Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3508 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אכן המנוע עודכן ל 150 (תקופה דיי אורכה כבר) , זה אותו המנוע שיש בגולף ייטי ועכשיו הולך להגיע גם באטקה.

לאבא שלי יש אוקטביה עם 1.4 150 כ"ס , נסעתי עליה מס' פעמים, ופשוט תענוג, המנוע זריר , הרכב פשוט טס קדימה.

ובנוסף לכל המנוע ממש חסכוני , בעיר על כ 12.5-13 ק"מ לליטר ובבן עירוני במהירות שיוט (1900 סל"ד) כ 17.5-18 ק"מ לליטר

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

שי , הלינק שהבאתי באמצע השרשור על dsg7 הוא של משתמש אמין פה שמנהל צי רכב של מאות רכבים. לא תאמר "נפל במקרה רכב לימון". אז מה שנכתב פה מגובה בעובדות לא בהצהרות מאולם המכירה.

וכן ,הגיר הזה (dq250 ) זכה במוניטין שלו ביושר.

המטרה שלי היא להביא למודעות לקונה הפוטנציאלי ושהוא יעשה קנייה מושכלת. אם הקונה היה מומחה כנראה לא היה שואל שאלה בפורום ייעוץ .

שים לב שבאותה נשימה ציינתי גם את יתרונות הסופרב.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם (נערך)
שי , הלינק שהבאתי באמצע השרשור על dsg7 הוא של משתמש אמין פה שמנהל צי רכב של מאות רכבים. לא תאמר "נפל במקרה רכב לימון". אז מה שנכתב פה מגובה בעובדות לא בהצהרות מאולם המכירה.

וכן ,הגיר הזה (dq250 ) זכה במוניטין שלו ביושר.

המטרה שלי היא להביא למודעות לקונה הפוטנציאלי ושהוא יעשה קנייה מושכלת. אם הקונה היה מומחה כנראה לא היה שואל שאלה בפורום ייעוץ .

שים לב שבאותה נשימה ציינתי גם את יתרונות הסופרב.

Save,

ראשית, אני מכבד כל אחד שמציג ליקויים.

שנית, צריך להיזהר מהצגת הנתונים. אמנם אתה מציג "עדויות של אנשי מקצוע", מבלי לזלזל באף אחד, אני יכול לומר לך שהרבה מהדברים מוטים ולא אוביקטיבים. הרבה אנשים חווה חוויה לא נעימה עם הגיר הזה ועושים הרבה "רעש" על כך (אני בטוח שהכעסתי הרבה אנשים עם תגובה זו).

אבל עם זאת, צריך להבין את הדברים לעומק.

אף אחד לא הציג את השינויים שהגיר הזה עבר במהלך השנים. מה ההבדל בין dsg 6 לdsg 7, מה ההבדל בין גיר רטב לגיר יבש וכו'.

אף אחד לא מציין שיש רכבים נוספים כמו יונדאי, שעושים שימוש בגירים דומים.

אכן, הגיר "זכה" ביושר למוניטין שלו. אבל יש עוד רכבים בעלי אמינות נמוכה מהגיר של VW. לדוגמא, אנשים לא מודעים שהרכבים שלJeep זכו לדרוג אמינות נמוך ביותר (על פי דרוג של קונסיומר ריפורט). ועדיין רוכשים רכבים כאלה.

לגבי הגיר המדובר, לא מפליא אותי שיש הרבה תקלות ברכבי ליסינג. נהגים "קורעים" רכבים אלו. מי שנוהג בגיר רובוטי צריך לסגל אופי נסיעה מעט שונה. אין מה לעשות המבנה של הגיר שונה, לא אוהב להזדחל בפקקים ולא אוהב חום ולא אוהב האצות פתאומיות ומייד האטה פתאומית ( זה יותר תלוי באופי הנהיגה בארץ). אבל כמו שכתבתי קודם, עדיין אני לא אומר שהגיר חף מתקלות. כמו שכתבת, כל אחד צריך לעשות החלטה מושכלת, לקחת את התגבות לנסות להבין מה באמת מתאים לו.

עריכה אחרונה על ידי shai_ka
פורסם

רק אתן קצת מהניסיון האישי שלי

בתור רכב ליסינג הסקודה מנצחת כמעט בכל פרמטר מבחינתי - וזה אכן הרכב שבו בחרתי.

בתור רכב פרטי שאני זה שצריך לדאוג לו לטיפולים ולבזבז זמן על ימי מוסך בחיים לא הייתי חושב לרכוש אותו.

יש בבעלותי סקודה אוקטביה 2016 ממרץ השנה(בליסינג).

היו לה אין ספור ריג׳קטים קטנים ומעצבנים שלא צריכים להיות ברכב חדש - אבל הם טופלו ונעלמו.

הבעייה הגדולה היא הגיר, התחיל לדפוק כבר אחרי 14,000 קמ׳.

היה במוסך כבר פעמיים, טענו שהחליפו כמה רכיבים אך כלום לא עזר.

התחלת נסיעה ללא מוסיקה מלווה ברעשים מתכתיים לא נעימים.

אני לא יודע לאן זה יתפתח, אבל אחרי הניסיון שלי עם הגיר הזה ברכב חדש, אין סיכוי שאחשוב על לרכוש אחת כזו פרטית.

בהחלט אקח עוד פעם בליסינג.

פורסם (נערך)

שי אתה מסה לשכנע את עצמך... צריך לסגל נהיגה מתאימה? מזתומרת לא לנהוג בפקקים? כל ישראל זה פקק אחד גדול... הגיר לא אוהב חום? נו באמת... אז שיצרנים יפסיקו למכור פה רכבים כי חם מדי... זה נשמע הגיוני? אז אתה אומר לאנשים פשוט שלא יסעו עם הרכב ואז הוא יהיה בסדר? אחלה עצה... אם אני קונה רכב ב 130 אלף שח הייתי רוצה לדעת שהוא יהיה מסוגל לנסוע גם בפקקים וגם להאיץ כשאני רוצה.

לגבי הגירים של יונדאי וחברות אחרות - לא מדברים עליהם כי הם מפגינים אמינות בניגוד ל dsg שאתה כל כך אוהב.

לגבי הסקר על "גיפ" ... נו באמת, כמה אנשים רוכשים רכבי גיפ לעומת רכבי הקונצרן vw. אין פה מקום להשוואה אפילו. חוץ מזה זה גם ידוע בארץ שרכבי גיפ לא חפים מתקלות כלל וכלל.

בקיצור כל הטענות שלך לא מצדיקות את העובדה שהגיר פשוט גרוע. אומנם כשהוא עובד זה מעולה - הבעיה היא כשהוא מפסיק לעבוד. לא הייתי רוצה לרכוש רכב חדש מהחברה וכל כמה אלפי קמ לחזור למוסך. אפילו אם ההאצה שלו מדהימה ואיכות החומרים נפלאה. לא יעזור לי למשש את הדשבורד כשאני ממתין במוסך...

עריכה אחרונה על ידי daniel.gri
פורסם

חברים יקרים. לפני הכל, אני אגיד שאני פשוט נפעם ונירגש משלל התגובות שניכתבו פה בצורה עניינית, בשפה ברורה, רהוטה ואינטליגנטית. אני מודה מקרב לב לכל אחד ואחד מכם שכתב ייעץ ועזר עד עכשיו. אני חס וחלילה לא מסיים את הפוסט :-D פשוט חשבתי שמן הראוי לציין זאת כבר בשלב זה. 8)

אני מודה שאני דיי בבלבלות, ומן הסתם הסיבה היא בעיקר בגלל ההפתעה בתגובות לגבי הגיר DSG. לאבא של אישתי יש את האוקטביה משנת 2013 וטפו טפו לא ראה מוסך מלבד טיפול. עבר 55,000 ק"מ. אך חשוב לציין ש 90 אחוז מהנסיעה שלו היא באמת לא בפקקים ובכביש ארוך. אז אני כמובן לוקח זאת בערבון מוגבל בגלל התגובות לגבי נסיעה עם גיר זה, בתנאים אחרים כמו שציין לדוגמא daniel.gri בתגובה האחרונה. כל העניין בהחלט זרק אותי הצידה ואני דיי נוטה כבר לחשוב שאולי זה לא בישבילי. כן, הנסיעה באוקטביה מצויינת .ממש אהבתי. אבל מהיכרות של עצמי אני בטוח שכל פעם שאני אתניע את הרכב ליבי יחסיר פעימה :-P בנוסף בגלל שיש בגיר זה את התוספת של ידני וכאחד שאוהב נהיגה כייפית אני בטוח שלא פעם ארצה להעביר לידני. אז כנראה כל המשחק הזה עם הגיר גם לא עושה לו טוב...

אני אעשה נסיעת מבחן על ה-3 ומשם נמשיך בהחלטה

פורסם (נערך)
שי אתה מסה לשכנע את עצמך... צריך לסגל נהיגה מתאימה? מזתומרת לא לנהוג בפקקים? כל ישראל זה פקק אחד גדול... הגיר לא אוהב חום? נו באמת... אז שיצרנים יפסיקו למכור פה רכבים כי חם מדי... זה נשמע הגיוני? אז אתה אומר לאנשים פשוט שלא יסעו עם הרכב ואז הוא יהיה בסדר? אחלה עצה... אם אני קונה רכב ב 130 אלף שח הייתי רוצה לדעת שהוא יהיה מסוגל לנסוע גם בפקקים וגם להאיץ כשאני רוצה.

לגבי הגירים של יונדאי וחברות אחרות - לא מדברים עליהם כי הם מפגינים אמינות בניגוד ל dsg שאתה כל כך אוהב.

לגבי הסקר על "גיפ" ... נו באמת, כמה אנשים רוכשים רכבי גיפ לעומת רכבי הקונצרן vw. אין פה מקום להשוואה אפילו. חוץ מזה זה גם ידוע בארץ שרכבי גיפ לא חפים מתקלות כלל וכלל.

בקיצור כל הטענות שלך לא מצדיקות את העובדה שהגיר פשוט גרוע. אומנם כשהוא עובד זה מעולה - הבעיה היא כשהוא מפסיק לעבוד. לא הייתי רוצה לרכוש רכב חדש מהחברה וכל כמה אלפי קמ לחזור למוסך. אפילו אם ההאצה שלו מדהימה ואיכות החומרים נפלאה. לא יעזור לי למש? את הדשבורד כשאני ממתין במוסך...

אני לא מנסה לשכנע את עצמי ובטח לא משהו אחר שהגיר טוב או שכדאי לו לקנות רכב מקונצרן VW.

אני מנסה להציג את כל ההיבטים, גם אם זה נראה למשהו כשכנוע.

אני מחפש עובדות.

אין לי ספק שאם זה מגעגע כמו ברווז והולך כמו ברווז זה אכן ברווז.

אני ממש לא חסיד של הdsg. אני רק מנסה לאזן.

הכמיות שהרכבים הללו נמכרים בארץ הם טיפה בים לעומת הכמיות של רכבים שנמכרים בעולם.

ובמידה ועיקר התלונות מגיעות מהארץ, אולי יש מקום להבין מה שונה פה משאר העולם.

ליידיעתך כמויות של רכבי ה'jeep שנמכרים הארה"ב גדולים עשרות מונים מהכמיות של כל רכבי וואג בארץ.

לגבי יונדאי וקיה, אין מספיק זמן ומספיק רכבים מדגמים עם גיר כזה כדי לדעת אם יש בעיה או אין בעיה עם הגיר.

עריכה אחרונה על ידי shai_ka
פורסם

מנסיון אישי שלי, הוחלפו מצמדים ב 20,000 ק"מ עקב רעש חריקה בראשון. הרכב גולף 1.4 מאוגוסט 2015. הרכב מזדחל יחסית הרבה בפקקים. כשהגיר תקין, השילוב עם המנוע מדהים, פשוט חווית נהיגה. חבל רק שהאמינות לא מספיק טובה, או שאולי זה ביש מזל אצלי.

פורסם
מנסיון אישי שלי, הוחלפו מצמדים ב 20,000 ק"מ עקב רעש חריקה בראשון. הרכב גולף 1.4 מאוגוסט 2015. הרכב מזדחל יחסית הרבה בפקקים. כשהגיר תקין, השילוב עם המנוע מדהים, פשוט חווית נהיגה. חבל רק שהאמינות לא מספיק טובה, או שאולי זה ביש מזל אצלי.

כנראה לא ביש מזל....

איזה גיר dsg 6 או 7?

פורסם

בגולף זה dsg 7 .

בן, כמויות הגיפ שנמכרות בארהב לא רלוונטיות כי אתה בארץ. בגלל זה לא מדברים פה על התקלות של ג'יפ, כמו שלא מדברים פה על התקלות של tvr.

רכבי יונדאי וקיה נמכרים עם גיר רובוטי מ 2011, כך גם רנו, פיאט ואלפא. אם עברו כבר 5 שנים ולא נשמעו תלונות - כנראה שמדובר בגירים אמינים. לעומת זאת כבר בשנה הראשונה שיצא ה dsg7 נשמעו הרבה מאוד תלונות. תעשה את החשבון לבד...

פורסם

גירי dsg עברו גילגולים רבים ושיפורים. הם היו הראשונים לצאת עם סוג גירים כזה שסבלו מהמון מחלות ילדות.

גם לוולוו היו גירים דומים, רטובים ויבשים. בוולוו גם שינו מספר פעמים את הטכנולוגיה וגם במקרים הללו לא "שמעו" על כך.

השיטה של קונצרן VW הוא לצאת עם טכנולוגיות חדשות, שלפעמים לוקות במחלות ילדות.

עם זאת, היפנים ואחריהם הקוריאנים הולכים"על בבטוח", כלומר עושים שימוש בטכנולויות בדוקות.

כמו שכבר כתבתי, גם זה נראה כך, אין בכוונתי להגן על ה dsg.

אני מחפש מידע ועובדות, ולהבין את מקור הבעיה. לא רק לצעוק שיש בעיה...

פורסם (נערך)

אני חושש שגם מהנדסי VW נואשו מלמצוא פתרון. ניסו כל מיני דברים ולא עזר. הם כנראה מחכים לסרט אפ ישראלי שיציל אותם כמו המוסכניק ההוא מאשדוד שבשנות ה 90 בנה בבית אינטרקולר לגיר שהציל מלא מוניות סקודה בדרום. עד שיום אחד הגיע אליו משלחת של מהנדסים מעונבים מחו"ל לבחון את הפלא ההנדסי ובא לציון גואל.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

מעניין אם את אותו הגיר התקינו לי במיצובישי גאלנט שנת 1994 שכידוע סבלה מבעיות גיר עקב האקלים החם :lol:

אני חושש שגם מהנדסי VW נואשו מלמצוא פתרון. ניסו כל מיני דברים ולא עזר. הם כנראה מחכים לסרט אפ ישראלי שיציל אותם כמו המוסכניק ההוא מאשדוד שבשנות ה 90 בנה בבית אינטרקולר לגיר שהציל מלא מוניות סקודה בדרום. עד שיום אחד הגיע אליו משלחת של מהנדסים מעונבים מחו"ל לבחון את הפלא ההנדסי ובא לציון גואל.
פורסם
מעניין אם את אותו הגיר התקינו לי במיצובישי גאלנט שנת 1994 שכידוע סבלה מבעיות גיר עקב האקלים החם :lol:

לא רק לגאלנט, גם המיצובישי ספייסוואגן סבלה מתחלואת גיר רצינית, ופתרון ישראלי של אינטרקולר לפני הגיר פתר כמעט את כל הבעיות.

• תוכן חדש...