Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
סימנס מניידת לישראל אלפי עובדים, משלמת עבורם עלויות משפטיות בגין הנפקת אשרות עבודה, משלמת עבורם שכירות, גנים, אש"ל, אחזקת רכבים, ביקורי מולדת ומגלמת את כל עלויות המס.

זול זה בטוח לא. זה נעשה כי מדובר בידע ומיומנות שאין בארץ.

מה זה משנה זול או לא?

העזתים ינפיקו מטבע משלהם וישלמו כמה שצריך...

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
ממליץ לראות את הסרטון הזה, רק 2:42 דקות, על השימוש של טראמפ במילה infested לאורך השנים.

כשחברות הקונגרס המוסלמיות מצייצות משהו שעלול להתפרש כמושג אנטישמי\קשור לשואה צולבים אותן (לרב בצדק) בתקשורת.

כאן טראמפ משתמש שוב ושוב במושג שהנאצים השתמשו בו כלפי היהודים.

מסתבר בבולטימור יש בעית עכברושים כל כך קשה שעשו על זה סרט דוקומנטרי.

https://dailycaller.com/2019/07/28/baltimore-rat-infestation-documentary-trump/

אבל כשטראמפ אומר את זה דמוקרטים ישר קופצים שמדובר בגזענות.

דמוקרטים ממש שחקו את הקלף הזה.

פורסם
אני יכול להמשיך את קו המחשבה שלך ולטעון שמכיוון שנכנס דלק לרצועה הם יכולים לבנות חללית שתתחרה ב-SpaceX ומכיוון שנכנס מלט הם יכולים לבנות hyperloop. אין לך מושג איזה ציוד או ידע צריך כדי להקים תחנת כח, אז אני מציע שתרד מהנקודה הזאת, ניכר מהדברים שלך שאתה לא מהנדס אזרחי ו/או מהנדס חשמל (כמובן בהתמחות הרלוונטית בזרם חזק) ושאתה לא מבין על מה אתה מדבר.

לעזה אין יכולת היום לבנות תחנת כח, קבל את זה כעובדה ותניח לזה.

אני חושב שיש לך בעיה עם ההבנה של מה זה עובדה.

במשך השנים תחנת הכוח הקיימת (ועובדת) בעזה נהרסה חלקית ונבנתה שוב.

ואני אחזור על מה שאמרתי - היא עובדת, משמע מפיקה חשמל.

אז ברור, הם לא יודעים להקים תחנת כוח. אמנם מדובר על פרויקט גדול, שכולל אלפי שעות אדם (היי, מוצר זול בעזה), אבל להשוות את זה לחללית או להייפרלופ זה גניבת דעת מטונפת. בוא תשווה משהו שכמה מדינות בודדות הצליחו להגיע אליו, או חזון של מישהו, לפרויקט שמקימים כמעט בכל מדינה, כולל מדינות אפריקה הנחשלות.

זה כמו שתשווה הקמת מסילת רכבת לנחיתה על הירח - גניבת דעת.

המצב ההומניטארי מאוד מעניין אותי. אבל יש אנשים (כמוך) שהוא לא מעניין אותם, אז אני מסביר שמעבר לשיקול המוסרי יש גם שיקולים פרקטיים.

אני אסביר יותר לעומק - זה לא שהמצב ההומניטארי לא מעניין אותי, אלא אני חושב שאנחנו צריכים לאפשר להם לשפר את המצב ההומניטארי, בלי לתת להם לפגוע בביטחון שלנו, ומבלי להוציא כסף מהכיס שלנו ולתת להם.

ואני אזכיר בדיוק מה כתבת:

במקומות שבהם הסיוע הזה מאפשר לי לייצר מנופי לחץ או הזדמנויות שמשפרות ישירות את המצב שלי.

קדחת מעניין אותך המצב ההומניטארי, אתה רואה מנופי לחץ ומברבר על המצב ההומניטארי.

כשיתנגשו מנופי הלחץ והמצב ההומניטארי, פתאום הביוב ברחובות עזה לא יעניין אותך כי אין לך מנופי לחץ.

לא יותר זול להביא מהנדסים פרטיים מחו"ל ברילוקיישן' date=' לפי החוק, השכר שלהם צריך להיות גבוה מאוד כדי שהם יקבלו את ויזת העבודה כדי לתעדף מהנדסים ישראלים.[/quote']

אז ברור שבחיים שלך לא ראית הבדל עלויות בין פרויקט ממשלתי בביצוע ממשלתי ופרויקט ממשלתי בביצוע פרטי, קל וחומר פרויקט פרטי בביצוע פרטי, אחרת לא היית מדבר.

יותר זול להביא פי 2 גרמנים לעשות פרויקט מאשר עובדים ממשלתיים.

סימנס מניידת לישראל אלפי עובדים, משלמת עבורם עלויות משפטיות בגין הנפקת אשרות עבודה, משלמת עבורם שכירות, גנים, אש"ל, אחזקת רכבים, ביקורי מולדת ומגלמת את כל עלויות המס.

זול זה בטוח לא. זה נעשה כי מדובר בידע ומיומנות שאין בארץ.

זה לא זול במונחים אבסולוטיים, זה זול במונחים יחסיים.

משמע יותר זול (בסדרי גודל!) להוציא מכרז להקמת נניח אורות רבין 4 מאשר לתת לחח"י להריץ פרויקט כזה.

וכל מי שטוען אחרת לא חי במדינה הזו כנראה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ברור יותר זול להביא עובד מפאקינג שוודיה אחת המדינות היקרות בעולם, לשלם לעבורו את כל ההוצאות ולגלם 50% מס שולי.

אתה לא חי בפלנטה הזאת כנראה.

פורסם

הוא גם מצייר בניה ותחזוק של תחנת כוח כמשהו פשוט שהמובטלים של עזה יכולים לעשות. אני ממש בספק לגבי זה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
ברור יותר זול להביא עובד מפאקינג שוודיה אחת המדינות היקרות בעולם, לשלם לעבורו את כל ההוצאות ולגלם 50% מס שולי.

אתה לא חי בפלנטה הזאת כנראה.

עובד משוודיה יעלה פחות מעובד ממשלתי בישראל, בהגדרה שום פרויקט ממשלתי בישראל לא מסתיים בלי חריגה של 25% לפחות ב-2 פרמטרים לפחות מתוך המשולש של כוח אדם, תקציב וזמן.

אולי אתה גם חושב שהמדינה לא יודעת לסלול כבישים ולכן היא הוציאה את כביש 6 במכרז?

אולי גם נראה לך שהמדינה לא יודעת לבנות ולתפעל נמל, ולכן הוציאה למכרז, ואחד הנמלים מוקם ע"י חברה הולנדית (לא איזה מצרי שמרוויח 2 דולר ליום).

ואני לא חי בפלנטה הזו - ברור.

הרי המדינה יודעת לנהל פרויקטים בצורה כל כך טובה שמע"צ שסללה בעצמה את רוב הכבישים בארץ אם לא כולם, הפכה לחברת ניהול פרויקטים שמפקחת ומנהלת את הפרויקטים שסוללות חברות פרטיות.

הוא גם מצייר בניה ותחזוק של תחנת כוח כמשהו פשוט שהמובטלים של עזה יכולים לעשות. אני ממש בספק לגבי זה.

סליחה - תחזוק של תחנת כוח זה לא משהו שהם עושים היום?

אני מזכיר שוב ומדגיש - יש בעזה תחנת כוח, היא עובדת, היא מפיקה חשמל

היא עושה את זה בטלפתיה? באופן אוטומטי?

מי מכבה ומדליק אותה כל 8 שעות?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

הקורא המיומן יזהה כאן את ד"ר ג'קיל ומיסטר הייד.

ChemGuy כאן בשרשור הזה טוען שהסיבה היחידה להביא עובדים פרטיים מחו"ל במקום עובדים ממשלתיים זה ידע.

אממה תראו מה הוא כותב בשרשור אחר מקביל:

חבורה של פקידים פרזיטים מוצצי דם עם קביעות ופנסיה תקציבית.

הפער האדיר בין המגזר הפרטי לציבורי.

מצד אחד אנשים משכילים, יצירתיים וחרוצים שיוזמים ומזיזים דברים. מצד שני המון עובדי מדינה שרק מחכים לשניצל ב-12 בצהריים ועדר של אמהות שרק מחכות לחתוך הביתה ב-15:00.

אין טריק.

פשוט מדובר במחלקות על גבי מחלקות בתוך ארגונים ממשלתיים ענקיים שלא מתקשרות אחת עם השנייה ומלאות בעובדים בינוניים במקרה הטוב שאין להם שום מוטיבציה להשתפר כי מצד אחד אף אחד לא יכול לפטר אותם ומצד שני השכר שלהם נגזר מוותק, הסכמים קיבוציים וכל מיני השתלמויות פיקטיביות.

אני לגמרי לא בטוח שאותו צ'מגיא שמגיב שם הוא זה שמגיב פה, בחיים לא ראיתי דיסוננס כזה בעמדות כלכליות בהפרש של פחות מ-24 שעות.

וגם אז זה מתחרה ראוי ל-48 שעות של ליברמן והשתלת הפתיל אח"כ.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ויכוח קלאסי.

חלקנו שואלים שאלות בסיסיות, כמו מה חסר כדי להקים תחנת כח במקום בו אפילו הנוכחית לא מתפקדת ב100 אחוז, האם המומחיות שנדרשת כדי לתפעל תחנה היא אותה המומחיות שנדרשת כדי לתכנן או לבנות.

וחלקנו פשוט יודעים. חיים במציאות שבה אף פעם אין לנו פערי ידע, כי הכל תמיד ברור, קל ומובן כדי לדעת.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
ויכוח קלאסי.

חלקנו שואלים שאלות בסיסיות, כמו מה חסר כדי להקים תחנת כח במקום בו אפילו הנוכחית לא מתפקדת ב100 אחוז, האם המומחיות שנדרשת כדי לתפעל תחנה היא אותה המומחיות שנדרשת כדי לתכנן או לבנות.

וחלקנו פשוט יודעים. חיים במציאות שבה אף פעם אין לנו פערי ידע, כי הכל תמיד ברור, קל ומובן כדי לדעת.

איש קש קלאסי,

לאחר נפילתו בשבי של החייל גלעד שליט ביוני 2006 הפציצה ישראל את תחנת הכוח, אשר סיפקה 43% מהחשמל בעזה.

...

לאחר תהליך שיקום, הגיעה תחנת הכוח ליכולת ייצור מקסימלית של כ-80 מגה-וואט בדצמבר 2007.

וזה לא מקור שנחשד בימניות יתר

אולי תחנת הכוח שיקמה את עצמה? Self healing

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
הקורא המיומן יזהה כאן את ד"ר ג'קיל ומיסטר הייד.

ChemGuy כאן בשרשור הזה טוען שהסיבה היחידה להביא עובדים פרטיים מחו"ל במקום עובדים ממשלתיים זה ידע.

הוציאו את הפרויקט למיקרו חוץ לחברה בינלאומית שמניידת לארץ עובדים יקרים בטירוף ולא למיקרו חוץ לחברה ישראלית למרות הפערים האדירים בעלויות שכר, בירוקרטיה ולוגיסטיקה.

באמת אין לך מושג על מה אתה מקשקש.

לפעמים צריך לדעת לרדת מהעץ. זה לא מוציא אותך קטן יותר. להפך.

פורסם

מ3, כפי שכבר כתבו לך לדעתי עשרות אנשים במצטבר, אין בשרשור הזה או באינטרנט בכלל מטרת על לצאת הכי גבר על מנצח בכל ויכוח.

מודה בקול רם: אין לי מושג מה צריך לדעת כדי לשקם ומה צריך חדעת כדי לתכנן ולבנות תחנת חשמל. כמו שאני לא יודע אם המוסכניק שמחליף לי בלמים ברכב יכול לבנות רכב חדש לבד. אין לי גם מושג מה צריך בשביל להנפיק מטבע עצמאי ועוד הרבה דברים אחרים. כל הכבוד לך שאתה מצליח לייצר לעצמך בסיסי ידע מספקים להתמודד עם שאלות ונושאים מורכבים, על סמך מילה וחצי באתר אינטרנט. מאחל לכולנו שלא תכנס לפוליטיקה.

פורסם

סליחה - תחזוק של תחנת כוח זה לא משהו שהם עושים היום?

אני מזכיר שוב ומדגיש - יש בעזה תחנת כוח, היא עובדת, היא מפיקה חשמל

היא עושה את זה בטלפתיה? באופן אוטומטי?

מי מכבה ומדליק אותה כל 8 שעות?

לפי אותו הגיון מכיוון שאני יודע לנהוג ברכב אני בהכרח גם יודע לבנות אחד מאפס. די, שחרר.

פורסם
הוציאו את הפרויקט למיקרו חוץ לחברה בינלאומית שמניידת לארץ עובדים יקרים בטירוף ולא למיקרו חוץ לחברה ישראלית למרות הפערים האדירים בעלויות שכר, בירוקרטיה ולוגיסטיקה.

באמת אין לך מושג על מה אתה מקשקש.

לפעמים צריך לדעת לרדת מהעץ. זה לא מוציא אותך קטן יותר. להפך.

מה רלוונטי אם החברה הזוכה היא בינ"ל או מקומית?

אתה חושב שבתנאי המכרז כתוב שבסיס החברה חייב לשבת בהמבורג או בפאריס? נו באמת

מ3, כפי שכבר כתבו לך לדעתי עשרות אנשים במצטבר, אין בשרשור הזה או באינטרנט בכלל מטרת על לצאת הכי גבר על מנצח בכל ויכוח.

ברור, יש לך רק מטרת על לקרוא חצאי משפטים ולברבר שטויות

מודה בקול רם: אין לי מושג מה צריך לדעת כדי לשקם ומה צריך חדעת כדי לתכנן ולבנות תחנת חשמל. כמו שאני לא יודע אם המוסכניק שמחליף לי בלמים ברכב יכול לבנות רכב חדש לבד. אין לי גם מושג מה צריך בשביל להנפיק מטבע עצמאי ועוד הרבה דברים אחרים. כל הכבוד לך שאתה מצליח לייצר לעצמך בסיסי ידע מספקים להתמודד עם שאלות ונושאים מורכבים, על סמך מילה וחצי באתר אינטרנט. מאחל לכולנו שלא תכנס לפוליטיקה.

אתה לא צריך לדעת מה הידע בשביל לשקם או לבנות תחנת כוח, אתה רק צריך לדעת שאותה אוכלוסיה, באותו מקום, ב-20 שנה האחרונות, עשתה את זה.

ואתה לא צריך לדעת מה התנאים להנפיק מטבע עצמאי - מדינות עושות את זה, מדינת ישראל עשתה את זה לפני סה"כ 70 שנה +-, לא בתקופת דוד המלך, מדינות אחרות עושות את זה, האיחוד האירופי עשה מטבע חדש לכמה מדינות, שזה מהלך הרבה יותר מסובך.

לפי אותו הגיון מכיוון שאני יודע לנהוג ברכב אני בהכרח גם יודע לבנות אחד מאפס. די, שחרר.

לפי אותו הגיון אתה שוב עושה השוואות בין תפוחים לחללית.

וכמובן שנורא קל להתעלם פשוט מכל דבר שמנוגד לדבריך:

לאחר נפילתו בשבי של החייל גלעד שליט ביוני 2006 הפציצה ישראל את תחנת הכוח, אשר סיפקה 43% מהחשמל בעזה.

...

לאחר

תהליך שיקום

, הגיעה תחנת הכוח ליכולת ייצור מקסימלית של כ-80 מגה-וואט בדצמבר 2007.

וזה לא מקור שנחשד בימניות יתר

אולי תחנת הכוח שיקמה את עצמה? Self healing

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לי יש מטרת על לקרוא חצי משפטים. לצ'מגיא יש פיצול אישיות. מישהו אחר טוען שאיכפת לו ממצבה ההומניטרי של עזה, אבל "קדחת" זה מעניין אותו. עוד אחד מתנהג כמו ילד שמפסיד במונופול. כולם דפוקים, מסלפים, סובלים, מברברים שטויות. ואיכשהו בכל זאת בינם לבין עצמם מצליחים לנהל דיון סביר פחות או יותר. מדהים.

אתה לא צריך לדעת מה הידע בשביל לשקם או לבנות תחנת כוח, אתה רק צריך לדעת שאותה אוכלוסיה, באותו מקום, ב-20 שנה האחרונות, עשתה את זה.

אתה חייב ידע מינימאלי כדי שהדיעה שלך תתבסס על משהו. דוחות של משרד החוץ מספרים שב-2009- 2010 התחנה שוקמה ושופצה על ידי אנשי סימנס. מודה: לא חיפשתי הרבה מעבר, אבל ראיתי גם כמה כותרות על כך שאנשי סימנס נדרשים לתחזוקה של התחנה. אבל זה כבר מספיק כדי להבין ש"אותה האוכלוסיה" נעזרה גם באנשי מקצוע מבחוץ (חלק משיפוצי הרכיבים בכלל נעשו בתוך ישראל).

זה בדיוק זה. פרטים קטנים שמתוכם נבנה עולם מורכב. ואין פה שום "חצאי משפטים". והטענה שלי היא אפילו לא "הם בוודאות לא יכולים לבנות". אני לא יודע. הטענה שלי היא שגם אתה לא יודע. גם אם הרעיון הזה מהפכני מדי בשבילך.

מודה שהשאלה האם החמאס יכול להנפיק כסף משלו היא שאלה מרתקת. כאמור, אני לא יודע מה התשובה. שמח שאתה כן. מפליא בעיניי שאתה טוען ש"לא צריך לדעת מה התנאים להנפיק מטבע עצמאי". מקווה שזה לא נחשב לחצי משפט. חבל שלא שברור לך שאם אתה מתייחס לתנאים - אזי יש גם מצב היפותטי שבו המנפיק הפוטנציאלי לא עומד בתנאים.

• תוכן חדש...