Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוויית שירות - AVIS בחו"ל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3447 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חזרנו במוצאי החג מחו"ל, ואני משתף כאן בקטע המוטורי. יותר נכון - השירות בתחום המוטורי.

לצורך "טיול כוכב" באירופה, שכרתי רכב ל- 10 ימים דרך AVIS ישראל. רציתי להתפנק קצת, אבל יצאנו זוג + 2 ילדים, אז לא רציתי לקחת משהו ספורטיבי מדי, והחלטתי לקחת מרצדס סי-קלאס. אנשים בארץ הזהירו אותי שסביר שלא בטוח שזה מה שיחכה לי שם... וצדקו.

נחתנו בפרנקפורט, יש ל- AVIS סניף בשדה. מילא שלא היה להם את הרכב שביקשתי, הם אמורים הרי לתת רכב מה שנקרא similar. הנציגה החצופה הציעה לי אוקטביה, שאלתי אותה מה הקשר בין זה לבין מרצדס, אמרה לי שזה סטיישן אז זו אותה קטגוריה! כמובן שסירבתי. הציעה לי אינסיגניה, אבל גם הוא היה סטיישן ומלכתחילה לא רציתי להסתובב עם תצורה כזו. אח"כ הציעה לי לשדרג למרצדס אי-קלאס, בתוספת של 35 יורו ליום. אמרתי לה שאני מוכן לתת גג 10 יורו כי מגיע לי פיצוי על זה שאין להם רכב כמו שהזמנתי שבועיים מראש. הסכימה להוריד ל-30 יורו, ושוב סירבתי.

בינתיים הגיע סבב של נהגים שהחזירו מכוניות, אז היא הלכה לבדוק שוב והדבר היחיד שנכנס ומצא חן בעיניי היה טיגואן 2.0 TDI. אז הסכמתי, והיא החתימה אותי על הסכם שהיה בתוך עמדה אלקטרונית כזו. היא הראתה לי את הדגם שנמסר, וגללה עד העמוד של החתימה. חתמתי ונסעתי שמח וטוב לב, הרכב היה מדהים וחדש לגמרי (דגם 2016 שטרם הגיע לארץ לדעתי, עם פחות מ- 9,000 ק"מ על השעון).

כשחזרנו, פתחתי את המייל וגיליתי לתדהמתי שחתמתי על תוספת של 147 יורו!! לא זו בלבד שעשו לי טובה שמצאו לי רכב סביר ביחס למה שהזמנתי, עוד חייבו אותי על שדרוג כשבזמן אמת היא הציגה את זה כסוג של "פיצוי".

התקשרתי אתמול לאוויס בישראל וסיפרתי. בדקו ואמרו חייבו אותי בעצם 60 יורו כהסכמה מראש לכך שאני לא מתחייב כמה דלק יש בטנק בעת החזרת הרכב (בפועל החזרתי כחצי טנק, אבל ניחא) והיתרה זה בעצם השדרוג. הסברתי שאני לא מוכן לשלם את הסעיף הזה. כרגע הם העבירו את הפנייה לסניף בו בוצעה העסקה.

אני ממתין כרגע לתשובה, ובכל מקרה מאוד התאכזבתי מרמת השירות, ואני תוהה מה צריך לעשות כדי לקבל להבא בדיוק את הרכב שהזמנתי...

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

מאכזב מאוד שזה השירות.

לא ציפיתי מחברה עולמית ובטח לא מסניף גרמני להתנהג ככה. אבל נושא הקטגוריות הזוי לחלוטין גם בחברות אחרות.

מצד שני לא ברור לי איך אוקטביה נכנסה לאותה קטגוריה עם מרצדס סי קלאס? ניחא אם הן היו דומות בגודלן או במחירן, אבל האוקטביה נחשבת קומפקטית באירופה או משפחתית בארץ, המרצדס גדולה יותר. אם היו נותנים סופרב עוד היה מתקבל על הדעת.

נחכה לשמוע מה יגיד הסניף הגרמני. אל תבנה על הרים וגבעות, כשאנחנו התלוננו לSIXT על מצב הדאסטר שקיבלנו ברומניה, לא מספיק שהיינו צריכים לתרגם להם את המכתב לאנגלית, הפיצוי שהם הציעו היה מגוחך: שדרוג להזמנה הבאה ברומניה. מי יזמין מכם שוב ברומניה אחרי ניסיון אחד גרוע?

חבל שהחוויה שם לא הייתה כמו בSIXT בגרמניה, ששכרנו מהם רכב פעמיים ובשתי הפעמים היינו מרוצים ממצב הרכב, מהמחיר, מהשירות וכו'.

אגב לא ברור לי למה הם רצו לחייב אותך כל כך הרבה, בSIXT הזמנו מונדיאו סטיישן וביקשנו שדרוג לרכב דיזל במקום. הוצעה לנו אודי A6 סטיישן דיזל תמורת 10 יורו ליום, כולל נהג צעיר ושלושה נהגים, כולל כל ביטוח אפשרי, ואם אני זוכר טוב האי קלאס וה-A6 הן מאותה קטגוריה בגרמניה. לא מבין על מה הם ביקשו 30 יורו ליום כשאתה הזמנת רכב שצריך להיות בקטגוריה עם המונדיאו לכל הפחות. :roll:

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

צר לי לאכזב פה נהגי מוניות אבל בגרמניה, מרצדס C ומטה לא נחשבות מרצדס איכותית אלא עממית.

דווקא יצא לי לסוע ב C CLASS סטיישן ובאורך וברוחב היא באמת דומה לאוקטביה .

הטיגואן שהציעו לך היתה בטח אוטומטית. דגם אוטומטי בגרמניה נחשב רמת פרמיום ומעלה ולכן נחשב שדרוג לעומת ה C CLASS העממית והידנית...

פורסם

סיפור דומה אבל קצת אחר:

נסענו לחמישה ימים בצרפת. הזמנתי מרצדס C-Class ב-Sixt. מגיעים לדלפק וכמובן שאין מרצדס. מציעים לי וולבו S60. אני מסרב בנימוס וההצעה הבאה היא מרצדס E באבזור מלא בתוספת של 50 יורו ליום. אני מסרב וההצעה יורדת מייד ל-20 יורו ליום. אני מסכים, כי לחמישה ימים אני מוכן לקבל משהו מעניין בתוספת של 100 יורו. הנציגה בודקת שוב במחשב ואומרת שבעצם ה-E לא זמין ומציעה בימר 420. אני אומר שהבימר לא בקבוצה של ה-E ואז היא אומרת לי שיש יגואר... אני חושש שאולי זה XE, ושואל איזה דגם? היא אומרת שזה ה-XF...

בקיצור קבלתי XF שלושה ליטר דיזל מאובזר עד הגג. שווה להתעקש.

פורסם
צר לי לאכזב פה נהגי מוניות אבל בגרמניה, מרצדס C ומטה לא נחשבות מרצדס איכותית אלא עממית.

דווקא יצא לי לסוע ב C CLASS סטיישן ובאורך וברוחב היא באמת דומה לאוקטביה .

הטיגואן שהציעו לך היתה בטח אוטומטית. דגם אוטומטי בגרמניה נחשב רמת פרמיום ומעלה ולכן נחשב שדרוג לעומת ה C CLASS העממית והידנית...

מצטער, גם באתרי החברות בחו"ל מרצדס נצאת בקבוצת פרימיום (גם אם היא משפחתית "עממית" או לא גדולה), אז מה היא מציעה לי אוקטביה? גירסת סטיישן מבחינתי לא מעלה רכב קטגוריה...

הטיגואן דווקא היתה ידנית. שמבחינתי האישית זה עדיף. ובהמשך לדברי dorsht, אין לי רבע טענה לגבי מצב הרכב שקיבלתי. חדש ונקי. הטענה היא רק לגבי תוספת התשלום שאינה מוצדקת וגם לא הוסבר לי עליה (כן, אני יודע שהייתי צריך לקרוא את כל ההסכם שהיא החתימה אותי עליו. אבל לך תעשה את זה עם שתי ילדות ב- 22:00 בלילה אחרי טיסה, ויכוח בדלפק ההשכרה וכשאתה רק מת לעוף למלון לנוח :?).

פורסם
סיפור דומה אבל קצת אחר:

נסענו לחמישה ימים בצרפת. הזמנתי מרצדס C-Class ב-Sixt. מגיעים לדלפק וכמובן שאין מרצדס. מציעים לי וולבו S60. אני מסרב בנימוס וההצעה הבאה היא מרצדס E באבזור מלא בתוספת של 50 יורו ליום. אני מסרב וההצעה יורדת מייד ל-20 יורו ליום. אני מסכים, כי לחמישה ימים אני מוכן לקבל משהו מעניין בתוספת של 100 יורו. הנציגה בודקת שוב במחשב ואומרת שבעצם ה-E לא זמין ומציעה בימר 420. אני אומר שהבימר לא בקבוצה של ה-E ואז היא אומרת לי שיש יגואר... אני חושש שאולי זה XE, ושואל איזה דגם? היא אומרת שזה ה-XF...

בקיצור קבלתי XF שלושה ליטר דיזל מאובזר עד הגג. שווה להתעקש.

יפה, הסתדר לך לא רע...

באמת באתר rentalcars יש ל- SIXT את הציון הכי גבוה של שביעות רצון הלקוחות. אבל לקחתי את AVIS בגלל המחיר ובגלל שחשבתי שזו חברה מספיק גדולה כדי שלא ישחקו איתי בשטויות. היו כמה חברות אנונימיות שנמנעתי מהן בכוונה, ובכל זאת יצאתי מאוכזב מהטיפול :x

פורסם

אני תמיד חושש מהזמנות דרך סוכני נסיעות של אופרן, אבל בשתי הנסיעות האחרונות שלי נאצלתי להזמין כך, ופעמיים קיבלתי מיורופקאר רכבים סבבה לגמרי. בפעם הראשונה הזמנתי פאסאט סטיישן אוט' ומשום שלא היה הציעו לי I40 סטיישן אוט' או להוסיף 10יורו ליום ולקבל Q5; ובפעם השניה הזמנתי שוב פאסאט סטיישן אוט' וקיבלתי V60 שהיתה מעולה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

חיוותי שירות דומה ב AVIS בקנדה.

הזמנתי שבועיים מראש שברולט אימפלה, כשהגעתי לקבל את הרכב, היא מושיטה לי מפתחות של יונדאי. אלנטרה. כששאלתי מה הקשר בין הרכבים, אמרה לי שזה Similar. למרות שאצלם רשום יונדאי סונטה בקטגוריה מתחת לאימפלה, אז איפה היא ואיפה האלנטרה..

בכל אופן, זה היה או זה פלוס הנחה של 50$ או פורד 150..

מצד שני, באיטליה דווקא מאוויס הגיעה הישועה. אחרי ש Europe car עשו קטע ממש ממש מסריח, מבין 8 סניפי השכרה רק באוויס הצליחו לעזור לנו עם רכב דומה למה שביקשנו.

פורסם
מצטער, גם באתרי החברות בחו"ל מרצדס נצאת בקבוצת פרימיום (גם אם היא משפחתית "עממית" או לא גדולה), אז מה היא מציעה לי אוקטביה? גירסת סטיישן מבחינתי לא מעלה רכב קטגוריה...

זהו שחברות ההשכרה לא קובעות את הקטגוריות בהתאם למה שאתה או מישהו מאיתנו חושב שהן אמורות להיות.

גרסאות סטיישן בהחלט מעלות רכב קטגוריה, וזה בטח לא שונה בארץ.

האם זו קטגוריה גבוהה מהסי קלאס זה משהו אחר.

פורסם

אני שידרגתי לא מזמן באוויס בדלפק במדריד מאופל אסטרה לאאודי A4 חדשה לגמרי ב 6 יורו ליום.

יש להם מה שנקרא: car of the day

ואם אם במקרה הוא מתאים לך, הרווחת !

פורסם
אגב, איזו קטגוריה הזמנת במקור אם אפשר לשאול?

היה רשום באתר שלהם בקטגוריה E. ההזמנה במקור היתה לרכב ידני, הבנתי שגיר אוטומטי לאותו רכב בדיוק, מעלה אותו קטגוריה ואפילו שתיים...

פורסם

אחרי נסיונות עם כל מיני חברות רכב אני מזמין בלעדית מAVIS, לא דרך אתרים ישראליים אלא עצמאית.

שלשום חזרתי מסקנדינביה, הזמנתי ל21 ימים רכב מקבוצת קומפקט ('גולף'), בפועל המתין לי בשדה בלי שביקשתי שום דבר ניסאן X-Trail מאובזרת לעילא ולעילא. על הדבר הזה שילמתי 1200 ש"ח כולל ביטוחים וכולל נהג נוסף.

ההמלצה שלי: הרשמו למועדון הלקוחות שלהם AVIS Preferred. זה בחינם.

יש דלפק נפרד, יש פינוקים חביבים, ואולי מדי פעם יש מקרים חריגים אבל אני אחרי כמה וכמה השכרות כל פעם יוצא מהם מבסוט. כיום אני אעדיף לשלם עוד כמה שקלים ולבחור בהם (למרות שבד"כ הם בלאו הכי יוצאים הכי זולים, גם בהשוואה מול rentalcars וכו') בגלל כל הנסיון הטוב.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

היה לי לאחרונה ניסיון שלילי מאד עם Alamo/Enterprise בבלגיה. הזמנה דרך rentalcars.

כשאמצא זמן לכתוב trip report בפורום יהיו פרטים. מכל מקום, באופן בסיסי דרשו ממני תוספת ביטוח נהג צעיר לבחור שנושק לגיל 26 (באתר כתוב שנהג צעיר הוא עד גיל 24), וקיבלתי רכב עם 2/3 מיכל דלק כאשר בטופס ההשכרה מסומן מיכל מלא (שמתי לב רק ביציאה מהחניון, ולא היה לי זמן וכוח לחזור לדוכן ההשכרה כדי להלחם על העניין). דווקא הרכב שקיבלתי הוא בקטגוריה שנראית לי נכונה, ורמת גימור רובוטריק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קרה לנו מקרה דומה בלונדון לקחנו רכב סטנדרט אבל בגלל שהבחור לא טוב באנגלית החתימו אותו על מלא תוספות , ביטוחים, מה לא.

קיצר כמה צעקות והחזירו את כל הכסף חודשיים אחרי

• תוכן חדש...