Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3552 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אז קניתי מורל Elate 2 Way

הלכתי לישראל - עשה לי בידוד בדלתות הקדמית

עשיתי כיוונים אצל רונן

אבל בעיה אחת אין באס בכלל בסט

אבל בכלל לא. רק צלילים - צלילים טובים - מאוד טובים

אבל אין בכלל באס

רציתי לשאול אם הסט הזה מטבעו לא אמור לנגן באס חזק.

(כמובן שעשתי את כל הכיוונים הנדרשים)

יש לי pioneer 80prs כך שהחיתוכים נעשים דרך ה פאנל עצמו

רציתי לדעת אם יש משהו שיכול לנטרל את הבאס.

הכיוון היחידי שאני חושב עליו זה המגבר הדי חלש HERTZ EP 40

מחובר כרגע בגישור .

מה אתם אומרים ?

תודה מראש

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גארי סאמרס (זוכה פרסי אוסקר לטכנולוגיית ערבול צליל בסרטי מלחמת הכוכבים של ג'ורג' לוקאס) תיאר את הוופרים של מוראל בצורה הבאה - הם הוופרים של כל הוופרים.

היה לי נסיון ארוך מאוד עם סט של אילייט - אין באס? לא הייתי זקוק בכלל לסאב וופר רב הזמן.

אם רונן כיוון לך את המערכת אתה צריך לגשת אליו חזרה ולבחון ביחד איתו את ההתקנה והכוונים - הוא איש סאונד במקצועו ומכוון מערכות סופר מוכשר!

תמסור לו ד"ש ממני.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הבדיקה הראשונה תהיה לבדוק אילו HPF מוגדרים ב-PRS ובמגבר.

אני מסכים עם אדי לגבי ענין הבאס, וגם התייחסתי לנושא בדיונים אחרים, האלייט כשמותקנים היטב יכולים לרדת יפה מאוד נמוך.

ובהמשך לכך, לדעתי יש כאן החמצה של אי שימוש בבי-אמפ או אפילו מעבר לאקטיבי.

ובהחלט יש לי הרגשה שהמגבר הוא החוליה החלשה במערכת שלך ושאר ההשקעה שלך בה, למרות ה-190W בגישור שהמגבר לכאורה מפיק.

פורסם

היה לחבר טוב סט כזה בהונדה אקורד על P99. בידוד בדלתות, חיווט איכותי והגברה בריאה.

וגם אני שאלתי בתמימות איזה סאב הוא הרכיב. אז הוא לא. אמור להיות לך שפע של באס מהסט הזה.

פורסם

אוקיי תודה לכולם על העזרה.

אבל רונן לצערי לא יכול לעזור.

וגם ישראל לא הבין בדיוק למה אין באס והתפלא לשמוע ששומעים באס גרוע ביותר

משהו יכול להנחות אותי (אפילו בתשלום) איזה בדיקות אני צריך לעשות ?

(אני מתחיל כבר לחשוב שאולי מכרו לי סט מזוייף ! למרות שראיתי לפני את הרמקולים והקופסא היה נראה טוב)

פורסם

למה רונן לא יכול לעזור אם הוא זה שכיוון לך את המערכת? לא מבין - תוכל לפרט בבקשה?

גם על 30 וואט אתה עדיין תקבל מהסט הזה הרבה מאוד באס רק שזה ישמע מרוח וזוועה או שיהיו לך עיוותים כי המגבר יכנס לרוויה אבל עדיין ישמעו באס - אני אומר את זה כי עשיתי את זה, הגברתי את הוופרים של הסט הזה על JBL GTQ200 ללא גישורים וגם עם גישורים.

190 וואט בגישור אמורים להספיק מעל ומעבר הבעיה היחידה תהיה הדאמפינג פקטור של המגבר במצב הזה.

אם יש לך PRS 80 ואם יש לך מגבר שנותן להם 190 וואט לערוץ - ההגברה לא אמורה להיות הבעיה - רק כיוונים וחיתוכים וכאן איש סאונד אמור לפתור לך את הבעיה!

אז כרגע הכי חשוב לי להבין זה למה איש סאונד מקצועי - לא יכול לעזור לך?

בנוסף לכך - איך כרגע הכל מחובר?

הסט על הקרוס הפסיבי שלו?

מה מכוון במגבר?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מחובר פסיבי

מחבינת ציוד ( אם נתעלם כרגע מהסאב והמונו בלוק שלא קשורים לעניין)

אז כמו שרשמתי deh 80prs

morel elate 2 way

hertz ep 40

החיתוכים דרך הפאנל הורדתי ל 50hz hpf

עדיין הבאס על הפנים!

מחובר ב rca מהפאנל למגבר

פורסם

EP40 או EP4? לא ראיתי 40 בגוגל.

בבקשה פרט יותר לגבי ה-RCA.

אם הבנתי מחוברת ההפעלה (של EP4) נכון, ובהתאם לחיבור אצלך, כל ערוץ מהר"ד אמור להיות מפוצל לצד A ולצד B בהתאם, וכן כפתור ה-B INPUT להימצא על B.

והסאב והמונובלוק בהחלט קשורים לענין. אלא אם אולי כיבית אותם לצורך הבדיקה.

יתכן והסאב בפאזה הפוכה ביחס לרמקולים ואז הבאס מתבטל.

פורסם

אפשר להבין קודם כל איך זה שאיש סאונד כיוון לך את המערכת והוא הוציא לך רכב שלא מנגן תחום באס מהסט הקידמי שלו?!?

שאלות של בדיקת שפיות:

האם המידבאסים זזים בכלל? מנגנים?

האם כאשר אתה מכבה צד אחד וגם את הסאב וופר - כל צד (ימין,שמאל) בפני עצמו מנגנים את תחום הבאס נקי ונכון?

האם כאשר אתה מכבה את הסאב וופר - הסט הקידמי מספק באס?

האם בכל הערוצים (למעט זה של הסאב וופר) הHPF נמצא על 50 הרץ?

Pioneer TS-X150

פורסם

חברים הייתי אצל ישראל - החלפתי סט - החלפתי מגבר

עכשיו שומעים מצוין!

הגעתי למסקנה שפשוט אי אפשר להרים את ה אילייט בלי תיבות!

אי אפשר לקבל מהם באס נורמלי

וגם מסתבר שאחד הוופרים היה פגום

פורסם

מסתבר שהיתה לי בעיה באחד הוופרים.

המגבר היה מאוד חלש

החלפנו ל סלסטרה. נתן עוצמה טובה יותר

בסופו של דבר הבנתי שהסט הזה בלי תיבות לא יכול לתת באס טוב

החלפתי מגבר וסט אחר. עכשיו יש באס טוב !

ישראל עזר לי מאוד ונתן שירות עד השניה האחרונה

פורסם

מבולבלים? גם אנחנו!

כמה חוסר דיוק בשרשור אחד, לא יאמן.

אם היתה לך בעיה באחד הוופרים איך אתה בכלל מסוגל להקיש מזה איך הסט צריך להשמע בלי תיבות?

הוופרים האלה תוכננו לרדת נמוך לתחום הסאב ופר אצלי בתיבות הם הצליחו להפיק עוצמה שמיעה לאוזן בתדרים באזור ה50 הרץ אבל בשביל זה באמת הם צריכים תיבה. 80 הרץ בנפח דלת הם יפיקו ללא כל בעיה רק שהם זקוקים למגבר שמסוגל לתת להם הספק בריא ולשלוט בהם היטב בו זמנית וזה אומר כוח, החל ממערכת החשמל של הרכב.

90 הרץ חיתוך ואתה תגלה שהם גם יכולים להיות מידבאס אכזרי למדי.

לי יש את אמר של סדרת ההייבריד אוביישן מותקנים בדלתות על 140 וואט לערוץ, מצבר agm גדול וחיווט הולם על אלטרנטור 120 אמפר.

הם מתפקדים יפה ויורדים ל60 הרץ כמו גדולים בנפח הדלת אבל הייתי מעדיף להושיב אותם על 250 וואט ולהעלות להם את נקודת החיתוך בשביל לקבל מהם את מה שלדעתי הם באמת מסוגלים לתת.

העלמת בשרשור הזה ממה שאני קולט המון מידע וגם עשית עוול לבעל מקצוע.

העיקר שיצאת מרוצה.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...