Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בסדר כל אחד ודעתו

אני לא מצדיק את זה שטרמפ נתן יד לביבי כדי שיוכל "לעשות דברים טובים למדינה" (כאילו זה  הוא בעצמו עשה) ולזכות בקולות

אבל בשורה התחתונה טראמפ טוב לישראל נקווה שהבא בתור לא כזה גרוע

פורסם

ביידן הוא בובה על חוט. קשיש סנילי שבחרו לעמוד בראש של מעצמה. הוא לא ישרוד שנתיים בבית הלבן. אם כבר צריך לדאוג מה קמלה האריס חושבת עלינו, אבל יש להם כל כך הרבה בעיות בארצות הברית כרגע שאני די בטוח שישראל לא נמצאת בראש סדר העדיפויות שלהם. 

פורסם (נערך)

מזמנים לצטט אותי בעתיד: אני בטוח שאם ביידן מושבע לנשיא- תוך פחות משנה קמילה האריס תושבע לנשיאה הראשונה של ארה"ב וביידן יפרוש עקב "סיבוכי קורונה".

הדמוקרטים לא יתנו סיכוי שכולם ידעו שהם הריצו מועמד חולה (לכאורה )בדמנציה.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם (נערך)

כמעט בוודאות שזה יקרה.

מה שעוד מפריע לי זו ההתעלמות המכוונת של התקשורת ממצבו הבריאותי של ביידן. אם בעבר התקשורת שמרה על עוד איזושהי אובייקטיביות או לפחות דאגה לתחזק אשלייה של אובייקטיביות האשלייה הזאת התנפצה סופית.  בקיצור אנשים עוד יותר יתנתקו מערוצי התקשורת המסורתיים ויפנו יותר לערוצי תקשורת אלטרנטיביים שיכלאו אותם ב-echo chamber ויגדילו את הפילוג בארצות הברית. 

בנוסף, טראמפ ב-2016 הצליח למכור אשלייה של "שינוי מתקרב" Make America Great Again. ביידן אפילו את זה לא מוכר. אני אפילו לא יודע מה הוא מוכר חוץ מ"רק לא טראמפ". הבעיה היא שאם ארצות הברית לא תטפל בשורש הבעיות זה רק עניין של זמן עד שארצות הברית תקבל עוד טראמפ ואולי מישהו הרבה יותר קיצוני מטראמפ. ביידן הוא ממש לא אדם שיפטור בעיות בארצות הברית כי הוא כמעט מת וחלק כי הוא היה 47 שנים בפוליטיקה האמריקאית ללא שום הישגים ראויים. 

עריכה אחרונה על ידי SchnitzelLova
פורסם

נגמרו הבחירות, אפשר להפסיק לשתות את הקול אייד של הכתום.
ביידן יעזור קצת לתקן את נזקי הפופוליזם, הגזענות, הכחשת הקורונה, השוביניזם והטמטום הפתטי, אינשאללה.

ומקמלה אני לא דואג, להפך. חוץ מזה - בעלה יהודי.

• רעיון טוב! 5

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

האמת יהיה כיף להתעורר ליום שנשיא ארצות הברית לא צועק the system is rigged ומפיץ שטויות באינסטגרם, אבל שאף אחד לא ישלה את עצמו הטראמפיזם לא נעלם. ביידן ניצח על חודו של קול. אם לא יהיה שינוי אמיתי בארצות הברית בתקופה הקרובה הטראמפיזם יעשה קאמבק ובגדול. 

פורסם
לפני 8 דקות, SchnitzelLova כתב:

שאף אחד לא ישלה את עצמו הטראמפיזם לא נעלם

וזאת אחת הבעיות הגדולות, בעצם. ארה״ב נפטרה מטראמפ,

אבל השיח בסגנון הזה - בשת״פ מלא של לא מעט חבר׳ה מהצד של המפלגה הדמוקרטית - לא ייעלם כל כך מהר.

לארה״ב יש בעיה חברתית עמוקה, לא רואים כרגע מישהו שיכול לתקן את זה ״מלמעלה״.

בראייה המקומית הצרה ״שלנו״ - יהיה קשה לאתר נשיא יותר ידידותי לישראל מטראמפ,

כולל בצד הרפובליקני, אבל זה מה שיש. אני לא בטוח אגב שלקמלה יש משנה מסודרת במיוחד בנושא,

יש לי תחושה שהיא עדיין מתגמשת בהתאם לאן שהרוח נושבת. אם ביבי ייטיב לנצל זאת בשלב מוקדם,

יכול להיות שיספיק ״להעביר אותה לצד שלנו״ לפני שהצד האנטישמי במפלגה ירים את הראש ויקבע את הטון.

במילים אחרות, השבועות הקרובים קריטיים מהבחינה הזאת, לדעתי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

אפשר לאהוב את טראמפ, אפשר לשנוא אותו, אבל אי אפשר לקחת ממנו את ההישג שלו - הגעה לתפקיד הנשיאות למרות שכמעט כולם היו נגדו (התקשורת ברובה, המפלגה הדמוקרטית ואפילו חלקים במפלגה הרפובליקנית).

גם מבחינת ישראל והמזרח התיכון אני חושב שהתקופה שלו הייתה חיובית בסך הכל - מלבד הסכם השלום עם מדינות המפרץ, שמעבר להזדמנויות הכלכליות והחברתיות הרבות, יש בו גם סוג של "הכרה" בישראל מצד העולם הערבי, יש גם את הנושא של הסכסוך הישראלי-פלשתיני, שבו הפלשתינים סוף סוף למדו שאין מתנות בחינם, ושצריך לעבוד בשביל לקבל משהו.

באשר לארה"ב - מצחיק לראות את כל הדיווחים המרגשים (גם בארץ) על סיום הפילוג, השנאה וכדומה, כאילו שלפני טראמפ זה לא היה קיים (ועוד איך זה היה קיים, טראמפ רק "שם דגש" על זה וקרא לילד בשמו).

כל דמעות התנין של מגישי CNN או "מפגינים" למיניהם על עידן חדש (כאשר בתקופה האחרונה היה לכם חלק משמעותי לא פחות מתומכי טראמפ בפילוג, באלימות ובשנאה) זה פשוט מגוחך.

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • אהבתי 4

פורסם
לפני 13 דקות, gadik6 כתב:

כל דמעות התנין של מגישי CNN או "מפגינים" למיניהם על עידן חדש (כאשר בתקופה האחרונה היה לכם חלק משמעותי לא פחות מתומכי טראמפ בפילוג, באלימות ובשנאה) זה פשוט מגוחך.

זה קשקוש מוחלט, בדיוק כמו שלצד השני, הטענות על נצחון של העם מול האליטות לפני 4 שנים היו קשקוש מוחלט.

הפילוג באף מקום בעולם לא נעלם רק כי 50 וקצת אחוז מהבוחרים רוצים מנהיג כזה או אחר.

• אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

זה נכון שהפילוג נשאר, אבל רק הדמוקרטים חושבים שהם מאחדים, לא מזיקים, ובסה"כ טובים יותר לכולם.

• אהבתי 4
  • מעניין 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כשאובמה נבחר, בירכו בעיניים מצועפות על השינוי והעתיד הקסום שהולך לבוא.

כשטראמפ נבחר, אמרו שזה סוף העולם החופשי ועלייה של הגזענות והבורות.

עכשיו ביידן נבחר ושוב כולם דומעים.

שוכחים שנשיא אמריקאי הולך הבית אחרי 8 שנים לכל היותר.

בסוף זו מטוטלת שנעה מצד לצד. ובינתיים אף נשיא לא הביא שלום עולמי מצד אחד ולא את האפוקליפסה מצד שני.

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
בתאריך 6.11.2020 בשעה 15:58, SchnitzelLova כתב:

כן, כי אני חי על כדור הארץ ולא מתחשק לי נשיא שמכחיש שינוי אקלים, לועג לחולני קורונה, מזלזל ברופאים ומדענים ומערער את יסודות הדמוקרטיה האמריקאית רק כי הוא מפחד שה-IRS ושאר נושיו יכניסו לו ת'צינור וירסקו את התדמית "המצליחנית" שהוא בנה ב-30 שנה.

אני לא מוצא איך טראמפ "ערער את יסודות הדמוקרטיה". אני חושב שכגישה שלטונית, הוא מחזק את יסודות הדמוקרטיה, משום שזו לא נשענת על גלובליזציה, אלא על הניהול של האומה את מנהיגיה. המעבר לדוקטרינה יותר בדלנית היא יותר דמוקרטית, לא פחות.

לגבי שינויי האקלים, אני לא בקיא, אבל הבת שלי (בת 18) מאוד אהבה את ג'מיריקוואי כילדה, בייחוד את האלבום הראשון, Emergency on Planet Earth. הוא מאוד הדאיג אותה, כילדה, שהכדור הולך להחרב.
הרגעתי אותה שהאלבום בן 15 שנה, ואנחנו עוד כאן, והכל בסדר.

מאז עברו עוד 18... והנה, יש עוד מספיק חמצן ונבואות הזעם של אל גור עברו רענון ותיארוך מחדש.

אז אני לא אומר שאין בעיות אקלימיות, אבל מהן ואיך (אם בכלל) צריך לפעול לגביהן, זה לא עניין ברור, חד וחלק יותר מזה שהיה לפני 25 שנה.

לפני 19 דקות, פינדר כתב:

שוכחים שנשיא אמריקאי הולך הבית אחרי 8 שנים לכל היותר.

בסוף זו מטוטלת שנעה מצד לצד. ובינתיים אף נשיא לא הביא שלום עולמי מצד אחד ולא את האפוקליפסה מצד שני.

זה שלא הביא עד כה, לא אומר שלא יביא. קנדי התקרב, למרות שבסוף יצא לו "רק" מלחמה בויאטנם.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
בתאריך 6.11.2020 בשעה 09:30, Giant_TA כתב:

מישהו יכול להסביר בדיוק מה הקטע עם המעטפות? 

יש באמת משהו מוזר שזה נראה כאילו רוב הקולות האחרונים(רוב מוחץ) זה קולות לביידן.

לפחות מספירת הקולות שיצא לי לעשות בארץ כמזכיר קלפי בסביבות החמש פעמים, אף פעם לא היה מצב שבסוף יש סטפה של קולות למועמד x...

בארץ מעטפות כפולות זה חיילים, ימאים, דיפלומטים, קלפי מונגשת, צוותי קלפי וכו'.

בארה"ב בתנאים מסוימים כל אזרח יכול להצביע בדואר.

בתאריך 6.11.2020 בשעה 10:52, SchnitzelLova כתב:

צודק. הפערים כל כך קטנים שיש לטראמפ סיכוי לא רע בכלל לזכות בבחירות דרך בתי המשפט. 

בפערים כל כך קטנים, ועם טענות כבר על הטייה של מערכת ממוחשבת בכמה אלפי קולות לטובת ביידן, וטראמפ טוען שבידיו הוכחות לרמאות בקנה מידה מספק, הכל פתוח עדיין.

ציטוט

בסופו של דבר דמוקרטים אשמים. אם הם לא היו מעמידים מועמד כל כך פח כמו ביידן הם לא היו מוצאים את עצמם בסיטואציה הזאת. 

הדמוקרטים זה מפלגה גוססת, יש לה בעיקר זקנים ממורמרים כמו פלוסי או ברני, צעירים וצעירות "ליברליים" כמו אילהן עומאר והשותפות לדרך, ובתווך נשארו כל מיני שאריות עבר כמו ביידן.

בטווח הבינוני המצב של המפלגה הזו נראה על הפנים, בערך כמו מפלגת העבודה בעשור האחרון.

בתאריך 6.11.2020 בשעה 10:54, pooh-bear כתב:

בכלל, כל השיטה שם מוזרה לגמרי, הרי אפשר היה פשוט לספור את רוב הקולות וזוהו, בלי כל סיפור האלקטורים המטופש הזה. התוצאה במקרה הזה הרבה יותר ברורה והרבה יותר הוגנת.

במצב כזה אף אחד לא היה סופר מדינות קטנות (הוואי הדמוקרטית או אלסקה הרפובליקנית נניח), והבחירות היו מוכרעות בניו יורק וקליפורניה.

אפשר כמובן להחליף את האלקטורים וההצגה בשיטת ניקוד (אלקטור = נקודה) והמנצח מי שלוקח 270 נקודות.

זה גם היה חוסך לנו את הפארסה של 2016 שבו דמוקרטים קיוו שהאלקטורים יבגדו בתפקידם ויצביעו להילרי בניגוד להצבעה של האזרחים שהאלקטור מייצג.

לפני 14 שעות, יבגניפ כתב:

מעניין אגב אם מי שמניח שמי ששולט בארץ זו הפרקליטות שבתוך פרקליטות חושב משהו דומה על הנעשה בארה"ב.

השיטה פה ושם שונה לחלוטין, מספיק להסתכל איך נבחרים שופטים כאן ושם.

או למשל שה-Attorney General הוא מינוי פוליטי ואפשר לפטר אותו במחי יד.

או למשל שאף אחד לא מכחיש שלשופט יש דעה פוליטית (אוי ויי) ושהיא עלולה להשפיע על הפסיקות שלו (מעניין שאצלם השופטים הם לא מלאכים ששופטים באובייקטיביות מוחלטת ושמים את דעותיהם ותפיסת עולמם בצד, נחותים שכמוהם).

וכששופט מגיע לשימוע בקונגרס לפני המינוי הצד הפוליטי השני לא מהסס לנסות לקטול אותו.

אני ממש רואה את שי ניצן מגיע לוועדת חוק, חוקה ומשפט בכנסת ומצדיק את ההתנהלויות שלו לאורך השנים כדי שיאשרו מינוי שלו לעליון 🤣

לפני 9 שעות, חן ג. כתב:

אנחנו כבר לא בשנות הששים: יש לישראל שלום עם השכנות בשני הגבולות הארוכים ביותר: המצרי והירדני; סוריה נשחקה עד-דק במלחמת האזרחים; חמאס איבד חלק גדול מאספקת הנשק שלו, שהיתה מגיעה מלוב; יש שלום עם בחריין והנסיכויות, ובדרך שלום עם סעודיה.

שכחת את סודן (שעדיין מחכה לאישור בפרלמנט שלהם) מה שידחוק גם את איראן וגם את חמאס החוצה משם (מחסני נשק, מסלולי הברחה בים האדום, מדינת מפתח בקטע הזה).

לפני 9 שעות, חן ג. כתב:

נשארו רק חזבאללה (שעם כל הכבוד הוא עדיין ארגון טרור) ואיראן, שבעצמה מסוכסכת עם כל המדינות בשכונה.

חיזבאללה יודעים טוב טוב למה הם בונים הרבה בונקרים.

הבעיה היא עם איראן, כשביידן במפורש רוצה לחזור לעסקת הגרעין עם איראן. זה אומר אין סנקציות, מפשירים נכסים, עושים עסקאות כלכליות, זה אומר שלאיראן שוב יש כסף לשלוח לזרועות התמנון שלה במזרח התיכון.

גם היותה מסוכסכת עם כל המדינות בשכונה לא עזר, כשבתקופת אובמה-ביידן התייחסו אליה כאל מלכת השכונה.

לפני 13 שעות, Transporter כתב:

לא בטוח שאובמה היה מחסל את סולימני

אני אחדד - בטוח שאובמה לא היה מחסל את סולימני וגם לא מאשר למדינה אחרת לחסל אותו, הבחור היה הטרוריסט עם ההגנה המדינתית הכי חזקה בעולם בתקופת אובמה.

הוא אפילו לא הסווה את הטיסות שלו ואיפה הוא נמצא בכל זמן נתון.

מאז עליית טראמפ הבחור ירד למחתרת, פתאום אין תמונות שלו עם קולגות (שהיו כבר אנשים שהיו בטוחים שסולימני הוא משת"פ של ארה"ב כי כל מי שהצטלם איתו חוסל, והנבלה שרד).

לפני 9 שעות, Legend כתב:

חמאס, פתח/הרשות הפלשטינית, האחים המוסלמים, אירן, כבר ברכו על זכייתו לכאורה של ביידן.

ואני תוהה, אם הוא יהיה נשיא ארה"ב הבא, מה יהיה היחס שלו בפן המדיני-ביטחוני לישראל?

דיי הימור - יותר טוב מאובמה, פחות טוב מטראמפ. אולי אפילו יותר טוב מבוש הבן ודיי בטוח שיותר טוב מבוש האב.

ונכון שמדיניות חוץ זה הטריטוריה של הנשיא, אבל צריך לזכור שהוא מתחיל עם סנאט לעומתי וגם הרוב בבית הנבחרים נראה זעום. כל אלה ימתנו אותו בוודאי.

ולא להתרגש מכל המברכים, יותר משמחים על בחירת ביידן הם מאושרים על נפילת טראמפ. הברכות האלה הן הרבה יותר "ברוך שפטרנו" מאשר "יש! ביידן!"

באופן טבעי מי שיברכו בצורה כזו הם כל סובלי טראמפ, במיוחד הרש"פ שטראמפ פתח שגרירות בירושלים, סילק אותם מוושינגטון ובגדול הוכיח שלמדינות ערב לא אכפת מהם (בניגוד לתזה רבת השנים ששלום עם מדינות ערב עובר דרך רמאללה).

לפני 3 שעות, SchnitzelLova כתב:

ביידן הוא בובה על חוט. קשיש סנילי שבחרו לעמוד בראש של מעצמה. הוא לא ישרוד שנתיים בבית הלבן. אם כבר צריך לדאוג מה קמלה האריס חושבת עלינו, אבל יש להם כל כך הרבה בעיות בארצות הברית כרגע שאני די בטוח שישראל לא נמצאת בראש סדר העדיפויות שלהם. 

כנראה לא כזה טוב, היא מאוד מנסה לרצות את אגף המחבלות אצל הדמוקרטים.

לפני שעתיים, elibaba כתב:

נגמרו הבחירות, אפשר להפסיק לשתות את הקול אייד של הכתום.
ביידן יעזור קצת לתקן את נזקי הפופוליזם, הגזענות, הכחשת הקורונה, השוביניזם והטמטום הפתטי, אינשאללה.

ומקמלה אני לא דואג, להפך. חוץ מזה - בעלה יהודי.

אני מקווה שלפחות אתה מאמין למה שאתה כותב.

טראמפ הוא בעיקר תוצר של מה שקורה בחברה האמריקאית ולא הפוך.

ולכן הציפייה כאילו אם טראמפ יעוף זה יתקן את הבעיות היא נאיבית במקרה הטוב.

לפני כשעה, hans כתב:

וזאת אחת הבעיות הגדולות, בעצם. ארה״ב נפטרה מטראמפ,

אבל השיח בסגנון הזה - בשת״פ מלא של לא מעט חבר׳ה מהצד של המפלגה הדמוקרטית - לא ייעלם כל כך מהר.

לארה״ב יש בעיה חברתית עמוקה, לא רואים כרגע מישהו שיכול לתקן את זה ״מלמעלה״.

בדיוק 👍

לפני כשעה, hans כתב:

בראייה המקומית הצרה ״שלנו״ - יהיה קשה לאתר נשיא יותר ידידותי לישראל מטראמפ,

כולל בצד הרפובליקני, אבל זה מה שיש. אני לא בטוח אגב שלקמלה יש משנה מסודרת במיוחד בנושא,

יש לי תחושה שהיא עדיין מתגמשת בהתאם לאן שהרוח נושבת. אם ביבי ייטיב לנצל זאת בשלב מוקדם,

יכול להיות שיספיק ״להעביר אותה לצד שלנו״ לפני שהצד האנטישמי במפלגה ירים את הראש ויקבע את הטון.

במילים אחרות, השבועות הקרובים קריטיים מהבחינה הזאת, לדעתי.

כבר מאוחר מדי נראה לי

לפני 52 דקות, gadik6 כתב:

גם מבחינת ישראל והמזרח התיכון אני חושב שהתקופה שלו הייתה חיובית בסך הכל - מלבד הסכם השלום עם מדינות המפרץ, שמעבר להזדמנויות הכלכליות והחברתיות הרבות, יש בו גם סוג של "הכרה" בישראל מצד העולם הערבי, יש גם את הנושא של הסכסוך הישראלי-פלשתיני, שבו הפלשתינים סוף סוף למדו שאין מתנות בחינם, ושצריך לעבוד בשביל לקבל משהו.

וגם יותר גרוע מזה - הפלשתינים למדו שגם אם יש נשיא אולטרא פרו ישראלי, מספיק שהם יורידו את הראש ל-4 שנים והנשיא הבא ידאג להחזיר אותם לאור הזרקורים וללקק להם את הישבן.

לפני 33 דקות, falou כתב:

זה נכון שהפילוג נשאר, אבל רק הדמוקרטים חושבים שהם מאחדים, לא מזיקים, ובסה"כ טובים יותר לכולם.

כבר לפני בערך 2000 שנה אמרו אצלנו:

ציטוט

"אל תתיראי מן הפרושין ולא ממי שאינן פרושין, אלא מן הצבועין שדומין לפרושין, שמעשיהן כמעשה זמרי ומבקשין שכר כפנחס"

• רעיון טוב! 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
לפני כשעה, יבגניפ כתב:

זה קשקוש מוחלט, בדיוק כמו שלצד השני, הטענות על נצחון של העם מול האליטות לפני 4 שנים היו קשקוש מוחלט.

הפילוג באף מקום בעולם לא נעלם רק כי 50 וקצת אחוז מהבוחרים רוצים מנהיג כזה או אחר.

יכול להיות שאנחנו מסכימים על משהו פוליטי?

אז ביידן באמת מביא איתו עידן חדש.

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • מצחיק 1

• תוכן חדש...