונסעתי לבית שהגעתי לבית שמתי לב שהמדיד של החום עלה שוב! (שוב אף פעם לא עבר את החצי ביותר משני פסים )

נגעתי ב מיכל מים והוא לא היה רותח

היום בבוקר ניסיתי לנסוע למוסך אבל באמצע הדרך שמתי לב שהרכב שוב מתחיל לעבור את החצי בפס אחד מייד עצרתי והזמנתי גרר

האוטו נכנס למוסך וביצעתי איתם שיחה ממש לפני כמה דקות והם אומרים שכנראה ראש מנוע הלך

אני מרגיש שמשהו כאן מתחיל להיות פישי זה מוסך מאזדה מורשה ומאוד אמין אבל אני מרגיש שאחד המכונאים שם עשה פאדיחה וזה בא על חשבוני

אתמול לפני שהוחלפה משאבת מים מנהל המוסך אמר לאחד העובדים שייבדוק שזה לא ראש מנוע לפני שהוא מחליף משאבה והמכונאי לא אמר שום דבר על בעיה בראש מנוע

מה אני עושה מפה? ואיך אני ממשיך .

סליחה על הצורת כתיבה שהיא בלי ניקוד אני פשוט נסער מהעניין ורוצה תשובות כמה שיותר מהירות על מנת לעמוד מול המוסך

תודה

מאזדה 3 2005 מנוע 2 ליטר

עריכה אחרונה על ידי אדיר53
פורסם

בקש שיבצעו בדיקת נוכחות CO בנוזל קירור ו/או בדיקת לחץ הפוך בצילינדרים.

רק לפי תוצאות הבדיקה (ובמידה ואתה עדיין סומך על המוסך שידווח עליהן באמינות) תוכל לדעת איך להתקדם.

לא כתבת דגם רכב, שנתון ונפח מנוע, כך שלא נוכל לתת לך אפילו הערכת עלויות "במידה ו..", ובכלל, יש יותר מידי כוונים פתוחים כרגע.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם
בקש שיבצעו בדיקת נוכחות CO בנוזל קירור ו/או בדיקת לחץ הפוך בצילינדרים.

רק לפי תוצאות הבדיקה (ובמידה ואתה עדיין סומך על המוסך שידווח עליהן באמינות) תוכל לדעת איך להתקדם.

לא כתבת דגם רכב, שנתון ונפח מנוע, כך שלא נוכל לתת לך אפילו הערכת עלויות "במידה ו..", ובכלל, יש יותר מידי כוונים פתוחים כרגע.

מאזדה3

שנת 2005 לא פעם ראשונה בחיים שהרכב מתחמם לי

הבדיקות שאמרת לי מה הם אומרות?

האם יכול להיות שאתמול בהחלפת הטרמוסטט לחדש הטרמוסטט היה דפוק וננעל על מצב סגור? וכך הרכב התחמם?

לא נראה לי שאתמול אמרו לי שהכל בסדר סע לדרכך ופתאום היום ראש מנוע

פורסם

הבדיקות יגלו אם יש פריצה בראש המנוע.

CO (גזי פליטה) בנוזל קירור זו בדיקה כימית (נעשית ע"י מעין מבחנה עם חומר שמשנה צבע כשהוא פוגש CO). אם יש גזי פליטה בנוזל קירור= יש פריצה באטם ראש.

בדיקת לחץ הפוך, היא בדיקה בה מחברים לחור הפלאג בכל צילינדר צינור, ומנפחים אוויר. מסתכלים בשעון שמחובר לצינור. אם יש ירידה בלחץ שמראה השעון, יש פריצה באטם ראש.

טרמוסטט תפוס במצב סגור בהחלט עלול לגרום להתחממות. אבל מכיוון שהECT אצלנו מחובר בראש המנוע (בצד שמאל למטה), היית אמור לראות עליה בטמפ' ולעצור את המנוע הרבה לפני שנגרם נזק לראש.

מאחר ואתה אומר שלא מדובר בהתחממות ראשונה, יש מצב לנזק מצטבר לראש, מהתחממויות קודמות שהלך והחמיר.

לגבי הסיבות לאבחנות השגויות של המוסך - אפשר לדון בהן לאורך 22 עמודי פורום.

כרגע אין לך מה לעשות מלבד להמתין לתוצאות הבדיקות.

פורסם
הבדיקות יגלו אם יש פריצה בראש המנוע.

CO (גזי פליטה) בנוזל קירור זו בדיקה כימית (נעשית ע"י מעין מבחנה עם חומר שמשנה צבע כשהוא פוגש CO). אם יש גזי פליטה בנוזל קירור= יש פריצה באטם ראש.

בדיקת לחץ הפוך, היא בדיקה בה מחברים לחור הפלאג בכל צילינדר צינור, ומנפחים אוויר. מסתכלים בשעון שמחובר לצינור. אם יש ירידה בלחץ שמראה השעון, יש פריצה באטם ראש.

טרמוסטט תפוס במצב סגור בהחלט עלול לגרום להתחממות. אבל מכיוון שהECT אצלנו מחובר בראש המנוע (בצד שמאל למטה), היית אמור לראות עליה בטמפ' ולעצור את המנוע הרבה לפני שנגרם נזק לראש.

מאחר ואתה אומר שלא מדובר בהתחממות ראשונה, יש מצב לנזק מצטבר לראש, מהתחממויות קודמות שהלך והחמיר.

לגבי הסיבות לאבחנות השגויות של המוסך - אפשר לדון בהן לאורך 22 עמודי פורום.

כרגע אין לך מה לעשות מלבד להמתין לתוצאות הבדיקות.

עשו בדיקה כימית הלך ראש מנוע

המליץ לי מאחר והרכב על קילומטרז גבוהה להחליף מנוע מפירוק :|

ייאוש.

פורסם

מה זה ק"מ גבוה?

1. קבל כמה הצעות מחיר להחלפה מפירוק.

2. שקול בכ"ז להרים ראש ולבדוק את מצבו.

3. אל תתייאש. ישנן צרות גדולות יותר :-P

פורסם
מה זה ק"מ גבוה?

1. קבל כמה הצעות מחיר להחלפה מפירוק.

2. שקול בכ"ז להרים ראש ולבדוק את מצבו.

3. אל תתייאש. ישנן צרות גדולות יותר :-P

דבר ראשון תודה על העידוד אני ממש בבאסה :(

1. אני קיבלתי כמה הטובה שבהן היא (4300) כולל עבודה למנוע שעשה 30 אלף

2. אם אני מבצע זאת זה ייעלה לי יותר מההצעה הראשונה (לפי מה שבדקתי עד עכשיו תקן אותי אם לא)

3. אתה צודק צריך לקחת את הכל ברוח טובה כמה שאפשר

פורסם

4300 כולל עבודה ? נשמע זול מדי, עוד משהו לתשומת ליבך חבר עם מאזדה ספיריט אותה שנה כמו שלך ובן דוד שלי גם לפני חודשיים החליפו מנוע ברכב הזה ולשניהם אחרי פחות מחודש הלך הגיר , לא יודע אם זה מקריות או צירוף מקרים. (2 מקומות שונים בוצעה ההחלפה של המנוע ואין קשר בינהם).

פורסם

אל תתאכזב יותר מידי.

אם החלקים שהמוסך החליף היו תקולים הרי,שפרט לתיקון /החלפת המנוע,היה על המוסך להחליפם בכל מקרה והחלפתם לא היתה לחינם.

לפעמים צריך גם מזל- יש רכבים שמהתחממות חד פעמית עד הסוף ילך ראש מנוע ויש כאלו כמו אצלי במזל רב,שהרכב התחמם רק מעט,כמעט כל נוזל הקירור נעלם ועדיין לא נפגע הראש- עשיתי בדיקת אימות לעניין .

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...