Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3552 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן צודק תכננתי לפתוח עוד יומיים שלושה (אחרי זמן שאני אתנסה יותר עם הסט הזה)

לפתוח שוב פוטס מפורט יותר

הפוסט הקודם נכתב אחרי המון שעות של התעסקות עם הרכב אז...

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא הייתי ממהר להסיק שום מסקנה למעט זו שפותח השרשור נותן לנו מעט מידי מידע בכדי לדעת מה באמת קרה או נגרם, איך ועל ידי מי.

לכל מטבע שני צדדים והמטבעות בפורום הזה גם יודעות לדבר, למי להאמין ולאיזה חלק של הסיפור, אף אחד לא צדיק זה בטוח.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אתה מוזמן בשמחה לשמוע וופרים של אילייט על מגבר של הרץ epd 5 ללא תיבות, מותקנים בגולף עם בידוד בדלתות.

באס זה הדבר האחרון שחסר להם.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Audison Bit 10 | Dynaudio Esotar E650 + Scanspeak D3004| Arc Audio 4200SE | Dynaudio Esotar 1200 | JL Audio HD 750/1

פורסם

אתחיל ואסיים עם זה במטרה שנפנים זאת וניזכר לרגע מהו העיקר, ונקווה שפעמיים זה מספיק:

לכל אחד יש ניסיון שונה, רצונות שונים, סטנדרטים שונים, לפיכך יש לכל מקרה המון דרכי פעולה אפשרויות. בעיני כל אחד יש את הדרך הנכונה והתוצאה הנכונה, אם כי לרוב לא מדובר על נכון ולא נכון, יש שיחלקו על בחירות ויצהירו כי היו פועלים שונה בצומת דרכים כזו או אחרת, אני חושב כי כמעט תמיד יש ברירה, יש יותר מדרך אחת, וגם לרוב יותר מפתרון אחד. הלוואי שאני וכולנו נדע לקבל את הבחירות השונות משלנו ולפרגן יותר.

אנסה לשפוך מעט אור על הנושא:

וקודם כל שני סייגים:

1. יש פה שני "ישראל" שונים. אלירן פנה אליי היום בפעם הראשונה. "ישראל" שמוזכר בתחילת הפוסט (הודעות 1,5) הוא ג'וניור מתקיננו האהוב, ואילו המוזכר בסוף היום (הודעה 14) זהו אני, והרי גילוי נאות- יבואן, למי שעדיין לא יודע. (אני לא מתקין, לא מתיימר להיות מתקין, כך גם אלירן, אך עשינו מה שיכולנו כדי שהוא יהיה מרוצה).

2. כולנו משתמשים בביטויים כמו חזק, חלש, גבוה, נמוך, איכותי, עוצמתי, טוב, רע, ושוכחים לפעמים לציין מה נקודת הייחוס שלנו, אנו אנשים שונים ומן הסתם יש לנו העדפות שונות והשקפה שונה בכל נושא, דוגמא בדיונית יכולה להיות שאחד ירגיש שיש באס חזק לטעמו, ואילו אחר יחלוק ויגיד שהבאס לא מספיק חזק לפי העדפתו.

אלירן הגיע אליי בצהריים בכוונה לרכוש מגבר, ע"מ לשפר את רמת הבאס מהוופרים. לאחר שמיעה ראשונית- אכן עוצמת הבאס הייתה נמוכה מכל סטנדרט שהוא, נמוכה מאוד, נקודה. (מעבר לזה שלעניות דעתי רמת הסאונד לא היתה טובה, הקומפוננט די מעוות בווליום גבוה).

צורת החיבור היתה שני חלקים פאסיבי מלא, הסט היה חתוך ע"י מסנן מעביר גבוהים (HPF) בתדר 50 הרץ ובסלופ 12db. (הוופר עצמו הוא מדגם SW6, אני טורח לציין זאת כי יש שוני ניכר בינו לבין האילייטים שהגיעו אחריו, מהרבה בחינות, בעיקר סביבה ותצורה, אבל זה דיון נפרד).

כל המערכת מותקנת (4 ערוצים בגישור כפול ומונו מזערי) על כבל 8 גייג' בודד, ללא מפצלי מתח נורמליים, ובאופן כללי לקוי, אם כי ישנן (סוג של) טבעות עץ בדלתות. הסברתי לו (אגב, הסברתי לו בהרבה מקרים שהוא כבר ידע, אך העלינו אתה דברים לכדי הסכמה) שהתקנה נכונה וחיווט נכון מהווים תשתית והם בסיס לכל מה שנרצה לעשות.

הסברתי לו מה האופציות שקיימות בפניו (החל מכיוונים וכלה בפנטזיות על בסטאפ 3 חלקים שיצמצם את טווח התדרים) וכיוון שהוא לא שש לשנות כיוונים שעלו הרבה כסף, וגם לא לקנות חתול בשק, הוחלט לנסות (ללא התחייבות) לחבר מגבר אחר ולשמוע האם חל שיפור.

לאחר התקנה של סלסטרה fa2150x, אכן חל שיפור ניכר בעוצמת הבאס ואיכות הסאונד, כבר היה ניתן להרגיש את הבאס נוכח, אם כי זה עדיין לא הספיק לטעמו של אלירן. החלטנו שכן להתעסק עם מעט כיוונים, שינינו יחסי עוצמה בקרוסאובר בין הטוויטר למידבאס ע"י הנמכה של הטוויטר, בנוסף ליטפנו מעט את האיקולייזר וכבר הגענו לרמת באס יפה, שעד כמה שזכור לי סיפקה יחסית את אלירן.

אתנחתא קטנה: "רמת באס יפה". ביחס למה? ביחס למה שיהיה לפני כן? כן. ביחס למה שהרמקול הזה מסוגל לעשות אם הוא מורכב בתיבה ומוגבר ע"י 200 וואט רק לוופר? לא. ביחס להשקעת הזמן והכסף? קצת קשה להגיד. אנסח זאת כך: רוב חובבי הסאונד ירגישו בסדר, לא יגדירו את המצב כמחסור בבאס, יחד עם זאת, רמקולים כמו k2p, clarus, ml165, rsr וכו כנראה (מי שחושב למה אני מרשה לעצמי לנבא, יכול לערוך חיפוש ע"ש elate vs clarus :) מעבר לכך שניסיתי כמעט את כולם כהחלפה ישירה) יפיקו יותר באס. ושוב, זה דיון בפני עצמו שקשור לנתונים של רמקול.

נחזור לרכב של אלירן: החלטנו לבדוק אם התוצאה טובה ומספקת בכל מיני שירים, ושמנו לב שבעוצמה יחסית גבוהה, יש זמזום מהרמקול (ואכן וידאנו שמדובר ברמקול ולא בחלק בדלת שמזמזם). זמזום קטן שאולי נובע מחוסר מרכוז או טינסיל סורר, כיוון שזמזום נעלם לפעמים לאחר ידני עם הרמקול. כמובן שאנחנו לא טכנאי רמקולים ולא ידענו להגיד בוודאות מה הבעיה, אלא רק לשער על סמך אינדיקציה ראשונית.

חשוב לציין שלאורך היום היו כמה וכמה חילוקי דעות ביני לבין אלירן, כמו למשל האם הדבר הזה משליך על זמזום בלבד או על הפעולה התקינה של הבאס שהרמקול אמור להפיק.

מה זמזום עכשיו? עד שהיינו מרוצים קצת ? אוף....

הסברתי לאלירן שסביר להניח שמדובר בתיקון פשוט וזול מאוד יחסית לעלות הרמקולים, הוא הסביר לי שזמנו חשוב לו, הוא לא רוצה לבזבז עוד יום עבודה על הנושא, ועד שהגענו לנחלה מסוימת, הוא לא רוצה להישאר בלי רמקולים עד הנ"ל יחזרו מתיקון)

לאחר התלבטויות רבות וארוכות, ושקילת שאר אפשרויות, סרנו להאזין לסט קומפוננט שמותקן ברכב של אשתי, Eton RSR, אך לא מכוון בכלל, למעשה, אפילו לא כל המערכת הייתה מורכבת. הסברתי לו את המשמעות של האזנה לחומר גלם והיכולת להשליך מזה על תוצאה סופית.

לאחר עוד התלבטויות ארוכות (באמת שהגזמנו עם השעה), הוחלט להרכיב את סט ה RSR ברכב. לאחר ההחלפה (שלקחה נצח, שוב, איננו מתקינים), הזמזום כמובן נעלם, היה נשמע שזה הכיוון שהוא חיפש, ישר לאחר (ואף מחוסר סבלנות גם תוך כדי) ההחלפה, הורגשה תוספת באס מהמצב האחרון (ששוב, היה מספק בדרכו שלו, תיארתי זאת כבר), לאחר כיוונים מעטים, הגענו לתוצאה שהיא גם תקינה, גם מספקת את הסטנדרט של אלירן לבאס וגם נשמעת טוב מאוד, לא ארחיב מעבר לכך. זו פעם ראשונה שהתקיימו כל שלושת התנאים הללו :)

סייג נוסף: לאורך כל הדרך לא התייחסתי לאופי הבאס, ולא אכנס אליו כרגע, אך חשוב לדעת שזה לא רק "יש באס- אין באס" אלא מה אני מקבל בדיוק.

ניסיתי לא לגרור את הפוסט לדיונים תיאורטיים ו"מה היה אם..." אלא לתת תיאור אובייקטיבי על התהליך שעברנו, התמודדות עם בעיות אמיתיות וקבלת החלטות תחת לחץ של לסיים כמה שיותר מהר, תו"כ עמידה בקרטיריונים הספציפיים שחשובים לו.

ושוב:

לכל אחד יש ניסיון שונה, רצונות שונים, סטנדרטים שונים, לפיכך יש לכל מקרה המון דרכי פעולה אפשרויות. בעיני כל אחד יש את הדרך הנכונה והתוצאה הנכונה, אם כי לרוב לא מדובר על נכון ולא נכון, יש שיחלקו על בחירות ויצהירו כי היו פועלים שונה בצומת דרכים כזו או אחרת, אני חושב כי כמעט תמיד יש ברירה, יש יותר מדרך אחת, וגם לרוב יותר מפתרון אחד. הלוואי שאני וכולנו נדע לקבל את הבחירות השונות משלנו לפרגן יותר, לפחות במקרים של "סוף טוב- הכל טוב" (באמת שקצרה היריעה מלהכיל את תיאור המאמץ הנפשי, בחינה ודקדוק בכל אפשרות שהיא, קטנה כגדולה, קלה כחמורה, שנדרשנו אליו כדי להגיע לכל זה).

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

סרול, שאפו - תגובה פנטסטית -תודה.

מסכים איתך לגבי ריבוי הדרכים להגיע לתוצאה, מסכים עוד יותר שבין נכון ללא נכון יש גם עשרות אלפי גוונים של אפור ובין טוב לרע לבין נכון לשגוי יש גם אין ספור פרשנויות ונקודות מבט אישיות.

המבחן הוא מבחן התוצאה, מבחן ה"קליקה" נקרא לזה כך.

לגבי האילייט - נעשה לסט הזה כאן עוול גדול כמו מיני מקרים רבים.

תשתית חשמל לא ראויה, הגברה לא ראויה (לא מתכוון לסלסטרה) - אי אפשר לצפות מרמקול שהוא "חור שחור" או "זונת זרם" לתפקד כראוי בתנאים כאלה.

עוד מעבר לכך - אם כל הרוע ברמקולי מוראל - מרכוזי הסליל וחוסר נקודות חיתוך ברורות בתיעוד שלהם - לא ניתן בכלל לשפוט תוצאה של רמקול כאשר הוא מזמזם, הזמזום הזה הוא כלום לעומת איך שכל שאר תחום התדר מתעוות כאשר הרמקול הזה זז - ממש אי אפשר לשפוט כך רמקול.

לגבי רמקולים של HAT ומי נותן יותר באס - נשאלת כאן השאלה מה זה באס? באיזה תחום תדר?

בתחום המידבאס - HAT מהירים יותר ובעלי קטרי ממברנה גדולים יותר מאשר השם של הדגם בד"כ מרמז (בסדרת הלגטייה) ונצילים יותר - הקיק דראם שלהם, המיד-באס שלהם יהיה חזק יותר!

לעומת זאת הSW6 וגם הדגמים שבאו אחריו הינם וופרים שחודרים בכלל לתוך תחום הסאב וופר והרבה פחות מידבאסים מאשר רכיבי HAT השונים - הם יורדים נמוך יותר ועושים את זה חזק יותר ועמוק יותר אבל זה בא על חשבון של פאנטש - ומכן גם בעיית הנצילות ברכיבים הישנים של מוראל.

כיום עם ליבות סליל עשויות טיטאניום הם שיפרו בצורה ניכרת את תחום המידבאס בוופרים שלהם, הסט האחרון של אילייט אשר יצא לי לשמוע לא מזמן (במפגש בארט סאונד) הינו חיה שונה מאוד מהסט אילייט שהיה ברשותי בזמנו כולל הCDM880 שמורכב אצלי כיום שונה מאוד מהCDM54 יחד עם זאת החתימה הסונית שלהם נשמרה ולכן אוהב את הרכיב המדובר ללא קשר לנכון, לא נכון, טוב או רע - זה פשוט זה מבחינתי.

עוד נקודה שהוזכרה כאן - הSW6 נחתך ב50 הרץ??? ללא תיבה, על מערכת חשמל לא מספקת ועל מגבר בגישור שכנראה לא ממש הצליח לשלוט על הוופר הזה.

היה עדיף להעלות את נקודת החיתוך ל90 הרץ! ולקבל מהמגבר הרבה יותר כוח!!! ויעילות! יעילות בפרט - זה שם המשחק כאשר מגבר לא חזק מספיק או לא מסוגל לרסן דיו רמקול. הנדסה פשוטה, פיזיקה פשוטה. היתם מקבלים הרבה יותר מיד-באס ומשלימים את השאר עם הסאב.

לא פלא ששמעתם עיוותים בווליום גבוה - זה לא האלמנט לבדו שמעוות אלא כמעט בטוח גם מגבר שנכנס לרוויה בין אם מחוסר הספק או מחוסר שליטה\ריסון בזרם שמוחזר אליו.

ברגע שהרכבתם את הסלסטרה - במידה ואין שם מצב FULL לקרוס אובר - שיניתם לחלוטין את כוון המערכת היות וסלסטרה חותכים למיטב זכרוני בשיטת בסל בסלופ 18? האם אני צודק כאן?

בקיצור - הכוונים של רונן לא שווים כמעט כלום ברגע ששיניתם שם את קונפיגורציות הקרוס אוברים בין אם דרך החלפת מגבר או שינויים בקרוסים. כל שיטת הכוון של רונן מסתמכת על עבודת קוטביות כבסיס ליצירת במה.

אני סומך על סרול ועל הנסיון שלו כאן בכוון המערכת לאחר החלפת כל הרכיבים.

שמעתי במפגש אצל ארט סאונד סט גבוה של אטון ברכב של שרקול אם אני זוכר נכון (מרצדס לבנה עם פודים) - נדהמתי, חייב לציין - אהבתי את הסט מאוד, סופר קליני וטכני - לא כוס התה שלי, אני דווקא מעדיף את הרמקולים הפחות טכניים, הקצת יותר חמים לאוזן - סקאן ספיק, סיז, מוראל וכו' וכו' אבל האטון היה מרשים ביותר!!! פשוט לא "אני" וזה בסדר!

בואו נימנע מלעשות עוול מיותר למותגים ולבעלי מקצוע ונמשיך בקו החיובי שסרול הכתיב בפסקת הפתיחה שלו - היה לטעמי אפשר אפילו לעצור שם.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

חברים אני באתי בגישה לישראל שאין מצב לעולם שאני יורד מ מורל - שאני נשאר רק איתם !

אבל הבאס שלהם לא הצלחנו להגיע לרמה שאני מרוצה מאוד ממנו !

לאומת זו בסט של אטון הבאס באמת איכותי ומרגישים אותו מאוד!

כרגע לגבי הפירוט של הטוויטרים המורל מפורט יותר.

האטון טוב ושומעים בו מעולה ונקי אבל המורל קצת טוב יותר ( במיוחד בניגונים של גיטרה,הקול של הזמר)

בכל אופן לגבי הטוויטרים אני אשאר עם האטון עוד כמה ימים

ואז אחליט עם מה אני הולך!

בלי שום אינטרס אני אומר לכם (ואני בצד שלכם ולא בצד של בעלי המקצוע)

ישראל sroll נתן לי שירות 10! והעמיד בפני את כל האופציות

נתן לי בסבלנות לשמוע את הסט ברכב של אישתו.

פורסם

אתה רוצה את המוראל?

תיתן להם את מה שהם צריכים!

כוח!!! (גם במובן של הספק אבל הרבה מעבר לזה במובן של שליטה וריסון). שתבין, יש להם סליל בהמה שזז בתוך מגנט בהמה לא פחות - צריך מערכת חשמל ומגבר בהמתיים בשביל להזיז רמקול "מפלצת".

ומוראל מייצרים מפלצות!

הם מייצרים אותם בעבודה ידנית - ובגלל זה גם המפלצות שלהם לא סלחניות לטעויות ומערכת חשמל והגברה לא ראויים על רמקולים של מוראל זו טעות.

Pioneer TS-X150

פורסם

נכון אתה צודק. אבל כשהבנתי במה זה כרוך

פשוט אני לא מתכוון להשקיע את התקציב ואין לי את הזמן לכל זה.

רציתי פיתרון אבל שאני ייצא מרוצה!

שוב אני אומר הסט מצויין!

הטוויטרים של המורל בלי קשר לסט שלי זה משהו שלא ניתן לתאר במילים!

פורסם

חייב לציין שהסט של המורל תפקד תחת הכיוונים של רונן - הבמה באמצע וכו...

הסט החדש עוד לא כוון 100 אחוז!

כשאכוון את התזמונים

אתן חוות דעת עליהם

פורסם

אתה מבין שאני שוקל לרכוש עוד מגבר מסדרת ווצ'ה, 4 ערוצים ולגשר כי לארץ לא משתלם לייבא את גרסאת ה2 ערוצים - רק בשביל לתת למידבאסים שלי 400 וואט למידבאס?

ואני גם צריך להזמין בשביל זה עוד יחידת BIT IN ובסופו של דבר גם לחזק את שלושת הגדולים כאשר אעשה זאת.

אני יכול במקום להביא מידבאסים של כל יצרן אחר עם נצילות 92 עד 99 DB ופשוט לכוון אותם לטעמי ולסגור את הפינה הזו - אבל אני רוצה את האופי, את החתימה הטבעית הזו שמוראל מייצרים - ואני מוכן להקריב בשביל זה את מה שרשמתי מעלה - זה לא זול!

וזה יקרה רק איפשהו לקראת אמצע-סוף 2017 - צריך גם סבלנות בשביל לעשות דברים נכון.

Pioneer TS-X150

פורסם

אני מרבה לחפש בחודשים האחרונים חומר ספציפי על כיוונים של מערכות ברכב ומשתדל לשמוע גם הרצאות בנושא. לפי התהליך המייגע והמבולבל (סליחה על צורת התיאור) מתחזקת אצלי ההרגשה שהשיטה הנכונה והבסיסית לכיוון מערכת היא קודם כל ע"י מכשירי מדידה ורק אח"כ לבצע כיוונים עדינים ואחרונים לפי האוזן עפ"י העדפה אישית. כמכשירי מדידה יכולים לשמש תוכנה חינמית כגון REW ומיקרופון מכויל שעלותו כמה עשרות דולרים. זוהי גישתם של מומחים "די נחשבים" בתחום, כגון: Andy Wehmeyer, Larry Frederick ועוד.

אני מאמין שרק חלק קטן מאוד מאיתנו, חברי הפורום, יצליחו לכוון מערכת בצורה טובה רק לפי שמיעה. ואני גם מאמין שבדיקת המערכת המתוארת כאן והכיוון שלה היו נעשים הרבה יותר מהר עם מכשירי מדידה ועם הרבה פחות לחץ.

פורסם

נץ, מה שלומך?

זו גם הדרך שלי ומתישהו במהלך החודש וחצי הקרובים מתוכנן מפגש אשר אעביר בו הרצאה בנושא זה.

פרטים בהמשך לאחר החגים ינתנו בדביק.

בגדול אנדי בכלל מעדיף פרוססורים עם יכולת כוון אוטומטית ורק אחרי זה לתקן על פי שמיעה, הוא עבד הרבה מאוד שנים בהרמן קרדון אז גם ברור לאיזה מוצר יש לו חיבה יתרה.

אל תשכח שבעולם האנאלוגי יש עוד אויב רציני אשר אתה תתמודד איתו הרבה פחות בעולם הדיגיטלי וזה מר אחוזי עיוות וגברת רעש רצפה.

במערכת שיש בה טווח אנלוגי בין הרכיבים אני גם מודד את נקודת סף העיוות לפני שאני מתחיל בכלל לאזן הספקים ורק אחרי זה תזמון בסיסי ורק אחרי זה פאזות ולבסוף השוואת היענות כוח ורק אז אז, טעם אישי שלוקח את זה הלאה.

דרך אגב, המדריך המלא לאודיופיל המתחיל שכתבתי כאן בנוי פחות או יותר בסדר וההגיון הזה.

Pioneer TS-X150

פורסם

סדר הכיוון שתיארת הוא בדיוק הסדר הנכון ואני אימצתי אותו כיוון שהוא הגיוני (הרשה לי רק להוסיף שכל הצעדים נעשים כמובן רק אחרי בחירת נקודות החיתוך וקביעת השיפועים). ולמה הסדר הזה הגיוני, כי אין שום טעם לדוגמה להשוות היענות כוח לפני כיוון התזמון. תזמון לא נכון או פאזות לא נכונות עשויות לגרום ל"חורים" בעקום ההיענות אז ברור שמוקדם להתחיל בשלב כזה בהשוואת היענות כוח.

לא מזמן תיארת את המדידות שביצעת עם תוכנה חדשה ובעבר צרפת אין ספור עקומים שנמדדו עם REW ולכן ברור לי שאתה חסיד של שימוש במכשירי מדידה. נראה לי הזוי להשקיע אלפי שקלים במערכת מבלי להשקיע עוד 75$ במיקרופון של Mini DSP או Behringer. אני בטוח שכל מי שישתמש בכלים האלה גם יבין טוב יותר מה קורה, גם יבין איך כל כיוון משפיע על אופי המערכת וגם יקצר משמעותית את הזמן המושקע בכיוונים.

• תוכן חדש...