Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך מסיימים נסיעה בצורה נכונה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3532 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לאחר הרבה זמן שאני מחנה את הרכב בצורה : ברקס לחוץ , משלב ל p ומושך אמברקס . רציתי לדעת האם בשיפוע עדיף להרים אמברקס בניוטרל ורק אז לשלב ל p . העברת הילוכים כשהאמברס משוך לא פוגעת בתיבת ההילוכים?

תודה .

זה שאתה אוהב את זה, לא אומר שאתה טוב בזה .

אם תשקיע בזה מספיק זמן תהיה מצויין.

פורסם

לא אמור לפגוע, לגבי חניה בשיפוע, באמת עדיף לעלות אמברקס, להעביר לניוטרל, לשחרר ברקס ואז רק לשלב פארקינג, ככה בעצם אתה חונה על הבלם יד ולא על התיבת הילוכים

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

ולא פחות (ואולי יותר) חשוב - להפנות את הגלגלים בכיוון הנכון: בירידה למדרכה, בעליה לכיוון הכביש.

אפשר להדרדר קלות כך שהרכב ישען גם על הגלגל.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
ולא פחות (ואולי יותר) חשוב - להפנות את הגלגלים בכיוון הנכון: בירידה למדרכה, בעליה לכיוון הכביש.

ובמישור, מוטב להקפיד לחנות בהגה ישר. זה עשוי להאריך את חיי הגומיות של מערכת ההיגוי, ובחניה שבצד הכביש זה עשוי למנוע נזק נוסף אם רכבך ייפגע מרכב נוסע.

אותו הדבר נכון לחניה בהילוך משולב ברכב ידני: בשיפוע משלבים הילוך (נעזוב כרגע איזה הילוך). במישור עדיף שלא.

גם הזווית שצריך להשיג בגלגלים הקדמיים כדי למנוע הידרדרות בשיפוע אינה גדולה. 180-270 מעלות בהגה כנראה יספיקו ברוב הרכבים.

לגבי סדר הפעולות ברכב אוטומטי, אני חושב שמוטב להימנע לא רק מהשענת משקל הרכב על מנעול הפארקינג אלא גם מהפעלת הכוח כנגדו שנגרמת מתנועת הרכב על מתליו עם שחרור בלם הרגל.

לכן סדר הפעולות יהיה: לחיצת בלם רגל; מעבר לסרק; הרמת בלם יד; שחרור הדרגתי של בלם הרגל; המתנה להתייצבות הרכב על מתליו; מעבר למצב חניה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

תודה רבה לכולם.

שאלתי את השאלה מכיוון שלעיתים בשיפוע כשאני מתחיל נסיעה ומשלב לדרייב יש מכה קלה גם אם האמברקס משוך עד הסוף.

הבנתי שהדעות חלוקות . אך עדיין לא הבנתי האם יש חשש לגרימת נזק לתיבת ההילוכים בהעברת הילוכים כשהאמברקס משוך , זאת השאלה החשובה לי ..

זה שאתה אוהב את זה, לא אומר שאתה טוב בזה .

אם תשקיע בזה מספיק זמן תהיה מצויין.

פורסם

מהניסיון שלי לא מספיק למשוך תבלם יד ולהעביר לפארקינג בשיפועים גדולים. המשקל יהיה על הגיר. משלב לניוטרל מושך בלם יד רואה שהרכב עומד ומעביר לחניה. (עושה את זה על בסיס יומי פעמים רבות)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

פורסם (נערך)

הבנתי שהדעות חלוקות . אך עדיין לא הבנתי האם יש חשש לגרימת נזק לתיבת ההילוכים בהעברת הילוכים כשהאמברקס משוך , זאת השאלה החשובה לי ..

לא מבין איך הדעות חלוקות. המכה בשילוב ההילוך היא שחרור העומס המופעל על מנגנון הנעילה (שמופעל במצב חניה Parking) כאשר משקל הרכב נשען עליו.

אם אתה לא רוצה עומס על המנגנון (ועל התושבות של מערכת ההינע) אתה צריך למשוך בלם יד ואז לשחרר את בלם הרגל (בהדרגה) כאשר התיבה בסרק, לתת לרכב להתייצב על מתליו ורק אז לשלב P. אין אפשרות אחרת שתסכון לך.

בכל אופן, אני לא מתאר לעצמי שבאמת ייגרם נזק מן המכות הללו, לפחות לא לפין החניה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בלי לחיצה.

יש יצרנים שמגדירים כמה קליקים צריכים להיות במשיכה,יותר ברור מזה לא יכול להיות.

Sent from my XT1575 using Tapatalk

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• תוכן חדש...