Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב חברים,

 

לפני מספר ימים יצאתי טונה ב5 בבוקר בדרך לעבודה ושיפשפתי רכב(השארתי פרטים כמובן, כמו שאני הייתי רוצה שישאירו, מה שלא קורה לרוב)

כמובן ששני הרכבים נפגעו פחות או יותר באותה מידה, עכשיו עלות התיקון אצלי אצל פחח עולה כ1600 שקל כי יש שריטה+מעיכה בדלת והכנף הפוליש הוריד את הרוב אך זה הגיע לצבע בסיס(לבן, הצבע פנינה+לכה ירדו) ושלוש ארבע נקודות שהגיע לפח.

 

יש ברשותי צבע טאצ'אפ מקורי של מזדה(בסיס+פנינה+לכה), חשבתי במקום לשלם סכום מכובד לבעל מקצוע(PDR/פחח) לקנות ערכת PDR בסיסית+ ולנסות לעשות DIY, במיקרה הגרוע הפסדתי 200-300 שקל ואלך לפחח/PDR.

 

מה אומרים?

תמונת מצבpdr.jpg

פורסם

אהלן,

מצטער לשמוע, אבל יכול לקרות לכולנו..

 

אישית, אני ממש אוהב DIY כל דבר אני עושה בעצמי לא מתוך קמצנות אלא מתוך סקרנות ורכישת ידע.

(לא רק בתחום הרכב).

 

PDR זה תחום שלא הייתי נוגע בו בעצמי, זה דורש ניסיון רב וטכניקה מטורפת. אתה לא רוצה להתאמן על הרכב שלך ובטעות לשלוף חתיכה נכבדת של צבע..

 

תחפש רשת מוסכנים שנקראת "אלומה" יש להם סניפים בכל הארץ אחד בנשר ואחד בחדרה לפי מה שאני יודע לפחות.. והם מתעסקים בpdr ללא פחחות וירידת ערך, והמחירים נורמליים פחות או יותר.

פורסם

כמובן, לפני תיקון המעיכה תבצע תיקון טאצ' אפ של צבע ותנסה להגיע לרמת גימור מושלמת על מנת שיהיה להם יותר קל לעבוד על המעיכה.. (צריך שהצבע יהיה מבריק וחלק)

פורסם

תודה עם התגובות וההמלצות,

כמובן שאבצע תיקון טאצ'אפ[ככה או ככה יהיה לי מלא זמן עד שהערכה תגיע כשאחליט אם אני מזמין או לא]

בכל אופן עבודת הפחחות תיהיה על כנף מלאה+דלת אז אם יהיה מצב שהנאחס ישלוף לי חתיכת צבע אז אלך לפחח(אין לי כ"כ מה להפסיד).

לאומת זאת התנסות בתחום חדש דיי גורמת לידיים שלי לגרד:oops:[ילך אז ילך, לא אז לא קרה שומדבר, כסף הולך וכסף בא ולומדים מטעויות]

השאלה גם כמה זה מחיר סביר אצלהם[באלומה], כי מחירי PDR בדרך כלל לא נמצאים במרחק של הרבה צעדים ממחיר פפחות וצבע בינוני.

 

תודה,

איליה

פורסם
תודה עם התגובות וההמלצות,

כמובן שאבצע תיקון טאצ'אפ[ככה או ככה יהיה לי מלא זמן עד שהערכה תגיע כשאחליט אם אני מזמין או לא]

בכל אופן עבודת הפחחות תיהיה על כנף מלאה+דלת אז אם יהיה מצב שהנאחס ישלוף לי חתיכת צבע אז אלך לפחח(אין לי כ"כ מה להפסיד).

לאומת זאת התנסות בתחום חדש דיי גורמת לידיים שלי לגרד:oops:[ילך אז ילך, לא אז לא קרה שומדבר, כסף הולך וכסף בא ולומדים מטעויות]

השאלה גם כמה זה מחיר סביר אצלהם[באלומה], כי מחירי PDR בדרך כלל לא נמצאים במרחק של הרבה צעדים ממחיר פפחות וצבע בינוני.

 

תודה,

איליה

כנף 500 ש"ח, דלת 500 ש"ח.

צירפתי מחירון שלהם..

Screenshot_20160926-101404.jpg

פורסם (נערך)

תודה :)

כמו שחשבתי לגבי המחיר(פחח הציע לי 800 לכנף ו800 לדלת)

הזמנתי עכשיו את הערכה,בעלות של מעט פחות מ300 שקלים עם כל הנדרש לPDR בסיסי ונוח,כמובן אבנה עוד כמה דברים במקום העבודה על מנת להקל בעבודה.

כמובן שאצלם הכל[גם אם זה יהיה כישלון XD ] עלמנת שאנשים אחרים ילמדו:lol:

כמובן מי שירצה יוכל להצתרף אליי לשרוף שעות בשמחה[לכל סוביבי כנרת והסביבה :) ]

 

תאחלו לי בהצלחה :)

עריכה אחרונה על ידי iliahrom
פורסם (נערך)
זה מה שהזמנתי,נראה קיט מבטיח ודיי נוח[נראה לפחות],לגבי הניטים אני יכול להכין כאלה בעבודה לפי הצורך שלי[אם משהו ישבר] וכמה דברים מהקיט יעברו שידרוג קל :) עריכה אחרונה על ידי iliahrom
פורסם
זה מה שהזמנתי,נראה קיט מבטיח ודיי נוח[נראה לפחות],לגבי הניטים אני יכול להכין כאלה בעבודה לפי הצורך שלי[אם משהו ישבר] וכמה דברים מהקיט יעברו שידרוג קל :)

 

שמע, במחשבה שניה לא יודע עד כמה אתה באמת תצטרך כזו ערכה.

כנף קדמית זה איזור מאוד נגיש ונוח לעבודה אתה יכול להכניס יד מהצד הפנימי של הפח וללחוץ או להכניס מוט ברזל דק ולהשתמש איתו כמומנט על מנת להפעיל כוח מינימלי ובזהירות ללחוץ לחיצות עדינות.

שוב, זאת מיומנות שלא הייתי ממליץ להתנסות איתה בפעם הראשונה על האוטו שלך אבל אם אתה נחוש אז לדעתי זה הפיתרון ולא דבק חם ומשיכה מכיוון שזה שקע מאוד קטן והדבק חם מתאים לקעים גדולים יותר.

פורסם

המכה שיש לך לא קלה לPDR והשיטה של הדבק לא תהיה יעילה בשבילו לפי דעתי, זה יותר מקום לשיטה השניה של לדחוף מהצד השני (ואין כמעט גישה איפה שנדפק לך)

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

יש גישה ממש מוגבלת מבית הגלגל לכנף, לדלת אכלתי קאקה, שם אני פשוט חושב לעלות טיפה יותר ואז לישר עם היזמל והראשים... פסדר במקרה הגרוע פחח:shock:

 

בכל אופן ננסה לבד, נשרוף כמה שעות ונעביר את הזמן:roll::lol:

  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

פיספסתי את זמן העריכה,

הסופ"ש ננסה לעשות איזה תיקון או שניים, נעדכן תמונות :)

כמובן מי שמאיזור טבריה ורוצה גם לנסות/לראות מוזמן ליצור קשר :)

×
×
  • תוכן חדש...